fbpx Skip to content

Tegnap kézhez kapták az újságírók a Samsung új, Gear S2 okos óráját. Több videó is készült róla, és őszintén meglepődtem rajta, hogy mennyire használható.

samsung-gear-s-2-vs-apple-watch-wrist

Az óra háromféle változatban érhető el: Gear S2 Classic, Gear S2 és Gear S2 3G. Az újságírók többsége a Gear S2 Classic típust tesztelte, de volt, aki mindhárom változatot is megkapta. Az új órák szinte teljesen megegyeznek. Az Apple Watch inkább téglalap alakú, míg a Gear S2 inkább kör és próbál hasonlítani a klasszikus órákra. Míg az Apple óráját a digitális koronával irányíthatjuk, illetve az érintőkijelzővel, addig a Gear S2-nél egy, az egész órát körülvevő kerettel, ami forgatható, ahogy a klasszikus óráknál már megszoktuk. Egyszóval sok dologban különbözik a 2 óra, nézzétek meg a videókat.

Nekem külsőre tetszik a Gear S2 Classic, ugyanakkor a szoftvere része egyáltalán nem. A menü, az ikonok szerintem rettenetesen rondák, illetve néhány óraszámlap kivételével a többi sem túl szép. Hardveresen megközelítőleg ugyanazt tudja, mint az Apple Watch Force Touch nélkül.

Ti mit gondoltok a Samsung új okosórájáról?

Olvasd el a hozzászólásokat is

50 Comments

  1. Mennyibe fog kerulni?

  2. Majdnem meglepődtem, hogy az Apple Watch után a Samsung is órát csinál és nem egy telefont akar az emberek karjára tenni.

  3. Ha már Android Wear akkor ZenWatch, szerintem. Persze csak ha nem lesznek korlátozások…

  4. Nekem tetszik. Ket kerdesre nem talaltam valaszt. Ez csak egy meretben lesz kaphato? iPhone-al fog tudni “beszelgetni”?

  5. Vicces fiú vagy reggel korán, hány féle okosórát gyártott a samu, mire nagy nehezen jött az Apple a gyerekbetegségeivel?

  6. @lambdacore: iPhone-nal nem használható.

  7. @XCage: a cikk sehol nem fényezi az Apple Watch-ot a Samsung órájával szemben. sőt, épp az szerepel benne, hogy ugyanazt tudja, mint az Apple Watch Force Touch nélkül. amellett:

  8. jól néz ki, de az apple szebb 😀
    (mikor jön watch “2”?)

  9. Nekem az a furcsa, hogy még a Sami fossa ki magából a termékeket, látványosan keresi az utat, addig az alma egy-egy jól meggondolt tipussal áll elő.
    Ugyanez igaz a telefonokra is. Egy iphone érkezéséről mindenki tud, hall, menetrendszerűen ősszel jön. Samu esetén bármikor olvashatja az ember, hogy jé, megint kijött egy modell. Mindenféle csinnadratta nélkül. Különös.

  10. Sziasztok! Nekem tetszik az óra. Ráadásul órának is néz ki. Remélem a követketkező apple watch is kerek lesz. Amit hiányolok mind a kettőböl, hogy nem tudnak egyedül létezni. Jó lenne egy sim kártyás verzió amivel mondjuk bluetooth headsettel telefonálni is lehetne, ha már annyiba kerülnek mint egy tavaji csúcsmobil.

  11. Használhatónak tűnik, ötletes is. De alapvetően teljesen más az irány. Míg az Apple ékszerként, divatos kiegészítőként kezeli az óráját, addig Samuék alárendeltek mindent a funkcióknak. Hogy Picasso-t idézzem:
    “Az Isten is csak egy másik művész. Kitalálta a zsiráfot, az elefántot és a macskát. Nincs igazi stílusa. Megpróbál ezt-azt kitalálni.”

  12. Sziasztok!

    Én egy LG G Watch-csal használom a i6-omat.
    Szerintem tökéletes kiegészítője, én nagyon szeretem.
    Designra is tetszik és 20eFt-ért vettem.
    Folyamatosan jönnek rá az updatek, kezd alakulni a Wear platform.

    A legutóbbinál pl. nagyon fluffy lett, hogy mehetnek az interaktív watchfacek külső fejlesztőktől a store-ba, illetve, hogy natívan fut pl a Google fordító.

    Csak azt állítod be, hogy az output magyar legyen és beletolod a csuklódat a szerencsés figura arcába majd automatikusan tolja neked a fordított kontentet. Zsír.

  13. @bangoheifetz: A Samsung Gear S-be például nanoSIM kártyát is helyezhetünk, aminek köszönhetően immár az okosórán keresztül is kezdeményezhetünk vagy fogadhatunk hívásokat, de akár SMS-t is küldhetünk. Sőt ugye megnyílik az út a mobilhálózatok kapcsolódására, így még szörfölhetünk a weben is vele az Opera Mini böngészővel.

  14. @Tian: a SIM opció már eleve feltételezi a mobilhálózathoz való kapcsolódást. 😉 de akkor ez már nem óra, hanem egy csuklótelefon. mondjuk ekkora méretű kijelzőn izgalmas lehet netezni, pláne jó hamar bezabálhatja az Apple Watch-hoz hasonlóan apró akku kapacitását.

  15. @Jadeye: Nem a cikkre írtam, hanem ef-daninak szólt, csak valamiért külön rakta.

  16. @XCage: Nem azt mondtam, hogy nem gyártott “okosórát” a Samsung. Azt mondtam, hogy előtte elképzelés nélkül próbáltak csinálni valamit. Jött az Apple Watch és hirtelen “talált” ötletet a Samsung. Persze vicces ez a Clickwheel, hogy betakarom a kijelzőt miközben navigálok, de a Digital Crown mégis csak gáz lett volna lemásolni.

  17. Ez legalább órának néz ki. Nekem a képek alapján, mert élőben még sajnos nem volt szerencsém látni, az apple watch egyenesen ronda. Nem ítélkezem, hanem a saját véleményem írom, mielőtt szétszedtek.

  18. @Tian: én azt olvastam valahol, hogy van belőle sim kártyás, de csak adat kapcsolatra. Telefonálni külön nem lehet.

  19. Jadeye: A bemásolt képed alapján én pont fordítva látom… a Samsung csinált kocka alakú órát, többet is… aztán az Apple azt lekoppintva csinált egy kocka alakú órát. Most a Samsung csinált egy kör alakú órát… Ki másol kit??

  20. @Balazs Pali: ha megnézed, a Samsung (megneszelve az Apple Watch hírét, és mindenképp az elsőségre gyúrva) korábban nem igazán órákat csinált, hanem egyszerűen csak csuklóra kicsinyített telefont. vagy karkötőt. az Apple meg azért nem csinált most kör alakú órát, mert a listanézetek meglehetősen ostobán néznek ki kerek kijelzőn, mert ahogy görgetsz, a kör átmérőjével közel azonos hosszúságú szöveg középen ugyan kifér, de a körívesen csökkenő szélesség levágja az adott szöveg két oldalát. négyszögletes kijelzőn nincs ilyen, a kijelző aljáról felgörgetett szöveg végig látszik, mert a kijelző szélessége változatlan. szoftveresen a Samsung által használt felület véletlenül épp az Apple Watch kör alakú ikonjai után vált szintén kör ikonossá. (de persze csak véletlenül.)

  21. @Jadeye: Meg persze véletlenül most jöttek rá, hogy lehet kombinálni a hagyományos órás megoldást az érintőképernyővel és ez most hatalmas innováció. 1 évvel azután, hogy az Apple bemutatta, hogy ezt hogyan lehet megcsinálni.
    Egyébként baromi vicces, ahogy a különböző újságírók elalélva mutogatják ezt a Clickwheel klónt az órán, hogy mekkora királyság, miközben úgy görgetik, hogy ki kell takarni a felületet, amin látnám, hogy mit választok ki.
    Egyértelműen látszik, hogy a Digital Crownra akartak ezzel reagálni, csak az elmúlt évek után azt nem akarták lemásolni, kerestek mást… Szar is lett.

