fbpx Skip to content

A lenti videóban a Cydia megalkotója és fejlesztője, Jay Freeman (alias Saurik) beszél arról, hogy miért is érdemes jailbreakelni az iOS-t használó készülékeket. Látható, hogy jóval többet ki lehet így hozni a rendszerből, mint amit a gyári firmware és a hivatalos alkalmazások megengednek.

A következő alkalmazásokat említik meg:

  • Barrel
  • Five Icon Dock
  • SBSettings (Serious theme)
  • qTweeter
  • Voicemail Forwarder
  • LockInfo
  • Color Keyboard
  • WinterBoard

A jailbreakről itt találsz részletes leírást: Jailbreak – tények és tévhitek

Ezzel kapcsolatban fel is vetnénk egy kérdést: Te jailbreakelted a készüléked? Ha igen, miért?

Frissítés #1 – videó törölve

A Youtube törölte a videót, mert szerintük az sérti a felhasználási feltételeket. Jó kérdés, miért sérti, pláne, hogy az amerikai jog szerint a jailbreak már nem tartozik a DMCA hatálya alá, és így legális… Mindenesetre a videót rögzítő kolléga is ledöbbent rajta, és még csak értesítést sem kapott a miértről:

Scobleizer
YouTube removed a video I did of @saurik talking about why to Jailbreak your iPhone. No email received. Don’t know why. Sigh.
2011.05.01. 7:26

Frissítés #2 – Videó újra feltöltve

Mivel a youtube ismeretlen okból törölte a korábban feltöltött videót, így MuscleNerd is feltöltötte a saját accountjával. Ha tehát nem láttad, és érdekel, frissítettük a cikkbe ágyazott videót, így azt ismét meg lehet nézni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

102 Comments

  1. Ha nem lehetne jailbreakelni a iPhonet akkor gyakorlatilag ha ingyen adnak sem tartanám meg. Hogy miért, mert pl sbsettings, lockinfo, instalous, appsync.
    Elég indok, és ez nem a teljes lista.

  2. Elsős sorban azért, hogy a lehetőségek tárháza még szélesebb körben megy nyíljon IOS for ever 🙂 gart Jay Freeman és neked is Szifon.com.

  3. Én teljesen megvagyok JB nélkül is, jelenleg 4-s iPhone-m van. Ezelőtt 3G-m volt, azt JailBreakeltem, de elhatároztam, hogy a következő iPhone-t nem fogom JB-ni mivel semmi olyat nem nyújt ami nélkül én nem tudnék létezni. Appokat megveszem, azért ilyen hülye is kell.

  4. Én is a jailbreak nélküliséget tesztelem. Megvásároltam azokat az appokat amik nekem kellenek, a Cydia-ban nekem sem volt olyan progi ami nélkül nem tudnék jól meglenni.Egyelőre tetszik így….

  5. Mondjuk a videón (1:00-nél) az elég gáz, hogy megpróbál belépni a Settings-be, de valahogy nem sikerül, nem tölti be. 🙂

  6. ez a lapozóanimáció melyik proginak köszönhető? mert azonnali vétel lesz(gondolom nem ingyenes) a Barrel lenne az?

  7. A fontosabb dolgokat mind kihagytátok, ezek közzül az SBsettings szerepel csak a listán :)…

    Ott van pl egy baromira hasznos app, amit marhára hiányolok az Appletől, az “applocket”, amivel tetszőlegesen zárhatjuk le az alkalmazásainkat, így ha illetéktelen kezekbe is landol a készülékünk kevés az esélye annak, hogy hozzá tud férni bizonyos információkhoz, vagy ha lezárod a Settings -t, akkor nem tudja törölni a Find My iPhone fiókot, ezálltal ki sem tudja lökni két tap -el a követési védelmet… Ott van az iBlackList, szintén egy fontos alkalmazás, retardált emberek kiszürésére szolgál, És hadd ne folytassam a magyar billentyűzetfix -el, ami koorigálja az Apple 70 ékezetés karakterét 1-2 re/gomb és társaival…

  8. Én soha nem törtem meg a rendszert.
    Mindig megvettem amire szükségem volt.
    Sokkalta babrásabb, odafigyelést igényel törve (nem frissithetem csak ha megjelenik az új jb. sbt…
    Nekem nem ér annyit az egész, ja és minden megy rajta profin.
    Hosszútávon nagyon babrás sok a macera vele hogy csak fel legyen törve!!!
    Annyi plusz nem ad nekem amiért megérné!

