iPhone 4S és iPad 2 jailbreak – Megjelent!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Frissítés #11: Absinthe 0.4

Az új verzió Mac OS X 10.5-ös támogatást (Intel és PPC is), és pár apró hibajavítást tartalmaz. Ha korábban már jailbreakeltél, szükségtelen az új verziót használni, mert csak a számítógépes részen történtek változások, a készüléket ezek nem érintik.

Letöltés:

Frissítés #10: Absinthe 0.3, már Linuxra is

Megjelent a 0.3-mas verzió az Absinthe-ból, egyúttal Linux támogatással is. További részletekről nincs információ, de ha már jailbreakeltél, akkor a korábbiakhoz hasonlóan valószínűleg nincs értelme lefuttatni újból. Ha viszont még nem jailbreakeltél, javasolt a legfrissebb verziót használni. Ha pedig problémákat tapasztalnál a készülék működésében, akkor egy restore-t követően próbálkozz a legújabb verzióval.

Letöltés:

Frissítés #9: Cydia betöltési gondok

Valami oknál fogva egyes internetszolgáltatóknál a Cydia a következő hibát dobhatja:

Mivel ezt a hibát megoldja, ha a DNS-t átállítjuk a Google DNS-ére, így valami DNS-gond lehet a dolog a hátterében, aminek viszont rosszabb esetben is pár nap alatt meg kellene javulnia magától.

Addig is beállíthatod a Google-t. Ehhez menj a Settings (Beállítások) appban a Wi-Fi opcióhoz, majd bökj az aktuális kapcsolat mellett a jobb oldali kis kék nyílra, és a DNS mező tartalmát írd fel valahová, majd javítsd az ott lévő értéke(ke)t 8.8.8.8-ra, és lépj vissza. Ezután lődd ki a Cydiát, próbáld újra, és így már mennie kell.

Frissítés #8: Absinthe Windows-ra

Megjelent az Absinthe Windows-os verziója, és egyúttal frissült a Mac-es verzió is. A 0.2-es verzió egyben hibákat is javít, így akinek esetelg gondja volt a VPN-es lépésnél, vagy az Absinthe ikon nem működött megfelelően, esetleg fehér ikonjai lettek, és nem oldotta meg másként, használja a legújabb verziót!

Letöltés:

planetbeing
Windows version of iPhone 4S and iPad 2 jailbreak is out: http://t.co/Fqr2yspw. Mac version updated: http://t.co/suFQXiQz
2012.01.21. 22:08
planetbeing
v0.2: Tries to fix no reboot after activating VPN/tapping Absinthe icon. We also tried to fix white icons on SpringBoard after jb.
2012.01.21. 22:12

Frissítés #7: Videó a CLI-hez vizuális típusoknak

Ha esetleg nehézséget okoz Windows esetén a CLI eszköz használata, kövesd a videó alapján, hogy mit kell tenni. Bizonyos esetekben restore is szükséges lehet ahhoz, hogy a jailbreak rendben lefusson:

Frissítés #6: Dev Team CLI 0.4.3 Windows-ra is

MuscleNerd az előbb írta twitteren, hogy frissítette a CLI-t, így ha egyelőre komplikáltabban is, de lehetséges már Windows-on is a jailbreak. A lehetséges paraméterek listája továbbra is itt található meg, maga az alkalmazás pedig erről a linkről tölthető le: cinject_0.4.3.zip.

Frissítés #5: Absinthe 0.1.2-2 és Dev Team CLI 0.4.2

Megjelent az Absinthe 0.1.2-2-es verziója, ami azt annyi változást jelent, hogy az ikonja a Greenpois0n.com oldal főoldalát nyitja meg, ezzel is könnyítve a szerver terhelésén, így kisebb az esélye, hogy az elhullik a terheléstől. A frissített verzió csak azoknak szükséges, akiknek még nem sikerült a jailbreak. Ha már sikerült, akkor nincs rá szükséged. Letöltés itt: absinthe-mac-0.1.2-2.zip.

Másik újdonság a Dev Team CLI-je, ami parancssoros felület a jailbreakhez. Ha már jailbreakeltél, erre szintén nincs szükséged. A lehetséges paraméterek listája itt található meg, maga az alkalmazás pedig erről a linkről tölthető le (csak Mac-re): cinject_0.4.2.zip.

Frissítés #4: videó vizuális típusoknak

Ugyan az egész jailbreak semmi más, mint egy gombnyomás, és megvárni, míg befejezi, miközben még újra is indul a készülék, az alábbi videó segíthet azoknak is, akik már félúton lehúznák a gépről, azt gondolván, hogy már kész, vagy hogy lefagyott:

Frissítés #3: eltűnt képek

Planetbeing a következőt tette hozzá ezekhez, már azon túl, hogy legyen mentés a készüléken lévő adatokról: “Ha esetleg eltűnnének a képek a készülékről, akkor a jailbreak idő előtt megszakadt. Futtasd le az Absinthe appot mégegyszer, hogy ezt javítsa, majd újból, hogy befejezze a jailbreaket.”

Volt ilyesmi gondja bárkinek?

planetbeing
Camera roll will be empty if the jailbreak is incomplete. Rerun the app once to fix, and then another time to complete jb.
2012.01.20. 19:21

Frissítés #2: lehetséges hibák

Ha az Absinthe ikonjára bökve csak “Error establishing a database connection” üzenetet kapsz, akkor várj egy kicsit, és próbáld újra: az óriási roham miatt a szerverek nehezen bírják a terhelést! Dolgoznak rajta a srácok, és mindenkitől türelmet kérnek:

planetbeing
If the Absinthe webclip shows “Error establishing a database connection”, please go to Settings, turn on VPN and wait instead.
2012.01.20. 18:24
p0sixninja
the greenpois0n website has to load on the device in order for the jailbreak to be triggered :-\
2012.01.20. 18:24
p0sixninja
bare with me while I fix the database issues
2012.01.20. 18:28

Frissítés #1: megjelent!

Az OSX verzió letölthető a Chronic Dev Team oldaláról, a http://greenpois0n.com/ oldalról, a Windows és Linux verziók hamarosan!

p0sixninja
OSX version of A5 jailbreak posted on http://t.co/i9c8VjbD
2012.01.20. 17:55
p0sixninja
Windows version of Absinthe is coming as soon as nikias gets home and rolls up the build
2012.01.20. 18:01

Figyelem! Csak saját felelősségre, és mindenképp legyen mentés a készüléken lévő adatokról!

***

Mióta csak decemberben pod2g-nek köszönhetően megjelent a “corona” csomag, és így elérhetővé vált az untethered jailbreak az A4-es vagy korábbi készülékek esetén 5.0.1-re, mindenki azt várta, mikor lesz már végre a legújabb generációra is, így az iPhone 4S-re és az iPad 2-re. Sokak szerencséjére a fejlesztők összefogtak, és közös erővel eljutottak odáig, hogy leküzdjék a hardveres frissítés okozta nehézségeket, így már csak a lehetséges hibák javítása van hátra, és érkezhet a jailbreak a legújabb készülékekre is.

@pod2g a blogjában “dream team” (álomcsapat) névvel illette az összefogásból kialakult társaságot, ami kicsit ironikus elnevezés, hiszen a csapat tagjainak épphogy sok álmatlan éjszakát okozott a problémák megoldása.

Hogy fog kinézni ez az új jailbreak?

A corona A5-ös verzióját a Chronic Dev Team egy egyszerű alkalmazással kombinálja, ami a többség számára megfelelő lesz, és készül belőle Mac-re és Windows-ra való verzió is. A cél itt az, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a használata, lehetőség szerint egy “egykattintásos” jailbreak.

Az iPhone Dev Team egyelőre egy parancssoros felülettel (command-line interface, CLI) rendelkező megoldást készített el, cserébe viszont sokkal jobban átláthatóak majd az esetleges hibák, így ez elsősorban a fejlesztők számára lehet hasznos. Persze amint az összes hiba javításra került, érkezik majd egy frissített redsn0w is, ami már tartalmazni fogja mindezt, így a megszokott felületet használva lehet majd jailbreakelni az új készülékeket is.

Különbség még a Chronic Dev megoldásával szemben, hogy a redsn0w az iTunes saját összetevőin keresztül kommunikál majd az eszközzel, ezzel is csökkentve az esetleges hibák lehetőségét, amik ilyenkor a különféle számítógép-konfigurációk esetén hajlamosak előfordulni.

Paypal támogatás

Maga a jailbreak és a függetlenítés ingyenes, és az is marad. Ugyanakkor aki szeretné, az támogathatja a projektben résztvevők munkáját, vagy köszönetét fejezheti ki tetszőleges Paypal támogatás elküldésével, amelyet az egyes tagok között a saját belső megállapodásuk alapján szétosztanak. Erről itt találhat részleteket, akit érdekel: http://is.gd/39YMWg (vagy itt, ha nem nyílna meg).

Mivel fog működni?

Az új jailbreak a következő eszközöket és firmware-verziókat fogja támogatni:

 • iPhone4S: 5.0 (9A334), 5.0.1 (9A405), és a második kiadású 5.0.1 (9A406)
 • iPad2: 5.0.1 (9A405)

Azon iPhone 4S tulajdonosok, akik egy valamikor szoftveres függetlenítésben reménykednek, nincsenek egyszerű helyzetben. Ha lehetséges, maradjanak 5.0-n. Ha már frissítettek 5.0.1-re, akkor már nincs lehetőség visszatenni az 5.0-t, így akkor legalább arra kell ügyelniük, hogy a készülékükön a 9A405-ös verzió legyen fent. Ha esetleg már a 9A406 van fent (vagy 5.1 beta), akkor még egy restore segítségével visszatehető a 9A405, ami visszateszi az 1.0.13-mas basebandet, aminél *elképzelhető*, hogy nagyobb az esély a függetlenítésre, mint egyébként. Ugyanakkor a downgrade ismét előhozhatja az akku problémákat azoknál, akiknek ezzel gondjuk volt.

Figyelem: a baseband downgrade-je kizárólag csak az iPhone 4 és 4S készülékek esetén, és csak abban az esetben lehetséges, ameddig az Apple hivatalosan aláír egy adott firmware-verziót, mert itt speciálisan kezeli az Apple és a készülék a baseband frissítését!

Egyéb információk

A jelenlegi megoldásokban használt hiba korábban még nem került felhasználásra, így előre nem látható hibák is elképzelhetőek, amelyek csak a tömeges alkalmazás esetén fognak előjönni. Így a fejlesztőcsapat azt javasolja, hogy mindenképp legyen mentés a készülék adatiaról, mert noha ők igyekeznek minden hibalehetőséget előre kizárni, ettől még elképzelhető, hogy akadhatnak gondok.

Mikor jelenik meg?

Amint a tesztelés alapján azt lehet mondani, hogy a hibák javításra kerültek. pod2g szerint akár órákon belül. Megjelent! Lásd a frissítéseket a cikk elején!

(Ennél a cikknél minden OFF-topic hozzászólást törölni fogunk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk.)

Ezek még érdekelhetnek:


 1. megjelent! frissítettük a cikket, letölthető a greenpois0n.com oldalról, link a frissítésben, fent! ha esetleg nem jönne be elsőre, próbáld újra, biztos óriási a roham!

 2. Hali!

  Akkor most majd lehet fuggetleniteni a 4st? Vagy lesz majd rá? Amugy nekem orange fuggo 4sem van. Ha lesz rá fuggetlenités és kifuggetlenitem, akkor leblokkolhatják a telefonomat? 3 honap után engedik hivatalosan kifuggetleniteni és nekem minél elobb kéne… Köszi a válaszokat!

 3. @Lazika87: nem blokkolnak semmit. de a hivatalos, orange által intézett függetlenítést érdemesebb megvárnod, mert azzal maradandóan független lesz, míg ebben az esetben ha lesz addig rá egyáltalán, akkor nem frissítheted, mert akkor elveszhet a függetlenítés lehetősége.

 4. de jó 😀 2 hónapja van ipad2-m és ezt vártam 😀 valaki majd leírja hogy kell csinálni a windows-os jailbreaket, mert f*ngom nincs mit hogy kell csinálni, és nem akarok elrontani semmit. addig míg nem jön frissítek 5.0.1-re.
  előre is köszi

 5. Elrontani, ezen, nincs mit. Nem lehet.
  Annyira egyszerűen meg lett csinálva. Tipikusan amolyan “Amerikai felhasználóknak”.Elnézést utólag is.
  Click here and wait. És vár…és kész.

 6. Olyan rég nem volt az iPad2 -n jailbreak, hogy már nem is emlékszem mik a fontosabb cydia csomagok.(természetesen sb sett,installous,multicleaner) .

 7. oké köszi! tehát összedugom, elindítom klikk és kész. óó de várom már… 😀 meg soha nem láttam a Cydiát élesben. első dolgom tuti egy emulátor pakk lesz 😉 😀
  semmi gond gab76, csak azért kérdeztem rá mert még nem tudom mit hogyan. de akkor könnyebb mint a psp-s meg wii-s hack 🙂

 8. @gabee369:
  Emulátor pakk? Valamiről lemaradtam?
  Szerintem , amennyiben szabaddá teszed és utána jársz mi mindent ki lehet belőlel hozni, nem lessz annyira fontos az emulátor pakk.

 9. én úgy tudom van rá emulátor (snes, gba stb.). nagy retro fan vagyok 😀 már kíváncsi vagyok nagyon. remélem még ma felrakják a win verziót

 10. Akárhogy olvasom a dolgokat valahogy csak nem egyértelmű, hogy akkor most ha kijön az 5.1, és a telefon meg valami oknal fogva lehal, és kell egy restore, akkor a tinyumbrellával mentett shsh-val lehet majd visszarakni már valahogy az 5.0.1 szűz rendszert?

 11. iPad 2-t siman megcsinaltam de valamiért iPhone-al nem akar se vpn-re csatlakozni se siman az app-bol megcsinalni. ennyire túlterhelt lehet? ha most lehúzom gépről és par ora mulva ujra probalom az ugy ok?

 12. Nem tudjátok, hogy mikor lesz AppSync? Hackulo repoból levették. És amíg fentvolt, akkor se tudtam telepíteni mert mindig hibát írt. Csak úgy, mint ahogy az összes többi tweaknél. Ötlet, hogy mi lehet a baj? Nálam van csak ilyen, vagy más is tapasztalta már? (4S)

 13. Na én most lettem kész, iPad 2-vel lement olyan 8-10 perc alatt a dolog. Egyébként hackulo repoba nekem fent van az AppSync iOS 5.0+, épp most telepítettem fel 🙂

 14. iPad 2 sikeres JB, VPN-re kapcsolódva simán ment. Cydiával voltak gondjaim, network connect error-t kaptam párszor, de most működni látszik. AppSync 5 is van, és már a GTA3-at meg Infinity Blade 2-t játszom! 🙂

 15. Nem 4s de simán ment minden.ipadon is mennie kell sajnos azt eladtam már:S képek eltüntek de csak azok amelyeket kézzel tettem fel nem a camera roll.nem problém.

 16. adott egy i4 at függő 4.3 04.10.01 lehet függetleníteni gevey nélkül is ?
  itthon nem tudom használni , simkártyát kókányolni nem akarok a közeljövőben nem utazom angliába sem
  előre is köszönöm !

 17. tegnap előzetes tárgyfelvétel volt neptunon, életemben nem nyomtm még annyit az F5-öt mint akkor, ma 6:12 óta várom a win-es verziót, new high score just reached

 18. Nekem sikerult, a mac os x-es verzio a tobbieknek kitartas. ajanlani tudom, egyelore rendben van es minden konnyen ment. Mondjuk a youtube-os videon levo iphonez-hoz kepest az enyem kicsit mashogy reagalt neha de a vegen rendben volt. A cydia meg nem az igazi de a netes toltesek es az installous remekul megy. thx

 19. azt had kérdezzem meg, hogy ha megcsinalom most a jb-t akkor mit kell még csinálni ahoz, h az apptrack ről leszedett progik fussanak?
  ios 5 nél is van appsync vagy ilyesmi?

 20. Minek egyáltalán Appsync vagy Itunes, ha van IfunBox…
  én itunesban mást nem is csináltam csak restore meg frissítés… sőt mi több idegesít ha fent van a gépen 🙂

 21. Nekem cydia indítása után ujra akart indulni, azóta nem indul be, csak az apple logó van, hiába a reset….
  Valami ötlet valakitől???

 22. ugy nezett ki minden rendben, viszonylag gyorsan lement a dolog, aztan az absinthe-ra kattolva telepult a cydia. ezutan arra kattolva elindult valami, és ezt kovetoen leallt. ujbol kattintva a cydiara szetomlott az egesz iphone, osszevissza az ikonok, a rendszer ikonok eltuntek, stb. totál káosz, absinth icon eltunt se cydia, kaka az egesz , ujrainditas sem oldja meg. ha ujra akarom kezdeni a jailbreaket, akkor azt irja ki , hogy mar jailbreakelve van… nem tudom most mit kellene tennem..

 23. Mobilnettel ne probaljatok!! Azzal szar. Csak wifivel! Hajnal kettokor ugyan, es egy totalis osszeomlas utani restoret kovetoen, de max10perc alatt lement minden es mar telepitettem az elso cuccokat. (cydia se megy 3g-vel amugy azota se, csak wifivel)

 24. hello lehet valami köze az új jailbreaknek ahhoz,hogy nem működik a cydia a telefonomon eddig minden jól ment rajta mostmeg azt írja ki h connection problem de a többi netes app meg megy rendese

 25. @cra21: lehet, hivatalos, szolgáltatón keresztül intézett függetlenítéssel, de annak feltélelei vannak. vagy gevey. más opció nincs.

  @Gomb: ifunboxtól szerintem önmagukban még nem fognak menni a tört appok.

  @trigmegistos: ezt akkor esetleg velük közöld, ugyanis akármilyen furcsa, nekem semmi közöm az ő szerverükhöz. és amikor ezt írtam, problémamentesen le lehetett tölteni, vagy maximum 3x rá kellett nyomni a frissítésre, és betöltött. a friss verziót is azonnal letöltötte most az előbb, mert az nem azon a szerveren van… -.-”

  @gosti: ha áll a szerver, akkor csak várni tudsz.

  @Gercsa: ez a verzió linkelve van a fenti frissítésben. nem ok nélkül frissítgetjük a cikket.

 26. Version 0.4.3 adds support for Windows users. It also makes the “-j” jailbreak option much more functional 🙂 See the README.txt for usage – dewteam blogján írták

 27. @jur3l: lődd ki az appot, és indítsd el újra, akkor mindenképp frissülnie kell.

  @Pistimester: “Frissítés #6”, már vagy fél órája ott van a cikk tetején. ott van benne a hasznos infó, csak akkor nem érted. de ez nem baj, hiszen tényleg elég száraz az a doksi. tehát inkább szerintem várd meg, míg az Absinthe-ből lesz windowsos, mert ugye az csak egy kattintás, és várni kell.

 28. Na elmennek a büdös picsába ezzel a CLI 0.4.3 Windows-ra. Nem tudnak b@sszák meg összerakni egy normális telepítő exe-t? Huzzanak a büdös francba! Eddig ez a legszarabb JB, ami valaja is volt!

 29. Sziasztok!
  iPad 2-n vegigment siman a JB, de mikor app-okat szinkronizalnek iTunes-al akkor kiirja a keszulok, hogy alkalmazas telepitese sikertelen volt! Ez mitol van?

 30. Kis segítség

  Másold be a cinject 0.4.3 mappát a C meghajtódra.

  futtatás -> cmd

  írd be cd C:\cinject_0.4.3

  ezután

  cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig

  Ekkor fel akar telepítettni egy VPN-t, telepítsd fel, majd írd be ezt:

  cinject.exe -j payloads

  ekkor lefut egy kis szöveg: http://i.imgur.com/fHNeq.png

  Restoring…
  1 files restored – rész után írd be ezt:

  cinject.exe -w

  és a beállításokban a VPN-t tedd ON-ra.
  Várj, és tádáám, ott a cydia: http://i.imgur.com/B7zqi.jpg

  innen: http://pastebin.com/BRxPAz2q

 31. @arpika:
  Nekem szolt? A Cydiaval semmi bajom az megvan. Valami cucc kéne amivel tudom szinkronizaltatni a kutyut, hogy legyenek rajta appok. Esetleg valaki dobna egy mail cimet es ott megtudnank beszelni ezeket? Jol jonne egy kis segitseg igy kezdeti idoszakba es legalabb az oldalt sem szemetelnem ossze azzal amit mar masok tudnak en meg nem. 🙂

 32. megpróbáltam ezt a windows kompatibilis megoldást. a cmd-ben szépen elkezdett futni a program és amikor ahhoz a részhez érek h bekapcsolom a VPN-t akkor az ipadem azt írja h a VPN szerver nem válaszol. ezért a program sem fut tovább. hogyan állítsam be a VPN-t hogy működjön?

 33. @Majestic: ha azt is elolvasnád, hogy mindezt miért teszik, akkor meg is értenéd. ha meg ez így túl bonyolult, akkor egyszerűen várj, míg megjelenik windowsra az Absinthe, és kész. nem kell feleslegesen idegeskedni rajta, nem múlik ezen a pár órán már semmi.

 34. Sziasztok!
  Ha lefuttattam az absinthe-mac-0.1.2-1-et és minden simán működi iPad2-vel, akkor érdemes nekiugrani az update absinthe-mac-0.1.2-2-es verzióval is?

 35. @arpika: nekem a végén nem azt írja ki hogy i file restored, hanem egy hibát:
  recv: Bad file descriptor
  FATAL(__LINE__): Assertion failed (1266):got == sizeof(size)
  1266

  ezzel mit csináljak?

 36. Ne szenvedjetek ezzel a windowsos parancssoros rémséggel, Windows 7 64 bit alól VmWare emulátorral OSX Lionnal egy kattintás és kb. fél perc a JB, nekem iPad2(Wifi 32GB)-n legalábbis ennyi volt. Itt egy jó leírás az egyik fórumtárstól(Rickye utólagos engedelmével):

  OS X virtuális telepítése (használata)
  1. Keresd meg imzdl.com -on ezt:
  Mac OS X 10.7.2 Pre Installed VMware Image For Windows PC With iReSign és töltsd le.
  Csomagold ki és telepítsd fel a VMWare-t.
  Nyisd meg a feladatkezelőt és a folyamatoknál zárd be az ÖSSZES VmWare folyamatot (5-6).
  Másold be a “Contains to drive C” mappa tartalmát a C-be.
  Írd be a keresőbe: cmd és futtasd rendszergazdaként
  Írd be a következő 2 parancsot:
  cd /
  install.cmd
  Ha kész indítsd újra a gépet és nyisd meg a VmWare Workstation-t.
  Nyisd meg a Mac OS X Lionban lévő fájlt és állítsd be az értékeket (memória, proci) és indítsd el!

 37. sziasztok!fent a cydia!bármit telepítenék azt írja: a betöltés meghiúsult(a szerverrel megadott hoszt nem található.) mi ez??? köszönöm!!!

 38. @kshvr: olvastam egy blogon h akinek ezt az 1266-os hibát írja ki annak RESEt-elnie kell a készüléket. én megcsináltam és elindítottam a jb-t most ott tartok hogy kb 5 perce azt írja: Creating backup.
  ennyi ideig tart elkészíteni egy backupot egy szűz készülékről?

 39. Helló srácok. Egy gyors kérdés- még soha nem volt jailbreakelve az iphone-om, ezért azt szeretném kérdezni, hogyha bármi gond felmerülne a készülékkel, akkor ahhoz, h töröljem a jb-t elég egy reset?(pl szervizbe küldeném, és nem akarom h lássák jb-s készülékről van szó). Előre is köszi!

 40. @Kristof: Nekem is ez volt. Felraktam az itunesos backupot először, valszeg az volt a baj.
  Csináltam egy restore-t. Utána beállítottam, hogy új készülék legyen, nem töltök vissza backupot. Utána már simán lefutott.

 41. Nemtudom mien gondokrpl beszéltek nekem 4s en minden gyönyörűen végigfutott és hibátlanul működik a képek se tüntek el ! Köszönöm Dev team!

 42. Sziasztok! Fehér iPad 2-m van 16GB wifi és amikor azt kellbeírnom, hogy :
  ” cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig ”
  azt a hibaüzenetet kapom ki, hogy:

  “cinject.exe – Belépési pont nem található

  az eljárás belépési pontja (sqlite3_wal_checkpoint) nem található a
  DLL-ben (SQLite3.dll).”

  segítsetek légyszi!

 43. nalam az elso parancs utan feltelepul a VPN profil, viszont utana:

  E:\tamas\a5-jb\cinject_0.4.3>cinject -i payloads
  FATAL(__LINE__): Assertion failed (1037): (fd=open(path, O_RDONLY))!=-1
  1037

  felek wipe-olni, hatha nem ezzel van a baj 🙂

 44. digitalbb,
  de írni nem tudsz 😉

  a viccet félretéve, ki melyik OS alatt csinálta? Windows XP-vel sikerült valakinek?

  közben wipe-oltam, mert elakadt a második parancsnál a Restoring… résznél, valószínűleg túl sok fájl lehetett neki, mert utána 599 helyett csak ~70-et írt. Most azt nem értem, hogy miért nem csatlakozik a 172.0.0.1-re a VPN, amikor elindítom az utolsó parancsot.

 45. “Itt lejjebb van, hogy “Download zip file” -> letöltöd -> az sqlite3.dll -t bemásolod a cinject mappába és kész, nekem így ment ”

  nem értem ezt az “Itt lejebb van,”-t… Nem találom sehol a postban..

 46. Nem tudom. Sikerült a JB meg minden. De egy dolgot nem értek. Igaz nem vagyok programozó, de nem hinném, hogy erre ne tudtak volna írni egy winfosos verziót. Mert maga a jb, meg a program alapja megvan.
  Egyszerűen érthetetlen számomra ez a dolog 🙂

 47. “Restoring…
  recv: Bad file descriptor
  FATAL(_LINE_): Assertion failed (1266): got == sizeof(size)
  1266 ”
  nekem ezt írja és nem azt h. 1 file restored. mit tegyek? wifi kapcsolatom nincs ha az kéne, csak ha hazaérek

 48. Még a videó előtt megcsináltam windowsal ( win 7 64bit) Tökéletesen megy minden, előtte csináltam egy resetet, aztán JB, utána pedig visszaállítás, így olyan mint régen. Csak egy kicsit több 😛 🙂 Szerintem nyugodtan próbálkozzatok a command-os verzióval. Nem vészes annyira, csak úgy tűnik. Sok sikert mindenkinek! Megyek vissza GTA3-azni 🙂

 49. @oneal1: Full nulláztam, egyik külföldi oldalon olvastam, hogy az lehet jó megoldás ha 1266-os hibát kap az ember. ( settings->generals->reset->erase all content and settings) Előtte természetesen csináltam egy back upot. Utána aktiváltam a készüléket, de semmit nem állítottam vissza. Ezután végigcsináltam lépésről lépésre a leírtakat majd backup és működik.

 50. Sziasztok!
  Már jópárszor megkérdeztem, de nem kaptam még választ a kérdésemre sajnos:
  iPod Touch 3G (64Gb)-on mennyivel lassabb az 5.0.1 a 4.3.3-nál?
  És mivel tud többet? Érdemes felrakni?

 51. Sziasztok !
  Nekem felment iPad 2 -re ,de ha a cydiából akarok telepíteni akkor, “Unable to Load—A server with the specified hostname could not be found” ezt kapom….
  Tud esetleg erre valaki megoldást ?
  Wifis 32 gigás. Vpn kikapcsolva.
  Köszi

 52. sikerült 😀 vééégre. fogtam és mindent töröltem! és így 1266os hiba nélkül végigment!
  köszönöm a segítségeket és a leírást!!!!

 53. Sziasztok én sajnos frissítettem az Itunest 10.5.3.3 és mint beíroma következőt cinject.exe -i payloads/jailbreak.mobileconfig
  utána kilép az I tunes és nem tudom telepíteni.
  Valami megoldás?
  Előző verziót nem tudom visszaállítani.

 54. Ha iCloud-al mentek, akkor JB után vissza tudom abból tölteni a cuccokat? Sokkal jobb, mint kábelen, így nekem az utolsó bájtig visszarakott eddig mindent. Tehát lehet használni JB után a felhőt?
  Köszi!:)

 55. Ez az új jb hackivál is? Külföldi simes iphone 4- sajnos itthon még használhatatlan. Viszont ha nem sikerülne a jb, restore fog kelleni, amit utána nem tudok aktiválni.
  Illetve azt szeretném még kérdezni ( tudom hogy ilyenkor a válasz hogy olvassak vissza meg gógli a barátom-megtettem ) hogy unlock van e hozzá, esetleg várható e? ( vagy gevey vagy valami )
  Köszi! 🙂

 56. Ipad2, friss restore után végigment minden, de settings fehér ikon. Illetve cydia unable to load volt. Aztán kipróbáltam a DNS-re megadott 8.8.8.8 kombóval, akkor ugyan betöltött, de szifon repót, illetve semmilyen más repót nem tudok hozzáadni (unable to load (the rquest timed out). Ötlet?

 57. @Sivegg:
  Újraindítás segített 🙂 Tehát bármilyen fehér ikonos problémára ezek szerint megoldás. No mindegy, talán valaki hasonló cipőben járt, annak segítség.

 58. megjelent az Absinthe Windows-os verziója, és egyúttal frissült a Mac-es is, így frissítettük a cikket a linkekkel (Frissítés #8, fent).

  ha már sikeresen jailbreakeltél, felesleges az új verziót lefuttatni!

 59. Tökre vártam eddig a JB-t

  Már össze is írtam miket kellene megnéznem vele:
  iFile
  FileMail
  PhotoMail
  Sprintomize2
  LockInfo
  MailEnhancer
  3GUnrestrictor
  Folderenhancer
  Iconoclasm
  Mystrings
  Move2Unlock
  Auto3g

  DE most hogy itt van már nem is nagyon érdekel.
  Egyetlen nagy gondom egyik sem oldja meg és még nincs is rá hack, és az Apple-nek sem sikerült 5 év alatt megfejleszteni.
  És ez az ahogy ha van egy naptárhoz tartozó emlékeztető, akkor az addig figyelmeztessen amíg ki nem nyomom!
  És erre dobják még rá a snooze funkciót is.

  Mert ami most a naptárban van figyelmeztetés az használhatatlan.
  Igazából nem is figyelmeztet, egy rezgés/hang és kész.
  Ha lemaradsz róla fogalmad nincs hogy mondjuk 1 megbeszélésre kellene menned…
  Szánalmas.

  (Ha vki talált erre, nem a snooze -ra, hanem a másikra hacket írja már be…)

 60. megcsináltam a break-et minden rendben.Az a kérdésem hogy a Cydia-ba milyen source címet írja be hogy ne ezt kapjam (unable to load…)

 61. Sziasztok!

  Lehet nem ide tartozik, de nekem ipad2-m van most jailbreakeltem, és arra lennék kiváncsi, hogy az olyan alkalmazásokat amik nincsenek ipad-re hogyan tudom használni a retina displayes verrziójukat? mert evvel a “2x” gombal eléggé olvashatatlanom a szövegek stb

 62. szoval akkor az ABSINTHE senkinek se akar semmit csinálni csak vár, ugye?(: mondjátok, hogy igen és hogy csak terheltek a szerverek! (:

 63. @renatosanto21: először nekem is megakadt. Valószínűleg azért mert piszkáltam a telefont. Zárt be az gépen az absinthe-ot, és indítsd újra. Írni fogja, hogy mikor mit csinálj. Egy dolgot jegyezz meg! Ne piszkáld 😀

 64. hello
  nekem ipad2 3g 32gb-om van és miután jailbreakeltem nem rakott fel cydiát csak egy absinthe appot ami nem csinál semmit :S Hogy tudom rávarázsolni valahogy a cydiát ?

 65. Sziasztok. Nemtörtént senkinél olyasmi h egy darabig műkődik majd teljesen összeomlik a gép és nemkapcsol be? Folyamatosan csak bootol az alma van a képernyőn és semmi.. próbáltam DFU módban meg recovery módban restore-rolni de semmi..1611 meg 1601-es hibát dob ki ha jol emlékszem. iPad 2-ről van szó. Aki tudna segiteni annak nagyon hálás lennék! Köszönöm szépen!

 66. Nekem az Installousból letöltött appokat syncnél kérdezés nélkül törli, a torrentesekkel rendesen megy…én rontottam el valamit? (appsync 5.0.x fent van)

 67. Sziasztok!

  Új vagyok, úgyhogy elnézést, ha olyat kérdezek ami egyértelmű. Miután feletelepítettem a jailbreak-et a flash engedélyezését hogyan tudom telepíteni Ipad2 készülékre? kerestem itt fent a keresés menűben de sajnos nem dobott ki találatot. Ha lveszem a jailbreket azaz a gyári állapotot vissza telepítem akkor nem arad nyoma, hogy jailbrekeltem? Csak azért mert garanciális ügyben kell bevinne a szervízbe.. Gondolom ilenkor minen jailbrekhez kapcsolódó file törlődik…

  Köszönöm a segítséget előre is.

 68. Miért van az hogy iPad2-t szeretnék win-es Absinthe-val Jailbreakelni és elindul szépen aztán amikor újrabootol utána írja az Abshinte hogy Preparing Jailbreak data és ott megáll az egész. Alkalmazáshiba ablak ugrik fel. Segítsen már vaalaki légyszíves.

 69. @Jadeye:
  Bocs,4s ről van szó, csak rosszul írtam. Azt már tudom hogy hactiválni lehet az új jb-vel (ez is valami )
  Függetlenítés várható a közeljövőben valami útonmódon?

 70. Lenne egy kérdésem: Tegnap még CLI metódával megcsináltam a win törést és elvileg minden ok, de néha egy-egy ikon fehér lesz. Ha csinálok egy respringet, akkor minden ok. Szóval néha-néha “jön” egy fehér icon majd visszaáll. SZERINTETEK LEFUTTASSAM a win-es verzát mégegyszer? Kell restore elötte?

 71. Szerintetek van valami különbség a CLI-s és a nemrég kijött windowsos Absinthe jailbreak között? (itt a VPN-re és a települt profilra gondolok!)
  Nekem amúgy teljesen jól működik a CLI-s változat…
  Lenne még pár kérédésem: a Siri az ugyanúgy működik ezzel a jailbreakkel?
  ja és telepítettem az sbsettings-t és a beállítás ikonom felhér lett ez mitől lehet? vagy esetleg egy másik repo-ból kéne leszednem?
  Előre is köszi!!!

 72. Helló! csak egy kérdésem lenne..felraktam mindent tök jó, de olyan vmi nincs mint a padon az installous de gépre? és a gépből már csak felökni a padra? 🙂
  Köszi a válaszokat előre is:)

 73. @atkoka90: .ipa fájlokat kell letölteni az internetről (!) és utána iTunes-ba behúzni és rászinkronizálni a telefonra… Ennél nem hiszem h van egyszerűbb.

  Volt régebben vmi _magyar_ billentyűzet hack, szifonos repo talán. Az elérhető iOS 5 alá?
  Ha igen, max akkor nyomnám is.

 74. Nektek mennyi ideig gondolkodott az Absinthe? Mert reggel óta többször nekifutottam, de kb 10-20 perc után mindig feladtam… 🙁
  (iPhone 4S 16Gb 5.0.1 905-ös fw)

 75. Egy kis segitség kellene!
  4s iphone-ra szeretném a jailbreket feltenni de ha elindítom az absinthe wines változatát akkor amikor a jailbreaket kellene csinálnia mindig elszáll a program:S
  xp kompatibilis módban futtatom,rendszergazda jogokkal és mégis.mi lehet a baj?

 76. @cartmanz: szerezz egy eredeti kártyát. függetlenítésről nincsen információ, amit tudunk, az le van írva a cikkben. ha függetlenítnened kellene, akkor azt kár volt így megvenni, mert egy jó darabig még biztosan nem lehet majd, kizárólag csak hivatalosan.

  @gsmunlock: ezt már tegnap este beletettük a cikkbe: Frissítés #8

  @ajonas74: épp hogy kapcsolja BE.

 77. @Majestic: Olvass vissza…. Tedd fel a cydia magyarítást, attól megjavul. Ha utána is lesz fehér ikonod, akkor tegyél fel egy sbsettings-et, azzal tudsz respring-elni, vagy ha nem szereted az sbsettings-et, akkor indítsd újra a telefont ilyenkor. Ettől nekem vissza szokott változni a fehér ikon 🙂

 78. @Jadeye: OK. De nekem (és gyanítom mindenkinek) alapból BE van kapcsolva. Még régebben ugyanezzel szívtam, és akkor kikapcsoltam. Most amikor feltoltam az installous-t, egyből kikapcsoltam, és nem törli sync-nél a warez appokat. Szóval lehet, hogy én csinálom rosszul, de nekem akkor is így megy 🙂
  Azért egy próbát megér neki, nem? Majd jelezz vissza Majestic kérlek, hogy a KI vagy a BE opció segített, most már én is kíváncsi vagyok…

 79. @ajonas74: alapból épphogy KI van kapcsolva. az iTunes Sync opció azt kapcsolja, hogy amikor az iTunesban a Transfer Purchases (megvásárolt tartalmak átvitele, vagy jó ég tudja, mi az magyarul) opciót kiválasztod, vagy szinkronizálsz csak, akkor a készüléken található tartalmakat lemásolja a gépre. ha ez nincs bekapcsolva, akkor letörölheti őket, ha a gépeden nincsenek fent.

 80. @Jadeye: Nekem most úgy van, hogy nincs bekapcsolva az installousban az itunes sync, és így nem másolja be az itunes-ba a feltört appokat, de nem is törli a telefonról. Most nem próbálom ki, hogy mi lenne ha bekapcsolnám, mert nincs kedvem pár gigányi szoftvert újratelepíteni, ha véletlenül törölné… 🙂 De arra tényleg kíváncsi vagyok, hogy krissz alkalmazásaival mi történik, ha kipróbálja amit mondtam. Veszíteni nem veszít vele. Tisztelettel elhiszem, hogy én tudom rosszul, de nekem így működik, és nekem ez a lényeg 😉

 81. Hali,

  Valaki fel tudná dobni az Applications/Preferences.app/General.plist módosítatlan fájlt iPhone 4S-hez? Sikerült szétbarmolnom és nem mentettem el mielőtt lecseréltem..

  Előre is köszi

 82. A Cydia a következőt írja: Unable to Load (A server with the specified hostname could not be found.) Vmi ötlet, hogy mitől lehet ez, és hogyan oldjam meg? A jailbreak egyébként nagyon simán lefutott…

 83. Üdv!
  Nekem is az a gondom mint maczikmate-nek, de én mobilnetet használok mert nincs itthon WiFi. Ha jól értelmezem, akkor ez a megoldás a WiFi-re vonatkozik, igaz?
  Esetleg mobilnetes megoldás van?

 84. Az lenne a kérdésem hogy az infinití blade II-t úgy is felrakhatom a telómra ha azt a számítógépről töltöm le.Mert 1 Gb és ezt az installous nem preferálja.
  Ha igen hogy kell felrakni?

 85. Ha a jailbreak során törlődött a Camera Roll, azt valahogy vissza lehet tenni? Mert az iTunes backup csak a Photo Library-t tölti vissza, de abban nincs benne minden fotóm…

 86. És azt esetleg nem tudja valaki, hogy ha egy fotót a fényképezés után rögtön szerkesztek a telefonon, akkor az miért nem kerül fel az iCloud Photo Stream-be?

 87. Sziasztok, én most jailbreakeltem elősször a telómat, minden simán ment szerencsére (windows). Viszont van egy kis problémám, letöltöm Installous-ból az Infinity Blade II-t, de installalni nem tudom. Ezt írja: Installation failed: Invalid IPA
  Mi a teendő? Köszi!

 88. @sting: Én csak Magyar Bill. fix 3.x/4.x-et látok szifon repoban, illetve a Cydia magyarosítást se tudom felrakni 5.0.1 4S-re (amit korábban említettek, hogy megoldaná a 3 plusz fehér ikont – bár nekem respring után jó szokott lenni.
  @Jadeye: Nekem be van kapcsolva, viszont ha rádugom és szinkronizálom egyből letörli az újakat, ha vásárlások átvitelével csináljátok akkor marad meg, viszont a telepítés közben legyen rádugva iTunesra teló, majd respring és után vásárlások átvitele és fel is rakta iTunesba.

  Más: SBSettings-ben csak én nem látom Newstand-et a hide iconoknál? Springtomize 2-ben lehet elvileg kivenni, de nem biztos hogy le akarom tölteni. 🙂

  Illetve azt szeretném kérdezni, ha mondjuk egy gamet felraktam Installous segítségével, akkor az iCloud-dal csinálhatok arról biztonsági mentést? (és ha letöltöm fizetősben akkor hogyan töltöm vissza az adott game mentését?) Továbbá úgy általánosságban az egész rendszerről ha csinálok iCloud backupot az nem gáz? (bocs a láma kérdését, nekem ez tök új)

 89. @petipro: Még egy kérdés: létezik olyan tweek, ami az “Egyéb” szektort ki tudja úgy pucolni, hogy ami tényleg fölösleges dolog és automatikus megcsinálja vagy ha nincs akkor valami manuális verziót tudtok?

