fbpx Skip to content

Teljes Twitter-integráció az iOS 5-ben?

Három napja írtam a fényképek twitteres megosztásának iOS-be való építéséről. Az „egyik ismerős ismerősének az ismerőse” állítólag azt hallotta, hogy nem csak egyszerű képmegosztás lesz az új rendszerben, hanem a Twitter teljesen beépítésre kerül. Nem tudom mennyire megbízható információ, de örülnék a lépésnek.

Jönnek az automatikus frissítések?

A MacRumors információja szerint az iOS 5-ben lehetőség lesz alkalmazások automatikus frissítésére. Ha valaki az iTunes-ban az alkalmazások frissítésének keresésre kattintott, az a lenti üzenetet kapta. Ennek utolsó mondata szerint „Ha a készülék képes Automatikus letöltésre, akkor a frissített alkalmazás letöltődik rá, nincs szükség szinkronizálásra.”

Eddig nem volt ilyen lehetőség a rendszerben, most le kell tölteni az alkalmazást, utána pedig szinkronizálásra van szükség. Remélem ez a lehetőség opcionális lesz, nekem nincs szükségem automatikus frissítésekre.

Egyébként az Apple azóta már törölte az inkriminált mondatot. Más hír szerint engedélyezik a vezeték nélküli szinkronizációt is, ezt támasztja alá az Airport Extreme és a Time Capsule frissítése is.

Az Apple fizet az iCloud-os streamelésért a kiadóknak

Hétfőn mutatja be Steve Jobs az iCloud-ot, az Apple új felhős adattárolási és streamelési megoldását. Állítólag már mind a négy nagy kiadóval megállapodtak (Sony, Universal, EMI, Warner), így nincs akadálya a szolgáltatás bevezetésének (Egyébként az Amazon és a Google is kínál hasonló megoldást, de épp a díj miatt nem tudtak megállapodni a kiadókkal, így azok azóta is fújnak rájuk.) A megállapodások értelmében az Apple a streamelés mennyiségétől függően fizet a kiadóknak egyenként 25-50 millió dollárt, ami éves szinten 100-150 milliót tesz ki. Ez alapján szinte biztos, hogy nem lesz ingyenes a szolgáltatás, éves díjat kell a felhasználóknak fizetniük érte. A díj 30 %-át tartja meg az Apple, 12 % jut a kiadónak, többi megy a zenészeknek.

Nem vagyok egy szerzői jogi guru, de nem értem, miért kell az Apple-nek fizetnie, amikor én már fizettem a kiadóknak a zenéért és csak hallgatni akarom azokat…

Peter Hajas az Apple-nek dolgozik

Múlt héten már írtam a MobilNotifier nevű jailbreakes alkalmazásról, mely teljesen új lehetőségeket teremtett az értesítések kezelésében. Alkotója Peter Hajas azonban egyik pillanatról a másikra abbahagyta a fejlesztését. Akkor elterjedt egy olyan pletyka, hogy az Apple alkalmazta őt, ezért történt a hirtelen váltás. Hajas a „Stay hungry and stay foolish” szlogennel búcsúzott, amit már Steve Jobs is megemlített az Stanford Egyetemen elmondott emlékezetes beszédében. (A beszédet itt nézheted meg, elég tanulságos) Bizonyíték azonban nem volt a váltásra.

Most azonban kezd összeállni a kép, a Redmond Pie két mozaikkockát is talált. Az egyik szerint Hajas még májusban egy tweetben megjegyezte, hogy hamarosan Kaliforniában, egy „gyümölcsös” cégnél fog dolgozni. Azóta a tweet törlésre került.

Másik szerint Hajas megjelent az Apple belső rendszerében iOS Apps & Frameworks munkatársként. A képet egy Apple-dolgozó küldte el az újságnak.

Bizonyára a hétfőn bemutatandó új értesítési rendszer (már ha lesz ilyen) még nem tartalmazza Hajas munkáját, de az Apple mindenképpen jól járt vele. Sok sikert a munkájához, mi is élvezni fogjuk gyümölcsét!

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Már bocsánat, de mért kell ennyire örülni annak a nyomorult twitternek ?:(

  2. Aki twitterezik (én is) az piszkosul fog örülni, ha rendszer szinten lesz integrálva a twitter…

  3. utolsó képen repülő mód és hálózati kapcsolat egyszerre? gyanús 🙂

  4. @Mateo87: miért gyanús? próbáld ki!

  5. OFF:

    Valaki tudna mondani egy jó és ingyenes video convertert iPad 2-re?

  6. @Ifive: http://www.dvdvideosoft.com/free-dvd-video-software.htm
    Ez egy komplett multimédiás programgyűjtemény. Mindenféle konverter, youtube-letöltők, stb. A legjobb az egészben, hogy freeware-pack.
    43 programot tartalmaz, egyenként is letölthető mind.
    Ha csak az iPad-es érdekel, itt a közvetlen link:
    Free Video to iPad Converter
    http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-Video-to-iPad-Converter.htm

    Pár napja találtam rá én is, eddig nagyon bejött.

  7. Apple dolgozónak jailbreakelve van az iPhone-ja?

  8. Miért is?

  9. @IFive: Format Factory


Add a Comment