  9. Csak azért vna iPhone-om mert jailbreakelhető. Sbsettings, winterboard ezek nélkül nem bírnám már. Mondjuk kezdetben, csak a cydiaból letölthető témák miatt JB-eltem, de a Five Icon Dock, a Five Coloumn SpringBoard, Install0us, Fake Carrier valamint a Gridlock-nak köszönhetően sokkal szebb, személyesebb lesz a teló. Az installous-szal pedig lehet tölteni és telepíteni a tört appokat, ami (nekem) szintén nagyon lényeges. Hát dióhéjban ezért JB-elek.

    Viszont, hogy egy kis off is legyen: Nem tudtok olyan appot vagy bármit, amivel a gyári mappákat lehetne átlátszóvá tenni? Vagy egész egyszerűen csak más style-t adni nekik? Ez a gyári szürke undi 😀

    Szépnapot

  10. @mythbuster: ahogyan jimny írta, ezek csak a saurik által használt dolgok, amiket a videóban bemutat. amiket mi külön fontosnak tartottunk megemlíteni, azt a cikkben linkelt másik írásban találod. 😉

  11. @Csaba: ez arrol szól hogy nem akarsz fizetni azokért az appokért amit vki kemény munkával fejlesztett. Erre ne nagyon legyél büszke

  12. Nem tudom én iPhone 4-en nagyon jól megvagyok jailbreak nélkül. Régen volt 3G-m és 3GS-em is mindkettő jailbreakelve volt a 2.0-s és 3.0-s korszakban gyakorlatilag JB nélkül is nem tudtam elképzelni az iPhoneomat gyakorlatilag mindig fel volt törve. Elég sokmindent használtam anno, ugye Backgrounderrel oldottam meg a multitaskot, Kiriake-t használtam a multitasking menu-höz, SBSettings alap volt nálam ezeket igy alapból feltelepítettem. Sokan azért törik fel a készüléket, hogy le tudjanak tölteni fizetős appokat, komolyan ezt nem tudom megérteni, nem nagyon csúcsgazdag, nem szórom a pénzem hülyeségekre de nem igaz, hogy nem lehet megvenni azokat a bizonyos appokat amiket ténylegesen szükségesnek tartunk és tényleg használunk…
    Jó tényleg sokszor jó tud jönni ha egy appot nem tudunk eldönteni, hogy megvegyünk-e mert mondjuk nincsen lite app erre jó az “installousozás”, bár nálam is van olyan app amire fáj a fogam és régen használtam de valahogy nem ér nekem meg 30 dodót vagy nem is tudom mennyit. (F1 Timeing App pl.)
    Visszatérve a JB-eléshez 3GS-en 4.0 alatt jött el az, hogy úristen de jól megvagyok JB nélkül, nincs szükségem rá. Volt jópár app amit appulo-ról szedtem le azok közül amik tényleg fontosak voltak azokat megvettem nem volt nagy cucc, sok olyan volt amit csak azért tettem fel mert ugye mért ne ingyen van azt csak ott “rohadt” a telefonon, semmi értelme nem volt.
    Aztán megjelent ugye 4.0 alá is a JB de egyszerűen nem vett rá a lélek, hogy feltörjem mert annyira jó volt a tiszta érzés, hogy 1.5 év után először nem vagyok JB-elve aztán jöttek az update-k (4.0.1) annyira jó volt simán restore és backup szopás nélkül mindent végigcsinálni.
    Aztán váltottam iPhone 4-re, ott alapból nem JB-eltem a készülékem, nagyon jó érzés, hogy mindig van egy állandó backupja az embernek, nem kell állandóan restore-al szopni, ami nálam kb. minden egyes sw update esetében kb. 5 óra hossza lenne mivel minden egyes alkalommal restore, majd restore from backup ami még ugye gyors is, csakhát nekem a telómon van elég sok zene és csak ugy férek el, hogy mindet áttolom 128kbit/s AAC-be amit az iTunes minden egyes restorenál 4 óra hosszáig csinál, szóval nekem ezt minden egyes alkalommal halál lenne megcsinálni. Update-el meg ugye minden megmarad.

