fbpx Skip to content

Elias Limneos, aki számos népszerű iOS-tweak, többek között az SBRotator szülőatyja, sikeresen elkészítette a sokak által régóta várt hívásrögzítőt. Persze sajnos nem eszik ilyen forrón azt a kását…

A nemes egyszerűséggel „Call Recorder” névre keresztelt kiegészítő az alapvető hívásfelvevő- és visszajátszó funkción kívül néhány extrát is nyújt(ott volna), ilyen például a felvételek e-mailben történő elküldése is. Természetesen a hívás jellegénél fogva szükségünk lehet a felvételek törlésére is, a program erre is lehetőséget biztosít. A tweak ténylegesen a készülékre, egy fájlba veszi fel a hangot, nem használ semmilyen harmadik fél által felügyelt szervert, így internetkapcsolat sem szükséges a használatához.

Jogi okokból (tudniillik a legtöbb országban a hívásrögzítéshez a beszélgetőpartner beleegyezése is szükséges) a másik fél a hívás elején egy figyelmeztető szöveget hall, ami tájékoztatja a rögzítés tényéről. Jóllehet ez a tájékoztatás automatikus és minden esetben megtörténik (nem is tiltható le), fordítsunk arra figyelmet, hogy beszélgetőtársunk beleegyezése nélkül a hívás felvétele még mindig illegális. A szoftver fejlesztője semmilyen felelősséget nem vállal azért, ha esetleg valamilyen törvénybe ütköző dolgot követnénk el vele (és ezt természetesen a Szifon.com is elítéli).

Az alkalmazás iPhone 4S és iPhone 5 típusú készülékeken működik – vagyis csak működött volna. Limneos eredetileg tervezett egy frissítést is, ami a régebbi eszközöket is támogatta volna, ám jogi problémák és bizonyos „félreértések” miatt végül is le kellett állnia a fejlesztéssel.

Ezt be is jelentette Cydia-repójának hivatalos oldalán:

Megjegyzés: egyetlen cydiás repository-nak sem adtam engedélyt az alkalmazásom terjesztésére. NAGYON SZÉPEN megkérek minden hivatalos és nem hivatalos repository-t, hogy hagyjon fel a terjesztéssel. Ha legrosszabb esetben ezt mégsem teszik meg (például a tört változatok esetében), akkor kérem, hogy a nevemet távolítsák el a csomagból és az alkalmazás beállításaiból.

Köszönettel:
Elias Limneos, iOS-fejlesztő.

Ha valakit mégis érdekel, milyen lett volna a tweak, akkor tekintse meg a fejlesztő saját demonstrációs videóját:

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Már csak az érdekel melyik repoban van fent a tört verziója.

  2. Gondolom eleg lenne a sablon szoveget tartalmazo ogg-t kicserelni egy nulla hosszusagu hangra, maris megszunne a figyelmeztetes 🙂

  3. Boz0n repoba van ingyé. De nálam nem működik, nem rögzít semerre sem. A figyelmeztetőhangot meg ki lehet kapcsolni benne. Tud magyarul is.

  4. @dokk: csak kihangositva vesz fel,mint ahogy a videon is hallhato,láthato..

  5. Tudom, de nekem ment, kuka.

  6. Szóval nekem NEM ment. 🙂

  7. @dokk: kihangositva sem?insanelyi repobol jo..

  8. Ez az egyik ok a kb. 60-ból, amiért sose váltanék vissza Androidról iOS-re…… Galaxy S3-on vígan működik a hívások rögzítése, jó minőségben (mindkét fél hangját veszi, nem kell kihangosítani). 🙂

  9. (Még mielőtt nekem ugrotok, hogy akkor mit keresek itt: iPad minim van, amiatt nézegetem ezt a blogot. Tabletben a mini a király, de telefonból már csak androidost fogok használni.)

  10. Pedig nagyon jó lenne ha tudnám rögzíteni a hívásokat hivatalos beszélgetések esetén, mert az oké, hogy a hívott fél esetleg rögzíti a hívást, de ha olyan hangzik el, ami egy jogi eljárás esetében rájuk terhelően hatna, akkor biztos véletlenül elveszne a felvétel, én meg cseszhetem a bizonyítékom. Hány esetben lett volna már szükségem egy beszélgetés felvételére, és hány esetben tudtam volna hipp-hopp lezárni egy ügyet a helyett, hogy hetekig járkálok az igazamért.

    No mindegy. Majd talán egyszer ez is megoldódik.

  11. srácok nekem hibátlanul működik. insanelyi repobol. nagyon vártam már ezt a tweaket, munkámhoz egyszerűen kell! remélem nem tiltják le. imádom,hogy a cydiában ennyi lehetőség van (mondjuk egy 3410-es is tudja ezt a funkciót szal azért gáz egy kicsit)

  12. @Robi: kihangositás nélkül is müködik???

  13. @prints: Sajnos nem 🙁

  14. nálam mindenhogy működik, még az email is. i5 6.1

  15. @Robi: kihangositas nélkül is elindul nálad a felvétel? Biztos ez?

  16. Ezért az App-ért fizetnék nem keveset!

  17. @Bencissimo: Ez az egyetlen ok miatt biztos nem váltanék Androidra! 😀

  18. hol találom a rögzített adatot?

  19. @speedhorse: Mondom hogy hibátlanul megy mindenhogy!

  20. @mikey™: Csinál egy alkalmazás ikont és ott van benne

  21. @Robi: melyik repobol töltötted le,és milyen telod van,milyen sw-vel?

  22. @speedhorse: szerintem kamu,mert a videon is igy mutatja csak sajna,és itt több embernél is csak kihangositva vesz fel..

  23. Kihangosítás nélkül csak iPhone 5-ről megy, a 4S-en kihangosítás kell. Amúgy nem olyan nagy gáz az, a lényeg, hogy működik.

  24. @nullzero: oké,de azért nem kellene hallani mindenkinek,hogy mit és miröl beszélek..kár,hogy ez nem lesz megoldva 4s-re..

  25. @Robi: köszi, megvan!

  26. @prints:
    Akkor egyszerű a megoldás: ha hívást akarsz lehallgatni, akkor egyedül maradsz. Amúgy is így tennék, ha nem kéne kihangosítani. Nem egy olyan gyakori szituáció ez.

  27. Az első értelmes és használható App lett volna az App storeban.

  28. Kedves Robi! Tudnál segíteni, hogy konkrétan hogyan tudom a telefonbeszélgetés rögzítőt letölteni az iPhon 5s-re? Hová kell írni s mit, hogy tetöltsem a teIefonra. Igazán nem vagyok egy nagy zseni letöltő! Köszönöm. :smiley:


Add a Comment