fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Frissítés #11: Absinthe 0.4

Az új verzió Mac OS X 10.5-ös támogatást (Intel és PPC is), és pár apró hibajavítást tartalmaz. Ha korábban már jailbreakeltél, szükségtelen az új verziót használni, mert csak a számítógépes részen történtek változások, a készüléket ezek nem érintik.

Letöltés:

Frissítés #10: Absinthe 0.3, már Linuxra is

Megjelent a 0.3-mas verzió az Absinthe-ból, egyúttal Linux támogatással is. További részletekről nincs információ, de ha már jailbreakeltél, akkor a korábbiakhoz hasonlóan valószínűleg nincs értelme lefuttatni újból. Ha viszont még nem jailbreakeltél, javasolt a legfrissebb verziót használni. Ha pedig problémákat tapasztalnál a készülék működésében, akkor egy restore-t követően próbálkozz a legújabb verzióval.

Letöltés:

Frissítés #9: Cydia betöltési gondok

Valami oknál fogva egyes internetszolgáltatóknál a Cydia a következő hibát dobhatja:

Mivel ezt a hibát megoldja, ha a DNS-t átállítjuk a Google DNS-ére, így valami DNS-gond lehet a dolog a hátterében, aminek viszont rosszabb esetben is pár nap alatt meg kellene javulnia magától.

Addig is beállíthatod a Google-t. Ehhez menj a Settings (Beállítások) appban a Wi-Fi opcióhoz, majd bökj az aktuális kapcsolat mellett a jobb oldali kis kék nyílra, és a DNS mező tartalmát írd fel valahová, majd javítsd az ott lévő értéke(ke)t 8.8.8.8-ra, és lépj vissza. Ezután lődd ki a Cydiát, próbáld újra, és így már mennie kell.

Frissítés #8: Absinthe Windows-ra

Megjelent az Absinthe Windows-os verziója, és egyúttal frissült a Mac-es verzió is. A 0.2-es verzió egyben hibákat is javít, így akinek esetelg gondja volt a VPN-es lépésnél, vagy az Absinthe ikon nem működött megfelelően, esetleg fehér ikonjai lettek, és nem oldotta meg másként, használja a legújabb verziót!

Letöltés:

planetbeing
Windows version of iPhone 4S and iPad 2 jailbreak is out: http://t.co/Fqr2yspw. Mac version updated: http://t.co/suFQXiQz
2012.01.21. 22:08
planetbeing
v0.2: Tries to fix no reboot after activating VPN/tapping Absinthe icon. We also tried to fix white icons on SpringBoard after jb.
2012.01.21. 22:12

Frissítés #7: Videó a CLI-hez vizuális típusoknak

Ha esetleg nehézséget okoz Windows esetén a CLI eszköz használata, kövesd a videó alapján, hogy mit kell tenni. Bizonyos esetekben restore is szükséges lehet ahhoz, hogy a jailbreak rendben lefusson:

Frissítés #6: Dev Team CLI 0.4.3 Windows-ra is

MuscleNerd az előbb írta twitteren, hogy frissítette a CLI-t, így ha egyelőre komplikáltabban is, de lehetséges már Windows-on is a jailbreak. A lehetséges paraméterek listája továbbra is itt található meg, maga az alkalmazás pedig erről a linkről tölthető le: cinject_0.4.3.zip.

Frissítés #5: Absinthe 0.1.2-2 és Dev Team CLI 0.4.2

Megjelent az Absinthe 0.1.2-2-es verziója, ami azt annyi változást jelent, hogy az ikonja a Greenpois0n.com oldal főoldalát nyitja meg, ezzel is könnyítve a szerver terhelésén, így kisebb az esélye, hogy az elhullik a terheléstől. A frissített verzió csak azoknak szükséges, akiknek még nem sikerült a jailbreak. Ha már sikerült, akkor nincs rá szükséged. Letöltés itt: absinthe-mac-0.1.2-2.zip.

Másik újdonság a Dev Team CLI-je, ami parancssoros felület a jailbreakhez. Ha már jailbreakeltél, erre szintén nincs szükséged. A lehetséges paraméterek listája itt található meg, maga az alkalmazás pedig erről a linkről tölthető le (csak Mac-re): cinject_0.4.2.zip.

Frissítés #4: videó vizuális típusoknak

Ugyan az egész jailbreak semmi más, mint egy gombnyomás, és megvárni, míg befejezi, miközben még újra is indul a készülék, az alábbi videó segíthet azoknak is, akik már félúton lehúznák a gépről, azt gondolván, hogy már kész, vagy hogy lefagyott:

Frissítés #3: eltűnt képek

Planetbeing a következőt tette hozzá ezekhez, már azon túl, hogy legyen mentés a készüléken lévő adatokról: “Ha esetleg eltűnnének a képek a készülékről, akkor a jailbreak idő előtt megszakadt. Futtasd le az Absinthe appot mégegyszer, hogy ezt javítsa, majd újból, hogy befejezze a jailbreaket.”

Volt ilyesmi gondja bárkinek?

planetbeing
Camera roll will be empty if the jailbreak is incomplete. Rerun the app once to fix, and then another time to complete jb.
2012.01.20. 19:21

Frissítés #2: lehetséges hibák

Ha az Absinthe ikonjára bökve csak “Error establishing a database connection” üzenetet kapsz, akkor várj egy kicsit, és próbáld újra: az óriási roham miatt a szerverek nehezen bírják a terhelést! Dolgoznak rajta a srácok, és mindenkitől türelmet kérnek:

planetbeing
If the Absinthe webclip shows “Error establishing a database connection”, please go to Settings, turn on VPN and wait instead.
2012.01.20. 18:24
p0sixninja
the greenpois0n website has to load on the device in order for the jailbreak to be triggered :-\
2012.01.20. 18:24
p0sixninja
bare with me while I fix the database issues
2012.01.20. 18:28

Frissítés #1: megjelent!

Az OSX verzió letölthető a Chronic Dev Team oldaláról, a http://greenpois0n.com/ oldalról, a Windows és Linux verziók hamarosan!

p0sixninja
OSX version of A5 jailbreak posted on http://t.co/i9c8VjbD
2012.01.20. 17:55
p0sixninja
Windows version of Absinthe is coming as soon as nikias gets home and rolls up the build
2012.01.20. 18:01

Figyelem! Csak saját felelősségre, és mindenképp legyen mentés a készüléken lévő adatokról!

***

Mióta csak decemberben pod2g-nek köszönhetően megjelent a “corona” csomag, és így elérhetővé vált az untethered jailbreak az A4-es vagy korábbi készülékek esetén 5.0.1-re, mindenki azt várta, mikor lesz már végre a legújabb generációra is, így az iPhone 4S-re és az iPad 2-re. Sokak szerencséjére a fejlesztők összefogtak, és közös erővel eljutottak odáig, hogy leküzdjék a hardveres frissítés okozta nehézségeket, így már csak a lehetséges hibák javítása van hátra, és érkezhet a jailbreak a legújabb készülékekre is.

@pod2g a blogjában “dream team” (álomcsapat) névvel illette az összefogásból kialakult társaságot, ami kicsit ironikus elnevezés, hiszen a csapat tagjainak épphogy sok álmatlan éjszakát okozott a problémák megoldása.

Hogy fog kinézni ez az új jailbreak?

A corona A5-ös verzióját a Chronic Dev Team egy egyszerű alkalmazással kombinálja, ami a többség számára megfelelő lesz, és készül belőle Mac-re és Windows-ra való verzió is. A cél itt az, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a használata, lehetőség szerint egy “egykattintásos” jailbreak.

Az iPhone Dev Team egyelőre egy parancssoros felülettel (command-line interface, CLI) rendelkező megoldást készített el, cserébe viszont sokkal jobban átláthatóak majd az esetleges hibák, így ez elsősorban a fejlesztők számára lehet hasznos. Persze amint az összes hiba javításra került, érkezik majd egy frissített redsn0w is, ami már tartalmazni fogja mindezt, így a megszokott felületet használva lehet majd jailbreakelni az új készülékeket is.

Különbség még a Chronic Dev megoldásával szemben, hogy a redsn0w az iTunes saját összetevőin keresztül kommunikál majd az eszközzel, ezzel is csökkentve az esetleges hibák lehetőségét, amik ilyenkor a különféle számítógép-konfigurációk esetén hajlamosak előfordulni.

Paypal támogatás

Maga a jailbreak és a függetlenítés ingyenes, és az is marad. Ugyanakkor aki szeretné, az támogathatja a projektben résztvevők munkáját, vagy köszönetét fejezheti ki tetszőleges Paypal támogatás elküldésével, amelyet az egyes tagok között a saját belső megállapodásuk alapján szétosztanak. Erről itt találhat részleteket, akit érdekel: http://is.gd/39YMWg (vagy itt, ha nem nyílna meg).

Mivel fog működni?

Az új jailbreak a következő eszközöket és firmware-verziókat fogja támogatni:

  • iPhone4S: 5.0 (9A334), 5.0.1 (9A405), és a második kiadású 5.0.1 (9A406)
  • iPad2: 5.0.1 (9A405)

Azon iPhone 4S tulajdonosok, akik egy valamikor szoftveres függetlenítésben reménykednek, nincsenek egyszerű helyzetben. Ha lehetséges, maradjanak 5.0-n. Ha már frissítettek 5.0.1-re, akkor már nincs lehetőség visszatenni az 5.0-t, így akkor legalább arra kell ügyelniük, hogy a készülékükön a 9A405-ös verzió legyen fent. Ha esetleg már a 9A406 van fent (vagy 5.1 beta), akkor még egy restore segítségével visszatehető a 9A405, ami visszateszi az 1.0.13-mas basebandet, aminél *elképzelhető*, hogy nagyobb az esély a függetlenítésre, mint egyébként. Ugyanakkor a downgrade ismét előhozhatja az akku problémákat azoknál, akiknek ezzel gondjuk volt.

Figyelem: a baseband downgrade-je kizárólag csak az iPhone 4 és 4S készülékek esetén, és csak abban az esetben lehetséges, ameddig az Apple hivatalosan aláír egy adott firmware-verziót, mert itt speciálisan kezeli az Apple és a készülék a baseband frissítését!

Egyéb információk

A jelenlegi megoldásokban használt hiba korábban még nem került felhasználásra, így előre nem látható hibák is elképzelhetőek, amelyek csak a tömeges alkalmazás esetén fognak előjönni. Így a fejlesztőcsapat azt javasolja, hogy mindenképp legyen mentés a készülék adatiaról, mert noha ők igyekeznek minden hibalehetőséget előre kizárni, ettől még elképzelhető, hogy akadhatnak gondok.

Mikor jelenik meg?

Amint a tesztelés alapján azt lehet mondani, hogy a hibák javításra kerültek. pod2g szerint akár órákon belül. Megjelent! Lásd a frissítéseket a cikk elején!

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

469 Comments

  1. iPad2-m és én már nagyon várjuk! 🙂

  2. Már várom^^

  3. Szerintem mindenki nevében mondhatom hogy köszönjük a belefektetett munkát és időt!

  4. Hát igen mondhatod és ez megéri, hogy kügyünk egy kis öszeget nekik.
    Nagyon szépen köszönyük elöri.

  5. KINTVAN!

  6. megjelent! frissítettük a cikket, letölthető a greenpois0n.com oldalról, link a frissítésben, fent! ha esetleg nem jönne be elsőre, próbáld újra, biztos óriási a roham!

  7. Hello!

    A i4 függetlenítése is hamarosan jöhet??? Vagy rosszul értelmezem?

  8. @kovibali: szó nincsen iPhone 4 függetlenítésről.

  9. Error establishing a database connection… Király

  10. aminél *elképzelhető*, hogy nagyobb az esély a függetlenítésre, akkor ezt félre értettem… Boccs

  11. Hali!

    Akkor most majd lehet fuggetleniteni a 4st? Vagy lesz majd rá? Amugy nekem orange fuggo 4sem van. Ha lesz rá fuggetlenités és kifuggetlenitem, akkor leblokkolhatják a telefonomat? 3 honap után engedik hivatalosan kifuggetleniteni és nekem minél elobb kéne… Köszi a válaszokat!

  12. Aztán remélem a win-es változat is elérhető lesz még a mai nap folyamán : /

  13. @Lazika87: nem blokkolnak semmit. de a hivatalos, orange által intézett függetlenítést érdemesebb megvárnod, mert azzal maradandóan független lesz, míg ebben az esetben ha lesz addig rá egyáltalán, akkor nem frissítheted, mert akkor elveszhet a függetlenítés lehetősége.

  14. @Jadeye: Okés! Akkor megnyugodtam,hogy nem blokkolnak… nem örülnék neki. Igaz a t-se blokkolt amikor függetlenitettem! Köszi!

  15. Köszönjük, már csak a windowsosra kell várnunk.:)

  16. már a pingvines is kint van ?

  17. de jó 😀 2 hónapja van ipad2-m és ezt vártam 😀 valaki majd leírja hogy kell csinálni a windows-os jailbreaket, mert f*ngom nincs mit hogy kell csinálni, és nem akarok elrontani semmit. addig míg nem jön frissítek 5.0.1-re.
    előre is köszi

  18. Éééééés igeeen. Mukodik.:))
    iPad2 ledobta rabláncait. Már mennek is a repók a Cydiába.Installous is O.K.
    Eddig minden rendben.

  19. @gabee369: Ez a mostani, egy egy gombos jailbreak, vagyis: Megnyitod, klikk. Kész.

  20. Elrontani, ezen, nincs mit. Nem lehet.
    Annyira egyszerűen meg lett csinálva. Tipikusan amolyan “Amerikai felhasználóknak”.Elnézést utólag is.
    Click here and wait. És vár…és kész.

  21. Ha megcsinálom, akkor elveszik a garancia?

  22. Olyan rég nem volt az iPad2 -n jailbreak, hogy már nem is emlékszem mik a fontosabb cydia csomagok.(természetesen sb sett,installous,multicleaner) .

  23. oké köszi! tehát összedugom, elindítom klikk és kész. óó de várom már… 😀 meg soha nem láttam a Cydiát élesben. első dolgom tuti egy emulátor pakk lesz 😉 😀
    semmi gond gab76, csak azért kérdeztem rá mert még nem tudom mit hogyan. de akkor könnyebb mint a psp-s meg wii-s hack 🙂

  24. @krissz: Nem

  25. @gabee369:
    Bocs nem neked szántam a megjegyzést. Örömömben , amolyan felkiáltás.:)

  26. @gabee369:
    Emulátor pakk? Valamiről lemaradtam?
    Szerintem , amennyiben szabaddá teszed és utána jársz mi mindent ki lehet belőlel hozni, nem lessz annyira fontos az emulátor pakk.

  27. én úgy tudom van rá emulátor (snes, gba stb.). nagy retro fan vagyok 😀 már kíváncsi vagyok nagyon. remélem még ma felrakják a win verziót

  28. Kell vegyek egy mac minit mert megőrülök. Nyár óta várom és most meg nincs még kész winre

  29. és még 1 kérdés. biztonsági mentést kell csinálni? vagy lehet?

  30. Javasolt

  31. Nekem eltűntek a képek 🙂

    Viszont még mindig adatbázis hiba van…

  32. Nekem összesen kb 2 perc alatt végigment az Absinthe. Működik a JB, a Cydia. Nem tudom a videóban miért mond 15 percet. 🙂

  33. 5.0.1-hez van T-Mobile-os Carrier logo? 🙂

  34. Hogy sikerült nektek, nekem mindig database error :S

  35. @CCV-537: Indítsd el a VPN-t a Beállítások menüben és várj 🙂

  36. @Abel: Próbáltam, de konfigurációs hibával kidob.

  37. nekem is kidobta a konfig hibát de leokéztam és utánna sikerült

  38. @CCV-537: Igen, de ne nyomj rá, csak várj! 🙂

  39. nekem 5.0.1 9A405 van fenn. érdemes ezt a 9A406-ra előbb frissíteni?

  40. Sziasztok!
    Ha iPad 2-t frissítettem 9A406-ra, akkor arra nem jó? Ha nem volt rajta 9A405 akkor hogy tehetek rá?

    Köszi elore is!

  41. @Sivegg: iPadre kijött egyáltalán 9A406? Nekem valami olyan rémlik, hogy csak 4S-re.

  42. @msl: érdemes, ha nem akarod függetleníteni szoftveresen egyáltalán.

    @Sivegg: 9A406 kizárólag csak iPhone 4S-re van, semmi másra.

  43. Most már csak a wines verzióra várhatunk. Remélem még ma megjelenik!

  44. Továbbra sem jó nálam, akárhogy próbálom a VPN-t.

  45. Ez a szerver vajon melyik országban van? Hátha az éjszakai órákban leszállnak róla 🙂

  46. Akárhogy olvasom a dolgokat valahogy csak nem egyértelmű, hogy akkor most ha kijön az 5.1, és a telefon meg valami oknal fogva lehal, és kell egy restore, akkor a tinyumbrellával mentett shsh-val lehet majd visszarakni már valahogy az 5.0.1 szűz rendszert?

  47. 10 perce próbálkozok fel lépni az oldala és nem enged nektek sikerül elérni ?

  48. iPad 2-t siman megcsinaltam de valamiért iPhone-al nem akar se vpn-re csatlakozni se siman az app-bol megcsinalni. ennyire túlterhelt lehet? ha most lehúzom gépről és par ora mulva ujra probalom az ugy ok?

  49. mivel csinálhatok ipad2ről biztonsági mentést?

  50. Aztán mi van már a windowsos verzióval miért nem lehetett egyszerre kiadni ?
    minnyá felhúzok a gépre egy OSX-et. -.-

  51. Ilyen fajta egyszerűnek mondható jailbrake sima iPhone 4-re is van már? Egy ilyennek lehet nekifognék 😀 Köszi

  52. @Jadeye:
    Jogos, hamarabb írtam mintsem megnéztem volna. Bocs az értetlenkedésért!

  53. Nem tudjátok, hogy mikor lesz AppSync? Hackulo repoból levették. És amíg fentvolt, akkor se tudtam telepíteni mert mindig hibát írt. Csak úgy, mint ahogy az összes többi tweaknél. Ötlet, hogy mi lehet a baj? Nálam van csak ilyen, vagy más is tapasztalta már? (4S)

  54. @P1zSi.: töltsd le az installus 4.0 -t abban benne van az appsync is. ennyi.

  55. Na én most lettem kész, iPad 2-vel lement olyan 8-10 perc alatt a dolog. Egyébként hackulo repoba nekem fent van az AppSync iOS 5.0+, épp most telepítettem fel 🙂

  56. HOOOOOL A WIIIINEEES nem fogok tudni aludni pedig 4 kor keltem.

  57. mikor jön már a wines verzió? 🙁 reggelig várni fogom.

  58. Holnap átmegyek egy haveromhoz neki mac-je van

  59. nekem is már nagyon kéne a win-es verzió. remélem amikor holnap felkelek már kész lesz… ::(((

  60. Mindjárt kész reggelre irok hogy mi volt a helyzet ha valakit érdekel.

  61. iPad 2 sikeres JB, VPN-re kapcsolódva simán ment. Cydiával voltak gondjaim, network connect error-t kaptam párszor, de most működni látszik. AppSync 5 is van, és már a GTA3-at meg Infinity Blade 2-t játszom! 🙂

  62. @kroland20: Ha padod van engem érdekel.
    Köszi G

  63. Már kb. negyed órája fehér a képernyő a 4S-en. Szerintetek?

  64. Nem 4s de simán ment minden.ipadon is mennie kell sajnos azt eladtam már:S képek eltüntek de csak azok amelyeket kézzel tettem fel nem a camera roll.nem problém.

  65. @Chili: Végre kiírta, hogy „az Absinthe nem nyitható meg stb…”

  66. Mekkora király Sbsettings kilövi a 3g-t de nem a teljes mobilnetet!!!Erre vártam mióta!!!

  67. adott egy i4 at függő 4.3 04.10.01 lehet függetleníteni gevey nélkül is ?
    itthon nem tudom használni , simkártyát kókányolni nem akarok a közeljövőben nem utazom angliába sem
    előre is köszönöm !

  68. Nekem szürke a Jailbreak gomb 🙁 Nem enged semmit ! Mi a teendő???

  69. tegnap előzetes tárgyfelvétel volt neptunon, életemben nem nyomtm még annyit az F5-öt mint akkor, ma 6:12 óta várom a win-es verziót, new high score just reached

  70. A qurva Passcode-ot deaktiválni kellett és minden rendben.

  71. @Gercsa: teljesen együtt érzek veled

  72. Hol van már a win es verzió..:||

  73. Nekem sikerult, a mac os x-es verzio a tobbieknek kitartas. ajanlani tudom, egyelore rendben van es minden konnyen ment. Mondjuk a youtube-os videon levo iphonez-hoz kepest az enyem kicsit mashogy reagalt neha de a vegen rendben volt. A cydia meg nem az igazi de a netes toltesek es az installous remekul megy. thx

  74. @sajti111: Toljál fel Vmwareban egy OSX-t azt csókolom…

  75. azt had kérdezzem meg, hogy ha megcsinalom most a jb-t akkor mit kell még csinálni ahoz, h az apptrack ről leszedett progik fussanak?
    ios 5 nél is van appsync vagy ilyesmi?

  76. @oneal1: Persze: Add hozzá Cydia/Sources/Hackulo.us (http://cydia.haclulo.us) repót aztán search :AppSync for iOS 5.0+

  77. plussz tölts le ezekután egy free progit a telefonod appstorejából aztán mehet installous…

  78. Minek egyáltalán Appsync vagy Itunes, ha van IfunBox…
    én itunesban mást nem is csináltam csak restore meg frissítés… sőt mi több idegesít ha fent van a gépen 🙂

  79. Nekem cydia indítása után ujra akart indulni, azóta nem indul be, csak az apple logó van, hiába a reset….
    Valami ötlet valakitől???

  80. ugy nezett ki minden rendben, viszonylag gyorsan lement a dolog, aztan az absinthe-ra kattolva telepult a cydia. ezutan arra kattolva elindult valami, és ezt kovetoen leallt. ujbol kattintva a cydiara szetomlott az egesz iphone, osszevissza az ikonok, a rendszer ikonok eltuntek, stb. totál káosz, absinth icon eltunt se cydia, kaka az egesz , ujrainditas sem oldja meg. ha ujra akarom kezdeni a jailbreaket, akkor azt irja ki , hogy mar jailbreakelve van… nem tudom most mit kellene tennem..

  81. restore megoldotta

  82. Csatlakoznék 1-2 fórumtárshoz! Tudtok valamit a win-es verzióról! Várom már nagyon!! Üdv! Tamás

  83. Mac-hoz már kint van a kettes verzió is

  84. Tulkepp a kiadas pillanatatol probalom, de nem sok sikerrel. Mar olyan is volt, hogy betoltotte az blog-ot az absinthe, de semmi 🙁

  85. Mobilnettel ne probaljatok!! Azzal szar. Csak wifivel! Hajnal kettokor ugyan, es egy totalis osszeomlas utani restoret kovetoen, de max10perc alatt lement minden es mar telepitettem az elso cuccokat. (cydia se megy 3g-vel amugy azota se, csak wifivel)

  86. hello lehet valami köze az új jailbreaknek ahhoz,hogy nem működik a cydia a telefonomon eddig minden jól ment rajta mostmeg azt írja ki h connection problem de a többi netes app meg megy rendese

  87. 4s-en macről jbelve hibátlan lett sehol semmi jele bugnak…tényleg szép munka !!!

  88. windízos változat jövő karácsonykor =D

  89. @kroland20: Miért Winről is lehet???

  90. Hát hogyne lehetne csak még nem adták ki,
    remélem ma kijön a windowsos változat is!

  91. @Jadeye: dhogy tölthető le!!!!!!!!!!! Annyian szedik hogy meg sem nyitja a lapot.

  92. Ez a baj, hogy csak lehetne! Most miattuk mehetek át a haveromhoz megcsinálni és annak a vége mindig elferdülés 🙂

  93. @Gercsa: persze csak az mindig pár napra rá jön.

  94. ipad2-n absinthe nem nyitható meg mert a szerver leállt. valakinek ötlet?

  95. Nem sietik el a windowsos verziot…

  96. sikerült csak a nagy izgatotságtól vpn-t nem raktam on-ra.
    minden mükszik

  97. @cra21: lehet, hivatalos, szolgáltatón keresztül intézett függetlenítéssel, de annak feltélelei vannak. vagy gevey. más opció nincs.

    @Gomb: ifunboxtól szerintem önmagukban még nem fognak menni a tört appok.

