fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Frissítés #11: Absinthe 0.4

Az új verzió Mac OS X 10.5-ös támogatást (Intel és PPC is), és pár apró hibajavítást tartalmaz. Ha korábban már jailbreakeltél, szükségtelen az új verziót használni, mert csak a számítógépes részen történtek változások, a készüléket ezek nem érintik.

Letöltés:

Frissítés #10: Absinthe 0.3, már Linuxra is

Megjelent a 0.3-mas verzió az Absinthe-ból, egyúttal Linux támogatással is. További részletekről nincs információ, de ha már jailbreakeltél, akkor a korábbiakhoz hasonlóan valószínűleg nincs értelme lefuttatni újból. Ha viszont még nem jailbreakeltél, javasolt a legfrissebb verziót használni. Ha pedig problémákat tapasztalnál a készülék működésében, akkor egy restore-t követően próbálkozz a legújabb verzióval.

Letöltés:

Frissítés #9: Cydia betöltési gondok

Valami oknál fogva egyes internetszolgáltatóknál a Cydia a következő hibát dobhatja:

Mivel ezt a hibát megoldja, ha a DNS-t átállítjuk a Google DNS-ére, így valami DNS-gond lehet a dolog a hátterében, aminek viszont rosszabb esetben is pár nap alatt meg kellene javulnia magától.

Addig is beállíthatod a Google-t. Ehhez menj a Settings (Beállítások) appban a Wi-Fi opcióhoz, majd bökj az aktuális kapcsolat mellett a jobb oldali kis kék nyílra, és a DNS mező tartalmát írd fel valahová, majd javítsd az ott lévő értéke(ke)t 8.8.8.8-ra, és lépj vissza. Ezután lődd ki a Cydiát, próbáld újra, és így már mennie kell.

Frissítés #8: Absinthe Windows-ra

Megjelent az Absinthe Windows-os verziója, és egyúttal frissült a Mac-es verzió is. A 0.2-es verzió egyben hibákat is javít, így akinek esetelg gondja volt a VPN-es lépésnél, vagy az Absinthe ikon nem működött megfelelően, esetleg fehér ikonjai lettek, és nem oldotta meg másként, használja a legújabb verziót!

Letöltés:

planetbeing
Windows version of iPhone 4S and iPad 2 jailbreak is out: http://t.co/Fqr2yspw. Mac version updated: http://t.co/suFQXiQz
2012.01.21. 22:08
planetbeing
v0.2: Tries to fix no reboot after activating VPN/tapping Absinthe icon. We also tried to fix white icons on SpringBoard after jb.
2012.01.21. 22:12

Frissítés #7: Videó a CLI-hez vizuális típusoknak

Ha esetleg nehézséget okoz Windows esetén a CLI eszköz használata, kövesd a videó alapján, hogy mit kell tenni. Bizonyos esetekben restore is szükséges lehet ahhoz, hogy a jailbreak rendben lefusson:

Frissítés #6: Dev Team CLI 0.4.3 Windows-ra is

MuscleNerd az előbb írta twitteren, hogy frissítette a CLI-t, így ha egyelőre komplikáltabban is, de lehetséges már Windows-on is a jailbreak. A lehetséges paraméterek listája továbbra is itt található meg, maga az alkalmazás pedig erről a linkről tölthető le: cinject_0.4.3.zip.

Frissítés #5: Absinthe 0.1.2-2 és Dev Team CLI 0.4.2

Megjelent az Absinthe 0.1.2-2-es verziója, ami azt annyi változást jelent, hogy az ikonja a Greenpois0n.com oldal főoldalát nyitja meg, ezzel is könnyítve a szerver terhelésén, így kisebb az esélye, hogy az elhullik a terheléstől. A frissített verzió csak azoknak szükséges, akiknek még nem sikerült a jailbreak. Ha már sikerült, akkor nincs rá szükséged. Letöltés itt: absinthe-mac-0.1.2-2.zip.

Másik újdonság a Dev Team CLI-je, ami parancssoros felület a jailbreakhez. Ha már jailbreakeltél, erre szintén nincs szükséged. A lehetséges paraméterek listája itt található meg, maga az alkalmazás pedig erről a linkről tölthető le (csak Mac-re): cinject_0.4.2.zip.

Frissítés #4: videó vizuális típusoknak

Ugyan az egész jailbreak semmi más, mint egy gombnyomás, és megvárni, míg befejezi, miközben még újra is indul a készülék, az alábbi videó segíthet azoknak is, akik már félúton lehúznák a gépről, azt gondolván, hogy már kész, vagy hogy lefagyott:

Frissítés #3: eltűnt képek

Planetbeing a következőt tette hozzá ezekhez, már azon túl, hogy legyen mentés a készüléken lévő adatokról: “Ha esetleg eltűnnének a képek a készülékről, akkor a jailbreak idő előtt megszakadt. Futtasd le az Absinthe appot mégegyszer, hogy ezt javítsa, majd újból, hogy befejezze a jailbreaket.”

Volt ilyesmi gondja bárkinek?

planetbeing
Camera roll will be empty if the jailbreak is incomplete. Rerun the app once to fix, and then another time to complete jb.
2012.01.20. 19:21

Frissítés #2: lehetséges hibák

Ha az Absinthe ikonjára bökve csak “Error establishing a database connection” üzenetet kapsz, akkor várj egy kicsit, és próbáld újra: az óriási roham miatt a szerverek nehezen bírják a terhelést! Dolgoznak rajta a srácok, és mindenkitől türelmet kérnek:

planetbeing
If the Absinthe webclip shows “Error establishing a database connection”, please go to Settings, turn on VPN and wait instead.
2012.01.20. 18:24
p0sixninja
the greenpois0n website has to load on the device in order for the jailbreak to be triggered :-\
2012.01.20. 18:24
p0sixninja
bare with me while I fix the database issues
2012.01.20. 18:28

Frissítés #1: megjelent!

Az OSX verzió letölthető a Chronic Dev Team oldaláról, a http://greenpois0n.com/ oldalról, a Windows és Linux verziók hamarosan!

p0sixninja
OSX version of A5 jailbreak posted on http://t.co/i9c8VjbD
2012.01.20. 17:55
p0sixninja
Windows version of Absinthe is coming as soon as nikias gets home and rolls up the build
2012.01.20. 18:01

Figyelem! Csak saját felelősségre, és mindenképp legyen mentés a készüléken lévő adatokról!

***

Mióta csak decemberben pod2g-nek köszönhetően megjelent a “corona” csomag, és így elérhetővé vált az untethered jailbreak az A4-es vagy korábbi készülékek esetén 5.0.1-re, mindenki azt várta, mikor lesz már végre a legújabb generációra is, így az iPhone 4S-re és az iPad 2-re. Sokak szerencséjére a fejlesztők összefogtak, és közös erővel eljutottak odáig, hogy leküzdjék a hardveres frissítés okozta nehézségeket, így már csak a lehetséges hibák javítása van hátra, és érkezhet a jailbreak a legújabb készülékekre is.

@pod2g a blogjában “dream team” (álomcsapat) névvel illette az összefogásból kialakult társaságot, ami kicsit ironikus elnevezés, hiszen a csapat tagjainak épphogy sok álmatlan éjszakát okozott a problémák megoldása.

Hogy fog kinézni ez az új jailbreak?

A corona A5-ös verzióját a Chronic Dev Team egy egyszerű alkalmazással kombinálja, ami a többség számára megfelelő lesz, és készül belőle Mac-re és Windows-ra való verzió is. A cél itt az, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a használata, lehetőség szerint egy “egykattintásos” jailbreak.

Az iPhone Dev Team egyelőre egy parancssoros felülettel (command-line interface, CLI) rendelkező megoldást készített el, cserébe viszont sokkal jobban átláthatóak majd az esetleges hibák, így ez elsősorban a fejlesztők számára lehet hasznos. Persze amint az összes hiba javításra került, érkezik majd egy frissített redsn0w is, ami már tartalmazni fogja mindezt, így a megszokott felületet használva lehet majd jailbreakelni az új készülékeket is.

Különbség még a Chronic Dev megoldásával szemben, hogy a redsn0w az iTunes saját összetevőin keresztül kommunikál majd az eszközzel, ezzel is csökkentve az esetleges hibák lehetőségét, amik ilyenkor a különféle számítógép-konfigurációk esetén hajlamosak előfordulni.

Paypal támogatás

Maga a jailbreak és a függetlenítés ingyenes, és az is marad. Ugyanakkor aki szeretné, az támogathatja a projektben résztvevők munkáját, vagy köszönetét fejezheti ki tetszőleges Paypal támogatás elküldésével, amelyet az egyes tagok között a saját belső megállapodásuk alapján szétosztanak. Erről itt találhat részleteket, akit érdekel: http://is.gd/39YMWg (vagy itt, ha nem nyílna meg).

Mivel fog működni?

Az új jailbreak a következő eszközöket és firmware-verziókat fogja támogatni:

 • iPhone4S: 5.0 (9A334), 5.0.1 (9A405), és a második kiadású 5.0.1 (9A406)
 • iPad2: 5.0.1 (9A405)

Azon iPhone 4S tulajdonosok, akik egy valamikor szoftveres függetlenítésben reménykednek, nincsenek egyszerű helyzetben. Ha lehetséges, maradjanak 5.0-n. Ha már frissítettek 5.0.1-re, akkor már nincs lehetőség visszatenni az 5.0-t, így akkor legalább arra kell ügyelniük, hogy a készülékükön a 9A405-ös verzió legyen fent. Ha esetleg már a 9A406 van fent (vagy 5.1 beta), akkor még egy restore segítségével visszatehető a 9A405, ami visszateszi az 1.0.13-mas basebandet, aminél *elképzelhető*, hogy nagyobb az esély a függetlenítésre, mint egyébként. Ugyanakkor a downgrade ismét előhozhatja az akku problémákat azoknál, akiknek ezzel gondjuk volt.

