fbpx Skip to content

A Star Wars 7. részének, Az Ébredő Erő új előzetesének apropóján gondoltam, írok egy gyors tesztet a viszonylag friss játékról, a sorozat ihlette Star Wars Rebels-ről.

starwarsrebels_cover

A Star Wars Rebels játék a nevéből adódóan is az animációs sorozat eseményeire és karaktereire épít. A történet nem a sorozat egyes részeit dolgozza fel, hanem inkább azt, ami egy-egy rész közt történt a Lothal bolygón, így nem fog spoilerezni és nem lesz senkinek sem olyan érzése, hogy egy az egyben a sorozatot kell végigjátszani. A játék célja, hogy a rászorulókat megmentsük a Birodalom erőitől és segítsük őket túlélni a vészterhes időket, hiszen egy új remény van születőben.

starwarsrrebels

A játék során platformer játékhoz méltóan oldalnézetben kell ide-oda rohangálnunk, háztetőkre fel- és leugrálnunk, miközben különböző tárgyakat kell összegyűjtenünk és le kell számolnunk a rohamosztagosokkal és egyéb birodalmi haderővel. Sajnos eddigi tapasztalataim alapján elhalálozás esetén az egész pályát újra kell kezdenünk, így érdemes okosan játszani. A megmenekített lakosok számára egy menedék falut kell létrehoznunk, amit fejlesztgetnünk kell, viszont a lakosok meg is hálálják, amit értük tettünk, így ellátnak különböző tárgyakkal, ami a karakterek fejlődéséhez kell, vagy épp információval, ami a további küldetésekhez szükséges.

starwarsrebels

A sorozatból már megismert főbb karakterek mindegyikét egy idő után megszerezhetjük, így van amikor Ezrával a padawannal, de olykor mesterével Kaanannal vagy épp Zebbel, az utolsó lasattal kell a küldetéseket teljesítenünk. A játéknak ismerős ‘starwars-os’ hangulata, képi és zenei világa van, ami miatt a rajongóknak mindenképp érdemes egy próbát adni neki. Sajnos nem egy kiemelkedő alkotás és csak pár pálya játszható ingyen, de szerintem aki most az új előzetes miatt Star Wars-lázban ég, annak talán egy kicsit tudja csillapítani a várakozását decemberig.

[appstore id=”907774576″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment