fbpx Skip to content

Még 2012-ben írtunk arról, hogy a Vodafone korlátozta egyes díjcsomagok esetén a VoIP-appok használatát, ahol ezekben az esetekben legtöbbször nem csak az internet-alapú hanghívás, de még az üzenetküldés sem működött. Így adott esetben nem csak a FaceTime és FaceTime Audio, hanem a leggyakrabban használt VoIP-appok, így mondjuk a Viber vagy a Skype sem működött megfelelően, vagy egyáltalán nem.

https___www_vodafone_hu_images_halozat_footer-hungary-map2

A Vodafone a tegnapi bejelentése alapján változtat ezen, és április elsejétől (de nem áprilisi tréfaként) minden jelenleg forgalmazott, mobilinternet hozzáférést is tartalmazó lakossági előfizetéses csomagjában szabadon, korlátozás nélkül lehet használni VoIP, azaz internet protokoll alapú hang- és üzenetküldő alkalmazásokat a Vodafone 98,4%-os lefedettségű mobil szélessávú hálózatán, jelentette be Diego Massidda vezérigazgató.

A bejelentés a jelenlegi lakossági Go, Go+, valamint a Red csomagok előfizetőire, a MobilNet (Basic, M, L, XL) mobilinternetes adatcsomagok felhasználóira és az Üzleti Red, a Vállalkozói Fix és Osztható csomagok előfizetőire vonatkozik.

Magyarországon a Vodafone vezette be elsőként a korlátlan hívás és SMS küldés lehetőségét, emlékeztetett Massidda. Mint mondta, a Vodafone most Magyarországon szintén az elsők között vezeti ki a VoIP korlátozást és teszi szabadon használhatóvá az internet alapú hanghívást illetve chat szolgáltatást kínáló alkalmazásokat.

A mobilinternet és az okostelefonok elterjedésével az internet alapú hanghívások, illetve chat szolgáltatások egyre népszerűbbek és a megbízható, nagy kapacitással és országos lefedettséggel rendelkező szélessávú mobiladat hálózatunk magas színvonalú ügyfélélményt tesz lehetővé a VOIP szolgáltatások használata esetén, mondta Diego Massidda.

A sajtóközlemény teljes szövege ide kattintva olvasható.

Úgyhogy ha Vodafone-os vagy, és nálad sem működtek a VoIP-appok, akkor már csak az áprilist kell megvárni, és nem lesz ezzel gond.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Vodás vagyok és eddig se volt soha semmi gondom a voip-alapú appokkal. Pedig az előfizum tipusa beleesik a fentebbi felsorolásba.

  2. Nalam a viber nem kuldte el az uziket sajna. Bar szanalmas, hogy ilyet megtehettek vagy megtehetnek. Fizetek egy szolgaltatasert, es nem hasznalhatom arra amire akarom.

  3. Nekem se volt semmi problémám(leginkabb Skypeot használok)… mondjuk én Bm/Tsz tarifaba vagyok…. Viszont így felvetődik a kérdés h mi alapján döntötte el a voda h kinél korlátozza és kinél nem…?!

  4. Nekem eddig is működött!!! Inkább azt kellene behozniuk,hogy redes létemre ne keljen plusz adatot vennem ha elfogy a netem!!!!!Pedig azt mondták továbbra is lesz netem csak lassítva!!!! Hát jol átbasztak

  5. Nem ba…ak at! Csak annyira le van lassitva , hogy az mar hasznalhatatlan . Nekem is igy van sajna ! Egyebkent a 8.1.3 ra jb-rol tud valaki valamit?

  6. Gaaloliver:
    Ott a red plus csomag, 13990Huf, 4gb internet. Akinek tobb kell, az valtson. Magasabb tarifara a vodaHu is enged valtani husegido hosszabbitas nelkul.
    Red csomagban eddig sem volt voip tiltas, akinek mukodott, ez volt az oka

  7. “Mint mondta, a Vodafone most Magyarországon szintén az elsők között vezeti ki a VoIP korlátozást és teszi szabadon használhatóvá az internet alapú hanghívást illetve chat szolgáltatást kínáló alkalmazásokat.”

    A többi szolgáltatónál is van ilyen tiltás? Évek óta használom a facetime-ot a T-nél, de sosem volt problémám.

  8. FaceTime az nem korlátozható ilyen módszerekkel …
    Egyébként a 4 gb az tényleg kevés… Csak hordozható wifi kütyüvel tudsz nagyobb csomagot venni. Én pl mindig spotify-t hallgatok és az generál adatfotgalmat

  9. @Burgesz: adott portok letiltásával jóformán bármi korlátozható, hiszen ha az általa használni kívánt porton nem tud kommunikálni, akkor nem fog működni sem.

  10. nekem csak annyiban tünt fel ez hogy képeket nem tudtam küldeni viberen és fogadni se, a kis kép megjött, de megnyitás már nuku!

  11. Nemb*szol, hogy eddig ezert volt sz*r a viber meg a skype!!! Hogy rohadna meg!!

    A fb hivas amugy jobb minosegu 1000x mint a sima telefonhivas a vodafonnal!! Nevetseges.

    Tererom meg sose szokott lenni, valoszinuleg mindig a maradek 2%-ban tartozkodom…..

  12. Április 1-én oldja fel? Az jó lesz 😀

  13. Mi a picsaert kell ez a korlatozas ebben a retkes orszagban?
    Itt minden annyira bonyolult es tetu lassu…Annyira orulok hogy mar nem vagyok otthon!


Add a Comment