fbpx Skip to content

A napokban kaptuk az értesítést, hogy elindult, és így az App Store-ból letölthető az idei Innovációs Techshow-n díjazott, magyar fejlesztésű, kifejezetten iPadre készült, magyar nyelven is tudó alkalmazás, a ShopDash, ami az e-kereskedelmet igyekszik átalakítani tableten.

shopdash_ipad2

Az app katalógusok és webshopok gyűjteménye, így ha tableten szeretnénk vásárolni, mindent megtalálunk egy helyen, egy appon belül. Biztos sokan közületek is próbáltak már valamilyen webshopból vásárolni iPaden. Inkább nehézség, mint élvezetes tevékenység. Az alkalmazás fejlesztői is ebből indultak ki, így a teljes felhasználói felület úgy van kialakítva, hogy ezen az élményen változtasson. Az alapvető működési elemek világossá válnak az indításkor megjelenő tutorial képernyőkön: az adott aloldalhoz tartozó funkciókat mindig a bal oldalon, a kosarunkat mindig a jobb oldalunkon látjuk (ellentétes irányú swipe-olással tudjuk előhozni őket).

shopdash_ipad1

Az alkalmazás jelenlegi verziójában négy fő menüpont kapott helyet: Boltok, Ajánlatok, Szerkesztői, Népszerű termékek. Ezen kívül természetesen keresni is tudunk termékek vagy márkák között. A Boltok menüponton belül láthatóak az alkalmazásban jelenleg szereplő áruházak, amelyeket kiválasztva az adott áruház katalógusát látjuk. Itt találkoztunk az egyik olyan ötlettel, amit eddig más vásárlási alkalmazásban még nem láttunk: a termék oszlopok külön, egyedileg szűrhetőek, így nagyon egyszerűen tudunk magunknak olyan kollekciókat, terméklistákat kialakítani, amik a mi saját, egyedi ízlésünket tükrözik. Például a Kockamánia áruházba belépve egy nagyon gyors szűrést követően máris egy oldalon láthatjuk a különböző legó szetteket, így a karácsony előtt például mindegyik gyereknek ugyanolyan értékű ajándékot tudunk venni úgy, hogy közben az első oszlopban csak Star Wars, a másodikban csak Ninjago, a harmadikban pedig csak City témájú legókat látunk. Ezt a megoldást különböző webshopokban sokan próbálták eddig megvalósítani, de valószínűleg a felület miatt eddig sikertelenül, ebben az alkalmazásban viszont ez tökéletesen működik.

shopdash_ipad3

A másik nagyon hasznos dolog az úgynevezett “unified cart”, azaz egységes kosár megoldás: az összes termék egy kosárba kerül, csak a rendelés utolsó lépésében kerülünk át az adott kereskedő saját rendszerébe. Ezzel tulajdonképpen egy vásárlási listát is tudunk kezelni egy helyen, hiszen látjuk, hogy áruházanként mely termékek várnak megrendelésre. Szintén hasznos a Kedvencek funkció, amit bejelentkezés után érhetünk el.

A fejlesztők elmondták, hogy az otthoni vásárlás mellett boltokon belüli, úgynevezett “in-store” megoldásként is használják már az alkalmazást, hiszen egy nagyon egyszerű és jó eszközt ad a bolti kereskedők kezébe, amiben az esetleg raktáron nem szereplő termékeket tudja azonnal, ott helyben megrendelni a vásárló – vagy az értékesítő ezen keresztül tudja bemutani a kínálatot, mint azt az alábbi képen láthatóan egy amerikai autókereskedés már használja is:

shopdash_ipad-kocsi

Végezetül összefoglalva: hiányzott egy ilyen (ráadásul magyar) e-kereskedelmi fejlesztés, amelynek minden iPaden ott a helye. A kereskedői lista természetesen bővítés alatt van, ahogyan egyre többen csatlakoznak, egyre jobban bővülni fog a kínálat is (kereskedők itt csatlakozhatnak). Mindezek mellett pedig a fejlesztők ígérete szerint az alkalmazás is folyamatos fejlesztés alatt áll, és a következő verzióban olyan új funkciók fognak helyet kapni, amik még jobban az egyedi vásárlási élmény fokozására helyezik a hangsúlyt.

Különleges ajánlat

Kockamánia.hu 2013. december 19-ig minden, a ShopDash alkalmazáson keresztül érkező megrendeléshez ajándék LEGO Star Wars 30242 Republic Frigate készletet ad!

[appstore id=”609564715″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Jónak tűnik.. de a képek alapján ez a magyar fejlesztés nem tud magyarul?

  2. @Hapci: de, és ezt le is írtuk, illetve ha letöltöd, és magyarra van állítva a készüléked, akkor látni is fogod: “kifejezetten iPadre készült, magyar nyelven is tudó alkalmazás”

  3. Huppsz.. akkor figyelmetlen voltam. Jobban koncentráltam a képekere.


Add a Comment