Figyelem: a baseband downgrade-je kizárólag csak az iPhone 4 és 4S készülékek esetén, és csak abban az esetben lehetséges, ameddig az Apple hivatalosan aláír egy adott firmware-verziót, mert itt speciálisan kezeli az Apple és a készülék a baseband frissítését!

Egyéb információk

A jelenlegi megoldásokban használt hiba korábban még nem került felhasználásra, így előre nem látható hibák is elképzelhetőek, amelyek csak a tömeges alkalmazás esetén fognak előjönni. Így a fejlesztőcsapat azt javasolja, hogy mindenképp legyen mentés a készülék adatiaról, mert noha ők igyekeznek minden hibalehetőséget előre kizárni, ettől még elképzelhető, hogy akadhatnak gondok.

Mikor jelenik meg?

Amint a tesztelés alapján azt lehet mondani, hogy a hibák javításra kerültek. pod2g szerint akár órákon belül. Megjelent! Lásd a frissítéseket a cikk elején!

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

469 Comments

 1. iPad2-m és én már nagyon várjuk! 🙂

 2. Már várom^^

 3. Szerintem mindenki nevében mondhatom hogy köszönjük a belefektetett munkát és időt!

 4. Hát igen mondhatod és ez megéri, hogy kügyünk egy kis öszeget nekik.
  Nagyon szépen köszönyük elöri.

 5. KINTVAN!

 6. megjelent! frissítettük a cikket, letölthető a greenpois0n.com oldalról, link a frissítésben, fent! ha esetleg nem jönne be elsőre, próbáld újra, biztos óriási a roham!

 7. Hello!

  A i4 függetlenítése is hamarosan jöhet??? Vagy rosszul értelmezem?

 8. @kovibali: szó nincsen iPhone 4 függetlenítésről.

 9. Error establishing a database connection… Király

 10. aminél *elképzelhető*, hogy nagyobb az esély a függetlenítésre, akkor ezt félre értettem… Boccs

 11. Hali!

  Akkor most majd lehet fuggetleniteni a 4st? Vagy lesz majd rá? Amugy nekem orange fuggo 4sem van. Ha lesz rá fuggetlenités és kifuggetlenitem, akkor leblokkolhatják a telefonomat? 3 honap után engedik hivatalosan kifuggetleniteni és nekem minél elobb kéne… Köszi a válaszokat!

 12. Aztán remélem a win-es változat is elérhető lesz még a mai nap folyamán : /

 13. @Lazika87: nem blokkolnak semmit. de a hivatalos, orange által intézett függetlenítést érdemesebb megvárnod, mert azzal maradandóan független lesz, míg ebben az esetben ha lesz addig rá egyáltalán, akkor nem frissítheted, mert akkor elveszhet a függetlenítés lehetősége.

 14. @Jadeye: Okés! Akkor megnyugodtam,hogy nem blokkolnak… nem örülnék neki. Igaz a t-se blokkolt amikor függetlenitettem! Köszi!

 15. Köszönjük, már csak a windowsosra kell várnunk.:)

 16. már a pingvines is kint van ?

 17. de jó 😀 2 hónapja van ipad2-m és ezt vártam 😀 valaki majd leírja hogy kell csinálni a windows-os jailbreaket, mert f*ngom nincs mit hogy kell csinálni, és nem akarok elrontani semmit. addig míg nem jön frissítek 5.0.1-re.
  előre is köszi

 18. Éééééés igeeen. Mukodik.:))
  iPad2 ledobta rabláncait. Már mennek is a repók a Cydiába.Installous is O.K.
  Eddig minden rendben.

 19. @gabee369: Ez a mostani, egy egy gombos jailbreak, vagyis: Megnyitod, klikk. Kész.

 20. Elrontani, ezen, nincs mit. Nem lehet.
  Annyira egyszerűen meg lett csinálva. Tipikusan amolyan “Amerikai felhasználóknak”.Elnézést utólag is.
  Click here and wait. És vár…és kész.

 21. Ha megcsinálom, akkor elveszik a garancia?

 22. Olyan rég nem volt az iPad2 -n jailbreak, hogy már nem is emlékszem mik a fontosabb cydia csomagok.(természetesen sb sett,installous,multicleaner) .

 23. oké köszi! tehát összedugom, elindítom klikk és kész. óó de várom már… 😀 meg soha nem láttam a Cydiát élesben. első dolgom tuti egy emulátor pakk lesz 😉 😀
  semmi gond gab76, csak azért kérdeztem rá mert még nem tudom mit hogyan. de akkor könnyebb mint a psp-s meg wii-s hack 🙂

 24. @krissz: Nem

 25. @gabee369:
  Bocs nem neked szántam a megjegyzést. Örömömben , amolyan felkiáltás.:)

 26. @gabee369:
  Emulátor pakk? Valamiről lemaradtam?
  Szerintem , amennyiben szabaddá teszed és utána jársz mi mindent ki lehet belőlel hozni, nem lessz annyira fontos az emulátor pakk.

 27. én úgy tudom van rá emulátor (snes, gba stb.). nagy retro fan vagyok 😀 már kíváncsi vagyok nagyon. remélem még ma felrakják a win verziót

 28. Kell vegyek egy mac minit mert megőrülök. Nyár óta várom és most meg nincs még kész winre

 29. és még 1 kérdés. biztonsági mentést kell csinálni? vagy lehet?

 30. Javasolt

 31. Nekem eltűntek a képek 🙂

  Viszont még mindig adatbázis hiba van…

 32. Nekem összesen kb 2 perc alatt végigment az Absinthe. Működik a JB, a Cydia. Nem tudom a videóban miért mond 15 percet. 🙂

 33. 5.0.1-hez van T-Mobile-os Carrier logo? 🙂

 34. Hogy sikerült nektek, nekem mindig database error :S

 35. @CCV-537: Indítsd el a VPN-t a Beállítások menüben és várj 🙂

 36. @Abel: Próbáltam, de konfigurációs hibával kidob.

 37. nekem is kidobta a konfig hibát de leokéztam és utánna sikerült

 38. @CCV-537: Igen, de ne nyomj rá, csak várj! 🙂

 39. nekem 5.0.1 9A405 van fenn. érdemes ezt a 9A406-ra előbb frissíteni?

 40. Sziasztok!
  Ha iPad 2-t frissítettem 9A406-ra, akkor arra nem jó? Ha nem volt rajta 9A405 akkor hogy tehetek rá?

  Köszi elore is!

 41. @Sivegg: iPadre kijött egyáltalán 9A406? Nekem valami olyan rémlik, hogy csak 4S-re.

 42. @msl: érdemes, ha nem akarod függetleníteni szoftveresen egyáltalán.

  @Sivegg: 9A406 kizárólag csak iPhone 4S-re van, semmi másra.

 43. Most már csak a wines verzióra várhatunk. Remélem még ma megjelenik!

 44. Továbbra sem jó nálam, akárhogy próbálom a VPN-t.

 45. Ez a szerver vajon melyik országban van? Hátha az éjszakai órákban leszállnak róla 🙂

 46. Akárhogy olvasom a dolgokat valahogy csak nem egyértelmű, hogy akkor most ha kijön az 5.1, és a telefon meg valami oknal fogva lehal, és kell egy restore, akkor a tinyumbrellával mentett shsh-val lehet majd visszarakni már valahogy az 5.0.1 szűz rendszert?

 47. 10 perce próbálkozok fel lépni az oldala és nem enged nektek sikerül elérni ?

 48. iPad 2-t siman megcsinaltam de valamiért iPhone-al nem akar se vpn-re csatlakozni se siman az app-bol megcsinalni. ennyire túlterhelt lehet? ha most lehúzom gépről és par ora mulva ujra probalom az ugy ok?

 49. mivel csinálhatok ipad2ről biztonsági mentést?

 50. Aztán mi van már a windowsos verzióval miért nem lehetett egyszerre kiadni ?
  minnyá felhúzok a gépre egy OSX-et. -.-

 51. Ilyen fajta egyszerűnek mondható jailbrake sima iPhone 4-re is van már? Egy ilyennek lehet nekifognék 😀 Köszi

 52. @Jadeye:
  Jogos, hamarabb írtam mintsem megnéztem volna. Bocs az értetlenkedésért!

 53. Nem tudjátok, hogy mikor lesz AppSync? Hackulo repoból levették. És amíg fentvolt, akkor se tudtam telepíteni mert mindig hibát írt. Csak úgy, mint ahogy az összes többi tweaknél. Ötlet, hogy mi lehet a baj? Nálam van csak ilyen, vagy más is tapasztalta már? (4S)

 54. @P1zSi.: töltsd le az installus 4.0 -t abban benne van az appsync is. ennyi.

 55. Na én most lettem kész, iPad 2-vel lement olyan 8-10 perc alatt a dolog. Egyébként hackulo repoba nekem fent van az AppSync iOS 5.0+, épp most telepítettem fel 🙂

 56. HOOOOOL A WIIIINEEES nem fogok tudni aludni pedig 4 kor keltem.

 57. mikor jön már a wines verzió? 🙁 reggelig várni fogom.

 58. Holnap átmegyek egy haveromhoz neki mac-je van

 59. nekem is már nagyon kéne a win-es verzió. remélem amikor holnap felkelek már kész lesz… ::(((

 60. Mindjárt kész reggelre irok hogy mi volt a helyzet ha valakit érdekel.

 61. iPad 2 sikeres JB, VPN-re kapcsolódva simán ment. Cydiával voltak gondjaim, network connect error-t kaptam párszor, de most működni látszik. AppSync 5 is van, és már a GTA3-at meg Infinity Blade 2-t játszom! 🙂

 62. @kroland20: Ha padod van engem érdekel.
  Köszi G

 63. Már kb. negyed órája fehér a képernyő a 4S-en. Szerintetek?

 64. Nem 4s de simán ment minden.ipadon is mennie kell sajnos azt eladtam már:S képek eltüntek de csak azok amelyeket kézzel tettem fel nem a camera roll.nem problém.

 65. @Chili: Végre kiírta, hogy „az Absinthe nem nyitható meg stb…”

 66. Mekkora király Sbsettings kilövi a 3g-t de nem a teljes mobilnetet!!!Erre vártam mióta!!!

 67. adott egy i4 at függő 4.3 04.10.01 lehet függetleníteni gevey nélkül is ?
  itthon nem tudom használni , simkártyát kókányolni nem akarok a közeljövőben nem utazom angliába sem
  előre is köszönöm !

 68. Nekem szürke a Jailbreak gomb 🙁 Nem enged semmit ! Mi a teendő???

 69. tegnap előzetes tárgyfelvétel volt neptunon, életemben nem nyomtm még annyit az F5-öt mint akkor, ma 6:12 óta várom a win-es verziót, new high score just reached

 70. A qurva Passcode-ot deaktiválni kellett és minden rendben.

 71. @Gercsa: teljesen együtt érzek veled

 72. Hol van már a win es verzió..:||

 73. Nekem sikerult, a mac os x-es verzio a tobbieknek kitartas. ajanlani tudom, egyelore rendben van es minden konnyen ment. Mondjuk a youtube-os videon levo iphonez-hoz kepest az enyem kicsit mashogy reagalt neha de a vegen rendben volt. A cydia meg nem az igazi de a netes toltesek es az installous remekul megy. thx

 74. @sajti111: Toljál fel Vmwareban egy OSX-t azt csókolom…

 75. azt had kérdezzem meg, hogy ha megcsinalom most a jb-t akkor mit kell még csinálni ahoz, h az apptrack ről leszedett progik fussanak?
  ios 5 nél is van appsync vagy ilyesmi?

 76. @oneal1: Persze: Add hozzá Cydia/Sources/Hackulo.us (http://cydia.haclulo.us) repót aztán search :AppSync for iOS 5.0+

 77. plussz tölts le ezekután egy free progit a telefonod appstorejából aztán mehet installous…

 78. Minek egyáltalán Appsync vagy Itunes, ha van IfunBox…
  én itunesban mást nem is csináltam csak restore meg frissítés… sőt mi több idegesít ha fent van a gépen 🙂

 79. Nekem cydia indítása után ujra akart indulni, azóta nem indul be, csak az apple logó van, hiába a reset….
  Valami ötlet valakitől???

 80. ugy nezett ki minden rendben, viszonylag gyorsan lement a dolog, aztan az absinthe-ra kattolva telepult a cydia. ezutan arra kattolva elindult valami, és ezt kovetoen leallt. ujbol kattintva a cydiara szetomlott az egesz iphone, osszevissza az ikonok, a rendszer ikonok eltuntek, stb. totál káosz, absinth icon eltunt se cydia, kaka az egesz , ujrainditas sem oldja meg. ha ujra akarom kezdeni a jailbreaket, akkor azt irja ki , hogy mar jailbreakelve van… nem tudom most mit kellene tennem..

 81. restore megoldotta

 82. Csatlakoznék 1-2 fórumtárshoz! Tudtok valamit a win-es verzióról! Várom már nagyon!! Üdv! Tamás

 83. Mac-hoz már kint van a kettes verzió is

 84. Tulkepp a kiadas pillanatatol probalom, de nem sok sikerrel. Mar olyan is volt, hogy betoltotte az blog-ot az absinthe, de semmi 🙁

 85. Mobilnettel ne probaljatok!! Azzal szar. Csak wifivel! Hajnal kettokor ugyan, es egy totalis osszeomlas utani restoret kovetoen, de max10perc alatt lement minden es mar telepitettem az elso cuccokat. (cydia se megy 3g-vel amugy azota se, csak wifivel)

 86. hello lehet valami köze az új jailbreaknek ahhoz,hogy nem működik a cydia a telefonomon eddig minden jól ment rajta mostmeg azt írja ki h connection problem de a többi netes app meg megy rendese

 87. 4s-en macről jbelve hibátlan lett sehol semmi jele bugnak…tényleg szép munka !!!

 88. windízos változat jövő karácsonykor =D

 89. @kroland20: Miért Winről is lehet???

 90. Hát hogyne lehetne csak még nem adták ki,
  remélem ma kijön a windowsos változat is!

 91. @Jadeye: dhogy tölthető le!!!!!!!!!!! Annyian szedik hogy meg sem nyitja a lapot.

 92. Ez a baj, hogy csak lehetne! Most miattuk mehetek át a haveromhoz megcsinálni és annak a vége mindig elferdülés 🙂

 93. @Gercsa: persze csak az mindig pár napra rá jön.

 94. ipad2-n absinthe nem nyitható meg mert a szerver leállt. valakinek ötlet?

 95. Nem sietik el a windowsos verziot…

 96. sikerült csak a nagy izgatotságtól vpn-t nem raktam on-ra.
  minden mükszik

 97. @cra21: lehet, hivatalos, szolgáltatón keresztül intézett függetlenítéssel, de annak feltélelei vannak. vagy gevey. más opció nincs.

  @Gomb: ifunboxtól szerintem önmagukban még nem fognak menni a tört appok.

  @trigmegistos: ezt akkor esetleg velük közöld, ugyanis akármilyen furcsa, nekem semmi közöm az ő szerverükhöz. és amikor ezt írtam, problémamentesen le lehetett tölteni, vagy maximum 3x rá kellett nyomni a frissítésre, és betöltött. a friss verziót is azonnal letöltötte most az előbb, mert az nem azon a szerveren van… -.-”

  @gosti: ha áll a szerver, akkor csak várni tudsz.

  @Gercsa: ez a verzió linkelve van a fenti frissítésben. nem ok nélkül frissítgetjük a cikket.

 98. Szerintetek Virtual Machinon meg tudom csinálni a JB-t Windowson?

 99. @Jadeye: Észleltem csak későn.

 100. @tamas927: akkor a routered beállításaiban lesz valami nem jó, vagy talán az internetszolgáltatód DNS-e nem frissült még. indítsd újra a routert, hátha.

 101. @cra21: A magyar függetlenítés T-nél ha jól emlékszem 10e ft. lejárt hűségidővel és saját teliáron vásárolt készülékkel. Dominoval 20e Ft.

 102. @tamas927: semm baja a routerednek, nekem is ezt csinalja

 103. illetve nekem meg a zene ikonom szokott feher uresre valtani…

 104. @Jadeye:

  és várható a közeljövőben vagy szabaduljak meg tőle?

 105. @Gercsa:
  voltam a tmobilba nemtudnak vele semmit csinálni :\

 106. a szifon.caom appban nem frissül! ott még mindíg #4 van

 107. és a win-es verziót hogy kell használni?? addig jó hogy leszedem de utánna?

 108. Nincs win-es verzió!

 109. @Pistimester:
  Ezt én is szeretném tudni 😀 … vki esetleg?

 110. Version 0.4.3 adds support for Windows users. It also makes the “-j” jailbreak option much more functional 🙂 See the README.txt for usage – dewteam blogján írták

 111. Hányas iTunes kell hozzá?

 112. de a readme-ben semmi hasznos nincs

 113. 6-os frissítés… 😀 zene füleimnek, fénysugár szemeimnek 😀 csak fel kéne már lőni az oldalra. jajjjj, de várom már..

 114. @jur3l: lődd ki az appot, és indítsd el újra, akkor mindenképp frissülnie kell.

  @Pistimester: “Frissítés #6”, már vagy fél órája ott van a cikk tetején. ott van benne a hasznos infó, csak akkor nem érted. de ez nem baj, hiszen tényleg elég száraz az a doksi. tehát inkább szerintem várd meg, míg az Absinthe-ből lesz windowsos, mert ugye az csak egy kattintás, és várni kell.

 115. zsír köszi 🙂

 116. Na elmennek a büdös picsába ezzel a CLI 0.4.3 Windows-ra. Nem tudnak b@sszák meg összerakni egy normális telepítő exe-t? Huzzanak a büdös francba! Eddig ez a legszarabb JB, ami valaja is volt!

 117. @Jadeye: köszönöm igy már látom 🙂 csak ritka , hogy kilövöm az appotokat !!!:D

 118. Sziasztok!
  iPad 2-n vegigment siman a JB, de mikor app-okat szinkronizalnek iTunes-al akkor kiirja a keszulok, hogy alkalmazas telepitese sikertelen volt! Ez mitol van?

 119. @jamesbond691:
  hiányzik neki az installous.

 120. Tudom lama kerdes lesz, de kezdo vagyok ilyen teren. Hol talalom ezt, Cyidiaban kell keresnem?

 121. iTunes 10.5.3 is lehet Jailbreakelni vagy nem függ össze ezzel?

 122. @jamesbond691:

  igen de elobb keress olyan repo-t ahol fennt van, szedd le és utánna nem fogja kiirni ezeket.

 123. @kshvr:
  Tudnal ajanlani egyet? Ugyan is a repo kifejezes is ismeretlen elottem! 🙂

 124. Kis segítség

  Másold be a cinject 0.4.3 mappát a C meghajtódra.

  futtatás -> cmd

  írd be cd C:\cinject_0.4.3

  ezután

  cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig

  Ekkor fel akar telepítettni egy VPN-t, telepítsd fel, majd írd be ezt:

  cinject.exe -j payloads

  ekkor lefut egy kis szöveg: http://i.imgur.com/fHNeq.png

  Restoring…
  1 files restored – rész után írd be ezt:

  cinject.exe -w

  és a beállításokban a VPN-t tedd ON-ra.
  Várj, és tádáám, ott a cydia: http://i.imgur.com/B7zqi.jpg

  innen: http://pastebin.com/BRxPAz2q

 125. @arpika:
  Nekem szolt? A Cydiaval semmi bajom az megvan. Valami cucc kéne amivel tudom szinkronizaltatni a kutyut, hogy legyenek rajta appok. Esetleg valaki dobna egy mail cimet es ott megtudnank beszelni ezeket? Jol jonne egy kis segitseg igy kezdeti idoszakba es legalabb az oldalt sem szemetelnem ossze azzal amit mar masok tudnak en meg nem. 🙂

 126. hát ugy általánosságban mindenkinek szólt 😀

 127. megpróbáltam ezt a windows kompatibilis megoldást. a cmd-ben szépen elkezdett futni a program és amikor ahhoz a részhez érek h bekapcsolom a VPN-t akkor az ipadem azt írja h a VPN szerver nem válaszol. ezért a program sem fut tovább. hogyan állítsam be a VPN-t hogy működjön?

 128. @Majestic: ha azt is elolvasnád, hogy mindezt miért teszik, akkor meg is értenéd. ha meg ez így túl bonyolult, akkor egyszerűen várj, míg megjelenik windowsra az Absinthe, és kész. nem kell feleslegesen idegeskedni rajta, nem múlik ezen a pár órán már semmi.

 129. @jamesbond691: a cydiában menj erre: manage–> sources itt edit–> add kijön egy ablak írd be ezt: cydia.hackulo.us
  add anyway ha betöltött, keresd meg az installoust és telepítsd

 130. Köszönöm a leírást így egyből ment és nem is nehéz! KÖSZI

 131. @Kristof:
  Nagyon szepen koszonom a leirast! Teszek egy probat nehany appal!

 132. @Kristof:
  Mukodik! Megegyszer koszonom! Azt hiszem ezt a kis segitseget le is mentem! 😉

 133. Sziasztok!
  Ha lefuttattam az absinthe-mac-0.1.2-1-et és minden simán működi iPad2-vel, akkor érdemes nekiugrani az update absinthe-mac-0.1.2-2-es verzióval is?

 134. @Tomassa: le van írva fent. de bemásolom. A frissített verzió csak azoknak szükséges, akiknek még nem sikerült a jailbreak. Ha már sikerült, akkor nincs rá szükséged.

 135. nekem azt dobja ki “send 1:Resault to large” ….

 136. @arpika: Nekem sokat segítettél köszönöm szépen 😀

 137. @Tomassa: Felesleges, ugyanaz a JB programkód, csak az újabb nem terheli a dream team szerverét.

 138. @arpika: nekem a végén nem azt írja ki hogy i file restored, hanem egy hibát:
  recv: Bad file descriptor
  FATAL(__LINE__): Assertion failed (1266):got == sizeof(size)
  1266

  ezzel mit csináljak?

 139. Ne szenvedjetek ezzel a windowsos parancssoros rémséggel, Windows 7 64 bit alól VmWare emulátorral OSX Lionnal egy kattintás és kb. fél perc a JB, nekem iPad2(Wifi 32GB)-n legalábbis ennyi volt. Itt egy jó leírás az egyik fórumtárstól(Rickye utólagos engedelmével):

  OS X virtuális telepítése (használata)
  1. Keresd meg imzdl.com -on ezt:
  Mac OS X 10.7.2 Pre Installed VMware Image For Windows PC With iReSign és töltsd le.
  Csomagold ki és telepítsd fel a VMWare-t.
  Nyisd meg a feladatkezelőt és a folyamatoknál zárd be az ÖSSZES VmWare folyamatot (5-6).
  Másold be a “Contains to drive C” mappa tartalmát a C-be.
  Írd be a keresőbe: cmd és futtasd rendszergazdaként
  Írd be a következő 2 parancsot:
  cd /
  install.cmd
  Ha kész indítsd újra a gépet és nyisd meg a VmWare Workstation-t.
  Nyisd meg a Mac OS X Lionban lévő fájlt és állítsd be az értékeket (memória, proci) és indítsd el!

 140. @Kristof: Nekem is ezt írja ki!!!!

 141. @dakota69:
  nekem is…:)

 142. sziasztok!fent a cydia!bármit telepítenék azt írja: a betöltés meghiúsult(a szerverrel megadott hoszt nem található.) mi ez??? köszönöm!!!

 143. @Kristof, @dakota69, @kshvr: akkor próbáljátok meg újra. vagy várjátok meg, míg lesz windowsos Absinthe.

  @szunyog01: ugye a VPN-t kikapcsoltad?

 144. Iphone 4S jailbreak lefut, de az ikon nem jelenik meg a telón, akkor mit kell tenni?

 145. alapból ki volt 🙁

 146. Ha valamelyik apphoz van az app store-ba frissités azt lehet engedélyezni?

 147. @kshvr: olvastam egy blogon h akinek ezt az 1266-os hibát írja ki annak RESEt-elnie kell a készüléket. én megcsináltam és elindítottam a jb-t most ott tartok hogy kb 5 perce azt írja: Creating backup.
  ennyi ideig tart elkészíteni egy backupot egy szűz készülékről?

 148. az Cydia főoldal is ezt írja ki…..

 149. kihúztam a kábelt és újrakezdtem . sikerült a backup és most az utolsó parancsnál járok

 150. sikerült!!!!! megvan a CYDIA. windows jailbreakkel Ipad 2 5.0.1

 151. @Kristof: nem írtad pontosan a parancssort!
  cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig spacekre figyelni

 152. Ikon már megvan, de nem tölt be a sok windows guru leterheli a szervert 🙂

 153. @Kristof: bravó!!! mennyi ideig tartott a backup?

