fbpx Skip to content

Pár napja jelent meg az App Store-ban a Bugs vs. Aliens akció-runner stílusú, magyar fejlesztésű játék. A Bugs vs. Aliens-t három debreceni srác több mint egy év független és önfinanszírozású fejlesztés után mint stúdiójuk, a Keemba Studios első játékaként mutathatták be a nagyközönségnek.

bugsvsaliens

A játék egy 3D-s akció-runner, melyben a játékos egy, az idegen betolakodók ellen fellázadó bogárrajt irányít azért küzdve, hogy túlélje a megszállást a “fűszálak szintjén”, az otthont jelentő mikrokozmoszban. A győzelem titka a Hős-bogarak “megidézése” (unlockolás útján), képességeik felfejlesztése, végül pedig a Hősök csapatba szervezése. A játék az intelligens rajmozgó karakter-viselkedésével – melyet mesterséges intelligencia és egy fizikai motor működtet – kiemelten egyedi aspektust ad hozzá az endless runner stílushoz.

A stílus tömör lényege a “fuss, amíg bírsz”, emblematikus képviselői között említendő a Temple Run sorozat, a Subway Surfers, a SEGA fejlesztésű Sonic Dash, vagy a Gameloft egyik sikerjátéka, a Gru-mozi-ihletésű Despicable Me: Minion Rush.

bvsa_iphone_shot2 bvsa_iphone_shot3

A játék által nyújtott fontosabb feature-ök, a teljesség igénye nélkül:

  • adrenalin-fűtötte akció fizikával és mesterséges intelligenciával megspékelt rajviselkedéssel fűszerezve
  • bátor Hős-bogarak upgrade-elhető vezérképességekkel és eredménynövelő kvalitásokkal
  • legmagasabb pontszám vezérelte team-rendszer
  • 51, kihívással teli szint
  • könnyen kezelhető, tilt, tap or slide irányítás
  • 29 Game Center achievement, valamint 10 egyedi ranglista

A játék ingyenes, viszont számos, játékon belül megvásárolható (in-app) tartalmat nyújt, többek között virtuális pénznem-csomagokat, Hős-bogarakat, booster-csomagokat és “új életeket”. Annak ellenére, hogy az endless run típusú játékokat kifejezetten nem szeretem, a Bugs vs. Aliens mégis le tudott kötni, szórakoztatónak találtam.

[appstore id=”850417854″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment