fbpx Skip to content

Június 6-án kezdődik San Francisco-ban a WWDC, az Apple szokásos éves fejlesztői konferenciája. Általában ezen mutatják be az új iPhone-t, de idén ez valószínűleg elmarad. Inkább a szoftverre gyúrnak, középpontban az iOS 5-ös verziója és az OS X Lion lesz.

Már elég sok találgatás látott napvilágot, mi is lesz az iOS 5-ben. Van aki szerint teljesen beépítik a Nuance hangvezérléses technológiáját, mások szerint most mutatják be saját felhős adattárolási és streamelési megoldásukat, és vannak olyanok, akik az értesítési rendszer komplett megújulásáról cikkeznek.

Ez utóbbiról már én is többször írtam, a rendszerre rá is fér egy teljes átírás. A TechCrunch szerint ez meg is történt, és az új verzióban már ennek előnyeit élvezhetjük, ráadásul még widgeteket is kapunk mellé.

Ma egy másik érdekes hír is napvilágot látott. Peter Hajas, aki már 8 hónapja dolgozik a MobileNotifier nevű (Cydiás) értesítéseket kezelő alkalmazáson, aminél a béta verziók sokak tetszését elnyerték, a célegyenesben úgy döntött, hogy hirtelen abbahagyja a projektet, és nem dolgozik többet rajta.

Mivel Peter nem adott konkrét magyarázatot, ezért rögtön elindultak a találgatások, mi is történhetett. Egyik változat szerint kapott egy fülest, hogy az Apple úgyis kijön egy teljesen új rendszerrel, így már nincs értelme fejleszteni. Új értesítő rendszer már azért jóval hamarabb megjósolható volt, így nem valószínű, hogy emiatt döntött így.

Másik verzió szerint az Apple-nek megtetszett a munkája és felvette őt. Ugyan a rendszer tulajdonképpen már készen van, de minden értékes embert a soraikban akarnak tudni.

Nem tudom, mi történhetett, de kár az abbahagyott fejlesztésért. Mindenesetre a június 6-i keynote után okosabbak leszünk, de az Apple nagy titkolózása miatt addig is csak találgatni lehet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Én nem bánnám ezt a widget-es dolgot. Kicsit már tényleg unalmasak az ikonok. 🙂

  2. Amúgy a MobileNotifer fejlesztése tovább folytatódik, mivel csak Peter szállt ki, másik két társa tovább folytatja.

  3. Másnak is van problémája a cydia-val?
    Nekem iPhone 4-en (4.2.1) nem képes frissülni.

  4. Miért Peter Hajas? Az úriember magyar, és Hajas Péternek hívják…
    Egyébként, nem hagyja abba végleg, csak pihen (“taking a break”), és 3 fejlesztő folytatja a munkát a MobileNotifieren.

  5. @H2CO3: csak magyar származású, de ő maga asszem nem is beszél magyarul. múltkor megkérdezték tőle, hogy hogyan kell kiejteni a nevét, és ő maga is angolosan mondta, meg hogy magyar eredetű, és azt hiszi, hogy azt jelenti, hogy valakinek sok haja van.

  6. Hát a szó végülis azt jelenti…

  7. OFF:

    Azt szeretném kérdezni, hogy 4.3.3-as iOS-el telenorral, hogyan kell aktiválni a faetimot, mert csak azt írja ki, hogy várakozás… Illetve számítanak-e fel díjat az aktiválásnál? Mert t-nél tudom, hogy nem, de telenort nem ismerem ilyen szempontból. Köszi

  8. Ismét segítséget szeretnék kérni. Sikerült vhogy életet lehelnem a 3GS-embe, most 4.3 van rajta 06.15.00 basebanddel, eddig untethered volt, most tethered lett, de legalább él. Függetleníteni szeretnék, így feltettem az 1.2.3-as ultrasnow-t. Az eredeti AT&T-s kártyát elfogadja, a T-Mobilos kártyámra “Invalid SIM”-et ír. A telefon volt már függetlenítve, nem értem, hogy most mi lehet a gond.
    Ha valaki tudja a megoldást és megosztaná velem, hálás lennék.

    Köszönöm

  9. @quattrodani: a mobilenotifier ebben nem fog segíteni, az iOS 5 meg még nem jelent meg. tehát ezeket akkor tegyük is félre.

    restore előre nem aktivált custom 4.3.3-ra, és utána aktiválod at AT&T-s kártyával, ultrasn0w, és kész, mennie kell.

  10. @Jadeye: Bocsi a nem idevágó kérdésért, de gondoltam friss témánál nagyobb esélyem van. Korábban már feltettem ezt a kérdést, akkor nem érkezett rá válasz.
    Köszönöm a gyors segítséget, megpróbálom.

    Üdv,

    quattrodani


Add a Comment