fbpx Skip to content

Az aktuális heti ingyenes alkalmazásról most egy kicsit később adunk hírt, de nem kell megijedni, az App of the Week akció továbbra is él és virul, csak a bannere más helyre került az App Store-ban.

octagon-cover

A mostani játékunk, az Octagon egy igazi, villámgyors reflexeket kívánó ügyességi játék. Elsőre feltűnhet, hogy ez a játék bizony eléggé hajaz a legendás Super Hexagonra, igaz annyira azért nem addiktív, de így is remek szórakozást tud nyújtani.

Octagon_screenshot_3

A játék lényeg, hogy egy nyolcszög alakú csőben egy nyolcszög alakú golyóval kell platformról platformra haladnunk, anélkül, hogy leesnénk. Elsőre ez elég egyszerűnek tűnik, de a folyamatosan forgó, illetve színváltó platformoknak köszönhetően már nem olyan könnyű a dolog, ráadásul a sebesség és az akadályok is csak nehezíti az egészet. Az irányítás roppant egyszerű, hiszen csak jobbra-balra kell húzogatnunk az ujjunkat a kijelző, aszerint, hogy merre szeretnénk, hogy menjen a golyó, vagyis igazából a cső fala, mert a golyó mindig középen marad. Ugráshoz pedig felfelé kell húzni az ujjunkat, de ha van MFi-s kontrollerünk, akkor akár azzal is irányíthatjuk a játékot.

Octagon_screenshot_5

Az Octagonra eléggé rá lehet pörögni, viszont nagy adag ügyességre és gyorsaságra lesz szüksége annak, aki komoly eredményeket szeretne elérni benne. Én eleinte elég sokat bénáztam benne, nem is tudom, mikor sikerült végre egy pályát teljesítenem. Az Octagon pszichedelikus hangulatához elengedhetetlen a zene, amit Jaroslav Beck, Sqeepo szolgáltat, ráadásul a játék fejlesztője azokra is gondolt, akik inkább este, lefekvés előtt szeretnek játszani, ugyanis a játék éjszakai módot is tartalmaz.

Az Octagonban három játékmód található, melyek a 3D Touch-nak köszönhetően akár már az ikonról is elindíthatóak. A klasszikus módban 60 másodperces pályákat kell teljesítenünk, a végtelen módban pedig, ahogy nevéből is adódik, addig tudunk játszani, amíg nem hibázunk. A napi kihívás keretén belül pedig minden nap egy újabb pályát kell teljesítenünk.

A játék most a szokásos 2 euró ár helyett ingyenesen tölthető le csütörtökig, ráadásul semmi alkalmazáson belül tartalom nincs benne, így a teljes játékot kapjuk meg teljesen ingyen.

[appstore id=”691102150″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Szégyeneljes “grafika”! Az IOS tud többet is.

  2. @White64GB: a grafika mióta függ attól, hogy mit tud az iOS?

  3. @White64GB:
    +1
    Ez ultragáz. 😀
    Én kérek elnézést ezért az alkalmazásért.

  4. Ezek a tipusu játékok nem a grafikárol szólnak… Hanem magárol a játékról, vannak olyan játékok ahol elengedhetetlen a grafika, de nem itt! Ide ügyesség kell, nem grafika 🙂

  5. Én ezzel tisztában vagyok de egy nagyon jó eszközből miért nem hoznak ki sokkal többet? Olyan szép grafikákat lehetne csinálni. Én értem hogy itt az ügyességről van szó.


Add a Comment