  22. Egy dolgot mindenki elfelejt! A mobiltelefont nem az Apple találta fel. Ezt a fajta órát sem! Szerintem nem szabad az Apple-ről való másolásról sem beszélni. Az érintőképernyőt sem az Apple találta fel, már mobiloknál is volt előtte.

    Ahogy látom, a hozzászólások (persze eredmény nélkül) az Apple-t akarják kimosni abból, hogy az Apple Watch egy erős mellényúlás volt részükről, mert semmire sem használható és alig kell az embereknek! Ez persze nem baj, mert az Apple egyenlő az iPhone-nal, ha nem lenne mobiljuk, akkor még mindig olyan micro cég lenne, mint előtte volt. Tehát ezek nem problémák, csak ne járassa le senki magát azzal, hogy azt hiszi ezek Apple találmányok.

  23. @Trakken: és amúgy volt már a kezedben is Apple Watch, használtad is, és így tapasztalatból írod mindezt? vagy csak valahol olvastál arról, hogy alig kell az embereknek? utóbbi esetben a véleményed minden, csak nem megalapozott. csak mert az, hogy előrendelésben percek alatt elfogyott a készlet, az nem azt mutatja, hogy mennyire nem kell senkinek, hanem épp az ellenkezőjét. de eleve nem értem a problémádat. ha nem tetszik egy termék, nem veszed meg. ennyi.

    hol írt a fenti cikk arról, hogy ezek Apple találmányok lennének? a fenti cikk épp arról írt, hogy a Samsung új órája irigylésre méltó darab. persze nyilván könnyebb nagyvonalúan lesöpörni a kör alakú ikonok véletlen megjelenését, arra hivatkozva, hogy a mobiltelefont vagy az érintőképernyőt nem az Apple találta fel. de ki állította itt az ellenkezőjét? ki felejtette el? mert szerintem senki. vagy te nem gondolod, hogy ha egy termék olyan sikeres lett, ahogyan az iPhone, akkor annak valami oka is van?

  24. @XCage: a videóban ennek az ellenkezőjét mondják, ha megnézed – ez a helyzet időközben változott meg.

  25. @Jadeye:

    Igen, előrendelésből percek alatt elfogyott a készlet. Mennyi volt a készlet? iPhone mennyiség?
    Ne haragudj, de a Te véleményed nem megalapozott, mert nem arra válaszoltál, amit írtam, mellébeszéltél.

    A hozzászólásomban nem utaltam a cikkre és arra sem, hogy azt írtátok volna, hogy mi Apple találmány. Olvasd vissza kérlek, értelmezd és utána válaszolj rá, ha érted, amit olvasol, mert azt írtam, hogy a hozzászólásokban olvasható az Apple-ről való másolás, vagy hasonlókra utalás. Tehát hozzászólás, nem cikk!

    Természetesen az iPhone sikerének oka van, ezt pedig én nem vitattam! Gyakorlatilag a telefon emelte fel az Apple-t a mini cégek közül, de ezt írtam is. Természetesen az iPhone ma már nem ugyanaz, mint volt ez Jobs idejében, mert évről évre rosszabb. Amiket írtam itt régebben, azok mind beigazolódnak, többek közt az is, hogy az iOS már sosem lesz jó. Nem hogy hibákat javítanának ki benne, hanem halmozzák azokat. Na, ez viszont már óra téma:)

  26. @Trakken: nem beszéltem mellé. de szerintem nem lehet levonni úgy következtetést, hogy kézbe sem vetted az eszközt, csak fanyalogsz rajta, mert azok alapján, amit olvastál, nem tetszik. az Apple-t az iPod húzta ki a korábbi szakadékból.

    “azt írtam, hogy a hozzászólásokban olvasható az Apple-ről való másolás, vagy hasonlókra utalás”
    nem. te azt írtad, hogy “a hozzászólások (persze eredmény nélkül) az Apple-t akarják kimosni abból, hogy az Apple Watch egy erős mellényúlás volt részükről”

    “Amiket írtam itt régebben, azok mind beigazolódnak, többek közt az is, hogy az iOS már sosem lesz jó.”
    köszönjük, Feri… nem akarod végre befejezni?

  27. @Trakken: Csűrheted-csavarhatod, de ezt a fajta órát az Apple csinálta meg először (ismét).w Nem ők csináltak először “okosórát”, de az első olyat, ami nem egy telefont, hanem egy órát akar a kezedre suvasztani igen. Ők nyúltak hozzá az óraipar olyan megoldásához és emelték be a használatába, mint a korona és ők csináltak hozzá órás interfacet is. 1 évvel az Apple Watch bemutatása után előáll a Samsung egy hasonló, de más megoldáshoz, ami szintén a hagyományos óraiparból merít és te azt bírod mondani, hogy nem szabad az Appleről való másolástól beszélni? Nevetséges.

  28. @Jadeye:

    Ezért kértem, hogy először értsd meg, amit olvasol. Megint nem arra reagáltál, amiről szó van:(

    Az előbbi neked szánt válaszomban már nem a tartalom volt a lényeg, hanem, hogy nem a cikket, csak a hozzászólásokat véleményeztem.

    Ferizhetsz, én nem titkoltam ezt soha, csak az a nevem ki van tiltva, mert megírtam az igazat és ezt ez az oldal nem tűrte el. Ezért más név kell. Kérdésedre a válaszom, nem, nincsen mit befejezni! A cikkek butító hatását helyre kell igazítani néha.

  29. @ef-dani:

    Te elvakult vagy:( Ezzel nem érdemes vitázni!:(

  30. @Trakken:

    Mielőtt kiragadnád, itt nem a cikkről írtam, mint már említettem:) Utolsó mondatom általánosságban és a Ferizésre válasz.

  31. @Trakken: Biztos az elvakultságtól nem látom a Samsung korábbi 6 órájában az ebben az órában lévő vonásokat, az Apple Watchban pedig igen… Megmutathatnád az óraiparból emelet megoldásokat bármelyik korábbi Samsung órán vagy bármelyik Apple Watch előttin is. Nyilván nem fogod, mert nem tudod, de az elvakul én vagyok és nem te. Lol.

  32. @Trakken: azért lettél tiltva (és leszel is, ha továbbra sem változtatsz), mert folyamatosan, minden egyes cikknél szétoffoltad az eszmecserét “az iOS már sosem lesz jó” című monológjaiddal, ami kapcsán többen jelezték, hogy zavaró, hogy mindenütt ezeket a monológjaidat kell olvasni, és bár többször is megkértünk, hogy fejezd ezt be, ezt nem tetted. az meg, hogy ennek örömére regisztráltál több új névvel is, és folytatod az offolást ugyanerről, inkább nem is minősíteném. ez nem az igazság el nem tűrése, hanem az, hogy semmibe veszed az oldal moderációs elveit, és folyamatosan offolsz, ami sokakat zavar. tartsd be a moderációs elvekben foglaltakat, és akkor nincs min problémázni.

    a másik opciónk, hogy innentől kezdve kivétel nélkül az összes hasonló, folyamatosan negatív, sokak által zavarónak talált, hangulatkeltő jellegű hozzászólást egy laza csuklómozdulattal, nincs pardon jelleggel töröljük.

  33. Trakken !
    Feljebb írtad, hogy nem az Apple rakott először érintőkijelzőt az okostelókba, ez tény, de kapacitív érintőt igen és ez azért eléggé forradalmasította akkor a piacot. Azon kívül nem fura neked, hogy eddig az Apple IOS-e ha nem is hibátlan, de sokkal kisebb hv mellett tudja amit a csúcs droidosok 4x-5x akkora hv mellett és még stabilabb is azoknál. Az iphone előtt is ott voltak a szeren de csak a minőségre mentek és nem a kommerz cuccokra ezért nem voltak akkorák, de szinte kivétel nélkül aki komoly grafikát akart a az az ő gépüket és rendszrüket használta vmiért, azok stabilitása is példás volt. Utána ugye az iphone-t 5+2 év alatt a csúcsra tették és az őket is oda vezette, mert mindenképp inovatív volt már az első is, csak hát azt nem az EU-ba szánták, mégis sok van még itt is belöle. Az igazi áttörés még az “elcseszett antennájával” is az i4 volt, mind a külsejével, mind egészében, sztem.

