Megjelent az iTunes 10.5.1

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple elérhetővé tette hivatalosan is az iTunes 10.5.1-es verzióját. A Software Update-ben nem feltétlen jelenik meg azonnal, de lehetőség van az Apple oldaláról közvetlenül is letölteni.

Az egyetlen nagyobb újdonság, amit a 10.5.1 hoz, az az iTunes Match – az amerikaiak számára.

Az iTunes Match-et még Steve mutatta be One More Thing-ként a 2011-es WWDC-n. A szolgáltatás átnézi az iTunes Library-nkban található zenéket, és “belehallgat” az egyes számokba. Majd ezek után ellenőrzi, hogy mi az, amit az iTunes Store kínálatában is megtalálható. Az így megtalált számokat utána letölthetővé teszi az adott accountunk használatával, 256kbps-es AAC formátumban (ezek nem foglalnak helyet az iCloud tárhelyünkön!). Amely számokat pedig nem talált meg a Store kínálatában, azokat feltölti az iCloud fiókunkba (ezek viszont foglalják a helyet!).

A szolgáltatásnak éves díja van, ami $24.99, és ezért cserébe összesen 25.000 zeneszámot Match-elhetünk.

Az iTunes Match egyelőre amerikai account és amerikai bankkártya híján másutt nem érhető el, így magyar account használata mellett sem.

Az iTunes Match hazai indulásáról egyelőre nincsenek információk, de ugyanez a helyzet más országok esetén is. Amennyiben bővül majd a közeljövőben a támogatott országok sora, remélhetően már a második, vagy harmadik körben talán Magyarország is a támogatott országok közé kerülhet majd. Ez az év vége felé elvileg várható lehet, de pontos dátumokról jelenleg nincs szó.

Az iTunes Match-ről több cikket is írtunk, ezeket most össze is gyűjtenénk az érdeklődőknek:

One More Thing – iTunes Match
Ősszel érkezik az iCloud: mire lesz jó, és mennyibe fog kerülni?
Elérhető az iTunes Match a fejlesztőknek – hogyan működik?
Az iTunes Match használatban
Hamarosan hazánkban is elérhető az iTunes Match!

Jailbreak szempontjából az új iTunes is valószínűleg ugyanannyira biztonságos, mint elődje, a 10.5, így szerintünk nyugodtan telepíthető.

 1. Sziasztok! van egy kis problémám…
  még az előző tulaj megkezdett egy letöltést az appstore-ban ami abbamaradt és folyamatosan feldob egy olyan üzenetet h kéri a jelszót ( hogy be tudja fejezni a letöltést.) de senki nem tudja mi volt a jelszó… valami megoldás tipp?
  restore-olni nem szeretnék mert még régi fajta baseband van rajta + 4.0.1-es szoft.

 2. @Sashabp: a Match töklletesen működik, de mikor már 1000 szám van fenn akkor lassul egy kicsit – gondolom keresi a megfelelőt server, én használom nap, mint nap mióta beta van belőle, nagyon jó kis feature, simán megérte a 29.99 usd-t és +3 hónapot kaptam a beta időszak alatt így összesen 12+3 hónapot kaptam ezért az összegért…

 3. az a gond hogy az a kis ikon ami a letöltés megkezdését jelzi még mindig ott van.
  és ahhoz h azt a letöltést folytassam a régi jelszót kell beírni. 🙁

 4. Hali!

  Ki milyen MSN klienst használ az iphoneján? Melyik az, amelyik a legjobban kihasználja a push értesítéseket? Mert ez a Windows féle ‘Windows live Messenger’ nem valami karaj szoftver =(

 5. Hello!
  Most szereztem be egy iPad2-t. Vásároltam az app store-ban, és nem vonta le a pénzt. nektek egyből leszedi a pénzt a bankkártyáról? mert ha máshol vásárolok egyből leszedi és jön az sms. de most semmi. vagy esetleg hónap végén szedi le egy összegben?

 6. Sziasztok
  Olyan problémám van 3 napja, hogy az iTunes appstore-hoz nem csatlakozik, a csik csak félig megy el, és ott megáll és ennyi. iPhone-t nem ismeri fel, hanem kiirja, hogy telepítsem ujra az iTunes-t. Megtettem milliószor, de semmit nem ér.
  iCloud szerverhiba miatt nem tud csatlakozni. Ez azért gáz, mert nem tudok így visszatolteni a frissítés a telómra. Másik iTunes- másik gépen az én wifi hálómon gond nélkül megy, frissíti is a telómat.
  Tipp?

 7. @draft: erre tudsz megoldást? “Vásároltam az app store-ban, és nem vonta le a pénzt. nektek egyből leszedi a pénzt a bankkártyáról? mert ha máshol vásárolok egyből leszedi és jön az sms. de most semmi. vagy esetleg hónap végén szedi le egy összegben? “

 8. @draft:

  Oké, köszi, ez megvolt többször is tegnap, semmi nem történt, most megcsináltam, most jó lett. Viszont: redsn0w nem hajlandó felismeri, vagyis nem tudom DFU módba tenni valamiért 🙁 Százszor tettem már, nem hiszem, hogy én csinálnék rosszul valamit 🙁

 9. Sziasztok! Abban kérném a segitségeteket hogy az iTunesombol egyszercsak eltünt az egész könyvtár. Csinált már ilyet, amikor kevés hely volt a merevlemezen és már nem tudta menteni, de most ilyen probléma nemvolt. Elsösorban arra lennék kiváncsi h a már megvett app-jaimat hol tudom megtalalálni a gépemen (windows) vgy azokért most fizethetek ujra…? Elöre is köszönöm a segitséget!

 10. Sziasztok! Abban kérném a segitségeteket hogy az iTunesombol egyszercsak eltünt az egész könyvtár. Csinált már ilyet, amikor kevés hely volt a merevlemezen és már nem tudta menteni, de most ilyen probléma nemvolt.

 11. Elsösorban arra lennék kiváncsi h a már megvett app-jaimat hol tudom megtalalálni a gépemen vgy azokért most fizethetek ujra…? Elöre is köszönöm a segitséget!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!