fbpx Skip to content

Néha vannak olyan hírek, amik mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni, épp ilyen az alábbi is. Az egész egy eBay aukcióval indult, ami így önmagában még teljesen érdektelen lenne, ám a felkínált tétel meglehetősen különleges: egy korábbi Apple-alkalmazott névjegykártyáját vásárolhatja meg az érdeklődő egy Apple dolgozói pólóval és nyakbavalóval együtt – amiben a különlegesség az, hogy az illető neve Sam Sung.

sam-sung

Persze ez a vicces párosítás rövid idő alatt felkapottá tette az aukciót, aminél az aktuális licit összege már 5000 amerikai dollár felett jár. Sam Sung az aukcióból befolyó teljes összeget ráadásul egy helyi jótékonysági szervezet, a Children’s Wish számára ajánlotta fel.

Sam az alábbiakat írja az aukciónál:

Üdv mindenkinek,

a minap előkerült az egyik régi névjegykártyám, amikor az kipottyant egy könyvemből. Így ezt most aukcióra bocsátanám, azzal a céllal, hogy egy jótékonysági szervezetnek gyűjtsek ezzel pénzt. Ez az utolsó olyan névjegykártyám, amin együtt szerepel az Apple és a Sam Sung név, és az aukció teljes (nettó) bevételét a Children’s Wish számára ajánlom fel, ami egy beteg gyerekek kívánságait teljesítő nonprofit szervezet.

Az ötödik képen látható Jennifer Petersennel – ő a szervezet igazgatója – egy közös képet is közzéteszek majd a Twitter és Instagram profilomon (facebook profilom nincs, ami megtalálható, az nem én vagyok!), amikor átadom majd a bevételről szóló csekket.

Mindennek a célja a jótékonykodás – a szervezettel kapcsolatos információk pedig megtalálhatóak a childrenswish.ca/en-bc oldalon.

Igazán jól éreztem magam, amikor az Apple-nél dolgoztam, és nyugodt szívvel ajánlom másoknak is [mint munkahelyet]. Remélem, hogy a régi névjegykártyám egy hozzám hasonló Apple-rajongóhoz kerül majd, némi humorral fűszerezve, és azzal a szándékkal, hogy egy jó ügyhöz sikerül vele pénzt gyűjteni. Ugyanakkor az aukció nyertese nem csak a névjegykártyát kapja meg, azt bekereteztettem a régi egyenruhámmal (lásd a képen), és a postázást is én állom. Sok szerencsét!

Köszönöm mindenkinek, aki megnézi ezt az aukciót, és segít nekem támogatni a Children’s Wish törekvéseit.

sam-sung-card

Maga az aukció egy igazán jó ötlet, az meg, hogy a bevételt jótékonysági célra ajánlja fel, külön pluszpontot ér, de az egész lényegét az Apple-Samsung viszálynak köszönhető ironikus helyzet adja.

Én személy szerint nem csodálkoznék, ha ennek az aukciónak a hírére azok is előkeresnék a névjegykártyáját, akiknek korábban, az Apple Retail Store-ban eltöltött munkája során adott – no persze a kérdés csak az, hogy ha valaki így is tesz, vajon követi-e Sam Sung példáját, és a bevételt jótékony célra ajánlja-e fel, vagy esetleg megtartja azt magának.

Mivel a modern tündérmesékben egyre nehezebb hinni, ezért jusson eszünkbe az, amikor 2 évvel ezelőtt felbukkant a hír, hogy valóban dolgozott az Apple Vancouverben, a Pacific Centre-ben lévő boltjában Sam Sung nevű illető, akinek a létezésében többen is kételkedtek anno, és aki időközben, 2013 végén intett búcsút a cégnek, illetve a jótékonysági szervezet Twitter fiókján is kint van az aukció, ahogy az fentebb is látható.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Nájsz, remélem eléri akár a 10k USD-t is. A cikkben van egy elírás a hölgy nevével kapcsolatban.
    ” I’ll be posting a picture of Jennifer Petersen [with an “e” this time]”

  2. @Dareeo: javítva, ezt időközben módosította, mert amikor a cikket kitettük, még Peterson volt.

  3. Igen, tudom.

  4. Már US $80,200.00 jár a licit ebay-en. Durva


Add a Comment