fbpx Skip to content

Twitter-integráció az iOS 5-ben?

Tegnap a TechCrunch és az általában megbízható információkkal rendelkező Daring Fireball is írt az iOS 5-ben megvalósuló twitteres integrációról.

A TechCrunch szerint a videók YouTube-ra történő továbbításához hasonlóan lehetőség lesz fényképek Twitteren való megosztására is. Ezentúl nem kell belépni a kliensprogramba, hanem elég az iOS-ben bejelentkezni, majd a kiválasztott fényképnél feljön a „Send to Twitter” opció, így megosztható válik a kép.

Gruber ennél továbbmegy: „Képzeld el, mire ad lehetőséget, ha a rendszerszinten lesz kezelve a Twitter-account!”

Az iOS 5 bemutatása június 6-án, hétfőn lesz. Addig várnunk kell a hír megerősítésére.

Előkészületek a Moscone Centernél

Az Apple június 6-10 között rendezi meg éves fejlesztői konferenciáját, a WWDC-t a San Francisco-i Moscone Centerben. Az előkészületek elindultak, elkezdték a konferenciaközpont feldíszítését, először egy nagy Apple-logo jelent meg az épület két oldalán. Ezután indul a belső csínosítása, amint arról is lesz képünk, közölni fogjuk.

Így működne az iCloud

Az Apple tegnap jelentette be, hogy a hétfői keynote-on az iCloud felhős adattárolási és streamelési megoldás is bemutatásra kerül. A JailbreakMovies készített egy videót, hogyan is nézhet ki a megoldás. Persze nem 100%, hogy így fog működni, de nem lehet messze a valóságtól.

Vibrálás gépeléskor

Ha az iPhone virtuális billentyűzetén írsz valamit, akkor csak a szemedre hagyatkozhatsz, vajon lenyomtad-e a gombot, más visszajelzés nem volt. Aki megerősítésre vágyik, az nemsokára a ModMyi repóból 0.99 dollárért megvásárolhatja a KeyVibrate nevű alkalmazást, mely lehetővé teszi, hogy egy gomb lenyomására a telefon vibrál egyet. A program minden olyan alkalmazással együttműködik, mely virtuális billentyűzetet használ.

Én nem fogom használni, mivel teljesen elégedett vagyok a virtuális billentyűzettel és gépelés közben úgyis a képernyőt nézem, látom, ha nem nyomtam le a gombot. Viszont aki Androidról jön át iPhone-ra, annak hasznos lehet a tweak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Nah és a szifoncenterrel mi lesz?????? :OOOO

  2. Szupper… Ez a rezgés rémes… Tesómnak van Samsungja, folyton rezeg… merül az aksi! 🙁

  3. ez a rendszer szintű twitter nagyon gusztusosnak ígérkezik, remélem tényleg lesz ilyen…

  4. Hát remélem nem ilyen lesz az iCloud. A cloud nem abból áll, hogy kimész a parkba, a felhők alá képeket nézni és zenét hallgatni. Az egy bazinagy vakítás. Az lenne a lényeg, hogy ha készüléket váltasz (pl elindulsz otthonról, akkor az aktuális munkád tudd folytatni (pl prezentációt ugyanolyan állapotban folytattod telefonon, mint ahogy otthon hagytad, akár nem mac-en, vagy egy játék állását tudod folytatni, külön szinkronizáció nélkül, pillanatok alatt) és brámilyen kompatibilis készüléken. Aki szerint az iTunes-ből letöltött zenék szinkronizálása (tehát letöltöd, és feltöltöd, hogy a másik készülékre is letölthesd/streamelhesd) egyenlő a cloud technológiával az hazudik.

  5. OFF

    Ne haragudjatok, de sehol semmilyen topikban nem tudom feltenni a kérdésem, és nincs semmi off topik, szóval marad itt.
    iTunes-ban megváltoztattam az Account-omhoz tartozó e-mail címet. Ennek következtében valamiért már nem fogadja el, az addig tökéletesen működő és vásárlásra is képes bankkártyámat. Bármit írok be neki, azt írja, hogy “Not valid payment method.” Tapasztalt valaki ilyet? Mi a megoldás? Visszaírtam a régi mail címemet, de akkor is ez történt. Köszönöm

  6. Az idő az pénz, és ezt a vdieonis prezentálja.
    Nincs időd várni a szinkronizálásra mert rohansz a parkba sétálni?! FIZESD A MOBILNETET!

  7. Nem azért, de használ itt ma valaki twittert? mert én csak arra használom hogy néha rábökök a dev-team lapjára, és megnézem élnek-e még… Inkább a facebookra kellene öszpontosítani ha már miindenképpen integrálni akarnak… Szerintem…

  8. Minek rezegni? Hangot ad!
    A twitter-facebook baromsagrol meg csak annyit, hogy nem Magyarorszag statisztikait veszik figyelembe.

  9. @mythbuster: mivel a Ping kapcsán az Apple és a Facebook nincs jóban, nem várható Facebook integráció.

  10. @jimny: Azért azt is figyelembe lehetne venni, hogy a twitter egy másra használhatatlan sima üzenőfal…

  11. Mekkora fejlesztés ez a vibrálás 😀 A legócskább HTC-ben is benne van…


Add a Comment