    @trigmegistos: ezt akkor esetleg velük közöld, ugyanis akármilyen furcsa, nekem semmi közöm az ő szerverükhöz. és amikor ezt írtam, problémamentesen le lehetett tölteni, vagy maximum 3x rá kellett nyomni a frissítésre, és betöltött. a friss verziót is azonnal letöltötte most az előbb, mert az nem azon a szerveren van… -.-”

    @gosti: ha áll a szerver, akkor csak várni tudsz.

    @Gercsa: ez a verzió linkelve van a fenti frissítésben. nem ok nélkül frissítgetjük a cikket.

  98. Szerintetek Virtual Machinon meg tudom csinálni a JB-t Windowson?

  99. @Jadeye: Észleltem csak későn.

  100. @tamas927: akkor a routered beállításaiban lesz valami nem jó, vagy talán az internetszolgáltatód DNS-e nem frissült még. indítsd újra a routert, hátha.

  101. @cra21: A magyar függetlenítés T-nél ha jól emlékszem 10e ft. lejárt hűségidővel és saját teliáron vásárolt készülékkel. Dominoval 20e Ft.

  102. @tamas927: semm baja a routerednek, nekem is ezt csinalja

  103. illetve nekem meg a zene ikonom szokott feher uresre valtani…

  104. @Jadeye:

    és várható a közeljövőben vagy szabaduljak meg tőle?

  105. @Gercsa:
    voltam a tmobilba nemtudnak vele semmit csinálni :\

  106. a szifon.caom appban nem frissül! ott még mindíg #4 van

  107. és a win-es verziót hogy kell használni?? addig jó hogy leszedem de utánna?

  108. Nincs win-es verzió!

  109. @Pistimester:
    Ezt én is szeretném tudni 😀 … vki esetleg?

  110. Version 0.4.3 adds support for Windows users. It also makes the “-j” jailbreak option much more functional 🙂 See the README.txt for usage – dewteam blogján írták

  111. Hányas iTunes kell hozzá?

  112. de a readme-ben semmi hasznos nincs

  113. 6-os frissítés… 😀 zene füleimnek, fénysugár szemeimnek 😀 csak fel kéne már lőni az oldalra. jajjjj, de várom már..

  114. @jur3l: lődd ki az appot, és indítsd el újra, akkor mindenképp frissülnie kell.

    @Pistimester: “Frissítés #6”, már vagy fél órája ott van a cikk tetején. ott van benne a hasznos infó, csak akkor nem érted. de ez nem baj, hiszen tényleg elég száraz az a doksi. tehát inkább szerintem várd meg, míg az Absinthe-ből lesz windowsos, mert ugye az csak egy kattintás, és várni kell.

  115. zsír köszi 🙂

  116. Na elmennek a büdös picsába ezzel a CLI 0.4.3 Windows-ra. Nem tudnak b@sszák meg összerakni egy normális telepítő exe-t? Huzzanak a büdös francba! Eddig ez a legszarabb JB, ami valaja is volt!

  117. @Jadeye: köszönöm igy már látom 🙂 csak ritka , hogy kilövöm az appotokat !!!:D

  118. Sziasztok!
    iPad 2-n vegigment siman a JB, de mikor app-okat szinkronizalnek iTunes-al akkor kiirja a keszulok, hogy alkalmazas telepitese sikertelen volt! Ez mitol van?

  119. @jamesbond691:
    hiányzik neki az installous.

  120. Tudom lama kerdes lesz, de kezdo vagyok ilyen teren. Hol talalom ezt, Cyidiaban kell keresnem?

  121. iTunes 10.5.3 is lehet Jailbreakelni vagy nem függ össze ezzel?

  122. @jamesbond691:

    igen de elobb keress olyan repo-t ahol fennt van, szedd le és utánna nem fogja kiirni ezeket.

  123. @kshvr:
    Tudnal ajanlani egyet? Ugyan is a repo kifejezes is ismeretlen elottem! 🙂

  124. Kis segítség

    Másold be a cinject 0.4.3 mappát a C meghajtódra.

    futtatás -> cmd

    írd be cd C:\cinject_0.4.3

    ezután

    cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig

    Ekkor fel akar telepítettni egy VPN-t, telepítsd fel, majd írd be ezt:

    cinject.exe -j payloads

    ekkor lefut egy kis szöveg: http://i.imgur.com/fHNeq.png

    Restoring…
    1 files restored – rész után írd be ezt:

    cinject.exe -w

    és a beállításokban a VPN-t tedd ON-ra.
    Várj, és tádáám, ott a cydia: http://i.imgur.com/B7zqi.jpg

    innen: http://pastebin.com/BRxPAz2q

  125. @arpika:
    Nekem szolt? A Cydiaval semmi bajom az megvan. Valami cucc kéne amivel tudom szinkronizaltatni a kutyut, hogy legyenek rajta appok. Esetleg valaki dobna egy mail cimet es ott megtudnank beszelni ezeket? Jol jonne egy kis segitseg igy kezdeti idoszakba es legalabb az oldalt sem szemetelnem ossze azzal amit mar masok tudnak en meg nem. 🙂

  126. hát ugy általánosságban mindenkinek szólt 😀

  127. megpróbáltam ezt a windows kompatibilis megoldást. a cmd-ben szépen elkezdett futni a program és amikor ahhoz a részhez érek h bekapcsolom a VPN-t akkor az ipadem azt írja h a VPN szerver nem válaszol. ezért a program sem fut tovább. hogyan állítsam be a VPN-t hogy működjön?

  128. @Majestic: ha azt is elolvasnád, hogy mindezt miért teszik, akkor meg is értenéd. ha meg ez így túl bonyolult, akkor egyszerűen várj, míg megjelenik windowsra az Absinthe, és kész. nem kell feleslegesen idegeskedni rajta, nem múlik ezen a pár órán már semmi.

  129. @jamesbond691: a cydiában menj erre: manage–> sources itt edit–> add kijön egy ablak írd be ezt: cydia.hackulo.us
    add anyway ha betöltött, keresd meg az installoust és telepítsd

  130. Köszönöm a leírást így egyből ment és nem is nehéz! KÖSZI

  131. @Kristof:
    Nagyon szepen koszonom a leirast! Teszek egy probat nehany appal!

  132. @Kristof:
    Mukodik! Megegyszer koszonom! Azt hiszem ezt a kis segitseget le is mentem! 😉

  133. Sziasztok!
    Ha lefuttattam az absinthe-mac-0.1.2-1-et és minden simán működi iPad2-vel, akkor érdemes nekiugrani az update absinthe-mac-0.1.2-2-es verzióval is?

  134. @Tomassa: le van írva fent. de bemásolom. A frissített verzió csak azoknak szükséges, akiknek még nem sikerült a jailbreak. Ha már sikerült, akkor nincs rá szükséged.

  135. nekem azt dobja ki “send 1:Resault to large” ….

  136. @arpika: Nekem sokat segítettél köszönöm szépen 😀

  137. @Tomassa: Felesleges, ugyanaz a JB programkód, csak az újabb nem terheli a dream team szerverét.

  138. @arpika: nekem a végén nem azt írja ki hogy i file restored, hanem egy hibát:
    recv: Bad file descriptor
    FATAL(__LINE__): Assertion failed (1266):got == sizeof(size)
    1266

    ezzel mit csináljak?

  139. Ne szenvedjetek ezzel a windowsos parancssoros rémséggel, Windows 7 64 bit alól VmWare emulátorral OSX Lionnal egy kattintás és kb. fél perc a JB, nekem iPad2(Wifi 32GB)-n legalábbis ennyi volt. Itt egy jó leírás az egyik fórumtárstól(Rickye utólagos engedelmével):

    OS X virtuális telepítése (használata)
    1. Keresd meg imzdl.com -on ezt:
    Mac OS X 10.7.2 Pre Installed VMware Image For Windows PC With iReSign és töltsd le.
    Csomagold ki és telepítsd fel a VMWare-t.
    Nyisd meg a feladatkezelőt és a folyamatoknál zárd be az ÖSSZES VmWare folyamatot (5-6).
    Másold be a “Contains to drive C” mappa tartalmát a C-be.
    Írd be a keresőbe: cmd és futtasd rendszergazdaként
    Írd be a következő 2 parancsot:
    cd /
    install.cmd
    Ha kész indítsd újra a gépet és nyisd meg a VmWare Workstation-t.
    Nyisd meg a Mac OS X Lionban lévő fájlt és állítsd be az értékeket (memória, proci) és indítsd el!

  140. @Kristof: Nekem is ezt írja ki!!!!

  141. @dakota69:
    nekem is…:)

  142. sziasztok!fent a cydia!bármit telepítenék azt írja: a betöltés meghiúsult(a szerverrel megadott hoszt nem található.) mi ez??? köszönöm!!!

  143. @Kristof, @dakota69, @kshvr: akkor próbáljátok meg újra. vagy várjátok meg, míg lesz windowsos Absinthe.

    @szunyog01: ugye a VPN-t kikapcsoltad?

  144. Iphone 4S jailbreak lefut, de az ikon nem jelenik meg a telón, akkor mit kell tenni?

  145. alapból ki volt 🙁

  146. Ha valamelyik apphoz van az app store-ba frissités azt lehet engedélyezni?

  147. @kshvr: olvastam egy blogon h akinek ezt az 1266-os hibát írja ki annak RESEt-elnie kell a készüléket. én megcsináltam és elindítottam a jb-t most ott tartok hogy kb 5 perce azt írja: Creating backup.
    ennyi ideig tart elkészíteni egy backupot egy szűz készülékről?

  148. az Cydia főoldal is ezt írja ki…..

  149. kihúztam a kábelt és újrakezdtem . sikerült a backup és most az utolsó parancsnál járok

  150. sikerült!!!!! megvan a CYDIA. windows jailbreakkel Ipad 2 5.0.1

  151. @Kristof: nem írtad pontosan a parancssort!
    cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig spacekre figyelni

  152. Ikon már megvan, de nem tölt be a sok windows guru leterheli a szervert 🙂

  153. @Kristof: bravó!!! mennyi ideig tartott a backup?

  154. Helló srácok. Egy gyors kérdés- még soha nem volt jailbreakelve az iphone-om, ezért azt szeretném kérdezni, hogyha bármi gond felmerülne a készülékkel, akkor ahhoz, h töröljem a jb-t elég egy reset?(pl szervizbe küldeném, és nem akarom h lássák jb-s készülékről van szó). Előre is köszi!

  155. @Gercsa: amiután újra elindítottam kb 1 perc volt a backup

  156. valaki segítsen már :S nekem send 1 result too large ezt írja ki amikor be írom a parancssorok

  157. szia beirtam cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig
    és nem csinál semmit … vagy sokat kell várni ?

  158. @Kristof: Nekem is ez volt. Felraktam az itunesos backupot először, valszeg az volt a baj.
    Csináltam egy restore-t. Utána beállítottam, hogy új készülék legyen, nem töltök vissza backupot. Utána már simán lefutott.

  159. Sikerült Windowsból felrakni!!!
    De viszont 3 ikon fehér safari,telefon,üzenetek.
    Hiába indítom ujra fehér marad…

  160. @Tomi77: most kell az eszközön telepíteni a VPN-t. Telepítés után nem bekapcsolni!! A VPN-t

  161. nekem ipad2 fehér egyedül a zene ikonja
    mitcsináljak? 😀

  162. @dakota69: nekem ugya ez de a cydia sem az igazi azt írja:: a betöltés meghiúsult(a szerverrel megadott hoszt nem található.

  163. Nemtudom mien gondokrpl beszéltek nekem 4s en minden gyönyörűen végigfutott és hibátlanul működik a képek se tüntek el ! Köszönöm Dev team!

  164. @szunyog01: Nekem megy a Cydia de a fehér ikonok elég zavaróak!!!

  165. Miért nem várjátok meg a Windows-os Absinthe-ot?Szerintem órák kérdése és meglesz!

  166. @Gercsa:
    De nem történik semmi, úgy hogy telepítsem?

  167. én dobok neki egy restorét……………..

  168. @szunyog01:
    Most volt, de semmi változás.. :/

  169. Cydia magyarosítás a szifon repoból és respring!!!
    És láss csodát az ikonok is megjavultak!!!
    😀

  170. Ha fennt van a Cydia, be is töltötte, és választanom kell User Hacker Developer-ből akkor minden zsír? Megcsináltam a jb-t?

  171. Órák óta próbálkozom és azt irja, hogy nem válaszol a szerver… másnak is?

  172. Sziasztok! Fehér iPad 2-m van 16GB wifi és amikor azt kellbeírnom, hogy :
    ” cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig ”
    azt a hibaüzenetet kapom ki, hogy:

    “cinject.exe – Belépési pont nem található

    az eljárás belépési pontja (sqlite3_wal_checkpoint) nem található a
    DLL-ben (SQLite3.dll).”

    segítsetek légyszi!

  173. Köszönöm sikerült!!! Visszaállítottam az ipadot alaphelyzetbe és egy perc alatt lefutott. Majd visszarakom rá ami volt

  174. VPN nél gáz ha az ember nem adott kódot csak továbra bökött véletlenül?

  175. sikerült 🙂

    Beállítások-Általános-Visszaállítás és összes tartalom,beállítás törlése…és utánna a jailbreak…:)

  176. nalam az elso parancs utan feltelepul a VPN profil, viszont utana:

    E:\tamas\a5-jb\cinject_0.4.3>cinject -i payloads
    FATAL(__LINE__): Assertion failed (1037): (fd=open(path, O_RDONLY))!=-1
    1037

    felek wipe-olni, hatha nem ezzel van a baj 🙂

  177. mekkora hulye vagyok, az elso parancshoz hasonloan “J” helyett “I”-t irtam. :))

    (ugyehogynemkellett wipe-olni?)

  178. @hegyi: nekem is ez volt.aztán kifehéredtek az ikonjaim!!ráúntam restore.. 😀

  179. @hegyi: Nekem sem megy, mostmár ki sem írja, hogy nincs kapcsolat… Újratelepítem (Restore) és üresre nyomom a Jailbreak-t hátha akkor jobban megy! 🙂

  180. 2 db 4s-macről hibátlan nem tudom másoknak miért problem.

  181. @kroland20: Talán az hogy Winfoson szenvedünk…? :/

  182. En windowson megcsinaltam egyre, és megy. Semmi kifehéredés…minden rendben!

  183. wondows-om IPAD 2 hiba nélkül megy, thanx

  184. @Petione22:
    Itt lejjebb van, hogy “Download zip file” -> letöltöd -> az sqlite3.dll -t bemásolod a cinject mappába és kész, nekem így ment

  185. digitalbb,
    de írni nem tudsz 😉

    a viccet félretéve, ki melyik OS alatt csinálta? Windows XP-vel sikerült valakinek?

    közben wipe-oltam, mert elakadt a második parancsnál a Restoring… résznél, valószínűleg túl sok fájl lehetett neki, mert utána 599 helyett csak ~70-et írt. Most azt nem értem, hogy miért nem csatlakozik a 172.0.0.1-re a VPN, amikor elindítom az utolsó parancsot.

  186. windows 4S is OK 🙂

  187. “Itt lejjebb van, hogy “Download zip file” -> letöltöd -> az sqlite3.dll -t bemásolod a cinject mappába és kész, nekem így ment ”

    nem értem ezt az “Itt lejebb van,”-t… Nem találom sehol a postban..

  188. @hunwolf: Szerintem Winen egyedi problémák van akinek megy.

  189. én szerintem megvárom az egyszerűbb “egykattintásos verziót” windowsra:)

  190. Tamás,
    és az izgatottság?
    egyébként wondows XP volt 🙂

  191. @Petione22: mert a cikkben keresd!

  192. Jelentem, a második wipe után sikerült a jailbreak! 🙂 Az ikonjaim rendben, de kellett egy restart, hogy a Cydia tudjon csatlakozni a szerverre.

  193. @arpika: ehhez kell wifi kapcsolat? mert nekem megakadt ez után: cinject.exe -w
    most restore

  194. Win 7-en sikeresen lefutott a CLI jailbreak!Most tesztelem de eddig nincs hiba.

  195. sikerűlt! 🙂 iPad 2 16gb 😉 csak nyomni kellett egy gyári beállítások vissza állitást 😀

  196. Nem tudom. Sikerült a JB meg minden. De egy dolgot nem értek. Igaz nem vagyok programozó, de nem hinném, hogy erre ne tudtak volna írni egy winfosos verziót. Mert maga a jb, meg a program alapja megvan.
    Egyszerűen érthetetlen számomra ez a dolog 🙂

  197. @VTomi87: ez le van írva a cikkben: “Az iPhone Dev Team egyelőre egy parancssoros felülettel (command-line interface, CLI) rendelkező megoldást készített el…”

  198. “Restoring…
    recv: Bad file descriptor
    FATAL(_LINE_): Assertion failed (1266): got == sizeof(size)
    1266 ”
    nekem ezt írja és nem azt h. 1 file restored. mit tegyek? wifi kapcsolatom nincs ha az kéne, csak ha hazaérek

  199. Első nekifutásra sikerült a jailbreak.

  200. Windows-on

  201. @Jadeye: ok bocsánat!!!! 😀

  202. @Jadeye: Remélem a skacok vagy is a Dev Team hamar meg oldja windows ra is???. Most már csak pár nap ot kell ki bírni.

  203. elekzdtem, de fatal line: 1029

    ezzel mit kell csinálni?

  204. Még a videó előtt megcsináltam windowsal ( win 7 64bit) Tökéletesen megy minden, előtte csináltam egy resetet, aztán JB, utána pedig visszaállítás, így olyan mint régen. Csak egy kicsit több 😛 🙂 Szerintem nyugodtan próbálkozzatok a command-os verzióval. Nem vészes annyira, csak úgy tűnik. Sok sikert mindenkinek! Megyek vissza GTA3-azni 🙂

  205. 5.0.1-hez T-Mobile carrier logó készült már? 🙂

  206. Ha visszahozom a backupot a játékok állásai, mentések is visszajönnek?

  207. @Bazsika89:
    reset alatt mit értessz pontosan?

  208. @krissz: Nekem visszajött.

  209. @oneal1: Full nulláztam, egyik külföldi oldalon olvastam, hogy az lehet jó megoldás ha 1266-os hibát kap az ember. ( settings->generals->reset->erase all content and settings) Előtte természetesen csináltam egy back upot. Utána aktiváltam a készüléket, de semmit nem állítottam vissza. Ezután végigcsináltam lépésről lépésre a leírtakat majd backup és működik.

  210. @Bazsika89:
    értem, köszi!

  211. sziasztok most csináltam meg winre és nagyon jó maga a tökély:)))))

  212. Sziasztok!
    Már jópárszor megkérdeztem, de nem kaptam még választ a kérdésemre sajnos:
    iPod Touch 3G (64Gb)-on mennyivel lassabb az 5.0.1 a 4.3.3-nál?
    És mivel tud többet? Érdemes felrakni?

  213. @Bazsika89: mivel csináltál backupot? lementi a képeket is? utána akkor mindent (programokat is) töröljek? és utána?

  214. Sziasztok !
    Nekem felment iPad 2 -re ,de ha a cydiából akarok telepíteni akkor, “Unable to Load—A server with the specified hostname could not be found” ezt kapom….
    Tud esetleg erre valaki megoldást ?
    Wifis 32 gigás. Vpn kikapcsolva.
    Köszi

  215. @gabee369: Természetesen iTunes, előtte felkínálja h mented e a képeket(legalábbis nekem) Utána reset, és a már leírtak.

  216. sikerült nekem is elsőre, winfos:)

  217. sikerült 😀 vééégre. fogtam és mindent töröltem! és így 1266os hiba nélkül végigment!
    köszönöm a segítségeket és a leírást!!!!

  218. Tudtok installoust telepíteni? Nektek nem áll le mint nekem ?

  219. @gabee369: nekem is ugyan az a hibaüzenetem volt… ha nyomok egy restore-t akkor jólesz?

  220. Sziasztok én sajnos frissítettem az Itunest 10.5.3.3 és mint beíroma következőt cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig
    utána kilép az I tunes és nem tudom telepíteni.
    Valami megoldás?
    Előző verziót nem tudom visszaállítani.

  221. @nacper:
    iTunes-nak nemkell futnia !

  222. Ha iCloud-al mentek, akkor JB után vissza tudom abból tölteni a cuccokat? Sokkal jobb, mint kábelen, így nekem az utolsó bájtig visszarakott eddig mindent. Tehát lehet használni JB után a felhőt?
    Köszi!:)

  223. egyetlen problémám volna csak, nem találom az aktuális appsync -t.
    mondjuk hibával frissíti a hackulo-s repo-t :S

  224. frissíti elvileg, már bő 5 perce és ezt írja még hogy: done release és tölt…

  225. Ez az új jb hackivál is? Külföldi simes iphone 4- sajnos itthon még használhatatlan. Viszont ha nem sikerülne a jb, restore fog kelleni, amit utána nem tudok aktiválni.
    Illetve azt szeretném még kérdezni ( tudom hogy ilyenkor a válasz hogy olvassak vissza meg gógli a barátom-megtettem ) hogy unlock van e hozzá, esetleg várható e? ( vagy gevey vagy valami )
    Köszi! 🙂

  226. @Matt56: Igen. De teljes restoret csinálj!!

  227. A letöltöltött .ipa fájlokat hogyan vehetem át az ipadra?

  228. valaki próbálta már iPad2-n windowsról, a #7-es pont leírása alapján?

  229. @cartmanz: ez NEM való iPhone 4-hez, hanem CSAK 4S-hez és iPad 2-höz, tehát a kérdésednek itt nincs értelme. a többit meg már leírtuk a redsn0w-s cikknél, a függetlenítést meg az ultrasn0w-snál.

    @gabee369: behúzod iTunes-ba, sync?

  230. @levcsi21: Igen! Nekem is úgy sikerült. 130.hozzászólásban arpika leírta!

  231. @Jadeye: Igen? Pl. Torrentről ha szedek le. Úgy megy? Meg valami cydiás source gyűjtőhelyet tudtok?

  232. Ipad2, friss restore után végigment minden, de settings fehér ikon. Illetve cydia unable to load volt. Aztán kipróbáltam a DNS-re megadott 8.8.8.8 kombóval, akkor ugyan betöltött, de szifon repót, illetve semmilyen más repót nem tudok hozzáadni (unable to load (the rquest timed out). Ötlet?

  233. @Jadeye:
    Köszönöm szépen!

  234. @istvan_hun: Nekem is ez volt a gond, újraindítottam az iPadet és most már jó.

  235. @Sivegg:
    Újraindítás segített 🙂 Tehát bármilyen fehér ikonos problémára ezek szerint megoldás. No mindegy, talán valaki hasonló cipőben járt, annak segítség.

  236. Ipad 2-nél járt ugy valaki minden lefutott ujraindult de nincs cydia ikon?
    Megmaradt az absinthe.

  237. (Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.)

  238. kijött a win verza

    h t t p: //t.co/jdj8bmQt

  239. megjelent az Absinthe Windows-os verziója, és egyúttal frissült a Mac-es is, így frissítettük a cikket a linkekkel (Frissítés #8, fent).

    ha már sikeresen jailbreakeltél, felesleges az új verziót lefuttatni!

  240. Tökre vártam eddig a JB-t

    Már össze is írtam miket kellene megnéznem vele:
    iFile
    FileMail
    PhotoMail
    Sprintomize2
    LockInfo
    MailEnhancer
    3GUnrestrictor
    Folderenhancer
    Iconoclasm
    Mystrings
    Move2Unlock
    Auto3g

    DE most hogy itt van már nem is nagyon érdekel.
    Egyetlen nagy gondom egyik sem oldja meg és még nincs is rá hack, és az Apple-nek sem sikerült 5 év alatt megfejleszteni.
    És ez az ahogy ha van egy naptárhoz tartozó emlékeztető, akkor az addig figyelmeztessen amíg ki nem nyomom!
    És erre dobják még rá a snooze funkciót is.

    Mert ami most a naptárban van figyelmeztetés az használhatatlan.
    Igazából nem is figyelmeztet, egy rezgés/hang és kész.
    Ha lemaradsz róla fogalmad nincs hogy mondjuk 1 megbeszélésre kellene menned…
    Szánalmas.

    (Ha vki talált erre, nem a snooze -ra, hanem a másikra hacket írja már be…)

  241. tök jo hogy kint van az absinthe, de hibaüzenettel kivág… server overload miatt lehet?

  242. és ismét:) meguntam

  243. (Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.)

  244. megcsináltam a break-et minden rendben.Az a kérdésem hogy a Cydia-ba milyen source címet írja be hogy ne ezt kapjam (unable to load…)

  245. varni kell kicsit… azt hiszem en majd reggel megcsinalom..a kockak ugyis kesön kelnek 😀

  246. @tarika01: Nekem is, lassan megunom.

  247. Igyvan majd reggel!!:D Megyek es iszok mar a jailbreakre vlmit!!:D

  248. Sziasztok!

    Lehet nem ide tartozik, de nekem ipad2-m van most jailbreakeltem, és arra lennék kiváncsi, hogy az olyan alkalmazásokat amik nincsenek ipad-re hogyan tudom használni a retina displayes verrziójukat? mert evvel a “2x” gombal eléggé olvashatatlanom a szövegek stb

  249. szoval akkor az ABSINTHE senkinek se akar semmit csinálni csak vár, ugye?(: mondjátok, hogy igen és hogy csak terheltek a szerverek! (:

  250. Simán végigment a win változat (4S 32gb 5.0.1 906-os fw) már telepednek a progik installousból. 3 hónapja vártam kb, de megérte. 🙂

  251. nekem is sikerült a windows-os jailbreak. de… a hülye cydia ikon FEHÉR 😀

  252. kijavítanám magam, már rendes kinézete van az ikonnak 😀

  253. siker 🙂

  254. @renatosanto21: először nekem is megakadt. Valószínűleg azért mert piszkáltam a telefont. Zárt be az gépen az absinthe-ot, és indítsd újra. Írni fogja, hogy mikor mit csinálj. Egy dolgot jegyezz meg! Ne piszkáld 😀

  255. Másnak is megváltozott a naptár ikonja?
    Átlátszó lett és kiírja a nap nevét.

  256. @blitzkrieg01: igyexem, de ez a s*ar még mindig nem jo.. 😀 valszeg azert mert elotte piszkáltam már a parancssoros jailbreakkel..

  257. Megjavult! 🙂

  258. @blitzkrieg01 : javítom maagam, nem nyultam hozzá és most végig ment. yupee thanks!

  259. Mennyi idő alatt futott le nektek? A parancssoros is elakadt, de ahogy nézem az absinthe is, de ez legalább semmi üzenetet nem dob. Baromi jó.

  260. pár perc

  261. Ok, köszi. 30-35 perce fut már, de akkor kilövöm. Mind1, vagy jön más vagy nem lesz jb a padon. 🙂

  262. hello
    nekem ipad2 3g 32gb-om van és miután jailbreakeltem nem rakott fel cydiát csak egy absinthe appot ami nem csinál semmit :S Hogy tudom rávarázsolni valahogy a cydiát ?

  263. Absinthe, nyisd meg és a többit meg csinálja autómatikusan.

  264. oké köszi

  265. @Flashman: lépj ki az alkalmazásból és próbáld újra! 😉 Először nekem is futott egy darabig. Másodszorra már rendben pár perc alatt ment!
    @renatosanto21: nincsmit! :)@szucs76: próbálj egy újraindítást, vagy respringet. Általában ez megoldja az ikon problémákat.

  266. Sziasztok. Nemtörtént senkinél olyasmi h egy darabig műkődik majd teljesen összeomlik a gép és nemkapcsol be? Folyamatosan csak bootol az alma van a képernyőn és semmi.. próbáltam DFU módban meg recovery módban restore-rolni de semmi..1611 meg 1601-es hibát dob ki ha jol emlékszem. iPad 2-ről van szó. Aki tudna segiteni annak nagyon hálás lennék! Köszönöm szépen!

  267. Megoldottam 🙂 tinyumbrella összehozta a dolgokat 😀 azért köszönöm azoknak akik segitettek volna :):)

  268. Nekem az Installousból letöltött appokat syncnél kérdezés nélkül törli, a torrentesekkel rendesen megy…én rontottam el valamit? (appsync 5.0.x fent van)

  269. Sziasztok!

    Új vagyok, úgyhogy elnézést, ha olyat kérdezek ami egyértelmű. Miután feletelepítettem a jailbreak-et a flash engedélyezését hogyan tudom telepíteni Ipad2 készülékre? kerestem itt fent a keresés menűben de sajnos nem dobott ki találatot. Ha lveszem a jailbreket azaz a gyári állapotot vissza telepítem akkor nem arad nyoma, hogy jailbrekeltem? Csak azért mert garanciális ügyben kell bevinne a szervízbe.. Gondolom ilenkor minen jailbrekhez kapcsolódó file törlődik…

    Köszönöm a segítséget előre is.

  270. Miért van az hogy iPad2-t szeretnék win-es Absinthe-val Jailbreakelni és elindul szépen aztán amikor újrabootol utána írja az Abshinte hogy Preparing Jailbreak data és ott megáll az egész. Alkalmazáshiba ablak ugrik fel. Segítsen már vaalaki légyszíves.

  271. @Jadeye:
    Bocs,4s ről van szó, csak rosszul írtam. Azt már tudom hogy hactiválni lehet az új jb-vel (ez is valami )
    Függetlenítés várható a közeljövőben valami útonmódon?

  272. @Jadeye:
    Vagyis a hackiválás dologban már nem is vagyok annyira biztos …. 🙂

  273. Lenne egy kérdésem: Tegnap még CLI metódával megcsináltam a win törést és elvileg minden ok, de néha egy-egy ikon fehér lesz. Ha csinálok egy respringet, akkor minden ok. Szóval néha-néha “jön” egy fehér icon majd visszaáll. SZERINTETEK LEFUTTASSAM a win-es verzát mégegyszer? Kell restore elötte?

  274. Helló köszi az eddig leírtakat sokat segitetettek 🙂 Ha vki elakadna szívesen segítek neki windows alatt ipad 2esen! :))

  275. Hali! Volt valakinek olyan hiba, hogy ansinthe felrakja a sydia icont, utána elindul de network hibát jelez?

  276. Sziasztok, sikeres jailbreak (windowson) iPhone 4S 32gb T-s 5.0.1, kb. 5 perc volt az egész :)) Lassan jön az iPad2 is 🙂

  277. Szerintetek van valami különbség a CLI-s és a nemrég kijött windowsos Absinthe jailbreak között? (itt a VPN-re és a települt profilra gondolok!)
    Nekem amúgy teljesen jól működik a CLI-s változat…
    Lenne még pár kérédésem: a Siri az ugyanúgy működik ezzel a jailbreakkel?
    ja és telepítettem az sbsettings-t és a beállítás ikonom felhér lett ez mitől lehet? vagy esetleg egy másik repo-ból kéne leszednem?
    Előre is köszi!!!

  278. Jupppi! Működik a win verzió!:) Kb fél óra volt telepakolt telón.

  279. Helló! csak egy kérdésem lenne..felraktam mindent tök jó, de olyan vmi nincs mint a padon az installous de gépre? és a gépből már csak felökni a padra? 🙂
    Köszi a válaszokat előre is:)

  280. @atkoka90: .ipa fájlokat kell letölteni az internetről (!) és utána iTunes-ba behúzni és rászinkronizálni a telefonra… Ennél nem hiszem h van egyszerűbb.

    Volt régebben vmi _magyar_ billentyűzet hack, szifonos repo talán. Az elérhető iOS 5 alá?
    Ha igen, max akkor nyomnám is.

  281. @KekszNET:
    Köszi esetleg vmi oldalt tudnál javasolni ami ipadra is jó? 🙂 vagy hol érdemes keresgélni ? 😛

  282. Nektek mennyi ideig gondolkodott az Absinthe? Mert reggel óta többször nekifutottam, de kb 10-20 perc után mindig feladtam… 🙁
    (iPhone 4S 16Gb 5.0.1 905-ös fw)

  283. Egy kis segitség kellene!
    4s iphone-ra szeretném a jailbreket feltenni de ha elindítom az absinthe wines változatát akkor amikor a jailbreaket kellene csinálnia mindig elszáll a program:S
    xp kompatibilis módban futtatom,rendszergazda jogokkal és mégis.mi lehet a baj?

  284. @KekszNET:
    Igen, “magyar billentyűzet fix…”
    Működik, én azt használom 4s-en.

  285. @krissz: Az installous settings-ben kapcsold ki az itunes sync-et.

  286. @cartmanz: szerezz egy eredeti kártyát. függetlenítésről nincsen információ, amit tudunk, az le van írva a cikkben. ha függetlenítnened kellene, akkor azt kár volt így megvenni, mert egy jó darabig még biztosan nem lehet majd, kizárólag csak hivatalosan.

    @gsmunlock: ezt már tegnap este beletettük a cikkbe: Frissítés #8

    @ajonas74: épp hogy kapcsolja BE.

  287. @Majestic: Olvass vissza…. Tedd fel a cydia magyarítást, attól megjavul. Ha utána is lesz fehér ikonod, akkor tegyél fel egy sbsettings-et, azzal tudsz respring-elni, vagy ha nem szereted az sbsettings-et, akkor indítsd újra a telefont ilyenkor. Ettől nekem vissza szokott változni a fehér ikon 🙂

  288. @Jadeye: OK. De nekem (és gyanítom mindenkinek) alapból BE van kapcsolva. Még régebben ugyanezzel szívtam, és akkor kikapcsoltam. Most amikor feltoltam az installous-t, egyből kikapcsoltam, és nem törli sync-nél a warez appokat. Szóval lehet, hogy én csinálom rosszul, de nekem akkor is így megy 🙂
    Azért egy próbát megér neki, nem? Majd jelezz vissza Majestic kérlek, hogy a KI vagy a BE opció segített, most már én is kíváncsi vagyok…

  289. @ajonas74: Bocs. Ezzel a problémával kapcsolatban természetesen krissz jelezzen vissza, ne Majestic 😀

  290. @ajonas74: alapból épphogy KI van kapcsolva. az iTunes Sync opció azt kapcsolja, hogy amikor az iTunesban a Transfer Purchases (megvásárolt tartalmak átvitele, vagy jó ég tudja, mi az magyarul) opciót kiválasztod, vagy szinkronizálsz csak, akkor a készüléken található tartalmakat lemásolja a gépre. ha ez nincs bekapcsolva, akkor letörölheti őket, ha a gépeden nincsenek fent.

  291. @Jadeye: Nekem most úgy van, hogy nincs bekapcsolva az installousban az itunes sync, és így nem másolja be az itunes-ba a feltört appokat, de nem is törli a telefonról. Most nem próbálom ki, hogy mi lenne ha bekapcsolnám, mert nincs kedvem pár gigányi szoftvert újratelepíteni, ha véletlenül törölné… 🙂 De arra tényleg kíváncsi vagyok, hogy krissz alkalmazásaival mi történik, ha kipróbálja amit mondtam. Veszíteni nem veszít vele. Tisztelettel elhiszem, hogy én tudom rosszul, de nekem így működik, és nekem ez a lényeg 😉

  292. Hali,

    Valaki fel tudná dobni az Applications/Preferences.app/General.plist módosítatlan fájlt iPhone 4S-hez? Sikerült szétbarmolnom és nem mentettem el mielőtt lecseréltem..

    Előre is köszi

  293. A Cydia a következőt írja: Unable to Load (A server with the specified hostname could not be found.) Vmi ötlet, hogy mitől lehet ez, és hogyan oldjam meg? A jailbreak egyébként nagyon simán lefutott…

  294. @maczikmate:
    Azt hiszem nálad is ctrl+f a keresés…
    (nálam az volt és egyből megtaláltam a 204-es hozzászólást)

  295. Üdv!
    Nekem is az a gondom mint maczikmate-nek, de én mobilnetet használok mert nincs itthon WiFi. Ha jól értelmezem, akkor ez a megoldás a WiFi-re vonatkozik, igaz?
    Esetleg mobilnetes megoldás van?

  296. @atkoka90: h t t p://apptrackr.org/
    Szóközöket vedd ki.

  297. Sziasztok!

    Azt nem tudjátok, hogy megy az iblacklist 4s 5.0.1-en?

  298. Az lenne a kérdésem hogy az infinití blade II-t úgy is felrakhatom a telómra ha azt a számítógépről töltöm le.Mert 1 Gb és ezt az installous nem preferálja.
    Ha igen hogy kell felrakni?

  299. @atkoka90: vagy ipad – os . net

    (szóköz nélkül)

  300. Sziasztok valaki megtudja mondani hogy miért van az hogy ha teszek fel alkalmazásokat utána mindig kell egy respring mert amúgy 4 fehér ikon jelenik meg: http://i.imgur.com/y2LhS.png
    5.01 jailbreak esetén…

    Válaszokat előre is köszönöm!

  301. Ha a jailbreak során törlődött a Camera Roll, azt valahogy vissza lehet tenni? Mert az iTunes backup csak a Photo Library-t tölti vissza, de abban nincs benne minden fotóm…

  302. És azt esetleg nem tudja valaki, hogy ha egy fotót a fényképezés után rögtön szerkesztek a telefonon, akkor az miért nem kerül fel az iCloud Photo Stream-be?

  303. Sziasztok, én most jailbreakeltem elősször a telómat, minden simán ment szerencsére (windows). Viszont van egy kis problémám, letöltöm Installous-ból az Infinity Blade II-t, de installalni nem tudom. Ezt írja: Installation failed: Invalid IPA
    Mi a teendő? Köszi!

  304. @ZsoltGa: vedd meg. azzal nem lesz ilyen gond.

    egyébként meg hibás a fájl. töltsd le újra.

  305. @sting: Én csak Magyar Bill. fix 3.x/4.x-et látok szifon repoban, illetve a Cydia magyarosítást se tudom felrakni 5.0.1 4S-re (amit korábban említettek, hogy megoldaná a 3 plusz fehér ikont – bár nekem respring után jó szokott lenni.
    @Jadeye: Nekem be van kapcsolva, viszont ha rádugom és szinkronizálom egyből letörli az újakat, ha vásárlások átvitelével csináljátok akkor marad meg, viszont a telepítés közben legyen rádugva iTunesra teló, majd respring és után vásárlások átvitele és fel is rakta iTunesba.

    Más: SBSettings-ben csak én nem látom Newstand-et a hide iconoknál? Springtomize 2-ben lehet elvileg kivenni, de nem biztos hogy le akarom tölteni. 🙂

    Illetve azt szeretném kérdezni, ha mondjuk egy gamet felraktam Installous segítségével, akkor az iCloud-dal csinálhatok arról biztonsági mentést? (és ha letöltöm fizetősben akkor hogyan töltöm vissza az adott game mentését?) Továbbá úgy általánosságban az egész rendszerről ha csinálok iCloud backupot az nem gáz? (bocs a láma kérdését, nekem ez tök új)

  306. Nekem iPad2-n nincs hang a játékokban jb után.
    Videonak, iPodnak, Youtube-nak van hangja, de a jatekoknak/programoknak nincs.
    Valakinel hasonlo?

  307. Bovites: fulessel van hang! Es ez csak a JB utan feltett programokkal van igy! Otlet!?

  308. @petipro: Még egy kérdés: létezik olyan tweek, ami az “Egyéb” szektort ki tudja úgy pucolni, hogy ami tényleg fölösleges dolog és automatikus megcsinálja vagy ha nincs akkor valami manuális verziót tudtok?

  309. Sziasztok,segítsetek légyszi…már beleőszülök egész nap próbálom a jailbreaket feltenni,de nem megy imac_em van letöltöttem a legújabb veszióját, rányomtam és minden esetben azt írja ki, hogy Beginning jailbreak, this may a while….

    de meddig?
    aztán meg egy idő múlva megszakad—

    üdv. mindenkinek

  310. @dGabor: ezt csinálta nekem is, reggel 10 óta próbálkoztam, most lett kész, tolj egy RESTORE-t a készüléken, utána simán engedi, kb 2 perc alatt kész lesz…

  311. köszi, szlaszlo…

  312. Dev Team CLI 0.4.3 jailbrekeltem
    mivel kaptam randomba hulla fehér ikonokat hogy újra tudjam jaillbrekelni apsintal, reseteltem adatokat és beálítást kb 15 perce futkároz körbe körbe fekete háttér közepén “almás homokóra” … csak körbe .. körbe de baszki kezdek ideg lenni… bakker valaki egy nyugtató szót?!?

  313. Nem sikerült, na az mitől van,hogy az iphone frissítések, szoftver nem tölthető vissza a készülékre?!

    egyszerűen nem tudok restore-lni

  314. iPad 2 3G ios 5.0.1 -> absinthe-win-0.2.zip (Windows verzió) -> Restore nélkül.
    Minden működik, csak a kamera ikonja lett fehér, de ezt egy restart megoldotta.

  315. 30 perce futkároz körbe körbe fekete háttér közepén “almás homokóra” … csak körbe .. körbe de nagyon ideg vagyok most akkor annyi meghalt finító addig fog körbe körbe menni míg le nem melrül és örök csata mezőkre küldtem….

  316. Valaki pls segítsen!
    Az iPhone 4s-em tmobile-os és még van rá 1 év gari. Ha jailbreakelem akkor joltudom elveszti. Teljesen kezdő vagyok, nem tudom hogy kell… ha valaki irna nekem erre az e-mail címre: [email protected] hogy hogyan kell vagy valami segitséget azt nagyon megköszönném.
    kb mennyi idő?
    megérné -e ??

  317. @MÁGUS: olvasd el a cikket, pont erről szól. a garanciát nem veszti el, mert restore-olod. de ha nem tudom, mi az a jailbreak, akkor nincs is rá szükséged.

  318. 45 perce körbe .. körbe … ey a vég?!?

  319. @Morrrgh: restore, és kész.

  320. !!!HELP!!!

    Van egy iPad 2 16wifi készülékem és sehogy sem sikerül egyszerűen felraknom a JB-t.
    ABSINTHE is now setting things up, please stand-by… szöveg bejön és sehogy sem akaródzik tovább menni.(Windows belül próbálom)

  321. @Jadeye: pont azt csináltam és utánna kezdte ezt el hogy 50 perce körbe körbe megy a cucc akkor most valahogy kapcsoljam ki?

  322. Tudni tudom mi az a jailbreak csak nem tudom hogy kell restoreolni 😛 bocsii kezdő vok

  323. @Jadeye:

    na egy kicsit okosabb lettem ki kapcsolom és be indítom megy minden valózatlanul két ikon cydia kontaktok fehérem virít. A Settingsbe Resetelem, hogy adatok és programok törlés vagy is Full reset akkor ugyan ez áll elő nem resetel csak körbe körbe megy és szopja az aksit! Apsinth pedig ezt dobja ki “ERROR Device already jealbreak Detected Stash.”

  324. @Morrrgh: restore, iTunes-ban. jailbreakelt készüléken az összes tartalom és beállítás törlése opció TILOS, mert utána nem tölt be a rendszer.

  325. szoval a restore = iTunesba a visszaállitás??

  326. @Jadeye: iPad2 JB, restore, szintén úgy ahogy eddig a i4 esetében? terminal, host file gs apple kipucol, és utána restore? Így menne?

  327. Ti nem érzitek úgy hogy gyorsabban merül az iPhone 4S a jailbreak után?

  328. véletlenül nem tudja valaki hogy iPhone 4-et lehet már ultrasnowal függetleníteni ha ios 5.0.1 van rajta?

  329. na szóval hogy kell restore-olni?? kérem valaki segitsen!! még nem jb-ztem de szeretném tudni

  330. @Tomassa: elvileg igen, úgy mennie kell.

    @msoredi: a függetleníthetőség továbbra is a baseband (=modem verzió) függvénye. ha az NEM 01.59.00, akkor NEM lehet ultrasn0w-val függetleníteni.

    @MÁGUS: az iTunesban két gomb van a készülékre kattintva, az egyik a frissítés (Update), a másik pedig a visszatöltés (Restore). neked a restore kell.

  331. értem. köszi bsocsi de tök kezdő vagyok. face-n vagy msn-en nem tudnálak felvenni, hogy ott beszéljünk??
    ha ráérsz kérlek írj h megadjam a címem vagy akármi.
    köszönöm

  332. @Jadeye jb elött kell restore?? érdemes jb-zni egyáltalán?? akadni fog töle a telefon?? produkál furi dolgokat??

  333. Nekem Visszatöltés pontban csak “Visszatöltés és frissítés” lehetőség van, a 4S-emen most 9A405 van, ez meg 9A406-t tölt le, és a végén ezt kapom: “cached server error text: (3194) This device isn’t eligible for the requested build.”
    Ilyenkor mi a teendő? Így nem merek nekiállni JB-nek, hogy nem tölti vissza a gyári cuccot.

  334. na velem is ez van…

  335. Elolvastam. szerintem felrakom. msn-en nem tudnál segiteni?? [email protected] címen tudsz felvenni.
    Mégvalami most belefogajk még vagy csak holnap??
    Mégegyutolsó valami: az installousnál a source-ba mit kell berakni??

  336. hali! olvasom hogy a javítottban már nincs fehér ikon hiba…ezt nem tudom csak úgy lefuttatni ugye? restore majd ismét miden….jól gondolom?
    köszi

  337. Üdv mindenkinek!

    Nekem az a problémám,hogy Cydia-ban a szifon.com-ról nemtudok leszedni semmit és a hackulous még rosszabb…ott meg se jeleníti,hogy miket szedhetnék le:/

    Valakinek ötlet?

  338. @tamas927: a javítottban is van fehér ikon hiba 🙁

  339. @Tanikakid: Na m1…valahogy megoldottam,hogy nelegyen google-s a cucc aztán már megy minden^^

  340. @Jadeye: Köszi, Tinyumbrella volt a gáz 🙂

  341. na…hackulousnál még mindig hibát ír:/

  342. recv: Bad file descriptor
    FATAL(__LINE__): Assertion failed (1266):got == sizeof(size)
    1266

    Ennél a hibánál nálam is segített a full reset. Nullázódott minden de ezért megérte:)

  343. az Installoust hogy kell rárakni??

  344. Sziasztok, elérhető már a iOS5.0.1-hez logofix?

  345. Sziasztok 4S Jailbreakeltem CLI megoldással,sikerült is,csak van olyan gondom hogy bizonyos appok nem nyitodnak meg,És némelyk ikon csak fehér.Próbáltam respring többször,ugyan úgy nem nyit meg 4-5 appot.És cserélődnek a fehér ikonok is.Valaki tud megoldást??? Köszönöm…

  346. @viktorio81: A 0.2-es Absinthe-al jb-elj újra. Meg fog javulni.

  347. Nekem is ez volt az első gondolatom.Köszönöm xero

  348. Jb után az ipod gyakorlatilag meghalt és nem tudok vele mit kezdeni. Volt pár itunes-ból letöltött számom, de azok eltűntek iTunes se mutatja ott őket iphone-on viszont mutatja de nem játszik le semmit.
    Ha rámásolok számot megjelenik de azt se játsza le.

    Valakinek van bármi ötlete hogy mégis mit tudnék csinálni?
    nem akarok restore-olni ha nem muszáj, igazából inkább bármi más.

    Próbáltam reset, restart, zenék törlése, beállítások módosítgatása…
    max le tudnám újra tölteni a zenéket amiket leszedtem, de ingyenes 12 days of christmas-ben szedtem le őket és elvileg csak fizetősen tudnám újra leszedni iTunes-ból. Jól tudom?

    Minden segítséget köszi előre is 🙂

  349. Valószinüleg csak Restore a lesz megoldás…Bár nem vagyok nagy hacker…

  350. Nekem Find my iPhone nem mutatja már az iPad2-t miután jb-ztem… iMessage megy, de a Find my iPhone offline-nak érzékeli a padot… Más is tapasztalt ilyet? Ez a jb hibája?

  351. @GorTen: Ilyet még nem tapasztaltam, nem lehet valami barom beállítás. Nem engedélyezted neki a GPS használatot ilyesmi…

  352. @admin: Előtte ment gond nélkül. Azóta mióta nem néztem rá így a gépre max JB-ztem, semmi más…

  353. Windows-os Absinthe jailbreak után a képek eltűntek aa telefonról. Másodjára nem akar lefutni az Absynthe, azt mondja hogy alredi dzsélbóked telefonról van szó.
    Illetve iTunes se látja a telefont és lefagyik…

  354. @superxaba:
    Windows restart után iTunes 10.5.2.11 már látja 4S-t!
    Ha a képek visszaszerzése érdekében visszatöltök biztonsági mentésből, ugrik a Jailbreak?

  355. Tudnátok segíteni Win7-en az Absynthe használatában ?
    Elindítanám az Absynthe-ot az alábbi hibaüzenet fogad: “you must run this app as administrator”

    Tudnátok segíteni, hátha másnál is jelentkezett már a hiba ? (természetesen visszaolvastam , valaki jelezte nála is ezt dobja a gép, de válasz nem érkezett rá)
    Átengedtem a programot a tűzfalon, próbáltam xp kompatibilitási módban és rendszergazdakénmt is, de nem indul el.
    Köszönöm előre is a segítséget!

  356. Nekem mobilnettel nem tolt be a cydia (T-s vagyok).
    Wifi ok.
    Otlet esetleg?

  357. flashbackh : az Absynthe ot rendszergazdaként kell futtatnod( jobb klik file ra és futtatás rendszergazdaként) .

    CodeRed: menj a Settings (Beállítások) appban a Wi-Fi opcióhoz, majd bökj az aktuális kapcsolat mellett a jobb oldali kis kék nyílra, és a DNS mező tartalmát írd fel valahová, majd javítsd az ott lévő értéke(ke)t 8.8.8.8-ra, és lépj vissza. Ezután lődd ki a Cydiát, próbáld újra, és így már mennie kell.

    Mind a kettőre le volt írva a megoldás előző hozzászólásokban.

  358. @szvannah: Nekem a mobilnettel van gondom nem a wifi-vel.Azzal tokeletes, de mobilhalozaton, mobilneten nem jo.
    Szoval nem tudom azokat a lepeseket megcsinalni amit wifinel.

  359. Fontos kérdés mert nem kaptam információt egy kommentből sem!!
    Hogy lehet elmenteni az SHSH-t (IPAD2 5.0.1 jailbroken)?

  360. @szvannah:

    Köszönöm a javaslatot, ahogy írtam is próbáltam rendszergazdaként futtatni, de nem akar menni, a leírt hibaüzenetet kapom 🙁 “you must run this app as administrator”

  361. iBooks nem fog menni rendesen ezzel a jailbreakkel se, ugye? :/

  362. Most WinXP-n indítottam el a programot, ahol végre valahára méltóztatott elindulni, viszont nem látja az iPad-ot…
    Esetleg valakinek valami tanács, hogy mi lehet a ludas ?

    (Ezen a gépen eddig nem volt sem itunes sem semmi, lehet előtte azt is fel kéne telepíteni ?)
    Rádugom az iPad-ot a gépre, elindítom a greenpoison-t, viszont nem látja a gépet 🙁

  363. Sziasztok!!
    valaki help me plsplspls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ABSHINTE is now setting things up, please stand-by… ezt kaptam az iPhone-ról mit kellene tennem???
    bocsi kopiért csak nem vágom :/

  364. @MÁGUS:

    nekem is ez volt.
    csinalj egy restoret az iphone-odon es utana egybol jo lesz.
    valami miatt nekem sem ment tovabb, de letoroltem mindent feltette az uj szoftot es az elso probalkozasra jo lett

  365. Mikor WinXP-n indítottam el a programot, ahol végre valahára méltóztatott elindulni, viszont nem látja az iPad2-t

    Esetleg valakinek valami tanács, hogy mi lehet a ludas ?

    (Ezen a gépen eddig nem volt sem itunes sem semmi, lehet előtte azt is fel kéne telepíteni ?)
    Rádugom az iPad2-tt a gépre, elindítom a greenpoison-t, viszont nem látja a gépet..

  366. Nekem win gépen állandóan leáll az absinthe program a preparing jailbreak data résznél.Mit csinálok rosszul?A 2. gépen próbálom,már restore is volt,az eredmény ugyanaz.

  367. Srácok, ha valaki ezt nekem megmagyarázza….
    azt,hogy sem az imac-en se pedig a windows-on nem tudom megcsinálni a jailbreaket…recovery….megszakad…el sem indul…de,hogy ne tudjam restore-loni az iphone 4s készüléket…az már sok…megőrülök…miért kérlek segítsetek…az xxxxyyy iphone nem tölthető vissza. This device isn’t ….stb…

    üdv Gabesz…

  368. Gyerekek valakinél megy a T_Mobile logo fix 4.2+? Mert nálam iPhone4S-en 5.01-alatt felmegy de nem jelenik meg semmi. Valakinek ötlet?

  369. ez ennyire egyszerű???! wines app indít, lefut, telefon SIM-felold, Absithe app indít, lefut, SIM-et felold és kész is????

  370. nekem ment simán és minden fasz avolt de msot hogy elinditottam a cydia-t a beállitások ikonom elveszett, vajon miért? fehér ronda, hogy lehetne helyrerakni?

  371. megoldva* fel kellett rakni valamit vagy törölölni cydiáról.

  372. Üdv!
    Van egy kis problémám.
    Megcsinálom ezt a WiFi-s átírós dolgot és így be tudok jelentkezni Cydiába, de mikor a már megvett programokat akarom letölteni, akkor ezt írja ki: “I wasn’t able to locale file for the gdata-object-client package. This might mean you need to manually fix this package.”

  373. Elkezdtem tiszta lappal, mert a megvásárolt Navigonból kitörölte a térképeket. Még jó, hogy volt a közelben wi-fi.

  374. absinthe-win-0.3 nem rég jelent meg én azal raktamfel mégegyszer és edig jobb.

  375. @flashbackh:

    Probléma megoldva, iTunes-t kellett újratenni (Win7-en egyébként nem moccant, XP-n a fent említett technikával hibátlanul sikerült) iPad 2.

  376. Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, ha frissítem az iPad2-öt és utána JB-zek majd vissza teszem a cuccaimat akkor a játékoknál megmaradnak a mentések? Vagy azt előtte miként mentsem le majd a frissítés + JB után miként tudom vissza tenni?

    Vagy az iTunes simán megcsinálja a mentést?

    Mert én úgy tudom ha csak az Installous van feltéve akkor ha vissza akarom tenni iTunes-ból a játékokat akkor nem fogja engedni mert nincs feltéve valami (aminek most nem jut eszembe a neve…)

    Remélem értitek mire gondolok 🙂

    Köszi a válaszokat előre is !!!

  377. Sziasztok …. absinthe-win-0.2-2 es törés van a iPad2GS en de most meg totál befagyott az almás logónál ki se tudom kapcsolni csak csak újra indítani ha 5ms-ig nyomom home és power off gombot…. hogy tudom Recowerybe rakni, hogy iTunsal reseteljem?

  378. ki tudtam kapcsolni ….ha 5ms-ig nyomom home és power off gombot…resetel és nem engedem el kb még 5 ms ig akkor kikapcsol …. cydiából csak scvumm telepítettem meg utoljára garage bandet aminek fehér volt az ikonja és újra indítani akartam és meghalt az almás logónál….

  379. tudja valaki esetleg, hogy a 0.3 absinthe pontosan milyen bugokat javít? illetve kijavítja-e a fehér ikonos problémát 4s-en? mert nem találtam pontos leírást erre vonatkozólag.

  380. @Peti88: Frissítés #10 a cikk tetején. egyelőre ennyit lehet tudni.

  381. @Peti88: Remélem javítja a fehér ikonos problémát, mert nálam csak ez a baj, de idegesít nagyon!

  382. Próbáltam feltenni az Absinthos JB-t, ugyanaz a probléma merült fel mint P.G. kollégánál(preparing data… közben leállt, és hibát írt ki a win). absinthe 0.2 és 0.3nál is. restort nem engedi( se a shift+9A406, se a sima visszatöltést..), a 3194-es hibát dobja ki, visszaolvasva se tudom a megoldást. ha tudna segíteni vki, nagyon megköszönném:)

  383. Absinthe 0.2-es JB után iTunes 10.5.2.11 továbbra is fagyogat.
    Vajon mehet fel a 10.5.3-as, nem csinálja ki a JB-t?

  384. @Morrrgh:

    probléma megoldva … egyszerűbb mint gondoltam =D

  385. @Jadeye:

    köszi az infót,elolvastam,orvosoltam. Restore megvolt(9A406), shsh lementve, jb újra ráengedve….és ezt dobja ki megint:

    Problémaesemény neve: APPCRASH
    Alkalmazásnév: absinthe.exe
    Alkalmazásverzió: 1.0.0.0
    Alkalmazás időbélyegzője: 4f1dfe8c
    Hiba – modul neve: absinthe.exe
    Hiba – modul verziója: 1.0.0.0
    Hiba – modul időbélyegzője: 4f1dfe8c
    Kivételkód: c0000005
    Kivétel – eltolás: 00012c4c
    Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.4
    Területibeállítás-azonosító: 1038
    További információk 1: 0a9e
    További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    További információk 3: 0a9e
    További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

    ha balfasz vagyok, elnézést, de nem vágom mi a baja:(

  386. Új problémák! Új ikonok jelennek meg a springboardon: AdSheet, Beállítás, FieldTest, iOS Diagnostic (általában Installous futtatása után, és nem mindíg) ami annyira nem zavar, mert respring megoldja, ami inkább zavar, hogy a képeknél bejön minden, de amint rákoppintok pl lapozás, videó indítás céljából, becrashel…ötlet?

  387. A Skype, iOS5 alatt ugyanúgy gyógyítható, mint korábban, tehát Mobile Substrate „frissítés” kell neki?

  388. Sziasztok,
    már a absinthe-mac-0.3-at is letöltöltöttem restore-t nyomtan és még mindig nem tudom jailbreak-elni…mi lehet az oka
    1 ablak
    iPhone 4S with iOS 5.0.1 (9A406) detected.Click the button to begin.
    2 ablak
    Looks like you attempted to apply this jailbreak and it failed. Will try to fix now…
    3 ablak
    Recovery completed. I you want to retry jailbreaking, unplug your device and plug it back in.

    és ez így megy immár két napja…egymás után…újra indítások után…kábelt másik usb csatlakozóba helyezés után, restore után, én meg csak nézek érthetetlenül és BUTÁN!

    kérlek segítsetek,mert beleőrülök..üdv Gabesz

  389. @dGabor: Dehát már készen vagy. Indítsd el a telefonon az Absinthe-ot…

  390. Sziasztok, mertem reménykedni hogy absinthe-win-0.3 as után lesz javulás,de ugyan úgy kapok fehér ikont,minden respring után eltünik avagy előjön,Szóval nincs változás…

  391. Szia,Chilli! de nincs a telefonom semmilyen Absinthe…semmilyen ikon sem fehér sem más…

  392. Hát én most raktam fel a 0.3-as Absinthe-ot full restore után és semmi sem változott! 3 fehér ikonom van egyszerre most is. Ugyan az, mint a 0.2-essel. Remélem lesz rá hamar megoldás!

  393. Sziasztok!

    iExplorer-el szeretném az iPad-ről lementegetni a játékaim mentését, de a rooton belül a “var” mappa nem mappaként jelenik meg hanem valami ismeretlen fájlként, így nem tudok bele menni. Mit kell csinálnom, hogy mappaként lássa a program?

    Köszönöm!

  394. @dGabor: Először a már működő rendszerre engedtem rá az Absinte-ot, de sok fura dolog történt, úgyhogy tiszta lappal indultam és csináltam egy restore-t, nem töltöttem vissza semmit a backup-ból, hanem kézzel másoltam vissza a dolgokat, most egyelőre minden rendben. Mindezt Mac/Lion rendszeren.

  395. Még most is vannak bajok. Pl. a billentyűhangok ki/be kapcsolása, van hogy az ellenkező eredményt éri el…

  396. @dGabor: Nekem az eddigi jailbreak-eim során mindig az oprendszerekkel volt gond, bár eddig csak win-en probáltam de nem volt mindegy hogy melyik, és főleg hogy frissen telepitetett-e ami még nincs mindennel összeszemetelve, bár az is elég lehet ha csinálsz egy új felhasználó fiókot ami még nem tölt be semmi extrát.

  397. nálam win alatt állandóan leáll h hibát észlel és kilép 🙁 vmi megoldás esteleg?

  398. win-en nekem is állandóan leáll, 401-es kommentben meg is mutattam, mit ír problémaként….ha vki tudna megoldást, sztem páran szívesen fogadnánk:)

  399. Ibooks-ot ha frissítem fog működni jb után is?

  400. Olvastam valamelyik külföldi oldalon, hogy ha a Cydia-ból felraksz valami ingyenes app-ot, akkor eltűnnek a fehér ikonok! Ez igaz lehet? Akkor egy SB Settings is segíthet a dolgon ha azt felrakom?

  401. Ez nem igaz,nekem fent van az SB Setting és azon kivül még sok app a Cydiából és van fehér ikon..

  402. egy kérdés, bocsi ha hülyeség, de restore után a beállítások/általános/hálozat/VPN-en belül írja h jailbreak(alatta hogy egyéni), és ki van pipálva. restore után….ez vajon ez miért lehet?
    persze továbbra is probléma üzenetet dob ki jailbreak közben, szóval normálisan rá se tudtam tenni!

  403. Hmm… valahogy nem százas még ez a JB! Olyat tapasztal valaki, hogy iPad2-nél böngészés közben kilépked a Safari? Nem tudom, hogy ez a JB hibája, vagy egyébként is bug-os? Lehet visszateszem én a 4.3-at…

  404. Sziasztok! Adott egy Iphone 4s, iOs 5.0.1 JB, És a mai nap folyamán a következő tüneteket produkálja: Ha hívást indítok, kicsörög a másik félnél, de nem hallom se a kicsengést, se a választ, ha megszakítom, megszakítja a hívást, de a hívás befejeződése képnél beragad. Ha engem hívnak, akkor meg nem csörög a telefon, de kicsöng. Vkinek vmi ötlet???

  405. 4 és 4S-en is észrevettem 5ös szoft-al.én úgy védem ki (eddig amikor így csináltam működött,kivéve ha elfelejtettem) hívást az első kicsörr.-ig kihangosítva indítok aztán kikapcsolom és telefonálok.
    Remélem tudtam valamit segíteni.

    Üdv:Martin

  406. Restore után megjavult! Viszont most a fotók app fsta össze magát…. megnyitok egy képet és vagy engedi zoomolni vagy váltani, mikor milyen kedve van, aztán kidob a home képernyőre. Ezt már a 0.3-as absithe-al jb-ztem. Esetleg vmi ötlet??? vagy restore újból (ha nem muszáj akkor nem restore-olnék)?

  407. Sziasztok!
    Végigcsináltam. Működik a cydia is de nem tudok rá rakni alkalmazásokat. Amikor rá akarom rakni a végén kiírja hogy az itunes szinkronizálás sikertelen. Mindegy hogy milyen vagy mekkora cuccot akarok felrakni. Miért van ez? Kérem valaki segítsen! 🙂

  408. Ja és iphone 4S-en próblákozok 🙂

  409. @lubianker: a jailbreak önmagában sosem tette lehetővé a tört appok telepíthetőségét. ahhoz mindig is külön csomag kellett (appsync).

  410. És ezt hogy rakjam fel vagy mit kell tennem? Ez az első iphone-om ezért nem tudom mit kéne:/

  411. 4S-en (gyari fuggetlen) JB utan nalam folyamatosan elszall a cellular data. Csak restart hozza vissza, de az se mindig… ikonok random feherek, csak respring oldja meg, de az se mindig. SBSetting volt mar, hogy csontta fagyasztotta az egesz OS-t 🙂 IntelliscreenX 100%-rol 12%-ra szopta az akksit, amig ejjel az igazak almat aludtam. Van meg mit csiszolni ezen a JB-n. Es mikozben szivtam vele vegig azon gondolkodtam, hogy igazabol kell ez nekem? A dolog perpill ugy all, hogy inkabb nem 🙂 Remove background, sbsetting, screendimmer es az openssh hianyozni fog, mas tenylegesen hasznalhato cuccot, mar nagyitoval kell keresni cydia-ban :((

  412. Sziasztok!

    Elkezdtem a JB-t de már az elején valami hibával kidob.

    iPad2-m van 4.3.3 JB-s softver volt rajta. Rányomtam, hogy tegye fel az 5.0.1-et, erre amikor elkezdi ezt a hiba üzenetet dobja ki:

    The iPad “iPad” could not be restored. An unknown error occurred (21)

    Mi lehet a baj? Mert most be sem tudom kapcsolni, mert rögtön azt kéri, hogy dugjam rá a gépre, de mindig ezzel a hibával kidob és sötét lesz a képernyő.

  413. Sziasztok! Iphone 4s-em van, tegnap raktam fel a jb-t és még aznap amikor kikapcsolás után bekapcsoltam a phone-t azt csinálta, hogy mutatta a lezárt képernyőt majd azt a betöltést (karika forog) majd megint a lezártat és megint a betöltést, és nem reagált semmire… Szerencsére a két gomb hosszú megnyomásával és egy újraindítással megoldottam a dolgot, csak kérdésem, hogy ez milyen hiba lehet? Kell-e valamit tennem, hogy mástkor ne forduljon elő? Apród

  414. Frissitenem iPad 2-esem 5.0.1-re,de mindig ezt kapom:

    Hiba lepett fel az iPad szoftverenek letoltesekor.A halozati kapcsolat idokorlatja lejart.

    Gyozodjon meg rola, h a halozati beallitasa megfeleloek, es a halozati kapcsolata aktiv, vagy probalkozzon kesobb ujra.

    Halozattal semmi bajom pedig…

  415. @titkarur:

    Nyugi nekem folyamatosan ansinthe nem niyithato meg .
    A hiba ez volt: Az URL nem jenelitheto meg.
    Kb fel napja ezt dobalja folyamatosan es a VPN-re se enge csatlakozni es nem is lep tul! 🙁 Lehet tulterhetlt a server???!!

  416. sziasztok, ipad2re felraktam jb-t minden tokeletesen mukodik, de az alkalmazasok amiket installousbol toltottem le, azok az itunessal valo szinkronizalas utan egybol eltunnek….pedig installousban be van kapcsolva az itunes sync…ja es mellesleg ipadra felteszi azokat az alkalmazasokat amiket iphonnal toltottem le installousbol…valaki tudna segiteni?? koszi

  417. Sziasztok!
    Keszult mar commcenter patch 4S/5.0.1 hez?
    Elore is koszi!

  418. @Hofi: igen, és már frissítettük is a telenoros csomagot!

  419. elkepzelheto, hogy lesz még frissítes a absinthere? mert annyi problemarol irnak a forumokon a jelenlegi 0.3 as verziohoz hogy nem merem rarakni a 4s re.

  420. @diario: minden elképzelhető, de a legtöbb probléma mindig abból adódik, hogy az emberek ész nélkül állnak neki mindent telepítgetni.

    a corona most frissült az iBooks kapcsán újból, így valószínűleg lesz új absinthe, ami szintén tartalmazza azt a javítást.

    de a legegyszerűbb akkor, ha nem jailbreakelsz, úgy biztosan nem lesznek olyan problémáid, amiket olvashattál.

  421. Sziasztok! tegnap vettem egy ipone 4S-t az orange-ból, szeretném kérdezni hogy lehet-e jailbreakelnem már vagy várni kell 3hónapot mintha olvastam vna vmi ilyesmit…ill érdemes-e?! nem lesznek fehér ikonok?..lassulás?!..mert az ipadon észre vettem mind2öt..köszi a válaszért:))

  422. @atkoka90: talán olvasd végig a cikket, le van benne írva, hogy mit lehet, és hogyan.

    de a jailbreak nem függetlenítés, attól még nem fogod tudni másik szolgáltató kártyájával használni.

    ha az is kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán jailbreakelni, akkor neked nincs szükséged jailbreakre.

  423. Absinthe v0.4 mi a kulonbseg a 0.3 hoz kepest? miket javit?nem talaltam leirast. koszi

  424. Mi lehet a problemam ha minden jol mukodik a jailbreak ota, kiveve a sync-ronizalas.. ha toltok vmit es ugy tennem ra iphonera akkor minden jonak tunik, toltoget… majd a telefonom meg sem talalom az alkalmazast.. koszi a helpet.

  425. Sziasztok! Ismét összeomlott a telefonálás részem, mint már korábban írtam, tehát restore. Után JB újra absinthe-tal és visszaállítottam mindent icloudból, illetve szinkronizáltam itunes-szal. eddig minden ok, de az alkalmazások mentéseit nem tölti vissza se a JB-s, se a Appstore-os alkalmazásokét. Régebben mindez jól működött. Az icloud, tárhely kezelése, biztonsági mentésben viszont ott vannak az adatok, ezt gondolom pl a méretekből. Nem tudja vki mi lehet a baj? Az icloud nem működik? Vmi segítség vagy ötlet. Köszönöm.

  426. Sziasztok
    Frissítés #11: Absinthe 0.4 ennek a ciikéböl tölttötem le és a Frissítés #4 található videoval csináljam vagyis az jó és aszerint jó hogyha eljárok ? kezdő JB és vagyok és nem is rég van iphonom 🙂

  427. Mik az Absinthe JB lépései?

  428. @Ali: ott a videó. rányomsz a jailbreak gombra, és vársz. ennyi.

  429. vissza JB-éztem a telom és most nem lehet rajta telefonálni mindent megprobáltam SEGITSÉG!!!!!!!!!

  430. @TG23: nekem is ugyanez a bajom mint neked hogy hidaltad át a problémát

  431. sziasztok
    lefuttattam a jb-et de nincs cydiam,ujra futtatanam az absinthot de azt irja ma jb-elve vagyok!
    mit tudok most tenni?

  432. ellenoriztem,t-pot eleri a telefonom de nincs cydia!

  433. @Bughi: és rányomtál az absinthe ikonjára a készüléken? mert a cydiát az telepíti fel, nem a jailbreak folyamata.

  434. tremeszetesen,de nincs!
    volt,de miutan elinditottam eltunt,es most se az se a cydia nincs meg

  435. valaki mas is szenvedett ebben a hibaban,ott azt irtak hogy kapcsoljam be a vpn-t ez hibat okoz malyd ujraindul a telo de ezsem tortent meg!
    akartam restort de ott meg mar az uj iost telepitene!

  436. ha feltudnam tenni ujra az 5.01-et az is jo lenne,van erre lehetoseg?

  437. jelenleg ott tartok hogy van cydia ikon,de nem indul el,egybol ki is lep belolle!

  438. @Jadeye:
    valami otlet hogyan birhatnam mukodesre?
    vagy feltudom-e ujra tenni az 5.01-et valahogy?
    egesz eddig az oldalakat bongesztem de nem jutottam elorebb!
    gyanitom ti okosabbak vagytok!

  439. @Jadeye:
    na most vagyok szarban,se elore se hatra,nem tudom telepiteni az 5.1-et,apple nem engedi!
    ilyenkor mivan,hogyan tovabb?
    pls szegits, 1 hetes a kutyu!

  440. Error 3194: Resolve error 3194 by updating to the latest version of iTunes. “This device is not eligible for the requested build” in the updater logs confirms this is the root of the issue. For more Error 3194 steps see: This device is not eligible for the requested build above.

  441. hiba megoldva,ebben a pillanatban repul fel az 5.1
    remelem hamar lesz jb ehhez is….
    “If you get error 3194 then Delete sauriks server from hosts file in order to get rid of errors during upgrade. Open the file C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (Windows) or /etc/hosts (Mac OS X) and delete the following entry : 74.208.10.249 gs.apple.com”

  442. Sziasztok!

    gondban vagyok, feltettem az ipad2 wifire az 5.01-et a mult heten, felhuztam ra az Absinthe v0.4 -et win alol rendben le is futott, de az absinthe nem fut le az ipadon… alvastam hogy nem mindig megy, mar egy hete probalom…
    vpn nem konnektal (vpn be beleneztem, 127.0.0.1 azaz localhosthoz probal csatlakozni)
    mi lehet a baj???

  443. ja persze azt nem irtam, de termeszetesen google dns -el is probaltam de semmi… 🙁

  444. szeretnék i4s-re 5.1-et tenni, de jailbreakelt… restore és szoftverfrissétés. ennyi lenne?

  445. @MÁGUS: 5.1-et nem tudsz feltenni, csak 5.1.1-et, de igen, restore. viszont nem javasolt a backupból sem visszaállítani.

  446. én nem igazán vágom a témát, bocsi, szal magyarul. bemegyek iTunes-ba
    és csak simán visszaállítás, majd frissítés. IGAZ?

  447. @MÁGUS: igen, de az az 5.1.1-et fogja már feltenni, és a végén az új iPhone-ként való beállítás a javasolt.

  448. @Jadeye: Szerinted megéri visszarakni szűz szoftvert 4s-en??

  449. @MÁGUS: ha nincs egyáltalán szükséged a jailbreakre, akkor igen, mert onnantól ha jön egy frissítés, azt felrakod simán, nem kell vacakolni semmivel.

  450. @Jadeye: Tulajdonképpen néhány app tesztelésére meg alap Cydiás dolgokra kasználmo (Barrel, SBSettings, Installous stb..)

  451. Akkor a 4s 6.0 -t lehet jailbrakeelni?


Add a Comment