fbpx Skip to content

Mindig szerettem a történelmet, ezért nagy várakozással töltöttem le a History:Maps of Europe nevű alkalmazást. Magában az appban nem is csalódtam, rengeteg régi térképet lehet megtekinteni.

A térképek földrajzi kategória és korszak szerint is rendezésre kerültek, így könnyebb keresni és választani. Régi magyar térképekkel sajnos mostohán bántak. Először is nincs önálló térkép, másrészről a Balkánhoz lettünk sorolva. Azért aki ezen túlteszi magát, az nagyon sok térképet tekinthet meg (katt a képekre a nagyításért).

A program időszámításunk kezdete óta egészen a múlt századig tartalmaz nagyfelbontású térképeket. Betöltés a méret miatt időt vesz igénybe, és a végén a Safaris betöltéshez hasonlóan a képernyő két szélén sakktábla marad, de zoomolás után is élvezhető lesz a felbontás.

A program oktatási célra nagyon megfelel, de történelembarátok is élvezettel nézegethetik a régi térképeket. Az alkalmazás univerzális, tehát iPhone-on és iPad-en is működik, táblagépen nyílván sokkal jobban mutat. 5.99 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment