fbpx Skip to content

Lassan 1 éve, hogy használom a Spotify-t, mellyel teljesen meg vagyok elégedve. A Spotify egy olyan streaming zeneszolgáltató, mint például a Deezer. Tehát nem kell zeneszámokat letölteni, azonnal elérhető a világ szinte összes zenéje, naprakészen. Csupán regisztrálnod kell, és már hallgathatod is bármelyik kedvenc előadód zeneszámait, ingyen.

spotify_apple

Elsőre természetesen nagyon csábítónak tűnik a dolog, azonban nem ilyen egyszerű a Spotify. Először is saját kliense van, tehát ott kell hagynod az iTunes-t vagy azt a zenelejátszót, amit eddig megszoktál. Így mindenképp új zenelejátszási listáid lesznek, és persze az iPododdal sem szinkronizálhatsz olyan egyszerűen. Mivel a Spotify kliens elérhető az összes eszközre (iPad, iPhone, Mac, PC), így ugyanazokat a listákat használhatod az összes eszközödről. Tehát ha egyszer már felépítettél egy rendszert, akkor könnyebb lesz a zenéket kategorizálni, hallgatni, azonban az eleje mindenképpen nehéz.

Tehát először át kell szokj rá. Aztán az eddigi hallgatott zenéket meg kell keresned az új rendszerben, majd ezeket listává kell alakítanod, itt nincsenek albumok, csak listák, illetve elérhetőek az előadók albumai, de csak úgy nem tudod albumként behúzni őket. Ha ezekkel készen vagy, akkor érdemes kicsit bővíteni a zenei világodat a Spotify rádió használatával, vagy pedig különböző lejátszási listák “követésével”. Érdemes ismerősöket is bevonni, így az ő lejátszási listáikat is követheted, bővítve a mostani zenei érdeklődésed.

Photo 466 Photo 465

Amennyiben túl vagy a nehezén, érdemes beállítani HQ lejátszást, ezt a beállításokban tudod megtenni weben és az iPhone-on vagy iPaden is. Érdemes megcsillagozni is a számokat, amiket hallgatsz, így mások tudnak téged követni, hogy éppen mit hallgatsz, mi tetszett. Pár hét alatt simán megszokod az új rendszert és akár belevetheted magad a Premium-ba is!

BbPNyUzCMAAIWIx.png-large

A fenti táblázatban jól látható, hogy a prémium felhasználók mennyivel több dolgot élvezhetnek, akár offline is hallgathatod a lejátszási listáidat, illetve jóval magasabb minőségben is eléred az összes zenét. Az offline természetesen kiterjed a mobilra is, tehát ha éppen nem vagy internet közelben, vagy nem szeretnéd használni a mobilnetedet, akkor otthon letöltheted előre a zeneszámokat a készülékedre.

Természetesen rengeteg szolgáltatás van még, amit idővel majd felfedezel, de az elején bőven elég lesz, ha megpróbálsz áttérni az új rendszerre és beállítani azokat az előadókat, amiket szeretsz, követni ismerőseidet, létrehozni új lejátszási listákat. Mivel én nem használok sem Deezert, sem Rdio-t, így nem tudok összehasonlítást sem írni, de nyugodt szívvel ajánlom a Spotify-t.

Korábbi véleményem a Spotify-ról

Az utóbbi 2 hónapban áttértem a Spotify-ra, ami egyenlő a fent említett iRadio-val. Tehát nem kell, csak havonta 10 dollárt fizetnem, ahhoz hogy elérjem a világ összes zenéjét. Ez teljesen megváltoztatta a zenevásárlási szokásaimat. Tehát a Spotify Premium szolgáltatásával bárhol és bármikor hallgathatom a zenéimet online, illetve akár offline is. Ez azt jelenti, hogy megfelelő minőségben Wi-Fi vagy akár 3G-n keresztül hallgatok zenét, azt és akkor, amikor akarok és amit kedvem tart. Nem kell több GB-nyi zenét rendszereznem, nem kell őket letöltenem, nem kell a YouTube-ról hallgatom. A Spotify ugyanolyan mint a Twitter: tudom, hogy ki mit hallgat, követhetem ismerőseimet, láthatom, hogy mások mit hallgatnak. Különböző toplistákra is fel tudok iratkozni, ezzel is bővíteni a zenei ízlésemet.

32964v7

Ezek a zenék egyébként elérhetőek minden eszközre, tehát gépen is, weben is, iOS-en is hallgathatom, vagy akár a tévémen is, ha bekapcsolom az xbox-ot, vagy éppen az AppleTV-t. Mind a gépre, mind az iOS eszközre offline is letölthetem a zeneszámokat, tehát akár 1-1 lejátszási listát olyan helyen is hallgathatok, ahol nincs 3G, vagy éppen nem akarom az adatforgalmi keretem fogyasztani. Ennek egyébként nincs limitje, és a minőség sem romlik. A Spotify olyan, mint egy iTunes, kedvencekbe vagy különböző listákba rendezhetem a zenéimet, tehát nem vesznek el, azonnal elérem őket. Ezeket a listákat megoszthatom ismerősökkel, sőt akár ők is küldhetnek nekem zenéket, amik szerintük nekem tetszhet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Egy kérdés. Most töltöttem le és regisztráltam de miért tudom beállítani hogy offline is hallgathassam a zenéket? Nem fizettem elő premiumra.

  2. Elég szar, mint a magyar itunes… Csomo zene nincs fent.

  3. @WiC0 A regisztációdért 48 óra ingyen prémiumot kaptál! 🙂

  4. @WiC0: A regisztrációdért 48 óra ingyen prémiumot kaptál! 🙂

  5. Szeretnék segítséget kérni. Ma beregisztráltam, megadtam a kártya adataimat, így január 12.-éig ingyenesen használhatom a Spotify-t. Az emailban kapott számla aljára meg valami olyasmi van írva (nem igazán tudok angolul), hogy jan. 12.-én automatikusan le vonja a számlámról a következő havi díjat. Azt hogyan kell beállítani, hogy ne automatikusan vonja le, csak ha én akarom?

  6. @pjana72: ki kell venni a kártyát az accountról, akkor nem fogja automatikusan levonni.

  7. Köszönöm a választ. Ha most kiveszem a kártyát, azzal megszűnik a 30 napos próba lehetőségem is? Vagy várjam meg a január 11.-ét?

  8. Van bárminemű különbség e között és a Deezer között? Több a zene? Vagy jobb a kezelhetősége? Vagy miért ennyire nagy a hype körülötte? A Deezer is tud mindent, amit ez, legalább is első látásra (lassan egy éve előfizető vagyok), mégsem reklámozzák ennyire…!

  9. Ha a szolgáltató lekorlátoz 32kbit sebességre, akkor mennyire élvezhetőek ezek a szolgáltatások? Gyanítom semennyire és max hallgathatom offline a zenéket. Viszont akkor meg minek fizessek pénzt, ha offline a beépített zene alkalmazással is tudom a világ összes zenéjét hallgatni, amit rátöltök? Elég lehúzásnak tűnik..

  10. Nekem ma eltűnt a menüből a “browse”
    sor! Csak én jártam így vagy más se találja?
    Pedig elég sokat használtam. 🙁

  11. lejárt a beetetés… 🙁

  12. Mit jelent az offline hallgatás? Hogy letölti a készülékre és hallgatható? Mindenféle korlát nélkül?
    Ha gépre (Pc) re töltöm le (hogyan tudom azt?) azokat a számokat ki tudom írni cd-re, h tudjam autóban hallgatni?
    Üdv

  13. A telefonra le tudod tolteni a zeneket, albumokat es kedobb, ha nincs neted,
    lehet halgatni. Kva jo minosegben szerintem.

  14. Oooo az jó.
    CD írás?

  15. Imádom ezeket az online, streaming, felhő, stb cuccokat ajnározó írásokat, miközben a magyar mobilnet adatkorlátaival csak egy vicc az összes. Értem én, hogy wifi, de az elég ritkásan van és/vagy helyhez köt.
    Majd jöjjenek vissza 10 év múlva, hátha lesz értelme.

  16. Sziasztok!

    Szeretnék segtséget kérni abban, hogy hogyan lehet törölni a radio stations zenéket?

  17. Before:
    Pont az tetszik benne, hogy ahol van net,
    ott kiválasztod a számokat, albumokat és pillanatok alatt letöltheted a telefonra, majd késöbb meghalgathatod bárhol, net nélkül nagyon jó minőségben ( 320kb/s).

  18. Az itunes match nem éri meg jobban anyagilag a maga 25€-jával? Ott legalább fizikailag miénk lesz a zeneszam. Vagy az más?

  19. @speedhorse: az iTunes Match más, azzal a korábbi, mondjuk audio CD-ről az iTunes-ba importált, vagy rosszabb minőségű MP3-ak helyett kapsz 256kbps AAC-t, de csak olyan fájlok esetén, ami már a könyvtáradban van, tehát olyan számokhoz nem, amik neked nincsenek meg.

  20. Hogy tudom megszüntetni az automatikus fizetési megújítást?
    mert kártyaszámomat nem tudok kivenni. 🙁

  21. Megtaláltam

  22. @Jadeye: Értem. Nekem akkor is hiányérzetem van hogy nem lesz miénk a fájl. Ez van

  23. Nekem iPad en teljessen lecserelte a lejatszot. Ogy helyet tudok megsporolni a zenekkel. Igaz elejen volt 1 ido mire mindet megtalaltam. Lassan iPhone on is valtas lesz.

  24. Jecy kérdése felett mindenki elsiklott, pedig fontos. Mi van akkor, ha a szolgáltató lekorlátoz 32kbps le-feltöltési sebességre?

  25. @JiGSaW113: nyilván lassabban indul el a lejátszás, míg pufferel, de gondolom, majd válaszol valaki, akinél ez már megtörtént, és így megtapasztalta, mi a helyzet ilyenkor. ettől függetlenül nyilván egyik online zenehallgatós dolog sem a forgalomkorlátos-lassítós netekre van tervezve.


Add a Comment