fbpx Skip to content

Szerintem mindenkiről elmondható, hogy nem szívesen vált böngészőt. A hordozható számítógépeken ezt az alkalmazást használjuk a legtöbbször, így ha valamilyen okból váltani kell, akkor az szinte biztos, hogy kényelmetlen lesz számunkra.

Unknown-2

A Getbatterybox blogja most egy érdekes, de nem új keletű statisztikával állt elő múlt héten. Amennyiben hordozható Mac laptopunk van, abból is az újabb változat, amin a jelenlegi legfrissebb böngészők futnak, akkor érdemes az OS X részét képező Safarit használni a Google Chrome-mal vagy éppen a Firefoxszal szemben. Hogy miért?

A MacBookok egyik legjobb tulajdonsága az akkumulátor idő, mely az elején 8-12 óra is lehet az Apple szerint. Ez persze csak részben állja meg a helyét adott körülmények között, de elmondhatjuk, hogy átlagosan 4-8 óra között teljesít egy 2-3 éve használt gép. Ezt egyébként a PC-s laptopok máig nehezen tudták reprodukálni, pontosabban az akkumulátor sokszor előbb megy tönkre, mint egy hasonló kategóriájú MacBooknál.

A Getbatterybox csapat most kipróbálta, hogy melyik népszerű böngészővel használhatjuk legtovább a MacBookot. Itt természetesen a Chrome-ot, a Firefoxot és a Safarit próbálták ki, manapság ezeket érdemes használni. Tesztelés közben megnyitották a FaceBookot, YouTube-ot, Redditet, néztek filmet a Netflixen, kerestek a Google-ön, emaileztek a Gmailben és így tovább. Tehát teljesen átlagos használat alatt az alábbi adatokat kapták:

Averages-copy-1024x269

Jól látszik, hogy a Safari fölényesen nyert, utána a Firefox és végül a Google Chrome. Pontosabban a Safarival 6 óra 21 percet mértek, Firefoxszal 5 óra 29 percet, Chrome-mal pedig 5 óra 8 percet sikerült kisajtolni egy 13-as Retina MacBook Pro-ból. A tesztelés alatt semmilyen más alkalmazás nem futott és egy teljesen újratelepített, tiszta rendszeren próbálkoztak.

[poll id=”187″]

Elmondható, hogy a Safari használatával körülbelül 1 órával többet internetezhetünk, mint a Chrome-mal. Természetesen ha valakinek ez nem fontos, inkább a beépülőket (add-on) használná, akkor viszont a Chrome-ot érdemes használni, mert a Safari  meg ebben gyenge. Nyilván emiatt a statisztika miatt kevesen fognak most böngészőt váltani, de azért egy próbát szerintünk megér a Safari, ha eddig mást használtál.

További statisztikákat is végeztek a srácok ezeket itt tudjátok megnézni:

Composing-and-Sending-Email2-1024x511

Music-Streaming-1024x452

Enterainment-1024x528

General-News-1024x763

Tech-News-copy-1024x909

YouTube-1024x497

Search-Engines2-1024x551

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Utóbbi időkben ritka fos lett a firefox, mondom ezt úgy hogy mindig azt használom továbbra is. Chrome-ot elvből nem használok, safari meg biztos szépen fut macen, de nem windowson.

  2. Mada:

    Chrome-ot elvből nem használsz,(google keresőt sem?) de windows-t igen? 😀 Szerintem nyugodtan használd a chrome -ot, nem fogunk kitiltani érte… 😉

  3. Most jott ki az edge is
    Azzalmi a helyzet?

  4. @scania460: én próbáltam, és tetszett, de ettől függetlenül nem lett jobb, mint a többi.

  5. @AppleFan:

    Nagyon vicces 😀
    Nincs bajom a google-el, a chrome-ot sem szaroztam le, mert nem használom. Nem fogok chrome-ot használni továbbra sem, nem győztél meg 😀

  6. több mint 10éve firefoxot használok és nem fogok váltani – az tuti…

  7. Mada: csodába, pedig kaptam volna érte részesedést 😀

    Scania460: gyors lett, sunSpider benchmarkon az egyik legjobb, de maradok a chrome -nal.


Add a Comment