fbpx Skip to content

Vasárnapra összeszedtem nektek az iPhone 5 videókat. Érdemes őket megnézni, én egyre jobban megbarátkozom az új készülékkel, és már nagyon várom a jövő hét pénteket, amikor bemutathatjuk nektek. 🙂

Szóval először is itt az Apple hivatalos videója. Ebben lépésről-lépésre bemutatják, hogy miért lett ilyen az iPhone 5 és pontosan mikre képes:

Ezután betekintést nyerhetünk, hogy milyen is valójában az iOS 6 az iPhone 5-ön. Ugyan a videó nem olyan jó minőségű, de érdemes 1:00-tól megnézni a kamera sebességét, azt hiszem, erre érkezni fog pár alkalmazás a jövőben. 🙂 Az iOS 6 két nappal az iPhone 5 rajtja előtt, 19-én fog megjelenni hivatalosan.

Kanyarodjunk a külső jegyekre, a Verge egy fekete iPhone 5-öt tesztelt:

Még mindig a külső jegyeknél járunk, szerencsénkre az Engadget egy fehér típust fogott a kezében, ők egyébként egy iPhone 4S-el is összehasonlítják:

A lifehacker pedig összeszedte nekünk az iOS 6 legfontosabb tulajdonságait 3 percben:

Végül pedig nézzük meg, milyen is az új EarPods fülhallgató, melyet az iPhone 5-höz alapból megkapunk. Egyébként én kifejezetten kíváncsi vagyok erre a headsetre, így majd jövő héten biztos ki fogok rá térni külön.

Olvasd el a hozzászólásokat is

57 Comments

  1. Úgy voltam eddig hogy nem jó ez az új iPhone, nem tetszik és nincs benne semmi eget rengető DE ahogy nézegetem ezeket a videókat egyre jobban azt kezdem el mondogatni magamnak hogy KELL!!! 😀

  2. mostmár csak az a kérdés, h fehér vagy fekete…?!
    😀

  3. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  4. “It’s been completely re-designed” _ Ok mondjuk ezen a részen elkapott a rohogés…! 😀 A másik ahogy két ujjal a mappet forgatja… korbe-korbe olyan mintha már láttam volna valahol…hmm de hol is…ja az androidba 😀 Most azt a fél inch -et ugy istenitik mintha 2-3 inch et nagyitottak volna…! Az ossszerakásos résznél hiányoltam a kinaiakat ! 😀

  5. Udv! Nem szeretnek okoskodni, de ez a nano-simes dolgot nem igen ertem, se az apple oldalan az iphone 5nel semmi nincs rola, h az nano simmel jonne, a keynoteot ketszer neztem meg, ott sem mondtak semmit, h nano sim. A talca tok ugyanakkora mint a 4es talcaja, akkor mi igaz ebbol a nano simbol?! Sztem microsimes ez is.

  6. Ok , végig néztem az osszes videot hátha meggyoz, de nem…! A második videon látszik hogy a csavo már 2 perc után nem tud mit kezdeni a telefonnal…mit mutasson még, a map alkalmazást 6x mutatja kb, meg hogy gyors a fényképezo…sajnos ez nem ujdonság 2012 ben. En tuti nem váltok iphone 4 rol…! Még Apple store ba megtapizom ha itt lesz, hátha…

  7. @Jadeye: ooo oke, koszi, ezt valahogy nem lattam… 🙂

  8. @aqwer: Csak a sok feature kozul megneztem az s-beamet, tok jol mukodott a ket galaxy kozott 😀 😀 emailen elobb atmegy a kep es erintgetni se kell egymashoz, marha jo…

  9. “Ok , végig néztem az osszes videot hátha meggyoz, de nem…!”
    Hagyd aqwer ne erőltesd.
    Egyszerűen ezt a telefont nem neked találták ki 🙂
    Csupán ennyi nem kel ezt túl ragozni.
    Engem megérintett. Olyan érzést csalt ki belőlem hogy KELL!

  10. Az elejen vegyes erzelmeim voltak, de egyre tobbet nezegettem, es nagyon megtetszett, upgradeltem i4rol, sajnos a szolgaltatom nem nyujt meg LTE-t de igy is all u can eat dataval megkaptam 40fontos havidijjal no upfront cost… Mar alig varom, h megjojjon. Fekete 32gb… 🙂 Galaxyja van az egyik munkatarsamnak, az a muanyag peklapat a kezben, hat… Nem csunya formara, szep a kijelzo, de nem kene android, ahogy vindozra se ternek vissza. Szep napot!

  11. @Gerresu: Hagyd,direkt trollkodik,hogy vitát szítson.Tudja,hogy majd úgy is leszólja majd egy alma fan és akkor ismét jöhet ez az idióta vita arról,hogy a szamu vagy az alma a jobb.Középpontban akar lenni.Ezt csinálja már egy ideje.

  12. 😀 vicces vagy hsnow vagy mi! 😀 vitàt szitsak? A vèlemènyemet irtam le a videokkal kapcsolatban. Magyarorszagon nem lehet csak kulfoldon vagy mi? Semmi vita alapja nincs a hozzaszolasomnak. A trollkodik szoveg nagyon bèna màr… Apple fan vagyok te bèna! 😀 Pont ezèrt magasak az elvàrásaim… Már elö is rendeltem az iphone 5 ot, nem azert mert kell , csak hogy legyen. Attol mèg szidhatom hogy van , nem? £529, 2 hèt kiszallitas. Kèrdès? 😀

  13. Mikor lehet letölteni azt új iOS6-ott Iphone4-re ??

  14. 19/09/2012

  15. @erdosi04: le van írva a cikkben. idézek:
    “Ezután betekintést nyerhetünk, hogy milyen is valójában az iOS 6 az iPhone 5-ön. Ugyan a videó nem olyan jó minőségű, de érdemes 1:00-tól megnézni a kamera sebességét, azt hiszem, erre érkezni fog pár alkalmazás a jövőben. Az iOS 6 két nappal az iPhone 5 rajtja előtt, 19-én fog megjelenni hivatalosan.

  16. 3Gs-nél feketéért, 4 – 4s-nél fehérért rajongtam, most pedig az az érzésem van, hogy idén a fekete nagyon ütős lett, egyből egy menő matt fekete x6-tos jut eszembe, a fehér is szép de valamiért megkopott az a gyönyör… Igazából nem tudok dönteni 😀

  17. @aqwer: No,de minden cikknél minek szidni ? Értem nem tetszik neked,de muszáj minden postnál leírni ? Ebböl van elegem te béna.Ez megy egy csomó ideje és újra,és újra lejátszódik ugyan az a vita.Nem értem.

  18. @aqwer: 1-szer leírod:ok;2-szer leírod (kicsit módosítva):ok;3-szor:ok,de 5000000-szer már sok.Rádásul nem írod le miben kéne változnia csak fikázod.Ezt nem értem miért kell annyiszor leírni.Ha meg annyira jó az S||| akkor vegyél azt.

  19. Èdes Istenem, te! 500000x leirtam mi kellene bele, ès te mèg mindig itt tartasz!?:D szövegèrtès: 1-es, leülhetsz. LMAO!!! Ès most szerinted ki vitázik? Olvass vissza hozzád senki sem szolt, te kezdtél trollozni engem. Èn nem vitázok, véleményt irtam, tèma lezárva, iphone 5 a király, apple forever, God bless America.

  20. na szoval,volt itt egy vitam az ios6 elso betejanak megjelenesekor!
    meghozza hogy semmi nagyot nem hozott a 6….okoskodtak hogy de majd ha veglelges lesz,meg majd ha megjelenik az uj keszulek biztos meg rengeteg dolog berekerul!
    de mi?
    kerult bele valami uj egetrengeto?
    NEM!
    lehet terdrerogyni aztan bocsanatot kerni!:D

  21. @Bughi: annak idején te egy béta verziós rendszer alapján alkottál véleményt az egészről, amiből még hiányoztak funkciók, és tele volt hibákkal. de a panoráma mód például a GM verzióig nem is volt engedélyezve a rendszerben, tehát ha csak egyetlen funkciót kell megemlíteni, amit azóta tettek bele, hogy leírtad a véleményed, akkor például itt van az. na nem mintha az egetrengető lenne, mégis belekerült olyasmi, amit nem tudhattál a véleményed leírásakor. ráadásul azt sem tudhattad, hogy a YouTube-ot kiveszik a rendszerből. most, a GM verziót megnézve már legalább van alapja, hogy nem tetszik, hiszen hivatalosan is ez fog megjelenni. korábban azonban nem lehetett konzekvensen kijelenteni semmit, mert bármi változhatott még a GM-ig, és változott is.