 154. Helló srácok. Egy gyors kérdés- még soha nem volt jailbreakelve az iphone-om, ezért azt szeretném kérdezni, hogyha bármi gond felmerülne a készülékkel, akkor ahhoz, h töröljem a jb-t elég egy reset?(pl szervizbe küldeném, és nem akarom h lássák jb-s készülékről van szó). Előre is köszi!

 155. @Gercsa: amiután újra elindítottam kb 1 perc volt a backup

 156. valaki segítsen már :S nekem send 1 result too large ezt írja ki amikor be írom a parancssorok

 157. szia beirtam cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig
  és nem csinál semmit … vagy sokat kell várni ?

 158. @Kristof: Nekem is ez volt. Felraktam az itunesos backupot először, valszeg az volt a baj.
  Csináltam egy restore-t. Utána beállítottam, hogy új készülék legyen, nem töltök vissza backupot. Utána már simán lefutott.

 159. Sikerült Windowsból felrakni!!!
  De viszont 3 ikon fehér safari,telefon,üzenetek.
  Hiába indítom ujra fehér marad…

 160. @Tomi77: most kell az eszközön telepíteni a VPN-t. Telepítés után nem bekapcsolni!! A VPN-t

 161. nekem ipad2 fehér egyedül a zene ikonja
  mitcsináljak? 😀

 162. @dakota69: nekem ugya ez de a cydia sem az igazi azt írja:: a betöltés meghiúsult(a szerverrel megadott hoszt nem található.

 163. Nemtudom mien gondokrpl beszéltek nekem 4s en minden gyönyörűen végigfutott és hibátlanul működik a képek se tüntek el ! Köszönöm Dev team!

 164. @szunyog01: Nekem megy a Cydia de a fehér ikonok elég zavaróak!!!

 165. Miért nem várjátok meg a Windows-os Absinthe-ot?Szerintem órák kérdése és meglesz!

 166. @Gercsa:
  De nem történik semmi, úgy hogy telepítsem?

 167. én dobok neki egy restorét……………..

 168. @szunyog01:
  Most volt, de semmi változás.. :/

 169. Cydia magyarosítás a szifon repoból és respring!!!
  És láss csodát az ikonok is megjavultak!!!
  😀

 170. Ha fennt van a Cydia, be is töltötte, és választanom kell User Hacker Developer-ből akkor minden zsír? Megcsináltam a jb-t?

 171. Órák óta próbálkozom és azt irja, hogy nem válaszol a szerver… másnak is?

 172. Sziasztok! Fehér iPad 2-m van 16GB wifi és amikor azt kellbeírnom, hogy :
  ” cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig ”
  azt a hibaüzenetet kapom ki, hogy:

  “cinject.exe – Belépési pont nem található

  az eljárás belépési pontja (sqlite3_wal_checkpoint) nem található a
  DLL-ben (SQLite3.dll).”

  segítsetek légyszi!

 173. Köszönöm sikerült!!! Visszaállítottam az ipadot alaphelyzetbe és egy perc alatt lefutott. Majd visszarakom rá ami volt

 174. VPN nél gáz ha az ember nem adott kódot csak továbra bökött véletlenül?

 175. sikerült 🙂

  Beállítások-Általános-Visszaállítás és összes tartalom,beállítás törlése…és utánna a jailbreak…:)

 176. nalam az elso parancs utan feltelepul a VPN profil, viszont utana:

  E:\tamas\a5-jb\cinject_0.4.3>cinject -i payloads
  FATAL(__LINE__): Assertion failed (1037): (fd=open(path, O_RDONLY))!=-1
  1037

  felek wipe-olni, hatha nem ezzel van a baj 🙂

 177. mekkora hulye vagyok, az elso parancshoz hasonloan “J” helyett “I”-t irtam. :))

  (ugyehogynemkellett wipe-olni?)

 178. @hegyi: nekem is ez volt.aztán kifehéredtek az ikonjaim!!ráúntam restore.. 😀

 179. @hegyi: Nekem sem megy, mostmár ki sem írja, hogy nincs kapcsolat… Újratelepítem (Restore) és üresre nyomom a Jailbreak-t hátha akkor jobban megy! 🙂

 180. 2 db 4s-macről hibátlan nem tudom másoknak miért problem.

 181. @kroland20: Talán az hogy Winfoson szenvedünk…? :/

 182. En windowson megcsinaltam egyre, és megy. Semmi kifehéredés…minden rendben!

 183. wondows-om IPAD 2 hiba nélkül megy, thanx

 184. @Petione22:
  Itt lejjebb van, hogy “Download zip file” -> letöltöd -> az sqlite3.dll -t bemásolod a cinject mappába és kész, nekem így ment

 185. digitalbb,
  de írni nem tudsz 😉

  a viccet félretéve, ki melyik OS alatt csinálta? Windows XP-vel sikerült valakinek?

  közben wipe-oltam, mert elakadt a második parancsnál a Restoring… résznél, valószínűleg túl sok fájl lehetett neki, mert utána 599 helyett csak ~70-et írt. Most azt nem értem, hogy miért nem csatlakozik a 172.0.0.1-re a VPN, amikor elindítom az utolsó parancsot.

 186. windows 4S is OK 🙂