 90. Sziasztok,segítsetek légyszi…már beleőszülök egész nap próbálom a jailbreaket feltenni,de nem megy imac_em van letöltöttem a legújabb veszióját, rányomtam és minden esetben azt írja ki, hogy Beginning jailbreak, this may a while….

  de meddig?
  aztán meg egy idő múlva megszakad—

  üdv. mindenkinek

 91. Dev Team CLI 0.4.3 jailbrekeltem
  mivel kaptam randomba hulla fehér ikonokat hogy újra tudjam jaillbrekelni apsintal, reseteltem adatokat és beálítást kb 15 perce futkároz körbe körbe fekete háttér közepén “almás homokóra” … csak körbe .. körbe de baszki kezdek ideg lenni… bakker valaki egy nyugtató szót?!?

 92. iPad 2 3G ios 5.0.1 -> absinthe-win-0.2.zip (Windows verzió) -> Restore nélkül.
  Minden működik, csak a kamera ikonja lett fehér, de ezt egy restart megoldotta.

 93. 30 perce futkároz körbe körbe fekete háttér közepén “almás homokóra” … csak körbe .. körbe de nagyon ideg vagyok most akkor annyi meghalt finító addig fog körbe körbe menni míg le nem melrül és örök csata mezőkre küldtem….

 94. Valaki pls segítsen!
  Az iPhone 4s-em tmobile-os és még van rá 1 év gari. Ha jailbreakelem akkor joltudom elveszti. Teljesen kezdő vagyok, nem tudom hogy kell… ha valaki irna nekem erre az e-mail címre: frissiphonetulajdonos@gmail.com hogy hogyan kell vagy valami segitséget azt nagyon megköszönném.
  kb mennyi idő?
  megérné -e ??

 95. !!!HELP!!!

  Van egy iPad 2 16wifi készülékem és sehogy sem sikerül egyszerűen felraknom a JB-t.
  ABSINTHE is now setting things up, please stand-by… szöveg bejön és sehogy sem akaródzik tovább menni.(Windows belül próbálom)

 96. @Jadeye:

  na egy kicsit okosabb lettem ki kapcsolom és be indítom megy minden valózatlanul két ikon cydia kontaktok fehérem virít. A Settingsbe Resetelem, hogy adatok és programok törlés vagy is Full reset akkor ugyan ez áll elő nem resetel csak körbe körbe megy és szopja az aksit! Apsinth pedig ezt dobja ki “ERROR Device already jealbreak Detected Stash.”

 97. @Tomassa: elvileg igen, úgy mennie kell.

  @msoredi: a függetleníthetőség továbbra is a baseband (=modem verzió) függvénye. ha az NEM 01.59.00, akkor NEM lehet ultrasn0w-val függetleníteni.

  @MÁGUS: az iTunesban két gomb van a készülékre kattintva, az egyik a frissítés (Update), a másik pedig a visszatöltés (Restore). neked a restore kell.

 98. értem. köszi bsocsi de tök kezdő vagyok. face-n vagy msn-en nem tudnálak felvenni, hogy ott beszéljünk??
  ha ráérsz kérlek írj h megadjam a címem vagy akármi.
  köszönöm

 99. Nekem Visszatöltés pontban csak “Visszatöltés és frissítés” lehetőség van, a 4S-emen most 9A405 van, ez meg 9A406-t tölt le, és a végén ezt kapom: “cached server error text: (3194) This device isn’t eligible for the requested build.”
  Ilyenkor mi a teendő? Így nem merek nekiállni JB-nek, hogy nem tölti vissza a gyári cuccot.

 100. hali! olvasom hogy a javítottban már nincs fehér ikon hiba…ezt nem tudom csak úgy lefuttatni ugye? restore majd ismét miden….jól gondolom?
  köszi

 101. Üdv mindenkinek!

  Nekem az a problémám,hogy Cydia-ban a szifon.com-ról nemtudok leszedni semmit és a hackulous még rosszabb…ott meg se jeleníti,hogy miket szedhetnék le:/

  Valakinek ötlet?

 102. recv: Bad file descriptor
  FATAL(__LINE__): Assertion failed (1266):got == sizeof(size)
  1266

  Ennél a hibánál nálam is segített a full reset. Nullázódott minden de ezért megérte:)

 103. Sziasztok 4S Jailbreakeltem CLI megoldással,sikerült is,csak van olyan gondom hogy bizonyos appok nem nyitodnak meg,És némelyk ikon csak fehér.Próbáltam respring többször,ugyan úgy nem nyit meg 4-5 appot.És cserélődnek a fehér ikonok is.Valaki tud megoldást??? Köszönöm…

 104. Jb után az ipod gyakorlatilag meghalt és nem tudok vele mit kezdeni. Volt pár itunes-ból letöltött számom, de azok eltűntek iTunes se mutatja ott őket iphone-on viszont mutatja de nem játszik le semmit.
  Ha rámásolok számot megjelenik de azt se játsza le.

  Valakinek van bármi ötlete hogy mégis mit tudnék csinálni?
  nem akarok restore-olni ha nem muszáj, igazából inkább bármi más.

  Próbáltam reset, restart, zenék törlése, beállítások módosítgatása…
  max le tudnám újra tölteni a zenéket amiket leszedtem, de ingyenes 12 days of christmas-ben szedtem le őket és elvileg csak fizetősen tudnám újra leszedni iTunes-ból. Jól tudom?

  Minden segítséget köszi előre is 🙂

 105. Nekem Find my iPhone nem mutatja már az iPad2-t miután jb-ztem… iMessage megy, de a Find my iPhone offline-nak érzékeli a padot… Más is tapasztalt ilyet? Ez a jb hibája?

 106. Windows-os Absinthe jailbreak után a képek eltűntek aa telefonról. Másodjára nem akar lefutni az Absynthe, azt mondja hogy alredi dzsélbóked telefonról van szó.
  Illetve iTunes se látja a telefont és lefagyik…

 107. Tudnátok segíteni Win7-en az Absynthe használatában ?
  Elindítanám az Absynthe-ot az alábbi hibaüzenet fogad: “you must run this app as administrator”

  Tudnátok segíteni, hátha másnál is jelentkezett már a hiba ? (természetesen visszaolvastam , valaki jelezte nála is ezt dobja a gép, de válasz nem érkezett rá)
  Átengedtem a programot a tűzfalon, próbáltam xp kompatibilitási módban és rendszergazdakénmt is, de nem indul el.
  Köszönöm előre is a segítséget!

 108. flashbackh : az Absynthe ot rendszergazdaként kell futtatnod( jobb klik file ra és futtatás rendszergazdaként) .

  CodeRed: menj a Settings (Beállítások) appban a Wi-Fi opcióhoz, majd bökj az aktuális kapcsolat mellett a jobb oldali kis kék nyílra, és a DNS mező tartalmát írd fel valahová, majd javítsd az ott lévő értéke(ke)t 8.8.8.8-ra, és lépj vissza. Ezután lődd ki a Cydiát, próbáld újra, és így már mennie kell.

  Mind a kettőre le volt írva a megoldás előző hozzászólásokban.

 109. @szvannah:

  Köszönöm a javaslatot, ahogy írtam is próbáltam rendszergazdaként futtatni, de nem akar menni, a leírt hibaüzenetet kapom 🙁 “you must run this app as administrator”

 110. Most WinXP-n indítottam el a programot, ahol végre valahára méltóztatott elindulni, viszont nem látja az iPad-ot…
  Esetleg valakinek valami tanács, hogy mi lehet a ludas ?

  (Ezen a gépen eddig nem volt sem itunes sem semmi, lehet előtte azt is fel kéne telepíteni ?)
  Rádugom az iPad-ot a gépre, elindítom a greenpoison-t, viszont nem látja a gépet 🙁

 111. Sziasztok!!
  valaki help me plsplspls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ABSHINTE is now setting things up, please stand-by… ezt kaptam az iPhone-ról mit kellene tennem???
  bocsi kopiért csak nem vágom :/

 112. @MÁGUS:

  nekem is ez volt.
  csinalj egy restoret az iphone-odon es utana egybol jo lesz.
  valami miatt nekem sem ment tovabb, de letoroltem mindent feltette az uj szoftot es az elso probalkozasra jo lett

 113. Mikor WinXP-n indítottam el a programot, ahol végre valahára méltóztatott elindulni, viszont nem látja az iPad2-t

  Esetleg valakinek valami tanács, hogy mi lehet a ludas ?

  (Ezen a gépen eddig nem volt sem itunes sem semmi, lehet előtte azt is fel kéne telepíteni ?)
  Rádugom az iPad2-tt a gépre, elindítom a greenpoison-t, viszont nem látja a gépet..

 114. Nekem win gépen állandóan leáll az absinthe program a preparing jailbreak data résznél.Mit csinálok rosszul?A 2. gépen próbálom,már restore is volt,az eredmény ugyanaz.

 115. Srácok, ha valaki ezt nekem megmagyarázza….
  azt,hogy sem az imac-en se pedig a windows-on nem tudom megcsinálni a jailbreaket…recovery….megszakad…el sem indul…de,hogy ne tudjam restore-loni az iphone 4s készüléket…az már sok…megőrülök…miért kérlek segítsetek…az xxxxyyy iphone nem tölthető vissza. This device isn’t ….stb…

  üdv Gabesz…

 116. nekem ment simán és minden fasz avolt de msot hogy elinditottam a cydia-t a beállitások ikonom elveszett, vajon miért? fehér ronda, hogy lehetne helyrerakni?

 117. Üdv!
  Van egy kis problémám.
  Megcsinálom ezt a WiFi-s átírós dolgot és így be tudok jelentkezni Cydiába, de mikor a már megvett programokat akarom letölteni, akkor ezt írja ki: “I wasn’t able to locale file for the gdata-object-client package. This might mean you need to manually fix this package.”

 118. Sziasztok!

  Egy olyan kérdésem lenne, ha frissítem az iPad2-öt és utána JB-zek majd vissza teszem a cuccaimat akkor a játékoknál megmaradnak a mentések? Vagy azt előtte miként mentsem le majd a frissítés + JB után miként tudom vissza tenni?

  Vagy az iTunes simán megcsinálja a mentést?

  Mert én úgy tudom ha csak az Installous van feltéve akkor ha vissza akarom tenni iTunes-ból a játékokat akkor nem fogja engedni mert nincs feltéve valami (aminek most nem jut eszembe a neve…)

  Remélem értitek mire gondolok 🙂

  Köszi a válaszokat előre is !!!

 119. Sziasztok …. absinthe-win-0.2-2 es törés van a iPad2GS en de most meg totál befagyott az almás logónál ki se tudom kapcsolni csak csak újra indítani ha 5ms-ig nyomom home és power off gombot…. hogy tudom Recowerybe rakni, hogy iTunsal reseteljem?

 120. ki tudtam kapcsolni ….ha 5ms-ig nyomom home és power off gombot…resetel és nem engedem el kb még 5 ms ig akkor kikapcsol …. cydiából csak scvumm telepítettem meg utoljára garage bandet aminek fehér volt az ikonja és újra indítani akartam és meghalt az almás logónál….

 121. tudja valaki esetleg, hogy a 0.3 absinthe pontosan milyen bugokat javít? illetve kijavítja-e a fehér ikonos problémát 4s-en? mert nem találtam pontos leírást erre vonatkozólag.

 122. Próbáltam feltenni az Absinthos JB-t, ugyanaz a probléma merült fel mint P.G. kollégánál(preparing data… közben leállt, és hibát írt ki a win). absinthe 0.2 és 0.3nál is. restort nem engedi( se a shift+9A406, se a sima visszatöltést..), a 3194-es hibát dobja ki, visszaolvasva se tudom a megoldást. ha tudna segíteni vki, nagyon megköszönném:)

 123. @Jadeye:

  köszi az infót,elolvastam,orvosoltam. Restore megvolt(9A406), shsh lementve, jb újra ráengedve….és ezt dobja ki megint:

  Problémaesemény neve: APPCRASH
  Alkalmazásnév: absinthe.exe
  Alkalmazásverzió: 1.0.0.0
  Alkalmazás időbélyegzője: 4f1dfe8c
  Hiba – modul neve: absinthe.exe
  Hiba – modul verziója: 1.0.0.0
  Hiba – modul időbélyegzője: 4f1dfe8c
  Kivételkód: c0000005
  Kivétel – eltolás: 00012c4c
  Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.4
  Területibeállítás-azonosító: 1038
  További információk 1: 0a9e
  További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  További információk 3: 0a9e
  További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

  ha balfasz vagyok, elnézést, de nem vágom mi a baja:(

 124. Új problémák! Új ikonok jelennek meg a springboardon: AdSheet, Beállítás, FieldTest, iOS Diagnostic (általában Installous futtatása után, és nem mindíg) ami annyira nem zavar, mert respring megoldja, ami inkább zavar, hogy a képeknél bejön minden, de amint rákoppintok pl lapozás, videó indítás céljából, becrashel…ötlet?

 125. Sziasztok,
  már a absinthe-mac-0.3-at is letöltöltöttem restore-t nyomtan és még mindig nem tudom jailbreak-elni…mi lehet az oka
  1 ablak
  iPhone 4S with iOS 5.0.1 (9A406) detected.Click the button to begin.
  2 ablak
  Looks like you attempted to apply this jailbreak and it failed. Will try to fix now…
  3 ablak
  Recovery completed. I you want to retry jailbreaking, unplug your device and plug it back in.

  és ez így megy immár két napja…egymás után…újra indítások után…kábelt másik usb csatlakozóba helyezés után, restore után, én meg csak nézek érthetetlenül és BUTÁN!

  kérlek segítsetek,mert beleőrülök..üdv Gabesz

 126. Sziasztok, mertem reménykedni hogy absinthe-win-0.3 as után lesz javulás,de ugyan úgy kapok fehér ikont,minden respring után eltünik avagy előjön,Szóval nincs változás…

 127. Hát én most raktam fel a 0.3-as Absinthe-ot full restore után és semmi sem változott! 3 fehér ikonom van egyszerre most is. Ugyan az, mint a 0.2-essel. Remélem lesz rá hamar megoldás!

 128. Sziasztok!

  iExplorer-el szeretném az iPad-ről lementegetni a játékaim mentését, de a rooton belül a “var” mappa nem mappaként jelenik meg hanem valami ismeretlen fájlként, így nem tudok bele menni. Mit kell csinálnom, hogy mappaként lássa a program?

  Köszönöm!

 129. @dGabor: Először a már működő rendszerre engedtem rá az Absinte-ot, de sok fura dolog történt, úgyhogy tiszta lappal indultam és csináltam egy restore-t, nem töltöttem vissza semmit a backup-ból, hanem kézzel másoltam vissza a dolgokat, most egyelőre minden rendben. Mindezt Mac/Lion rendszeren.

 130. @dGabor: Nekem az eddigi jailbreak-eim során mindig az oprendszerekkel volt gond, bár eddig csak win-en probáltam de nem volt mindegy hogy melyik, és főleg hogy frissen telepitetett-e ami még nincs mindennel összeszemetelve, bár az is elég lehet ha csinálsz egy új felhasználó fiókot ami még nem tölt be semmi extrát.

 131. win-en nekem is állandóan leáll, 401-es kommentben meg is mutattam, mit ír problémaként….ha vki tudna megoldást, sztem páran szívesen fogadnánk:)

 132. Olvastam valamelyik külföldi oldalon, hogy ha a Cydia-ból felraksz valami ingyenes app-ot, akkor eltűnnek a fehér ikonok! Ez igaz lehet? Akkor egy SB Settings is segíthet a dolgon ha azt felrakom?

 133. egy kérdés, bocsi ha hülyeség, de restore után a beállítások/általános/hálozat/VPN-en belül írja h jailbreak(alatta hogy egyéni), és ki van pipálva. restore után….ez vajon ez miért lehet?
  persze továbbra is probléma üzenetet dob ki jailbreak közben, szóval normálisan rá se tudtam tenni!

 134. Hmm… valahogy nem százas még ez a JB! Olyat tapasztal valaki, hogy iPad2-nél böngészés közben kilépked a Safari? Nem tudom, hogy ez a JB hibája, vagy egyébként is bug-os? Lehet visszateszem én a 4.3-at…

 135. Sziasztok! Adott egy Iphone 4s, iOs 5.0.1 JB, És a mai nap folyamán a következő tüneteket produkálja: Ha hívást indítok, kicsörög a másik félnél, de nem hallom se a kicsengést, se a választ, ha megszakítom, megszakítja a hívást, de a hívás befejeződése képnél beragad. Ha engem hívnak, akkor meg nem csörög a telefon, de kicsöng. Vkinek vmi ötlet???

 136. 4 és 4S-en is észrevettem 5ös szoft-al.én úgy védem ki (eddig amikor így csináltam működött,kivéve ha elfelejtettem) hívást az első kicsörr.-ig kihangosítva indítok aztán kikapcsolom és telefonálok.
  Remélem tudtam valamit segíteni.

  Üdv:Martin

 137. Restore után megjavult! Viszont most a fotók app fsta össze magát…. megnyitok egy képet és vagy engedi zoomolni vagy váltani, mikor milyen kedve van, aztán kidob a home képernyőre. Ezt már a 0.3-as absithe-al jb-ztem. Esetleg vmi ötlet??? vagy restore újból (ha nem muszáj akkor nem restore-olnék)?

 138. Sziasztok!
  Végigcsináltam. Működik a cydia is de nem tudok rá rakni alkalmazásokat. Amikor rá akarom rakni a végén kiírja hogy az itunes szinkronizálás sikertelen. Mindegy hogy milyen vagy mekkora cuccot akarok felrakni. Miért van ez? Kérem valaki segítsen! 🙂

 139. 4S-en (gyari fuggetlen) JB utan nalam folyamatosan elszall a cellular data. Csak restart hozza vissza, de az se mindig… ikonok random feherek, csak respring oldja meg, de az se mindig. SBSetting volt mar, hogy csontta fagyasztotta az egesz OS-t 🙂 IntelliscreenX 100%-rol 12%-ra szopta az akksit, amig ejjel az igazak almat aludtam. Van meg mit csiszolni ezen a JB-n. Es mikozben szivtam vele vegig azon gondolkodtam, hogy igazabol kell ez nekem? A dolog perpill ugy all, hogy inkabb nem 🙂 Remove background, sbsetting, screendimmer es az openssh hianyozni fog, mas tenylegesen hasznalhato cuccot, mar nagyitoval kell keresni cydia-ban :((

 140. Sziasztok!

  Elkezdtem a JB-t de már az elején valami hibával kidob.

  iPad2-m van 4.3.3 JB-s softver volt rajta. Rányomtam, hogy tegye fel az 5.0.1-et, erre amikor elkezdi ezt a hiba üzenetet dobja ki:

  The iPad “iPad” could not be restored. An unknown error occurred (21)

  Mi lehet a baj? Mert most be sem tudom kapcsolni, mert rögtön azt kéri, hogy dugjam rá a gépre, de mindig ezzel a hibával kidob és sötét lesz a képernyő.

 141. Sziasztok! Iphone 4s-em van, tegnap raktam fel a jb-t és még aznap amikor kikapcsolás után bekapcsoltam a phone-t azt csinálta, hogy mutatta a lezárt képernyőt majd azt a betöltést (karika forog) majd megint a lezártat és megint a betöltést, és nem reagált semmire… Szerencsére a két gomb hosszú megnyomásával és egy újraindítással megoldottam a dolgot, csak kérdésem, hogy ez milyen hiba lehet? Kell-e valamit tennem, hogy mástkor ne forduljon elő? Apród

 142. Frissitenem iPad 2-esem 5.0.1-re,de mindig ezt kapom:

  Hiba lepett fel az iPad szoftverenek letoltesekor.A halozati kapcsolat idokorlatja lejart.

  Gyozodjon meg rola, h a halozati beallitasa megfeleloek, es a halozati kapcsolata aktiv, vagy probalkozzon kesobb ujra.

  Halozattal semmi bajom pedig…

 143. @titkarur:

  Nyugi nekem folyamatosan ansinthe nem niyithato meg .
  A hiba ez volt: Az URL nem jenelitheto meg.
  Kb fel napja ezt dobalja folyamatosan es a VPN-re se enge csatlakozni es nem is lep tul! 🙁 Lehet tulterhetlt a server???!!

 144. sziasztok, ipad2re felraktam jb-t minden tokeletesen mukodik, de az alkalmazasok amiket installousbol toltottem le, azok az itunessal valo szinkronizalas utan egybol eltunnek….pedig installousban be van kapcsolva az itunes sync…ja es mellesleg ipadra felteszi azokat az alkalmazasokat amiket iphonnal toltottem le installousbol…valaki tudna segiteni?? koszi

 145. elkepzelheto, hogy lesz még frissítes a absinthere? mert annyi problemarol irnak a forumokon a jelenlegi 0.3 as verziohoz hogy nem merem rarakni a 4s re.

 146. @diario: minden elképzelhető, de a legtöbb probléma mindig abból adódik, hogy az emberek ész nélkül állnak neki mindent telepítgetni.

  a corona most frissült az iBooks kapcsán újból, így valószínűleg lesz új absinthe, ami szintén tartalmazza azt a javítást.

  de a legegyszerűbb akkor, ha nem jailbreakelsz, úgy biztosan nem lesznek olyan problémáid, amiket olvashattál.

 147. Sziasztok! tegnap vettem egy ipone 4S-t az orange-ból, szeretném kérdezni hogy lehet-e jailbreakelnem már vagy várni kell 3hónapot mintha olvastam vna vmi ilyesmit…ill érdemes-e?! nem lesznek fehér ikonok?..lassulás?!..mert az ipadon észre vettem mind2öt..köszi a válaszért:))

 148. @atkoka90: talán olvasd végig a cikket, le van benne írva, hogy mit lehet, és hogyan.

  de a jailbreak nem függetlenítés, attól még nem fogod tudni másik szolgáltató kártyájával használni.

  ha az is kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán jailbreakelni, akkor neked nincs szükséged jailbreakre.

 149. Mi lehet a problemam ha minden jol mukodik a jailbreak ota, kiveve a sync-ronizalas.. ha toltok vmit es ugy tennem ra iphonera akkor minden jonak tunik, toltoget… majd a telefonom meg sem talalom az alkalmazast.. koszi a helpet.

 150. Sziasztok! Ismét összeomlott a telefonálás részem, mint már korábban írtam, tehát restore. Után JB újra absinthe-tal és visszaállítottam mindent icloudból, illetve szinkronizáltam itunes-szal. eddig minden ok, de az alkalmazások mentéseit nem tölti vissza se a JB-s, se a Appstore-os alkalmazásokét. Régebben mindez jól működött. Az icloud, tárhely kezelése, biztonsági mentésben viszont ott vannak az adatok, ezt gondolom pl a méretekből. Nem tudja vki mi lehet a baj? Az icloud nem működik? Vmi segítség vagy ötlet. Köszönöm.

 151. Sziasztok
  Frissítés #11: Absinthe 0.4 ennek a ciikéböl tölttötem le és a Frissítés #4 található videoval csináljam vagyis az jó és aszerint jó hogyha eljárok ? kezdő JB és vagyok és nem is rég van iphonom 🙂

 152. valaki mas is szenvedett ebben a hibaban,ott azt irtak hogy kapcsoljam be a vpn-t ez hibat okoz malyd ujraindul a telo de ezsem tortent meg!
  akartam restort de ott meg mar az uj iost telepitene!

 153. @Jadeye:
  valami otlet hogyan birhatnam mukodesre?
  vagy feltudom-e ujra tenni az 5.01-et valahogy?
  egesz eddig az oldalakat bongesztem de nem jutottam elorebb!
  gyanitom ti okosabbak vagytok!

 154. Error 3194: Resolve error 3194 by updating to the latest version of iTunes. “This device is not eligible for the requested build” in the updater logs confirms this is the root of the issue. For more Error 3194 steps see: This device is not eligible for the requested build above.

 155. hiba megoldva,ebben a pillanatban repul fel az 5.1
  remelem hamar lesz jb ehhez is….
  “If you get error 3194 then Delete sauriks server from hosts file in order to get rid of errors during upgrade. Open the file C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (Windows) or /etc/hosts (Mac OS X) and delete the following entry : 74.208.10.249 gs.apple.com”

 156. Sziasztok!

  gondban vagyok, feltettem az ipad2 wifire az 5.01-et a mult heten, felhuztam ra az Absinthe v0.4 -et win alol rendben le is futott, de az absinthe nem fut le az ipadon… alvastam hogy nem mindig megy, mar egy hete probalom…
  vpn nem konnektal (vpn be beleneztem, 127.0.0.1 azaz localhosthoz probal csatlakozni)
  mi lehet a baj???