fbpx Skip to content

Három héttel ezelőtt bukkant fel az interneten egy új magyar ötlet, a LapTape, ami egy elképesztően egyszerű megoldás arra, hogy ne csússzon az ölünkbe az iPad, vagy adott esetben a MacBook Air. Az ötlet annyira egyszerű, hogy sokaknak már az lehet a bosszantó, hogy nem ők maguk találták ki. 🙂

laptape

Mivel nekünk is megtetszett a dolog, így kértünk egy teszt darabot az ötletgazdáktól, Müller Tamástól és Demmel Dánieltől, hogy ki tudjuk próbálni a terméket, ami pár napja meg is érkezett. Persze ez még csak egy “működő prototípus”, tehát nem a végleges termék: csak a funkcionalitásában hasonlít a tervezett végtermékre, a design még bőven finomodhat a megjelenésig, ugyanakkor magát a koncepciót azért megfelelően bemutatja, hogy mire is lesz ez jó.

laptape_csomagolas

A LapTape egy állítható körméretű szalag, ami gyakorlatilag olyan, mint egy széles cipőfűző, amit a két térdünkre akasztunk, és van rajta két mozgatható fül, amikbe beleakaszthatjuk az iPad vagy mondjuk a MacBook Air két alsó sarkát. Emiatt a LapTape egyszerűen zsebre vágható, hiszen nagyon kicsi, és anyagának köszönhetően a füleket kivéve még akár össze is gyűrhető, és így még a tenyerünkben is könnyen elfér:

laptape_kezben

A használata is legalább annyira egyszerű, mint maga a termék: amikor mondjuk a kanapé végébe helyezkedve az iPadről néznénk filmet vagy azt nyomogatnánk, a LapTape segítségével az iPadet a két térdünkre akaszthatjuk, így az nem csúszik az ölünkbe, és ezzel felszabadul a két kezünk. Mivel a MacBook Air is meglehetősen kicsi és vékony, így természetesen azzal is használhatjuk.

laptape_hasznalatban

Maga a szalag az anyagából kifolyólag meglehetősen erős, így az iPad súlya semmiféle megterhelést nem fog jelenteni neki, illetve probléma nélkül használható más készülékekkel is, a kérdés csak azok vastagsága, hogy a sarkuk így beleférjen a kis műanyag fül és a szalag közé. Én ezen cikk írása közben jelenleg egy 15″-os retina MacBook Pro-val az ölemben használom, de még azt is simán elbírja annak 2kg-jával együtt, bár nyilván nem erre van tervezve.

Tamás és Dániel a LapTape elindításához egy, április 8-ig tartó Kickstarteres kampányt is létrehozott, ahol a közösségi tőkegyűjtés célja az, hogy elindulhasson a tömeggyártás. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az első 300 támogató, aki legalább 13 angol fontos költséggel (nagyjából 4800Ft) hozzájárul a projekthez, az elsőként kapja meg a piros, korlátozott számú, “early bird” támogatóknak szánt LapTape-et, és ez az ár egyben a világ bármely tájára történő postázás költségét is tartalmazza.

A kickstarteres projektet ide kattintva éred el, ahol támogathatod is: LapTape: The world’s tiniest hands-free tablet holder!

Neked hogy tetszik az ötlet?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Az ötlet jó, egyszerű mint egy faék, az ára hátborzongatóan magas!

  2. Csatlakoznék az elöttem szólóhoz ! Ilyen árért nem gondolkodok el a vásárláson , inkább csinálok magamnak !

  3. @mikey™: az ára a kickstarter kampány esetén ennyi, ez később változhat. itthon nyilván magas, de ha mondjuk Malajziába kell megrendelni innen, akkor mivel a postaköltség is benne van, így az már lejön belőle. persze ez az itthoni megrendelők számára nyilván nem vigasz.

    @mrisz32: csak bátran, mert tényleg jópofa megoldás.

  4. zsir a cucc, bar egy fuzoert 5 rugo nem gyenge. realis arat kb 2000 ft-ig tudnam elkepzelni.

  5. Miért kéne itthon kifizetni a Maláj postaköltséget? Az árnak nem kell tartalmaznia az elküldés költségét. De egy szalagért és két műanyagdarabért tényleg soknak tűnik az 5000 pénz.
    Az ötlet azonban jó, le kéne gyorsan védetniük.

  6. Pár hónap és elárasztja az ebay-t 500 forintos áron, ingyenes kiszállítással!

  7. Ebay, kinai oldalakon simán mindent meg lehet venni 1-5 € között, és ugyan olyan jol el látják a funkciojukat

  8. <3 haters… Itt nem arrol van szo h egy szalagert 5000 forintot kernek, az otletet fizeted, hiaba egyszeru , nem jutott eszebe eddig senkinek, ebayen hiaba talalod meg 5€-ert az lopas…Tiszteljuk az embereket es otleteiket emberek! iPad sem lenne annyi amennyibe kerul, toredekebol ossze tudjak rakni, itt az erot es idot, penzt es kreativitast jutalmazod meg azzal h fizetsz a keszitoknek

  9. A 13 font speciális kickstarter ár, valóban. Kicsit lejjebb látszik, hogy 7000-ért fogják árulni minimum (retail price will be £18 or more). Ez még apple logóval sem lenne kevés sajnos. De az ötlet jópofa mindenképp.

  10. Az ötlet jó! Most csináltam meg kb. 20 perc alatt samponos dobozból. Nagyon jól működik. Remélem összejön a srácoknak. $ 5-10 között szerintem jól fogyna.


Add a Comment