fbpx Skip to content

Mint ahogy azt már megszokhattátok, az új készülékek megjelenése kapcsán elmaradhatatlan az összes eddigi iPhone-nal történő összehasonlítás. Az EverythingApplePro csapata ezt is elkészítette nekünk.

Screenshot+2014-09-20+20_56_06

Érdemes megfigyelni, hogy a készülékek bekapcsolási sebessége az elmúlt évek során jelentős mértékben nem változott, szinte iOS verziótól függetlenül néhány másodperces eltérésekkel indulnak el. Ez természetesen nem meglepő, hiszen nem csak a hardver erősödött az évek során, hanem a szolgáltatások száma is növekedett, ami plusz erőforrás-igénnyel is járt.

Ami pedig ugyancsak figyelemre méltó, az a 2G meglepően gyors feléledése, valamint a nagy testvérek közül az 5s indul el leghamarabb, majd csak utána következik a 6 és a 6 Plus.

A videó további részében megnézhetitek a támogatott készülékeken a geekbench által adott pontszámok összehasonlítását, valamint egy teszt weboldal betöltését, ahol a 3G meglepően pocsékul szerepelt, ez pedig annak köszönhető, hogy az iOS legutolsó kompatibilis verziója (4.1.2) nem erre a készülékre lett már optimalizálva.

Érdemes megnézni a videót, hiszen itt látszik csak igazán, hogyan fejlődtek az Apple okostelefonjai az évek során, megjelenésükben és szoftverükben egyaránt:

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Nem nevezném fejlődésnek ami itt folyik… Sajnos màr az I4s esetén sem volt előrelépés 5-re vàltani… A software ronda lett a készülékek pedig egyre instabilabbak…

  2. Szerintem itt ez a teszt félrevezető 1 picit… Ugyan is mindegyik telefont a saját szoftverével (amivel megjelent) kéne tesztelni! A telefonok lassulnak az új rendszerel. Szerintem nem is keveset….

  3. @brudav85: világ soha nem fejlődött 🙂 csak változott 🙂 nincs is szükség arra, hogy állandóan a fejlődés szót használjuk …. a változás a fontos ….

  4. Nem 2db 4S van véletlen a videóban, 4 meg egy sem?

  5. Szerintem teljesen jópofa a cikk … jó látni, hogy változott … és az az is igazság a szemből nézem és eltekintek a méretnövekedéstől 🙂 most is ugyanúgy néz ki 🙂 persze egységeb voltak változások 🙂 a régi szoftver annyira irritálóan gusztustalan volt 🙁 a bőrtextúráival, szürke színeivel, gombjaival, hogy nagyon – nagyon sokáig vaciláltam, hogy ne egy droidos telefont vegyek … csak a telefon design-je győzött meg (3Gs) … szerencsére … és amikor lecserélték az iOS design-ját, már fel is lélegeztem, hogy végre felnőtt az Apple is a világhoz … a 3-as széria annyira szép és elegáns volt, amilyet még nem látott abban az időben a világ 🙂 a 4-es hozta a szintet sokkal markánsabb formavilággal … sajnos az 5-ös széria egy borzalmas döntés volt 🙁 semmilyen újdonságot nem hozott a forma, csak egy iszonyatosan sérülékeny hátoldalt 🙁 még szerencse, hogy jött az S-nél az ujjlenyomat olvasó 🙂 …. és akkor idén megjelent a sokat vitatott 6-os 🙂 végre megint változtattak a formán, végre megint egy kicsit “puhább” nőiesebb lett és végre a hátoldal sem olyan osztott, mint az 5-ös szériában … csak az a fránya méret és a sok-sok vitát kiváltó vonal 🙂 de hát a piac és a funkcionalítás az nagyon fontos kritérium .) … és az iOS8 is sokat finomodott formailag ( nem látványosan ) …

  6. Az inditási sebesség az eredeti gyári szoftverrel szuper gyors volt , bekapcsolás után 5 mp alatt készen állt! Az uj 8 frissités után ez az idő kb 25 mp lett! Vissza állitottam a 7.1.2- re és maradt eza 25mp!

  7. @Put2: épp ez a lényeg ebben a tesztben, hiszen szinte senki nem hagyja az eredeti verzión a készüléket, hanem frissít, ha kijön új iOS-verzió. ezen túl a kezdeti verziót csak iPhone 4 és korábbi készülékeken lehetett volna visszatenni, de ott is csak akkor, ha van SHSH az adott verzióhoz, és a baseband miatt egyébként is lettek volna problémák. olyan készülékeket találni meg, amin még a kiadásakori iOS-verzió van, nagyjából lehetetlen.

  8. Most tényleg fontos hogy mennyi idő alatt bootol ? Sztem huszadrangú szite sosem kapcsolón ki max havi 1! Akkor meg kibirom!

  9. Azt hiszem mindenkinek más a fontos!

  10. Doboz és mérési eredmény alapján 2 4s van,de az egyik valamiért sokkal lassabban kapcsol be.
    És mik azok a megahercek a telefonok felett?
    A 6 és 6 pluszban 2.0 Ghz a proci tudtommal,a 4s-be pedig 1Ghz dual,a 4 ben pedig 1Ghz szimpla van nem?A 3 gs ben pedig 600 mega asszem.

  11. @szabi02020, @dcsatlos: a CDMA-s iPhone 4 pont ugyanolyan antenna-csíkokkal rendelkezik, mint az iPhone 4s.

  12. @Jadeye: Ezt nem tudtam!

  13. Dcsatlos: Nem, nem jól tudod.:) Keress rá, most nem írnám le. Amúgy a tesztben az egyik sima 4, látszik a tesztben is. Az egyik érték ugyan közel egyező, de a másik dupla!

  14. Szerintetek a 2G manapsag mennyire szamit jo telefonnak? Mennyire hasznalhato? Majd X ev mulva a 4S-nek is ennyire csokkenni fog az erteke? (Manapsag egy 2G, legjobb allapotban zsebkarcos, 15-20 rongy…)

    Amugy jo kis szemleltetes, hogyan haladtak a korral es mondani szokas, hogy a tortenelem ismetli magat; az iOS 7-ben visszatert az eredeti dock.. Elejen meg furcsa volt, hogy nem a talcas, de mar egeszen megszoktam 🙂


Add a Comment