  22. @Jadeye: de a velemenyemen ez nem valtoztat!
    igazabol semmi nem tortent,csak annyi hogy kaptunk par appot amiert eddig fizettunk!
    de hol az inovacio?
    birom bennetek hogy annyira elfogultak vagytok hogy nem birjatok belatni
    egy nagy szar az uj pone az ios-el egyetembe!
    isten nyugasztalja az oreg Jobsot,sajnos az apple ujra meg fog bukni nelkule…..mar most sullyed!

  23. @Bughi: ácsi. én egy szóval nem írtam semmi olyasmit, hogy a végletekig elégedett lennék. csak azt, hogy a véleményedet egy félkész rendszerre alapoztad, ami azóta tagadhatatlanul változott.

    ahhoz képest meg, hogy az Apple az állításod szerint süllyed, 1 óra alatt elfogyott az előrendelésre szánt szállítmány Amerikában.

    ez persze nem jelenti azt, hogy Steve Jobs ne vezette volna jobban a céget, de szerinted nem adta le az utasításokat évekre előre, hogy ha jól akarják csinálni, hát így csinálják? ha csak egy cseppnyi eszük van (és miért ne lenne), akkor belátják, hogy Steve jól csinálta, és követik azt, ami utat kijelölt. vagy ha most élne, és úgy lenne iPhone 5 és iOS 6, akkor nem fanyalognál?

  24. Ez valami perverz örömöt okoz egyeseknek, ha azt mantrázhatják, hogy innováció. Valakitől ezt hallották, ez olyan okosnak tűnik, és most önálló gondolat híjján ezt böfögik felfelé.

  25. @Jadeye: ezt te komolyan el is hiszed?
    Jobs mindig azt mondta hogy a kijelzo merete tokeles mert mindenki egy kezzel tudja kezelni,es esze agaban nem lett volna valtoztatni ezen!

  26. Jadeye, nalad van a pont. Huzom èn is a számat de a biznisz errol szol. Mint apple fan, hiszem hogy lesz mèg 1-2 trukke az Apple nak. Szidom persze, de olyan ez mint se veled sem nèlkuled.

  27. @Bughi: “a kijelzo merete tokeles mert mindenki egy kezzel tudja kezelni,es esze agaban nem lett volna valtoztatni ezen!”
    ezt épp amiatt hiábavaló dolog szerintem konzekvensen kijelenteni, mert nem tudhatja egyikünk sem, hogy mit hagyott pontosan maga után, vagy mit tenne, ha még élne. ha megnézed, a szélessége nem is változott a kijelzőnek, így még átérhető hüvelykujjal.

    de ha Steve még most is élne, és ugyanilyen lenne az iPhone 5 és az iOS 6, akkor is így fanyalognál?

  28. @Jadeye: akkor is!
    de szerintem tobbet kaptunk volna ha elne meg!
    rendben hogy ugyan olyan szeles de a felso ikonokat is el kell erni!

  29. Egyébként most direkte kipróbáltam tudatosan, hogyan is fogom a telefont telefonáláskor, és hogyan érhető el a kijelzője. Érdekes, de nem a jobb felső sarok az, amelyik nehezen érhető el fogásváltás nélkül, hanem a bal alsó. Mert az a hüvelykujj tövénél van. Tehát mindenképp fogást kell váltani böködés, és telefonálás között. Vagyis szerintem nem ártott a nagyobb kijelző ergonomikusan.

  30. @Ugyankerem: nekm nem kell fogast valtanom:D

  31. Teljesen értetlenül állok az előtt, hogy mennyien szakértenek, az innovációt hiányolva, szájukat húzva, pártállástól függően kínosan feszengve, vagy hangosan röhögve.
    Bele lehet nyugodni, a mobiltelefonok terén az utóbbi öt évben egy (EGY!!!) innováció történt: az iPhone megjelenése. Minden más csak termékfejlesztés, egyszerű iparosmunka. Nincs évente innováció, nincs hova, nincs miért, a nagyobb kijelző, gyorsabb processzor, (érdemtelenül) új verziószámú oprendszer csupán a kötelező minimumot jelentik, ha belegyömöszölnek a telefonba még huszonhárom chipet/funkciót, attól nem lesz semmi “twice as amazing”.
    Persze a cégek próbálják ezeket is rettenetes nagy újdonságként eladni, ezzel is fenntartva és erősítve az egyre súlyosabb várakozásokat, azonban mindez csak marketing. Egy már meglévő eszközre néhány jópofa új funckiót kitalálni szép dolog, de semmi szín alatt nem innováció. Le kéne nyugodni és nem olyan hülyeségeket írni, hogy “unom a telefonom”, meg hasonlók.
    Minap hallgattam két kb 10 éves kissrác magasröptű eszmecseréjét a mobiltelefonokról, hogy mi számít menő és mi kifutó modellnek, mindezt úgy, hogy nyilvánvalóan fingjuk nem volt a telefonokról, maximum apuka kezében látták. Hasonló érzésem van itt is.

  32. Szervusztok! Hogy lehet a Passbook-ot használni itthon? És egy megosztott Exchange naptárat hogyan lehet egy másik mellé felvenni az iPhone-on?

  33. @Spiki: egyelőre sehogy, mert hivatalosan csak 19-én jelenik meg az iOS 6, és ameddig nincs ezt támogató elfogadóhely, addig nincs mire használni. de ez a hivatalos megjelenést követően hamar változhat.

    az exchange naptárat meg talán caldav-ként hozzá tudod adni, ehhez görgess az emailfiókok hozzáadásánál legalulra, és válaszd az Egyéb (Other) opció alatt a caldav-ot.

  34. Ugye 19-én jelenik meg az iOS6, addig minden gond nélkül tudom frissíteni az i4-emet 5.0.1-ről 5.1.1-re.
    De mi van, ha idő hiányában nem tudom frissíteni 19-éig 5.1.1-re a telefont és 19-e után már nem engedi az iTunes felrakni az 5.1.1-et?

    Jailbreakelnék, ezért egy darabig még nem gondolkozom a 6.0-n, viszont érdekelne, hogy a 6.0 megjelenése után fel tudom-e valamilyen módon (redsn0w, TU, iFaith, …?) rakni az 5.1.1-et és hogy milyen előkészületek kellenek hozzá.
    Le van mentve a BBTicket-es SHSH az 5.0.1-hez és 5.1.1-hez is, a legújabb TU-val.

  35. Sziasztok nekem annyi lenne a kérdésem hogy itthon jövőhét péntektől már árusítják vagy csak előrendelni lehet? az apple hivatalos oldalán gondolom.

  36. Lassan hat, de egyre jobban tetszik, kezdem elfogadni az arányait, bár egy kicsit vagányabb, illetve egyedibb formát vártam. Mennyivel? Kb. mint a 3GS után a 4-es megjelenése. Az alu hátlapot kevésbé értem, szerintem puhább anyag, és hamarabb karcolódik, mint az üveg. Ha meg eleve védőtokban gondolkodunk, akkor szintén maradhatott volna üveg.

    Amit hiányolok:
    -egy alap Ledes projektort az orrából (tudom, volt már ilyen samsungos próbálkozás). Természetesen nem nappalit betöltő házimozi képességekre gondolok, inkább közelről egy kb. 60-80 cm-es átlóval rendelkező képre, ahol a saját vieókat, képeket mutathatom, hogy ne kelljen egy kis kijelző felett körbeállnunk. Persze, letölthetem és ott a monitor, de spontán vonalon jobban használható lenne.
    -home bomb érintő gombbá válását.
    -Fm rádió
    -HD felbontás, nem azért, mert látnám a különbséget, de praktikusabb lenne a processzornak nem folyamatosan átkonvertálni a mozgóképeket.

    iOS6
    -egy design váltást, vagy legalább egy kis hangulatjavítást, mert akármilyen szépen rajzoltak az appok, de telhetetlen vagyok 🙂
    Menüpontból állítható video felvétel választási lehetőség: HD VS FullHD? Nincs szükség minden helyzetben a memóriaéhez szupernagy felbontásra.

    Amit nem értek:
    -mi az előnye a még kisebb nano simnek?

    Aztán, apróság, de szeretem a 4S vastagságát, súlyát, szerintem stabilan lehet kézben tartani, egészen biztosan komoly feladat volt ezeken a frontokon az előrelépés, de én másra fektettem volna a hangsúlyt.
    Ezen kívül komoly élményrombolás volt kiengedni megjelenés előtt ezt a sok infromációt. Olyan, mintha a karácsonyi ajándékomat már októberben tudnám, hol a meglepetés ereje?
    Mindezekkel együtt az új 5-ösnek, pont olyan igényes a kidolgozása és úgy tűnik hasonlóan stabil gép lesz, mint az elődeinek, így a sikere biztos garantált. De. Az apple szoktatott hozzá a minket a tuti designhoz, az innovatív hozzáálláshoz, a hosszú évekig nem recsegő, nyikorgó stabilan működő termékekhez, szóval csak azért fogalmazódik meg bennünk valamiféle előre mutató és maximalista elvárás, mert a múltjuk okán ebben bizakodhatunk.
    Ha némileg ellentmondásosnak érzitek a hozzászólást, az jól látjátok. Tetszik a iphone 5-ös, és látom mögötte a munkát és azt is, hogy tisztességesen végrehajtották a házifeladatot, de van némi hiányérzetem.

