fbpx Skip to content

Az Apple két új készüléket is bemutatott a hétfői eseményen, azonban ilyenkor a memóriáról ritkán beszélnek a keynote alatt.

iPhone-SE-big-step

Az újságírók ilyenkor megkapják a teszt példányokat, de nem írhatnak róluk, míg meg nem jelenik a készülék. Korábban is volt már példa, hogy ettől függetlenül kiszivárog néhány információ, ilyen például egy Geekbench teszt, vagy a pontos memória specifikáció.

@panzer nevű twitter fiók alatt a kolléga lefuttatott néhány tesztet, amiben kiderült, hogy mennyi az iPhone SE és az iPad Pro belső memóriája.

16304-13001-CeKyAY0UIAA3Kvj-l

Az új iPad Pro 4GB helyett csupán 2GB-tal rendelkezik, ami igen szerény a nagyobbik iPad Pro-hoz képest, azonban az A9X-nek hála működik rajta a Hey Siri funkció, míg a nagyobbik készüléken ez nem. Persze kérdés mi a fontosabb. 🙂

Az iPhone SE viszont a várakozásoknak megfelelően 2GB memóriát kapott, így tényleg több évre tervezhetünk majd vele. Érdemes még megnézni az iPhone SE Geekbench tesztjét, amin Single-Core-ban 2538 pontot ért el, míg Multi-Core-ban pedig 4421-et.

Screen Shot 2016-03-22 at 22.24.34

Az iPhone 6s ezzel szemben pedig Single-Core-ban 2383, Multi-Core-ban pedig 4143 pontot ért el, tehát tényleg közel ugyanolyan gyors a két készülék, hála az azonos hardvernek. Egyébként az Apple hivatalos oldala szerint az iPhone SE 2 órával több beszélgetési időre is képes, mint az iPhone 6s, ami köszönhető az erősebb, jobb hardvernek és kisebb kijelzőnek.

Ti mit gondoltok az új készülékről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Innye basszus
    Kis iPodom meg 214 korul van single coreban
    Jo tudom a kulonbsegeket de WOOW
    Lassan tobb RAM van egy teledonban mint a gepemben

  2. Szimpi a cucc. Ha nem lenne itthon túlárazva, lehet rárabolnék…
    Egyelőre viszont várok, addig jó a 5S 🙂

  3. most már biztos eladom a 6-om és veszek egy ilyet.Természetesen nem itthon túlárazva 🙂

  4. Azért az SE brutális. Oké, hogy már lassan 4 éves a dizájn (mondjuk még mindig gyönyörű és fém!) és a felületkezelést leszámítva a gépeket nem kellett átállítani, ezzel spóroltak nem keveset. De még így, ha pusztán az erőt nézzük a világ egyik legerősebb mobilja. Kamerát nézve a kor minden követelményének megfelel. Az akksija jobb a 6s-nél, ha az kibírt két napot ez is biztos ki fog, még ha nem mAh bajnok akkor is. És mindezt itthon is még elcseszett átszámolással is egy felső-középkategóriás telefon árában, holott ez vastagon felső kategória lenne.

  5. Nagyon jonlett az SE. En se itthon tervezem a cseret hanem majd ugy is megyek ki kuldfoldre es onnan hozom be. Itthon a tularazottsag a kitero ok a vasarlastol. Valoban bivaly eros lett!

  6. Fantasztikus, koszi Apple. Most vehetek az asszonynak egy ilyet. 😀 Neki ez a mèret jön be mert kicsi a keze. iPhone 5 nèl jobban bírja az aksija?

  7. Azert kivancsian varom a teszteket 🙂 kontraszt ugye maradt 800:1?

  8. Azért a "világ legerősebb" telefonjától nagyon messze van.:)

  9. @szlac:
    “világ egyik legerősebb mobilja”
    Egyes, ülj a helyedre!

  10. Egyrészt nem azt írtam, hogy a legerősebb, hanem az egyik. Másrészt Antutuban 135k-s értékkel ez sincs messze a valóságtól, a 6s 131k, S7 snapi820-assal 125k, a sajat soc-al 105… A tobbi 100 alatt.

  11. És honnan lehet olcsóbban behozni? Tudtommal azért annyi eltèrés nincs árban, hogy pl azért megérje kimenni. Tényleg érdekel, mert ha van olyan hely…

  12. Meglepő, de Svájcban olcsóbbak a termékek, mint Magyarországon, de a környező orszagoktól is olcsóbbak a termékek. Odakint a 16 gb-os változat 479 Frankba kerül és ezt 285 ft-os árfolyammal beszorozva 136.515 Ft-ra jön ki. Nyilván senki nem fog ezért a 20 ezer ft-ért autóba ülni, de ha vannak kint rokonok, ismerősök akik járnak haza, akkor magukkal tudjak hozni. Én is így szereztem be egy két apple eszközömet. Akkor volt jo élet amikor egy Frank 180-200 ft között volt, mert az árak szinte változatlanok voltak 🙂 így vettük anno a 4s telefonunkat is. Kb 40 ezer ft-tal volt olcsóbb mintha idehaza, vagy Ausztriában vásároltam volna meg. A kinti Mediamarkt-ban néha még adnak kedvezményeket a telefonokra, tabletekre, szamítógépekre, laptopokra.

  13. @bika080: “Meglepő, de Svájcban olcsóbbak a termékek, mint Magyarországon, de a környező orszagoktól is olcsóbbak a termékek.”
    nincs ebben semmi meglepő. azért olcsóbb, mert itthon még mindig 27% az ÁFA. bárhol olcsóbb bármi, ha kevesebb mint 27% rajta az ÁFA.

  14. Mióta a 6plust haszálom már el sem tudom képzelni, hogy valaha kisebb iPhone-ra cseréljem!
    Várom majd a 7-es szériát és bízom benne, hogy lesz plus belőle, akár növekedhet a mérete is :).

  15. @Jadeye: tudom jól, hogy mennyi az ÁFA Magyarországon 🙂 En Osy hozzászólására reagáltam a kommentemmel. Ha jól értettem a kerdését, ő azt kérdezte, hogy honnan lehet olcsóbban behozni telefont MO-hoz képest (kb 155.990 Ft). Én leírtam, hogy honnan, de azért a 20 ezer ft-ért nem biztos hogy autóba ül az ember. Azért is nem vettem számításba az ÁFA-t. Valószínűleg fogok vásárolni egy Watch-ot is, szintén Svájcból, mivel a nagyobbik valtozat 399 Frank (kb 113 ezer ft).

  16. Az apple oldalán miért van elrontva a perspektíva mindegyik képnél ?!?
    Hogy néz ez már ki ?!?

    http://www.apple.com/iphone-se/

  17. Amigy ugyan az a proci, felbontas is, hogy lesz az 5se gyorsabb mint a 6s? Nem ertem

  18. Sziasztok!
    Akkor miben jobb például a 6S?

  19. @pergabb: A felbontás nem ugyanaz, csak a ppi.

    @vppeti: Ezek nem fix értékek, sok tényező befolyásolja. Nagyságrendileg jók csak.

  20. Akkor meres elteres es ugyan olyan gyors a 2keszulek, csak 5se eseten kontraszt 800:1, kisebb kijelzo, mas forma, nincs touch 3d es elso generacios benne az ujjlenyomatolvaso.

  21. @bika080: Köszi! Bár Hawaii ról sem lehet rossz, azthiszem ott 0 vagy 1% körüli a VAT.

  22. @Jadeye: nekem akkor sem jön ki mert ügye kint is van áfa csak 7-10% kevesebb viszont az itthoni árak nem annyival drágábbak.Nem lehet hogy rosszabb áron kapja az itthoni kereskedő a kisebb eladott mennyiség miatt?

  23. @Oszi: dollár / euró átváltás után jön az ár forintra.


Add a Comment