fbpx Skip to content

Azt hiszem, korábban is találkoztam már a Lumy-val, de valahogy eddig nem keltette fel az érdeklődésemet, csak ebben a borús időjárásban.

Screen Shot 2015-05-22 at 11.23.02

Komolyra fordítva a szót, a Lumy nemrég frissült, ami tulajdonképpen az egyik legfontosabb alkalmazás lehet a fotósoknak. Nem számít, hogy iPhone-nal vagy éppen profi fényképezőgéppel fotózol, a Lumy mindkettőnél hatalmas segítség lehet.

Az indítása után rögtön egy rövid bemutatóval találkozunk, amiből megismerhetjük az alkalmazást, érdemes végigmenni rajta. A Lumy tulajdonképpen arra jó, hogy a pontos helyzetünk alapján megmondja, mikor kel fel a nap, vagy éppen mikor megy le. Természetesen nem csak ezeket, hanem az ehhez kapcsolódó, úgynevezett “Magic Hour”-t is, ami például naplemente vagy napfelkeltekor a kék óra.

Photo 1 9 Photo 2 6

Ha jobbra húzzuk el az adott időpontot, beállíthatunk értesítést, így például nem maradunk le egy időpontról, amikor fotózni szeretnénk. Ugyanitt ha balra húzzuk el az adott időpontot, bővebb információt kapunk. Egyébként a helyzetmeghatározás remekül működik, utcára pontosan kapjuk az időpontokat, ami sokszor számíthat.

Photo 3 3

A mai nap így néz ki, jobb oldalon látható, hogy enyhe esőt is mutat, illetve beraktam egy értesítést ma estére (bal oldalt a kis harang). Pozitívum még, hogy az értesítéseket beállíthatjuk akár 1-2 órával előbbre is, így biztosan nem maradunk le az adott eseményről, illetve rendelkezik Apple Watch felülettel is. 🙂

Photo 2 1 

Nekem kifejezetten tetszik az app, könnyen használható, ellenben sajnos nem ingyenes, bár ez a 2 euró szerintem nem sok érte, ha valaki sokat fotózik ezekben az órákban.

[appstore id=”908905093″]

Ismét van 1db redeem kódunk, ami a magyar Apple Store-ban használható fel. Este 8 óra 22 perckor kisorsoljuk az ennél a cikknél hozzászólók között! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. Benevezek 😉

  2. Elég érdekes

  3. Érdekes

  4. Tavaly nyaron hasznos volt, igaz nem ez az app, de egy ugyanilyen funkcioju. 🙂 Nyaralaskor is tokeletes, ha szeretnel szep kepeket kesziteni. 😉

  5. Nevezek 😀

  6. Engem is érdekelne 😀

  7. jól megfogalmazott cikk,érdekel az aplikésön 😀

  8. l0l

  9. Jöhetne 🙂

  10. Hasznos lehet! Köszi

  11. Szerintem is tök jó!

  12. Nagyon jól jönne 😉

  13. Eléggé jól jönnne nagy tetszetős 😉

  14. Nevezek! 🙂

  15. Itt az ideje, hogy végre nyerjek valamit 🙂

  16. Talán egyszer nyerhetek en is

  17. Jelentkezek,
    hátha nyerek:-D

  18. Ilyen progi a Sol:Sun Clock is. Abban térképen is ki tudod választani a kívánt helyet, ha nem az aktuális lenne

  19. Én is nevezek

  20. Őszinte leszek, feleslegesnek tartom ezt az appot. Nincs is rá szükségem. De remélem nyerek. Ha így lesz, odaadom valakinek a kódot ingyen.

  21. Jöhet! 🙂

  22. Hirtelen az összes beregelt és ma nyolcig beregelő user pro blue hour fotós lesz…. és roppant módon kell nekik ez az app. Vicc.

  23. Egyszerű és nagyszerű. Elfogadnám!

  24. húdeizgi… 🙂

  25. ‘oszt fényképezőgépe van egyáltalán? 🙂 Telefon nem ér.

  26. Nem is értem hogy nem én nyertem 🙂

  27. Szívesen használnám 😉

  28. Szivesen hasznalnam 😉

  29. Akkor én is benevezek érte.

  30. Buvos kek ora szamit naplemente utan 1-2raig meg agy napfelkelte elott. Ehhez eleg a google aki megmondja melyik mikor van es szevasz


Add a Comment