  34. @gunar:

    Pontosan! Egyetértek abban, hogy gyengébb hardverrel jól működik (hibák kivételével) a szoftver. A kisebb hardver több akku időt produkál többek közt, persze ez oké. Ezért volt / van nekem is iPhone. Jelenleg azért van, mert méretben ez felel meg (5s). Természetesen nem mertem vállalni az iOS frissítésének nagy kockázatát 7-ről, így még rendben van. Na most, ha esetleg kijön megint 4″-os, de nem vagy műanyag gagyi és működne a szoftver, akkor váltanék arra!

    Ha a számítógépeket tekintjük, nekem a minőséget a Dell Precision és a ThinkPad W széria hozta. Nem fikázásból írom tényleg, de a MacBook-ok nem ennyire minőségiek. Nem megyek bele. Teljesen mindegy kinek mi tetszik:)

  35. @Jadeye:

    Magyarul akkor a szabályzatotokkal szembe mentek, miszerint az Apple ellenvéleményezett hozzászólásokat nem cenzúrázzátok? Gondolok itt a kritika azonnali törlésére. Google-ben keress rá: 10 perces email. Ne aggódj, szándékosan rombolásból ide nem regeltem azzal és nem is tervezem, mert nem célom rontani itt bármit is, egyszerűen leírom a véleményemet.

  36. @Trakken: fejezzük be végre ezt a meddő vitát. pontosan tudod, miről van szó, és pontosan tudod, hogy számtalan alkalommal terelted afelé az eszmecserét, hogy végül teljesen offtopic módon jött a szokásos monológ arról, hogy “az iOS már sosem lesz jó”, meg persze a hívásfogadási bug. többen jelezték feléd, hogy ez mennyire zavaró, hogy minden egyes cikknél ez megy, és semmi építő jellegűt nem tesz hozzá az eszmecseréhez, és mi is többször megkértünk, hogy fejezd be.

    utoljára írom le: azért lett tiltva a regisztrációd, mert nem tartottad be a moderációs elvekben leírtakat többszöri figyelmeztetés ellenére sem – és többször fenyegetőztél azzal, hogy amennyiben a hozzászólásaid törlésre kerülnek, akkor azt majd itt meg ott megírod nyilvánosan, mert bizony készítettél képernyőfotókat róluk, és direkt regisztráltál pár új profilt, arra az esetre, ha tiltanánk (a 10 perces email közbevetése is ugyanez…). a hozzászólásod elküldésével elfogadod a moderációs elveket. amennyiben nem vagy hajlandó elfogadni a moderációs elveket, akkor ne szólj hozzá.

  37. A Watch egy király cucc, ezt csak akkor érted meg ha van egy ilyened.
    Soha nem gondoltam volna, hogy ezt egyszer leírom :D.

  38. @Agent_H: és annak idején ugyanez volt az iPhone esetén is. 🙂

  39. @Trakken: “gyáva népnek nincs hazája” tartja a mondás, de ne vedd magadra, mint már soxor leírtam én az i5-ömre (tudom nem 5S, lehet azzal más) minden új beta-t feltoltam ami az utóbbi 3 évben kijött és sosem volat vele olyan nagy gondok, most is az IOS9 ucso beta-ja fut teljesen gond nélkül rajta az első este óta (mikor kijött) ergo ha mindig fent a beta és kipróbáltad volna őket akkor ha hibázik vmi nagyot, vissza lehetett volna tenni az ucso jó szoftot, én ezért csináltam végig és eddig igazolt az élet.
    A mac-eknél nem a notikra gondoltam feltétlenül és nam a mostaniakra, de vmi okból azt tolja még mindig minden grafikus és sok milllió amcsinak is bejön, persze vannak már pc amik elérik, sőt jobbak is annál a túlárazott Apple gépeknél, csak kinyitni nem szabad őket egymás mellett, mert meglepően nagyok a különbségek a precizitást és mást illetően.

  40. @Agent_H: Azért én hiányolom belöle a telefont, hogy magában is használhassam arra. Nekem pl sok esetben elég lenne ha lenne egy megfelelően vékony (max 5-6mm) érintőkijelzős nemileg okos (alap dolgok: email, stb szinkron) ami pl lehet mint a samu órája is e-simes ami akár működhetne azonos számmal mint az iphone-om és egy mozdulattal ki lehetne választani melyik legyen mint telefon aktiv, ha kézen van akkor automatikus lehetne ha eltávolodok a pl kocsiban, otthon, stb felejtett fő készüléktől, de erre x méternél figyelmeztetne is. Alsó hangon ennyi. 😀

  41. @gunar:

    Azért egy Dell Precision-hoz ne hasonlítsunk egy Apple gépet:) Minősége nem közelíti meg a Dell-t. A részletekbe most nem megyek bele, utána lehet olvasni. Teljesítményben megint alázza. Az Apple divatgép. Persze használják munkákra, de használatkor ki erre, ki arra esküszik.

  42. Amiről beszélsz az nem inkább alieware? Mióta az övék azóta ugrott a minőség persze, de mint írtam is én az iPhone előtti időről hoztam a példát főleg, amikor nem voltak ennyire egyformák a hardverek, mert az Apple meg nem állt be a sorba.
    Persze én sem vennék Apple notit mert nálam az is a 18.4-nel indul, az autó elviszi bárhova es ott meg használni kell csak.

  43. @gunar:

    Óóó nem. Egy laptop nem játékra való, szerintem! Nekem jelenleg Precision M4800 van. Én a Latitude és a Precision sorozatról beszélek. Ehhez van nekem dokkoló, nagy monitor, így otthon és az irodában kényelmes használni, emellett mobil, egy ekkora gép 6 órát kibíró akkuval teljesen rendben van.

  44. Szerintem a Samsung oraja sokkal szebb, “orabb” kinezetu. Nekem nagyon tetszik. Viszont ez a hatranya is egyben, mivel kijelzonek a kor alak hatranyban van a teglalappal( kockaval) szemben. Nem hiszem hogy indokolnom kellene, miert. Pl. a repulogepeken is csak kockakat hasznalnak, meg a muhorizont is ilyenen jelenik meg. Adott esetben alkalmas osszetettebb infok kijelzesere is.
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az en velemenyem szerint nincs letjogosultsaga egy ilyen termeknek, gyartsa azt barki. Nekem nem kell. De ez a sajat velemenyem. Akinek kell, vegyen, attol nem lesz hulye a szememben.
    Ja, bocs hogy a temahoz szoltam ?

  45. @Balazs Pali:
    1. Lattam.
    2. Nem.
    Nem megyek bele. Ertelmezz. Igazad van. Ne valaszolj. Koszonom.

  46. @Trakken: Nálam sem a játéké a szerep, csak utálom a kicsi kijelzőket ha azt nem kell kézben a fülhöz tartani (i5/5S az még jó, a többi utána nagy, nekem) De amikor több ablak van egy időben rajta és állítok be dolgokat amik több helyen változnak, stb, akkor kell a nagy kijelző és persze nem az irodában , hanem ahol éppen szükségem van a dolgokra, ami bárhol előfordulhat. Elég volt az Acer 9920 is csak van egy nagy bibije a bill. nem világít és sok esetben kellene, ezért jön majd egy 8935g 4maggal 2 vinyóval 18.4-en full HD-ban és látható lesz amit kell csinálnom bárhol, s ha nem tudok tv elé ülni akkor a F1-et is tudom rajta nézni. Nem is szeretem a játékokat a gépen sem. 😀

  47. Tavaly az Intel szivárotatott vmi nagy és sokmagos tabot (32mag/win10) arra vártam talán az kijön, de eddig sehol, ezrt marad az olcsóbb említett noti, mert ha elég minek a több 100e-s gép.


Add a Comment