    Kicsit hosszura sikerült nekem ez a véleményem erről a JB dologról, nincs olyan amit ne tudnék megcsinálni gyári iOS 4 alatt, nagyon várom WWDC-t és az iOS 5-öt

    Függöny.

  13. Válasz:
    Mivel még diák vagyok, és kiadtam 150 e forintot egy készülékért amiért én dolgoztam meg, mert szüleim nem fizetnek ilyen drága telefont. Nem fogok még kiadni a különféle alkalmazásokért még XX összeget, ha használni szeretném. Magyar minimálbér: 3 hónap gyűjtés 1 iPhone-ra. Osztrák minimálbér: 1 hónap alatt 1,5 iPhone. Fordított helyzetben viszont biztos nem Jailbreakelnék, hanem támogatnám a fejlesztőket.

  14. én jelenleg JB a barell sleepfx mobile terminal ifile sbsettings ezek vannak fenn nekem.igazából jó lenne ha ezeket az Apple beépítené az IOS 5 be és akkor újra nem törném, egyébként ha úgy van akkor minden gond nélkül használom JB nélkül mivel minden app legális. így csak a küllemen változgattatok. ennyi.

  15. Nem tudom miért lett para az akksival a 4.3.2 után egyeseknek, de én nemrég raktam fel és most 17 óra használat és 2 nap készenlét. Lekopogom, de ilyen jó még sosem volt.

  16. Ja és még 13% kraft maradt.

  17. Winterboard nélkül nem kellene iphone. Gusztustalanok a gyári ikonok.

  18. @DaT630Da: akkor ne iphone-t vegyél egy átlag app 200-300 forint tényleg sok szánalmas kiváncsi lennék ha te fejlesztetted volna akkor is igy gondolnád e és ráadásul ezek mükődő appok nem egy windows mwg office-ról beszélünk 100.000 forinért ami még szar is hanem 200 forintos dolgokról vagy egy király grafikájú app 1000 forint egy mozi többe van. vagy használj appshoppert és amit szeretnél megvenni és sokallod beállitod és bármi van figyelmeztet ha update, olcsobb vagy drágább lett. szerintem igy kéne gondolkodni mindig minden körülmény között.

  19. @dmkiraly: Mit csinálsz vele hogy elmegy 17 órát? Csak zenét hallgatsz?

  20. @KillerTeam: FolderEnhancer. A stílusa is más, te adhatod meg milyen színű legyen, lehet átlátszó is, és tudsz rakni mappába mappát.

  21. Ezt én is furcsállom, hogy DaT630Da kiadott 150E-et az iPhone 4-ért, de a 2-300 Ft.-os alkalmazás meg sokba kerül.

  22. Szerintem a legjobb a multifl0w. A gagyi multitask kezelést leegyszerűsíti.

  23. Ez a winterszexualitás kiakaszt, aki nem venne wintersboard nélkül iCuccot az gyökér, vegyen androidod, az való neki. A 3G a startja óta van meg, azóta iPadem is van és mindkettő kinézetével meg vagyok elégedve, egy szét témázott iPhone meg óriási gagyi érzetet kelt, mint egy szaros android!
    Meg ez a jöjjön má törés hogy a nyomorult lopott appjaimat az új rendszeren is tolhassam, tiszta szánalom, ott az appshopper, akkor kell vásárolni amikor 0,79 oszt kész, meg van oldva! Ennyi, addig meg ki lehet bírni, olyan játékokat tudtam ingyen leszedni hogy csak na, csak résen kell lenni

  24. Jay Freeman, Saurik great

  25. Nincs jailbreakelve az iPhone 4-em…
    Na jó csak vicc volt, de az SBSettings nem megy jól 4.3.2-ön, a Winterboard témák közül, szinte egy sincs ami kompatibilis lenne (ráadásul mappa nyitásnál az eredeti háttér húzódik szét), a 3GUnrestrictor csak akkor megy, ha telepítem a MobileSubstrate-ot, de ettől meg jobban merül a telefon…
    Azért jót is tudok. SafariDownloader remek, Cyntact kiváló… 😀

  26. nekem elsősorban a jailbreak a kalóz appok miatt kell, bevallom férfiasan… ha megvettem egy telefont sok százezerért, akkor nem akarok még fizetni vaskos pénzeket azért, hogy kihozzam belőle a maximumot. winterboard a custom csengőhangok miatt van fenn csak. amúgy nem nagyon szeretem a sok cydia bizb@szt mert belassul a kütyü…

    amúgy hatalmas respect még annak is aki anno az installer appot fejlesztette ki a cydia előtt, az volt az igazán úttörő!

  27. @szorian: Angry B. és a Fruit N megvettem, mert ezek lekötnek és tényleg olcsó alkalmazások. Nem ezekről az alkalmazásokról beszélek, hanem a 20 ezer forintos IGO programról. felraktam telefonra és megszólal körforgó előtt, hogy: “forduljon balra”. (Pest közepén voltam és nem fedte le a vételt semmi.) meggondolandó tényleg, hogy ilyen programokra fordítsam az ösztöndíjamat. A fent található kérdésre írtam meg a véleményem és nem azért, hogy ismeretlen személyek kritizálják.

  28. ja meg még annyi, hogy az iblacklistet akartam feltenni rengetegszer, azok közül, amik eléggé belenyúlnak a fw-be de utána sose bírtam elindulásra, mindig DFU + restore lett a vége…

  29. @szorian: szerintem meg előbb meg kéne tanulni helyesen írni, és aztán leosztani mást.. 🙂

  30. @DaT630Da: +1.
    Amúgy aki azt mondja hogy az iPhone-t alapból egyszerű és könnyű használni, attól megkérdezném, hogy milyen egyszerű bekapcsolni a wifit és kilőni az összes appot a háttérben… Sztem SBSettings + Remove Background elengedhetetlen.

  31. Nekem iPhone 4-em van, gyári független így Jailbreak-re nincs szükségem, egyedül a springboard az ami miatt feltörném, de az sem annyira fontos, hogy megérje a sok macerát! (nincs backup, nem updatelhetek nyugodt szívvel stb…) És én sem vagyok eleresztve lóvéval, suli mellett keményen dolgoztam a pénzért, hogy megvehessem a telefont, de ha volt 180e Ft telefonra, akkor már marad párszáz alkalmazásokra is. Nem számoltam össze, de nagyon max 10e Ft-nyi alkalmazást várároltam már meg. Amivel a mindennapi használatra megfelel a telefonom. (iFiles, iMovie, Camera+, IGO, TuneIn Radio + egy pár játék), ezen felül, ha bármi új megjelenik az appstoreban, ami tetszik és szükséges, akkor mindenféle szívfájdalom nélkül megveszem jó esetben 210 Ft-ért, rosszabban kicsit többért.

  32. @kareeka: figyelj tudok helyesen írni de angol billentyűn ne várd, hogy minden alkalommal ki fogom javítani a másik meg nem levelet és ajánlatot írok már bocs, a két dolog hogy ér össze amiről beszélünk? Mivel nem a helyesirásom a téma hanem a csak lopott appok használata.

  33. action menü plus pack,SBsettings,notifier,weather icon
    és a különböző témák miatt
    ha ezek nem lennének nem érezném teljesnek az iPhone-t !
    jah és szoktam appokat venni is ha úgy van

  34. @DaT630Da: egyébként a navigon full európát 49 dollárért vettem meg és tökéletesen működik de ahogy spórolttál a telefonra lehet spórolni a drágább appokra is szerintem és igen utána kell olvasni egy navigáció megvásárlása előtt melyikről mit írnak különböző fórumokon utána appshopper és ha occsó megveszed

  35. 1 olyan progi van cydiaban, ami nélkül nem tudok meglenni… és ez a Call InfoFields… nem is értem, hogy alapból miért nem tudja ezt az iOS. Nekem kb 1500 név van a telefonban (közös céges címjegyzék exchange-el), és van egy csomó egyforma név. Így legalább hívásnál ki tudom tenni a név alá egy sorban, hogy melyik cégtől keresnek. 🙂

  36. Mivel lehet megoldani, hogy az app-ok összeburuljanak, mint a videón, és home gomb megnyomására visszaugorjanak a helyükre? 🙂

  37. Én pl. azért jailbreakelek, hogy tudjak nyílt forráskódú appokat és “tweakeket” fejleszteni… A sandbox nem tartozik a kedvenceim közé. 😉

  38. @ba3525: igen ez engem is érdekelne nagyon állatul néz ki.

  39. @ba3525, @szorian: pedig ezt elmondja a videóban is: a homescreenen leeső, elguruló ikonokat a graviboard csinálja, fizetős, $2.99

    a lapozáskor mozduló ikonokat meg a barrel, az is fizetős, és az is $2.99.

    🙂

  40. @Jadeye: a barellt tudtam a másik meg nem jött át mondjuk nem is figyeltem olyan részletesen a videót de köszi Jadeye.

  41. @szorian:
    Szerintem ez ne erről szol. Igaz az hogy használok tor appokat, de azzal semmi veszteség nem eri az appet, merthogy pénzért soha nem vennem meg. Viszont sokkal fontosabb számomra a pl sbsettings, es a lockinfo amihez jailbreak nélkül nem jutnánk hozza. Kb 5 olyan program van amiért pénzt adnék es azokért adtam is az appstoreban, a többit amit letöltöttem azokat pénzért soha nem vennem meg.

  42. Bocs, hogy ide is beírom, de szerintem ide jobban is illik és frissebb is:
    engem az érdekelne, hogy iPhone 4-nél milyen hiba merülhet fel jailbreak esetén, az iBooks-on kívül? Pl. a GPS-szel most mit a helyzet?

  43. iPhone 4-en 4.3.2-es IOS törve van, minden gond nélkül működik!:)

  44. JB-elve van a 3gs-em, de az 5 ujjal történő irányításon kívül jelennleg nem használok semmi olyat, ami nem “gyári”

  45. én JBeltem…és csak az installoust használom…kb….
    (hogy fel tudjak tenni, nem az appstoreból leszedett appokat…)

    😀

  46. Az a röhej, hogy egy 100.000.- Ft fölötti készülékről beszélünk, és a JB-el szeretnénk megspórolni pár €-t ( 20 € kb. 5400 Ft). Ha belegondolunk hogy a navigáló app-ek ami miatt még érdemes volt bénázni órákig, most ingyenes, ráadásul nem is alkalmas arra amire kell csak rövid szakaszon. Arról nem beszélve hogy mennyi hibát rejt magában egy JB -elt fw. Pl nekem már rég nem lehet egy kontakthoz hozzáadni telefon számot nemzetközi formátumban csak ha bemásolom valahonnan. A másik amit szerintem mindenki már eszre vett, hogy egy idő után nagyon lelassul a kicsike ha nincs újraindítva.

  47. Én veszek is appokat, de pl. a billentyüzet fix, sbsettings, unlimtones, miért nem fér bele az appstore-ba? Esküszöm megvenném. Winterboardoztam is, de meguntam, nem erre kell a telefon. Az applocketet is megvenném az appstore-ból is, és az appok nagy része tényleg nem horror árú. Csak amik hiányoznak…..azokat JB nélkül nem lehet…

  48. Szerintem meg az a röhej (és szánalmas is), hogy valaki fikázza azt, aki feltörte a telefonját, mert ő úgy ÉRZI JÓL MAGÁT, és nem elég neki a gyári rendszer által nyújtott lehetőség, mivel alapvető funkciók is hiányoznak belőle! (“pl :Ez a winterszexualitás kiakaszt, aki nem venne wintersboard nélkül iCuccot az gyökér, vegyen androidod, az való neki”)

    Az eredeti iOS is egy jó rendszer, hónapokig használtam az eredti szoftvert, mielőtt feltörtem. Feltörtem, mert sok olyan progit, kiegészítőt kínál a JB, ami hasznos és ELŐNYÉRE válik a készüéknek (pl. ILogManager, SBSettings, lockinfo, Multifl0w). Feltörtem, mert az eredeti UI bár letisztult, de unalmas és igen is szebb felületet lehet elérni a különböző témákkal, widgetekkel, stb, atb, stb.

    Aki nem akarja törni a rendszert, az ne tegye. Pont.

    A kalózkodás más dolog. Tényleg meg lehet venni olcsóért (vagy ingyen) a asznos progik zömét, ugyanakkor azt is látni kell, hogy vannak drága és SZAR app-ok, amelyeknek nincs incsenes vagy próbaverziójuk, és lutrira pedig én sem dobok ki 2-3 dollárnál nagyobb összeget.

  49. (viszont nekem sikerült eltüntetni a cydiát…./?/)

  50. @sztibi87: barrel cracked sinful repobol cydiabol.

  51. Én azért jb-ztem mert az Apple kihagyott nehány dolgot pl. a szundiztatható calendart feledékenyeknek mint én erre van a RemindMeLater, vagy az áthúzott harang ikont az állapotsorra amikor lenémítom a telót erre az Open Notifier. Az Installous csak hab a tortán.

  52. Na akkor kezdem :
    Infiniti dock, sb settings, notifier, perpages (htcweather+rss),activator, multifl0w,mxtube és persze az indtallous.

    Ezek nélkül nekem nagyon üres a Szifon .
    4,1 el van kb december óta.Tényleg nem olyan stabil mint ha úgy használnám mint ahhogy sztiv gondolja, de nekem ennyit megér h egyenibb legyen a telefonom Foleg h mostmár nagyon megszaporodtak körülöttem a Szifon használók.es egy ujra indítás mindig segít ha úgy van …

    UI.: 200 Ft os appokat igazán meg veheti mindenki csak ennyit mondok 🙂

  53. Szerintem ez már nagyon lejárt lemez :S

  54. @crayo:

    Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, rendes Tőled.

  55. @crayo:

    Esetleg arra valami tipp, hogy magát a mappát hogy változtathatom meg? Mert nekem az nem tetszik, hogy van benne két app, aztán nagy szürkeség, s ez ott mosolyog az “asztalon”

  56. Kedves Jadeye ha mondjuk adot 1 3gs és fel let téve 4.3.2-re akkor arra szerinted megy az ipad baseband ? vagy csak gevey sim ami vinni fogja?

  57. Gevey sim csak i4-re jó. iPad bb-t fel lehet tenni, ha együtt tudsz élni a hátrányaival.

  58. sziasztok,

    egy ismerősöm 3G-jét kellene upgradelni 3.1.2-ről 3.1.3-ra vagy 4.1-re. Sajnos a függetlenítés fontos lenne. Jelenleg 05.13.04 BB van rajta. Megoldható egy iOS update BB változás nélkül? Én sajnos már nagyon régen csináltam ilyesmit és már rég nem követtem a JB és unlock fejlődését. Kérem valamelyik tapasztaltabb kollégát, hogy adjon tanácsot. Előre is köszi!

  59. Da a 4.3.2-re is fel megy az ipad bb?

  60. @tr00p3r: custom fw-vel megoldható, az nem nyúl a basebandhez. de a helyedben én akkor már 4.2.1-et tennék fel, az elvileg kevésbé lassú, mint a 4.1, de te tudod.

    @virgoo: ez nem függ az iOS verziójától, felmegy rá. de én a helyedben kihagynám, mert elbúcsúztat a GPS-től. inkább gyári függetlenítés.

    a gevey technikailag működne vele, de csak microsimes van belőle tudtommal, így nem tudod másikba beletenni, csak iPhone 4-be.

  61. Az a baj hogy ez holnapra kell az ember nem használja gps-t benne úgy hogy tök mind1,
    Azért köszi!

    Viszont még mindig szenvedek azzal az itunes 13019-el … kész vagyok tőle…
    ‘ reinstall segíthet?

  62. bocsi az off-ért..!
    egy hozzáértőt kérdeznék! szeretnék egy restore-t mert már kezd lassúlni a telóm. (i4) de az sms-eket és a kontaktokat szeretném megmenteni! lehetséges ez valahogy fizetős program nélkül? NO JB. előre is köszi! üdvözlet!

  63. Üdv.
    4.1 05.14.2 basebandet lehet unlockolni, vagy esetleg downgradelni 4.0-szoftverre?
    Előre is köszönöm a választ!

  64. @Jadeye: valahol azt olvastam hogy ha backup-olok akkor nem sokat gyorsul. azért akarok restore-t észrevehetően elkezdett lassulni. egy hívást kb 2-3mp-be telik lerakni, néha beakad ilyesmi..múltkor azt is kiírta hogy túl meleg az iphone és nem tudtam bekapcsolni a vakut a fényképezésnél. pedig akkor vettem ki a zsebemből és nem volt 30 fok az utcán se..

  65. @m.beka: ha nem jailbreakelsz, akkor a backup/restore nem okozhat ilyen problémát. viszont jailbreak nélkül az adatbázisfájlokat nem tudod elérni. bontsd ki őket a backupból, de azt kézzel visszatenni szintén csak jailbreak után tudod, anélkül nem.

    tehát jailbreak nélkül az egyetlen opciód erre az iTunes backup funkciója, és annak nem is szabad problémát okoznia jailbreak nélküli rendszeren.

  66. ok, köszi, megnézem mire megyek vele!

  67. @Jadeye:

    Jadeye:
    Köszi, nagyjából így gondoltam én is. Sajnos MAC nincs a közelemben, így custom 4.2.1 FW-t nem tudok csinálni….. Van erre Windows-os lehetőség is? Esetleg Neked nincs ilyened elfekvőben? Vagy esetleg vmi megbízható letöltési forrás? 🙂 Bocs a sok kérdésért és köszi a készséges segítséged!

  68. @szorian: Gondolom itt mindenkinek jogtiszta minden szoftver a számítógépén..kezdjük a PC-sek esetében az oprendszerrel..hahaha..

  69. @Jadeye
    Akkor szerinted mit tegyek, hogy tudjam használni telenoros kártyával is az iphonet?
    Vagy egyenlőre erre semmi esélyem?

  70. Én jailbreakeltem és igen az installous miatt foleg, mivel amíg diák vagyok, eléggé bonyolult lenne mindent megvennem a nemlétezo bankkártyámmal, a nemlétezo fizetésembol… Inkább szórakozok pár órát az utánajárással, hogy mégis hogyan kell feltörni.
    Aztán a tobbi cydia-s program megint csak plussz. (itt a bankkártya helyett van a sinfuliphone.com)

  71. OFF:
    iphone4 esetén ha megnyitsz egy youtubeos videót, akkor neked is csak a hátsó kamera oldalán lévő hangszóró szól? (magyarul a jobb oldali)
    Vagy az enyém ment tönkre?

  72. @Bencekusz: több opció is van:
    – hivatalos függetlenítés: ez a javasolt, mert utána véglegesen független lesz a készülék
    – gevey sim, amivel kapcsolatban vannak aggályaink, és drága: http://szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/
    – iPad baseband, avagy ints búcsút a GPS-nek: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    @Dareeo: nem ment tönkre, ahogyan a használati utasításban is írják, a másik az a mikrofon, az nem sztereó hangszóró!

  73. tök jó ez a videó.
    janem. mégse. mert el van távolítva. -.-

  74. @Jadeye:
    Köszi! Akkor már csak egy how-to kellene a custom FW készítésének folyamatáról…. 🙂 Túróm egy kicsit a netet, hátha magam is rátalálok. Köszi a segítséged! (még lehet, hogy jövök)

  75. mivelhogy kommentet nem lehet eltávolitani, ezért elnézést kérek az elözö kommentemért…..

  76. KillerTeam: Két tippem van:
    • felraksz valami témát amiben nem úgy néz ki, mert ahogy látom emiatt JBzted a szifinod
    • vagy keresgélsz iFile-ban hogy nincs-e valami defaultfoldericon.png és azt lecseréled valahogy

  77. @crayo:

    Köszönöm ismételten a gyors segítséget, a témám most nagyon szép, úgyhogy akkor megpróbálok kicsit beleturkálni a szifonba 🙂

    SzépNapot crayo!

  78. Jaa ez az iFile-os dolog lehet hogy hülyeség, mert ennél kicsit bonyolultabb a dolog, egy mappa több dologból áll össze, ugye benne vannak kicsiben az ikonok és gondolom neked az se tetszik… De ha van olyan téma ami meg tudja változtatni akkor az még mindig egy jó megoldás számodra.

  79. Lehet akkor egyszerűbb lenne keresni egy olyan témát, ahol szép a mappa ikonja s valahogy kiszedni belőle. Mert engem igazából a mappák ikonjának kinézete zavar, de ha a többi ikont is meg lehet csinálni átlátszóra, akkor ezt is. Valahol láttam már, csak nem tudom hol 🙁

  80. @Jadeye:

    Ha lefrissíteném 4.1et 4.3.2re akkor nem változni a baseband, esetleg hamarabb feltudnám törni ultraSn0wal?

  81. MuscleNerd újrarakta a videót:
    w w w .youtube. com/watch?v=ff-yvsawjxk

    és
    itt

    vimeo. com/23107283

  82. @Bencekusz: de frissül, és arra ugyanúgy nincs ultrasn0w. intézd el a hivatalos függetlenítést, jobban jársz.

  83. Sziaszok! Leszedtem a Barrel nevű progit, de nem az igazi. A videóban látszik, h szépen folyamatosan húzza össze az ikonokat mikor oldalt vált a srác. Nekem meg egyből összeugranak kör alakba és így elég tré… Nem tudjátok mi lehet a gond, vagy át kell esetleg írni valamit, h rendesen animálja?

  84. Én leginkabb a Callcounter, Smscounter és Sbsettings miatt.

    Btw hol tudok magamnak itt képet beállítani?

  85. @Crazy: Ez mi ez a téma?

  86. Program: Dreamboard
    Téma: Appleweb v2

    Nagyon állat 🙂

  87. @Crazy: váá köszönöm szépen 😀

  88. @crayo: szólj ha segítsek valamiben! ha át kell programozni valami gombot azt a plistben teheted meg! Én telefonon ifile-al szoktam cisnálni mert átlátható az egész. illetve annyi még h a badgek h sms, nem fogadott hívás az ugye nem fog látszani ezért leszedtem a notifiler pro t vagy mit

  89. @Crazy: Leszedtem, de safe mode lett belőle, a winterboardal akadhat össze? Nagyon állat amúgy! Nekem is tetszik.

  90. @Crazy: hát én egyelőre nem is találom. Melyik repóban van?

  91. Winterboard???? PFUJJJJJ az akora egy fos program:D felrak vagy 2000 filet és úgy eszi az aksit mint állat:D én nem szeretem, lehet azzal akad össze…

    Feltöltöttem nektek dropboxba: http://dl.dropbox.com/u/10486200/AppleWEB%20V2.zip

    ha celsiusra akarod át állítani akkor az trükkös picit googlel megtaláltam, hogy valamelyik html vagy .js file végén van egy yahoos link és a vége az az h f&p és ezt kell átírni c&p re!! 🙂

  92. Ha meg át akarod írni valameliyk ikont hogy más programot indíson el akkor ifile al megkeresed a current.plistben az alkalmazás nevét és a launch hoz beírod az alkalmázás com-os elérsét amit a .appon belül az info.plistben találsz

  93. @Crazy: Go to AppleWEB V2/Widgets/HTC/functions.js in iFile & near the bottom is

    function fetchWeatherData (callback, zip)
    {
    url=”http://weather.yahooapis.com/forecastrss?u=f&p=”;

    Change the above f to a c, save it and respring

  94. Crazy!

    Hova másoljam be a zip tartalmát vagy hogy telepítsem? Eddig iFile-al telepítettem .deb állományokat, de ezzel mit tegyek?

    Köszi

  95. Fel kell tenni eloszor xsellize repobol a dreamboard data connection bléockert aztan restart utana a dreamboardot xsellbol ugyancsak utana pedig bemasolod a zip tartalmat a var/mobile/library/dreamboard mappaba! majd ifile al mobile mobile ownert es read write execute jogot adsz neki.

  96. Sziasztok ! Nekem az lenne a problémám, hogy ha letöltök egy olyan winterboardos témát ami megváltoztatja a háttérképet is és megnyitok egy mappát akkor nem a téma háttérképe marad hanem egy pillanatra elsötétül a háttér és átvált a sima háttérképre… Ez ellen mit tudok tenni ?


Add a Comment