  37. Hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet.:) Sebaj yajdee kollega éveken át segített mindenkinek és nincs olyan droid fon amiben ez a filing meg lenne benne, mint ájfonban. Szóval ios 6 csak ránc felvarás és ezt mindenki tudja. A SGS 3 ajánlom aki szeret buherálni és szereti amoledet. Nekem is bejönne, de IPS se annyira rossz. Máspdrászt ki mit szeret használni ehhez senkinek semi köze, de ide jönni és köpködni magyar szokás. 3 év múlva, majd aprón kaja jegyekkel fogtok ájphont venni, mert már annyira se lesz jó a pénzünk

  38. @12uiop: szerintem előbb olvasd el ezt a cikket, ha már ennyire nagyon az S3-at emlegeted: http://szifon.com/2012/09/17/erkeznek-az-iphone-5-re-optimalizalt-jatekok/

    röviden: az iPhone 5 annyira, de annyira nagyon rossz, hogy elverte geekbenchben az SGS3-at, és akkora csalódás az egész készülék, hogy az első 24 órában 2 millió darabot adtak el belőle az előrendelés során. az iPhone 4S-ből anno csak 1 milliót. az iPhone 5 a geekbenchen szerzett 1601 pontos pontszámát 2 magos processzor és 1.02GHz mellett kapta, az SGS3-nak ehhez 4 mag, és 1.4GHz is kevés volt eredetileg (1560 pont), a csak emiatt custom rommal ellátott készülékeket meg talán ne számoljuk, mert még az iPhone 5 pontszámai is húzhatóak majd, ha majd lesz rá jailbreak. ha tehát felszoroznánk a magok és az órajel arányában az iPhone 5 pontjait, akkor messze magasabb lesz, mint az SGS3.

  39. @12uiop: Már meg bocsás, de te egyedül te vered magadat.:) Amúgy ide jösz és köszönés nélkül osztod az észt. Legalább anyád megnevelhetett volna.:)

  40. @norbesz74: vagy megehette volna… Ugye milyen jó dolog az orális szex…?

  41. Ha már nyertek a samsung tol egy milliárdos dolláros csekket akkor ne hogy már egy olyan telefont dobjon az apple piacra ami elbulyhat az S3 mögött még a tükörképére se méltó és mi lopunk tőletek ugye ez egy rossz vicc én 1 milliárd dalárból egy olyan iphont is össze lehetett volna rakni ami röhögve odaver egy nyár elején megjelent telefont nem hiszem azt hogy az apple fejlesztői ennyire szarok lennének! Az utolsó jó telefonja ami még vezette a okos-telefonok piacát az a Iphone
    3gs volt azóta az iphone úgy megy lefele mint a szar tudás szintileg egy kb 40000ft ból ki hozható telefont a jó kurva anyukért ki az a barom aki kb 250000ft ért meg fog venni???? Ha már enny pénzért kell telefont vennem veszek valami intelligensebbet!

    norbesz74 ha majd szoftver fejlesztő leszel szerintem akkor elkeszt hec ugatni nekem meg ha majd te is a Microsoft Hungari-nál dolgozol majd akkor kösz!

    Jadeye: Elismerem ha többet adnak el belőle de kb a mostani tudás szintje nem sokkban tér el a 4S é-től és én elégé szégyellném magam ha a telefonom nem tudd anyit mint egy 3 hónappal előbb megjelent telefon!

    Köszi a meghallgatás és a tömör igazságot!

    Hát emberek ez a tény szomorú de igaz!

  42. @12uiop: el sem olvastad egyébként, amit írtam (már hogy a geekbench alapján biztony csúnyán otthagyja az iPhone 5 az SGS3-at), vagy csak nem vagy hajlandó elfogadni ezt a tényt?

    “a telefonom nem tudd anyit mint egy 3 hónappal előbb megjelent telefon”
    teljesítményben a geekbench alapján sokkal többet tud az iPhone 5, mint az SGS3.

    tehát nem értem. olvasd el a cikket, amit linkeltem, és ezt gondold át újra.

  43. @Before: Ja.xD

  44. jadeye: Elolvastam amit írtál elismerem hogy gyorsabb az Iphone 5! 1 ok amiatt van ez kisebb a szoftver mérete mint az androidnak és így gyorsabb a telefon! Ez kb Olyan mint egy Mac vs Windows a Mac 5*biztos gyorsabb mint egy Windows csak a Windows intelligensebb ugyanez van az S3 és az Iphon 5 között az Iphone 5 gyorsabb az S3 okosabb!

    És ne hasonlítsunk egy négymagos telefont egy kétmagossal össze az eredmény úgyis 4magos é!

    És tudod hogy hogyan működik ez a teszt amúgy meg ????!!

    http://index.hu/tech/2012/09/17/reklammal_alazza_az_iphone_5-ot_a_samsung/

    és léci olvasd el mert ez a tömör igazság!

    Ne írj hülyeségeket kérlek !

  45. @12uiop:
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

  46. @12uiop: úgy látom, a matematika sem erősséged. de mindegy, én nem magyarázom tovább.

  47. @12uiop Na ide hallgass csak…

    Én szoftverfejlesztő vagyok. Igaz, nem Microsoft Hungary (igen, ipszilonnal írják – ha már egy amerikai cég leányvállalatánál dolgozol, légy szíves, legalább az angol szavak helyesírására ügyelj, a nyelvhelyességedet, magyar nyelvű helyesírásodat, kevéssé kulturált hangnemedet már meg sem említem…), de OTP Magyarország. És az iPhone terén is van némi tapasztalatom, mivel iOS-re fejlesztek, immár több, mint két éve.

    Amint láthattad, a tesztek alapján igenis az iPhone 5 a gyorsabb. A leggyorsabb. Miért nem számít a négy mag meg az 1.4 GHz? Azért, mert Neumann János óta tudjuk, hogy a számítógépek tároltprogram-vezérlésűek – a működésükhöz nemcsak hardver, hanem szoftver is kell. És a szoftver az iOS-iPhone (iPad, …) kombináció esetén sokkal koherensebb, sokkal optimalizáltabb, mint az Android-(valamilyen készülék) párosítás során. Arról nem is beszélve, hogy az iOS-en natív (C, C++, Objective-C) kód fut, az Androidban pedig még a rendszeralkalmazások nagy része is Javában íródott. Gondolom (pontosabban csak remélni tudom), hogy nem kell magyarázni, milyen különbségek lehetnek és vannak is egy natív illetve értelmezett nyelv futásideje, erőforrásigénye, stb. stb. között…

    “kb. 40000 forintból kihozható telefont […]” – Lehet, hogy az Apple termékei drágábbak az átlagosnál, esetleg túl vannak árazva, de a 40000 forint az erős túlzás. Az Apple-nek magának is párszáz dollárba kerül a készülék legyártatása (nem is beszélve a tervezésről, a különbőző támogató-segítő fejlesztések, pl. iCloud fenntartásáról, és így tovább).

    A Jadeye által linkelt cikket pedig légy szíves, olvasd el.

  48. @H2CO3: a 40000Ft-ot szerintem ő is a két éves szerződéssel elvihető $199-es iPhone alapján gondolja, mert nem veszi figyelembe a 2 év hűséget mellé, és azt hiszi, hogy az csak ennyi – noha arról meg már pláne van ugye külön cikk, miért is nem annyi. de ez már csak részletkérdés, úgysem fogja elolvasni.

  49. @H2CO3: Az Android Java-s ? Nem is tudtam.

  50. @hSn0wQ: igen, a legtöbb alkalmazás javás. Nagyon kevés androidos fejlesztő veszi a fáradságot, hogy C-ben írja az alkalmazásait.

  51. @H2CO3: Aha,értem.

  52. @H2CO3: szitával hordod a vizet… Teljesen esélytelen, én már két napja röhögök azon a mondanton, hogy azért gyorsabb az iPhone processzora, mert kisebb a szoftver. :))))))))))))))))

    Az is röhej, amit ezek a szétszerelő cégek számolgatnak, ez nem más, mint egyszerű ostobaság. Lehet, hogy egy A5 méretű, jellegű processzort 10 dollárba kerül legyártani, de hány dollárba kerül megtervezni?? Ezek a költségek valahogy sosincsenek benne a számításokban…

  53. @Before: LOL, hát ez jó 😀 Kisebb szoftver, gyorsabb proci… naná 🙂


Add a Comment