fbpx Skip to content

Aki szeretné időjárási adatokkal egy kicsit felturbózni iOS-készülékének megjelenését, az minden bizonnyal örülni fog az “iOS 7 LockScreen Weather” nevű tweaknek. A másfél dolláros csomagot letölthetjük a Cydiából, és amint azt egy iOS 7-en futó kiegészítőtől joggal elvárhatjuk, kompatibilis az ARM64 processzorral rendelkező készülékekkel is.

ios_weather_widgets_01

A tweak egy élő, automatikusan frissülő időjárás-előrejelzővé változtatja a kezdőképernyőt. Az információkat a beépített Időjárás (Weather) alkalmazásból veszi, és kijelzi az aktuális hőmérsékletet, valamint annak minimumát és maximumát, egy szöveges összefoglalót a jelenlegi időjárásról, illetve egy rövidtávú előrejelzést is.

Az iOS 7 LockScreen Weather egyike azoknak a kiegészítőknek, amelyekről azt gondolhatnánk, hogy egyenesen az Apple-től származnak. A program a Saurik által készített widget-keretrendszert, a Cydgetet használja, és remekül belesimul az iOS designjába.

ios_weather_widgets_02

Ennek ellenére van néhány probléma vele. Az első inkább csak egy kényelmetlenség: a helyi időjárás-előrejelzések testre szabásához nincsen felület a beállításokban, így azt manuálisan, a konfigurációs fájl szerkesztésével tudjuk csak egyelőre elvégezni. A fejlesztő azt ígéri, hogy ezt egy frissítésben javítani fogja.

A másik gond pedig az, hogy az iPhone 5-nél régebbi készülékeken nem mindig fut rendesen a program. A fejlesztő, “A Pint Of Milk” szerint viszont “hamarosan a régebbi készülékek támogatása is teljes körű lesz”. Ennek megfelelően lehet, hogy érdemes várni a vásárlással, például a következő frissítésig.

Nem új fejlesztés, azonban csak nemrég frissült az immár iOS 7-et is támogató Forecast. A rendkívül ismert és népszerű tweak hasonlóképp a lock screenre tesz ki időjárási adatokat. A fejlesztő, David Ashman, az iOS 7 Weather alkalmazását tekintette alapnak a felhasználói felület tervezésekor. A Forecast telepítésével egészen egyszerűen lecserélődik a háttérkép egy élő időjárás-előrejelzésre, méghozzá ugyanarra, amit magában a beépített időjárás appban láthatunk.

ios_weather_widgets_03

A tweak egy érdekes kényelmi funkciója az, hogy amikor a lezárt készüléken jobbról balra, tehát a feloldáshoz szükséges iránnyal ellentétesen húzzuk el az ujjunkat, akkor egy óránkénti és havi előrejelzéseket tartalmazó oldalra jutunk. Itt megtalálhatjuk még a napi legalacsonyabb és legmagasabb hőmérsékletet is.

ios_weather_widgets_04

A másik kiegészítővel ellentétben a Forecast már most rendelkezik egy beállítási felülettel, amit a Beállítások (Settings) alkalmazásból érhetünk el. Itt testre szabhatjuk a színeket (a tweak képes automatikusan sötétebbre venni a szöveget, ha a világos háttér miatt nehezen tudnánk olvasni azt), valamint ki- és bekapcsolhatjuk az előrejelzéseket tartalmazó panel megjelenítését.

A tweak letölthető a ModMyi repóból, 99 centért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. nekem nem mukodik a forecast, felraktam de nem csinal semmit, semmi sincs a lockscreen-en pedig minden bevan kapcsolva. valami otlet?

  2. Nagyon szépen kidolgozott tweak.
    Ilyenekért jó jailbreakelni, i4s-en használom, semmi röccenés, tökéletesen működik.
    Mintha az apple csinálta volna…

  3. Nem tudjátok, hogy mikor lesz Ipaden is működő változata? Vagy van valami alternatíva ami ilyen lockscreen időjárás app?

  4. Honnan tudom le tölteni?

  5. @geza1970: le van írva a cikkben, zárómondat: “A tweak letölthető a ModMyi repóból, 99 centért.”

  6. A Forecastot már iOS 6-ban is használtam, iOS 7 óta meg mégjobb lett. 220 Ft-ért teljesen megérte megvenni, tényleg olyan szép mintha alapfunkció lenne.
    Mindig is tetszett a htc-nek az animált időjárásos háttere, most már végre van nekem is 😀

  7. Köszi ott pontosan hol mert nem találom lehet zümi vagyok hozzá!

  8. @geza1970: nem értem. van kereső a Cydiában. beírod a nevét, és megtalálja.

  9. Nem vagyok regizve a ModMyi-ben lehet azért vagy nem tudom már kerestem de kakuk tojás azért köszi!

  10. Mindkettőt leszedtem. A settingsben ott vannak.
    De egyik sem fut. A lockscreenen loadingol, de utánna csak sötétség.
    Akad valamivel?
    Vagy mi a tosz?

  11. @geza1970: nem értem, milyen regisztrációról beszélsz. van Cydia a készülékeden, jailbreakelve van?

  12. @timko1017
    Szívtam vele én is! A háttérkép csak az Apple default lehet, nem lehet saját képet használni, mert akkor szürkén marad a képernyő! Azt hittem megőrülök, de aztán valahogyan kitaláltam. Mondjuk sokat segített volna, ha valahol ezt leírja valaki, de így csak a Barátnőm haragszik rám, hogy elb*am több órát mire rájöttem.

  13. Helloka…
    Hogy kell beallitani,hiaba irok att barmit is nem mutat semmit a LockScreen-en.Amikor elhuzom a feloldast egy pillanatra felvillan az idojaras es ennyi is volt :/ nem ertem hogy mit hol kell attirnom,hogy jo legyen.
    Valaki legyen szivess egy reszletes leirast kozze tenni,koszonom !
    Udv,Pacal74

  14. Targytalan 😉
    Rajottem mi volt a rossz….

  15. Valaki le írná pontosan mit hogy kell csinálni. Köszi

  16. Egészen ma estig működött a lokszkrinwedörös cucc, majd megadta magát. Csak lódingol. Letoroltem es feltettem a forkasztot. Nem mukodik. Valaki tudna segíteni abban hogyan tudnám működésre bírni?

  17. "beállításokban, így azt manuálisan, a konfigurációs fájl szerkesztésével tudjuk csak egyelőre elvégezni. "

    Ezt pontosan hol csináljuk?
    Mondjuk budapestre belőve.
    Köszi!


Add a Comment