fbpx Skip to content

Tíz nappal az iOS 10 megjelenése, és egyetlen béta verzió nélkül az Apple pár perce kiadta az iOS 10.0.2-t.

megjelent-ios10-0-2-cover

A 10.0.2 egyrészt az új, Lightning-csatlakozós fülhallgatók kapcsán, másrészt az iCloud-fotókönyvtár bekapcsolásánál tapasztalható hibákat orvosolja, új funkcionalitást gyakorlatilag nem hoz.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 10.0.2 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz az iPhone-ja vagy iPadje számára. A frissítés tartalma:

  • Megold egy hibát, amely ideiglenesen megakadályozhatja a fejhallgató hangvezérlőinek működését
  • Kijavít egy hibát, amely miatt néhány felhasználónál a Fotók kiléphet az iCloud-fotókönyvtár bekapcsolásánál.

Jailbreak?

A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg a 9.3.3, erről itt írtunk részletesen: Frissült a Pangu: semi-tethered jailbreak a 64-bites készülékekre iOS 9.2-től 9.3.3-ig.

Az Apple már nem írja alá a 9.3.3-at, így az nem tehető vissza – ellenben akinek nem tetszik az iOS 10, az még egy ideig visszateheti a 9.3.5-öt. Az Apple által aktuálisan aláírt szoftververziók ebben a cikkünkben kérdezhetőek le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

SHSH

Az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására, viszont @tihmstar dolgozik azon, hogy ez változzon a jövőben:

Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Bármely más esetben kizárólag csak a hivatalosan legfrissebb verzió tehető fel, illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha pedig a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 10.0.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

64 Comments

  1. Na ma megjött az iPhone 7-em! Erre jön rá egy frissítés. Király! 🙂
    Mondjuk azt nem értem hogy nekem miért ajánlott fel előtte egy iOS 10.1 developer beta frissítést, amikor ez a készülék nincs is regisztrálva.

  2. I6s tulajok! Resetnél a képernyő elég érdekes , csíkok , félképernyő világosabb szürke … Másnál is jelentkezik ez?

  3. @jagBp: nekem SE-n is ilyen, de ez konkrétan számít bármit is??? Olan gyakran resetelsz? 🙂

  4. 6s es nekem nem jelentkezett

  5. Akkor ezt én most buktam, feltettem a 10.1 betat 🙂

  6. Vajon, ha fent van a 10.1 beta, akkor abban már benne vannak ezek a javítások?

  7. @Kovács Gergő: jó kérdés, bár engem egyik hiba sem érint, legalábbis a fotóknál nem volt bajom, fülhallgatót pedig sosem használok.

    Jobban érdekel inkább, hogy az a hiba amit tapasztaltam, azt vajon kijavították-e. (Phone App lemerevedik a kontakt listában, és csak lelőni lehet, mert onnantól kezdve semmire nem reagál a készülék.)

  8. Én ezt az ios 10 óta tapasztalom és most azért resetteltem , mert kiváncsi voltam, hogy javították e…., előtte soha nem jelentkezett ilyen probléma de az előző telefonoknál sem…

  9. Kb 6 eve hasznalok iPhone-t de en meg sosem reseteltem…:)

  10. Nekem SE-m is van, és 6s-m is, és mindkettő az ios10 óta csinál furcsa képernyőt resetnél. Előtte egyik sem

  11. Nekem is 10.1 beta-t ajánl fel,pedig nincs is feltelepitve beta profil a telefonra… (?) Ki érti ezt???

  12. @csumpedli: mégis minek reseteled? a reset nem elvárt működés, ergo tökmindegy, mit mutat, a lényeg, hogy kikapcsoljon tőle a készülék.

    @klapparcircus: töltsd le az IPSW-t, és frissítsd iTunes-ban. akkor felmegy a 10.0.2, utána pedig ne foglalkozz a 10.1 bétával. majd javítja az Apple a háttérben, feltehetőleg véletlenül a release channelre került ki a béta a pre-release helyett.

  13. Na, már megint kezdődik. Hetente frissítés dömping. A francért nem oldják meg egy frissítéssel? Vagy, ha ez akadályokba ütközi, mert mondjuk érthető módon a tesztelők nem tapasztalják, oké, de akkor a frissítésre való figyelmeztetést (zsarolást) lehetne kikapcsolni. Marhára rossz, hogy zsarolással kénszerítik az embert, hogy nézegesse azt a piros 1-est a beállításoknál.

  14. @Ferenc1: hagyjuk már… aztán meg ha nem jönne sokáig frissítés, akkor lehetne azon picsogni, hogy milyen sokára javította ki az Apple ezt vagy azt a hibát… mi ekkora probléma egy frissítésben? gyakorlatilag alig van vele teendőd, felrakod, eltűnik az 1-es badge, és kész. nem nagy kaland.

    de ha ekkora problémát okoznak számodra a frissítések, és nem akarsz frissíteni, vegyél valami baziolcsó, noname androidos telefont, arra biztos, hogy soha nem fog frissítés érkezni.

  15. @Jadeye: Köszönöm a tippet.

  16. @Ferenc1 Ember, te elolvasod mit irsz?? azon hisztizel hogy egyfolytaba frissitik az OS-t? 😀 mi lesz a kovetkezo, lebaszod a fonokodet hogy ne zaklasson folyton a fizetesi papiroddal minden egyes honapban? :DDDDD Kivagyok az ilyenektol tipik magyar mentalitas. Jot tesznek nekunk de azon is problemazunk.

  17. Gondolom nem a frissítéssel van a baja hanem a sok hibával amik egyből jönnek ennyi beta után. Nem mondanám éppen kiforrott rendszernek az éppen kiadott 10-et. Nekem konkrétan ipad-en és iphone-on is. És valószínűleg olyan is lesz ami nem hiba lesz hanem ez ilyen kategoria.
    És ez nem igazán jó. A frissítés meg a minimum amit megtehetnek és nem igazaán köszönetet kell mondani érte!
    Az új dolgokért már inkább.

  18. Jo hogy van kommunikacio minden iOS update utan, de nem ertem higy lehet mindig ennyi frissitesi problemaja az embereknek. 8 eve hasznalok almat, jelenleg 6 plus, de meg soha nem volt fennakadas frissiteskor, restartolni sem kellett, semmifele beavatkozast. Nemtudom miert van ez.. Elso almam egy 3GS volt amit ugy 4evig hasznaltam, es talan 4-5x volt kikapcsolva teljesen. Sosem fagyott le vagy hasonlo. Akinel meg mindig gubanc van, annak nem kene “i” keszulekeket hasznalnia, egyszeruen nem neki valo es kesz. En sem hasznalok linuxot mert nemigazan ertek hozza. Van ez igy. De fikazni valamit mer “hulye vagyok hozza” nem megoldas. Linux is kuva jo, csak meg kell tanulni kezelni.

  19. @atirag: mivel egyetlen külső fejlesztő és nyilvános tesztelő sem kapott kézhez Lightning-csatlakozós fülest, így ezt a hibát nem tudták jelenteni.

    a frissítéseken való folyamatos problémázás csak arra utal, hogy nem értik sokan a szoftverfejlesztés menetét, de mellette olyan elvárásokat támasztanak, amik kapcsán ha értenék a fejlesztés menetét, akkor azt is megértenék, hogy eléggé irreálisak az elvárásaik, mert egyes hibák például csak sok felhasználó és így rengeteg különböző környezet mellett jönnek elő, ezért csak utólag kerülnek javításra. de legalább javításra kerülnek, ráadásul eléggé rövid idő alatt.

    néhány évvel ezelőtt még mindenki izgalommal várta, mikor jön végre frissítés, mostanában meg, hogy már jóformán minden szoftveres funkció benne van az iOS-ben, ami régebben csak elvárás volt, már lehet keseregni bármin.

  20. Raveman; Nem is értem akkor minek szólsz bele :)) szerencsés vagy!
    Ezek oldalak azért is vannak, hogy az estleges problémát megosszák egymással az iPhone tulajdonosok, és ez így van az egész világon ….

  21. Egyébként az egyik haverom ugyan úgy van vele mint te, de ő pl.nem használja az iCloud mentést soha , neki ez vált be …

  22. @Jadeye: A fülhallgatós dolog miatt nem is lenne szerintem probléma. Nekem legalábbis csak azzal vannak gondjaim amik normál használat mellett is kiderülhetnek. És ezzel is inkább csak annyira,hogy nem akarok dicsérni senkit azért mert kijavítja a hibáit(kiad egy frissítést).
    Nem akarom a pénz előhozni,de igen is azért vásárolok ilyen termékeket mert nem akarok olyan dolgokkal fogalkozni ami nem az én dolgom és használni szeretném a terméket.És ezt itt kapom meg a legjobban.

  23. jagBp: Azert szolok bele, mert megtehetem 🙂 Enis aktivan hasznalom az iCloud-ot tarhehy elofizetesem is van, es meg igy is hibatlanul mukodik 🙂

  24. @atirag: ha itt kapod meg a legjobban, akkor nem értem, mi a gond a frissítéssel. persze, nem kell miatta örömtáncot járni, hiszen a cég érdeke is, hogy javítva legyenek a hibák, de a folyamatos problémázás, hogy “már megint frissítés dömping” meg hasonlók, sehová nem vezet, aztán meg lehet azon keseregni, hogy ez nem megy, meg az nem megy, hiába javította már az Apple, vagy hogy ott az 1-es badge az ikonon, ha valaki “csakazértsem” frissít. ha frissített volna, akkor azonnal meg van oldva mind a javított hiba, mind a zavaró 1-es badge kérdése. csak akkor már nem lehet tovább keseregni épp ezen – de akkor meg lehet keresni mást, mint a resetnél jelentkező kék képernyő.

  25. @Jadeye: Nem zavar a frissítés. Arra akartam utalni,hogy megértem azokat az embereket akik amiatt panaszkodnak,hogy mostanában sok az olyan apró hiba amik kijöhetnének egy tesztelés során. És azt gondolom ezt igenis a cég tudtára kell hozni,hogy probáljanak odafigyelni.

  26. @Jadeye: Ezek a problemak orokre megmaradnak, mert mindig lesznek userek akik nemtetszesuket fejezik ki valami vegett. Tokeletes ezkozt nemlehet alkotni ami minden egyes embernek megfelel. Kulombozoek vagyunk.

  27. Nem az a baj hogy frissítik. Ez tök jó. Meg az is hogy szólnak róla. De az hogy nem lehet kikapcsolni azt hogy automatikusan letöltse a frissítést és minden nap szóljon róla, az gáz. Korábban 4s-em volt, amit azért kellett lecserélnem mert az új szoftververziók gyakorlatilag elavultá tették, pedig remek esztétikai és műszaki állapotban volt. Úgyhogy azóta megfogadtam hogy a 6-osomon, mivel minden jól működik, már nem frissítek, csak ha nagyon muszáj lesz. De az istennek nem tudom kikapcsolni az előbbiekben már hivatkozott funkciót.

  28. @Tamás Bulányi: Apple Configuratorral kikapcsolható az 1-es badge a Settings app esetén. ha egyszer letörlöd a letöltődött frissítési csomagot, akkor másodjára már nem tölti le magától újból.

  29. Már korábban is írtam, hogy iPad Air 2, Pro és Mini 4 készülékeken iOS 10 alatt megszűnt működni a barometrikus szenzor. Az app fejlesztők szerint az ok ismeretlen. Nyitottam egy hibajegyet. Persze lehet mondani, nem fontos funkció egy iPad-en de én szerettem és használtam. A készülékek adatlapján pedig egyértelműen fel van tüntetve a barométer. Akinek van újabb iPad-je, az jelezze az Apple felé.

  30. En vissza raktam meg az elozo frissites utan a zavaro tenyezok miatt a 9es legutolso verziojaet
    iphone se-n ipadomon meg ugyan azt a 9est hagytam nem is kiserleteztem semmit.
    nekem igazabol az ujdosnagok kozul semmi se hozott olyat ami miatt azokat amiket megszoktam meg ugy szerettem a minimalis ujdonsag miatt megvaltoztassam, kezdve smsbe hogy eleszi a helyet azok a beillesztheto valamik, a keperonyo nyitas zaras.. stb.
    amig birom maradok a 9es fw-nel aztan ha majd muszaly lesz akkor majd lesz ami lesz 🙂
    de amugy igy tovabb , nem blamalom nekem nem jott be hasznalom a regit!

  31. Odaírtam a hsz-hoz, nem baj a gyakori frissítés, ha az arra való figyelmeztetés kikapcsolható lenne! Aki nem ezt érti és arra válaszolt, amit magában gondolt, annál baj lehet. És igen, a túl sok frissítés is azt mutatja, mennyire instabil az egész. Jobs óta hanyatlik, ezt mindenki látja, csak a fanatikus tagadja

  32. Nekem a 10-re való frissítést se hozta fel eddig az 5s-em magátol, pedig nem csináltam vele semmi configurátorosat. Most is megvárom hogy felajánlja, de lehet hogy egyből 10.0.3-ra megy majd 🙂

  33. Szia, tegnap tettem fel a 10.0.2 verziót, azóta nekem is az ikonsór állandóan szürke, nem követi az alapháttér színét úgy mint eddig, a billentyűzet sem. Ha lehúzom az értesítőt, ott is minden szürke! Pont ez a szín- alkalmazkodás tetszett benne nagyon, de így nagyon gáz…

  34. @Bernadette Lara Balla: Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Kontraszt növelése menüpont.

  35. Van esetleg valahol valami leírás arról hogyan tudom ezt megcsinálni?

  36. Az egészség alkalmazás működik rendesen másnak a frissítés óta?
    iPhone 6-nál ha elindítom, semmilyen mozgás adatot nem tudok megtekinteni.

  37. Touch ID vajon működik már vagy még egy szenzor amit kikapcsoltak az IOS10-ben. 🙂

  38. @Jadeye:
    Ez így oké most amíg aláírják a 9.3.5-öt. Itt a nagy kérdés az hogy meddig? Ugyanis én 10.3-ig meg se próbálom feltenni az IOS10-et vagy addig amíg nem lesz hivatalos a TOUCH ID bug javítása.

  39. Update:
    Az Apple hivatalos álláspontja szerint csak bizonyos TOUCH ID érzékelő verziók érintettek az 5S és a 6-os szériában. Az IOS 10 egyszerűen nem tölti be a driver-t a leolvasóhoz és ezért a telefon nem használja onnantól az TOUCH ID-t. A 10.2-vel ugyan működik egy ideig de aztán ugyanaz a hiba. Várok a javításig.

  40. @Jadeye: Hát ezzel egy szipla mezei felhasználó (mint pl. én) tuti nem tudja ezt mecsinálni 🙁

  41. @Kovács Péter: válaszolok magamnak: NEM 🙁

  42. @Jadeye: Köszi a minden adat törlése, és új telefonként való beállítás megoldotta a problémát.
    Az imessage üzenet küldésénél nem választható opció, ezt valahol be kell állítani?

  43. Nekem most dobta fel a 10-es iOS frissítést, de azt nem látom sehol hogy ez most a 10.0.2 lenne. Valoszinu hogy csak az alap 10-es? A touch id-s probléma benne lehet?

  44. Sziasztok! Iphone 6-om van, frissítettem iOS 10-re és a nevekhez korábban hozzáadott csengőhang nem mükődik! ????
    Tudna valaki segíteni! Köszi

  45. @Sanya: Nem mindenkinek jön elő de ha 5S v 6 tulaj vagy akkor sanszos, de már IPAD-es ismerőst is hallottam panaszkodni. Én várok a 10.2-re v későbbire. Azóta találtam egy bejegyzést hogy valakinek sikerült felészteni a Touch ID-t de én nem vállalom be 🙂

  46. Ez az új ios 10.0.2 szétvágta az iPhone SE készülékemet. Totál. 😀 Gratuálok a frissítéshez, nagyon jól működik. SE…

  47. Sziasztok! Iphone 6-om van, frissítettem iOS 10-re és a nevekhez korábban hozzáadott csengőhang nem mükődik!
    Tudna valaki segíteni! Köszi

  48. Légyszí, valaki segítsen! ????
    Iphone 6-osom van! Mit kell csinálnom, ahhoz, hogy a nevekhez hozzárendelt csengőhang szóljon? Köszi

  49. Sziasztok!

    IOS 10 et feltettem (6S Plusra) azóta van, hogy megbolondulnak az értesítési hangok.. Messenger, Viber, beáll egy alap hangra. Ha a telefont ki-be kapcsolom akkor minden vissza áll rendesen. Valakinél van ilyen hiba?

  50. @Ogiboy23: az iOS 10 óta elérhető a CallKit, amivel az ilyen, hanghívásra is képes appok esetén érkező hívásokat úgy tudod felvenni, mintha rendes bejövő hívás lenne, annak hangjával, stb. ezt külön ki is emelte az Apple az iOS 10 bemutatásakor.

  51. @Jadeye:

    Félre értessz. Nem az a bajom. Ha üzenetet kapsz messengeren van egy jól bevált hangja. Egyszer csak gondol egyet és teljesen más módon kezd el csipogni. Azt a CallKit dolgot értem, csak nem ez a bajom jelenleg..

  52. @Ogiboy23: de a hírek szerint mindez emiatt a CallKit miatt van.

  53. Sziasztok!
    Kérdés: felraktam a 10.0.2-t. Zarolasi képernyőre ki raktam a naptár widgetet. Csak az a baj, hogy nem jelenít meg benne semmit. Ha feloldom a fónt es ugy nézem meg a widgetekben akkor sem. Ha bemegyek a naptarba majd kilepek akkor viszont látszik. A következő zarolasig. Kerestem biztonsági beállítást hogy zarolasi képernyőn le van e tiltva a naptár de nem találtam. Valami tipp?

  54. @Sanya: a “Következők” nevű widgetet tedd ki.

  55. Az is kint van, az mutatja a következőt. Mi értelme van akkor a naptár widgetnek, ha a következő úgyis mutatja? A naptarnak több napra előre kellene mutatni nem? A következő meg csak a másnapi eseményt.


Add a Comment