fbpx Skip to content

Pár nappal ezelőtt egy érdekes emailt kaptunk, ami a következő tartalmazta:

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy írnátok-e egy cikket a drasztikusan rossz minőségbe süllyedt netes telefon programokról, mint például Viber, Skype. Ezeket biztosan használjatok ti is. Nektek is feltűnhetett, hogy szinte már senkinek nem megy normálisan a telefonhívás 3G hálózatról.

Nehogy jobban rászokjanak az emberek arra hogy 3G-n ingyen telefonáljanak, Wi-Fi meg ugye nincs mindenhol.

Tudtátok, hogy a Vodafone egyes díjcsomagjaiban (például mátrix, vitamax) egyenesen letiltotta még a szöveges üzenetküldést is 3G-n keresztül??!

Természetesen ennek utána is néztünk és bizony érdekes dolgokat találtunk. A Vodafone egyes tarifacsomagjaiban valóban nem engedélyezett a VoIP és azon belül az ilyen appok esetén legtöbbször még az üzenetküldés sem. Persze ez nem újkeletű, hónapok óta így van:

Tehát az alap iPhone-os tarifáknál, a Mátrix 1, 2, 3, 4-nél, továbbá a VitaMAX csomagoknál NEM érhető el a VoIP szolgáltatás mobilinterneten keresztül, és nem feltétlen működnek ezeknek az alkalmazásoknak az üzenetküldő részei sem. 🙁 Továbbá úgy tudjuk, hogy a Mátrix 5-ben, illetve egyéb flottás csomagokban ezek nincsenek korlátozva.

Elképzelhetőnek tartjuk, hogy más szolgáltatóknál is lehetnek hasonló problémák, így ha valaki tapasztalt hasonlót, az keressen meg minket!

Nektek mi a véleményetek erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. Mekkora patkányság ez?!

  2. Szvsz. ez már a pofátlanság csúcsa, egyrészt Európában a legdrágabbak közt van a hazai mobil szolgáltatás, másrészt addig ok, hogy profitorientáltak, és az adót átháritják, de hogy még egérutat se hagynak az már vicc.
    T-mobilosként, már, mint a messiást úgy várom az sms-t, hogy mikor lehet dijmentesen felmondani a hűségidőt, mert hogy ők is átháritják a 2Ft+ÁFÁ-t az tuti, csak még addig szereznek pár plusz előfizetőt a konkurenciától. Gondolom lassan majd ők is meg a Telenor is tiltja ezeket a szolgáltatásokat. Nehéz eldőnteni, hogy sirjak vagy nevessek…

  3. Egyébként mást aki megkérdezte a voip kiszolgálóhoz irányitottak, na ez még a gerinctelenség netovábbja.

  4. Undorító. Igen, az előzőek nagyon jól írták, itthon a többi ország lehetőségeihez képest nagyon nagyon magasak az árak. Sőt, tudnátok mekkora üzlet az sms-elés… el sem hinnétek.. és még ezen felül is halálra akarják magukat keresni.
    Nem elég hogy kifizetjük a telefont, a rendszerrel, esetleg fizetős programot is veszünk az ilyesmi ingyenes használathoz, még ebbe is beleszólnak… hát, köszönjük Magyarisztán.

    Ettől függetlenül a Viber még mindig profi program, szuper, hogy létezik, és hál’istennek eddig a T nem korlátozta, remélem nem is fogja. 🙂

  5. Nesze neked szep uj vilag , csak meg tobb kaki a kaki helyett

  6. A tethering is tiltott hivatalosan. Lehet, hogy működik, de tiltott.

  7. Nekem vodafone smart 400 van, még a régi iPhone.hoz ajánlott, abban nem tiltanak semmit! 🙂

  8. Majd akaszt egy kis pert a microsoft a voda nyakába…

  9. Háh, na ez még egy nagy sz.patás, a sok hülye meg majd jól besz.pja, hogy a tesco lenyeli az adót, hát persze, oktober 1. 0:00-ig.
    http://www.tescomobile.hu/argarancia

  10. @Spider:
    Miért akasztana?
    USA-ben és Angliában is tiltott a legtöbb szolgáltatónál a VoIP, esetleg plusz pénzért lehet engedélyeztetni.
    Az már más kérdés, hogy mindkét országban sokkal olcsóbb a telefonálás mint itthon.

    Egyébként a Skype működik.

  11. @fazr600:
    Melyik Angliai szolgaltatora gondolsz ahol tiltott a Voip ?

  12. @fazr600: en Londonban lakom es jelenleg a 3 szolgaltatonal vagyok es semmit sem korlatoznak, sot: unlimited internet, 5000 sms, 500 perc csak 29 font havonta. Azt meg mar meg sem emlitem hogy elofizetessel a letezo osszes telefon ingyen van..

  13. @Ragadoz0:
    Akkor Angliában tetheringel szarakodik a legtöbb szolgáltató?
    Igazából lényegtelen, a hozzászólásom lényege, hogy nagyon sok komolyabb piacon tiltják VoIP-t és mégsincs senki beperelve.
    @d3lirious:
    Ha elolvasod a hozzászólásomat láthatod, hogy én is írtam, hogy sokkal jobbak a külföldi tarifák és ezzel arra akartam célozni, hogy ha tiltják sem érdekelne, mert jók a tarifáik.

  14. Én vodafonos voltam kb 4 évig… kb ott hagytunk náluk 3millát ez idő alatt és mikor elutaztunk kanadába egy hónapra és nem voltunk itthon, hogy kifizessük a számlát az alatt az egy hónap alatt egyből leis tiltottak, így kanadában se hívást indítani se fogadni nem tudtunk, haza érve egyből át is jöttünk a t-hez. azóta média mánia XL csomagban vagyok. van amikor csak az EDGE van bekapcsolva és még úgy is tudom használni a VIBER-t telefon hívásra…. szánalmas a vodafone…. -.-

  15. Most próbáltam ki az asszony voda mátrix2-ben és minden fut rendesen, nem vágom mi is ez a pánikkeltés!?!?

  16. Több európai és afrikai országban jártam az elmúlt hónapokban munkából kifolyólag és ahol 3-4 napnál tovább maradtam, ott mindenhol vettem helyi kártyás tarifacsomagot 500MB-2GB körüli mobilinternettel attól függően, hogy meddig maradtam, hogy iMessage-en, Viberen és Skypon keresztül bármikor elérhető legyek és bárkit elérjek. Megjegyzem bagóért, Egyiptomban pl átszámítva kb 3.500 forintért tudtam a vodánál venni 8GB-internetet + 120 perc beszélgetés + 100 sms!!! Arról nem beszélve, hogy nem 30 nap után jár le, hanem 6 hónapig érvényes, tehát nem az van mint itthon, hogy a következő hónapban lehúzza újra az előfizetési díjat akkor is, ha elhasználtad és akkor is, ha nem…. A Skype amúgy különösen jó, mert ha feltöltöd az egyenleget nagyon jó áron tudsz külföldről bárhova hazatelefonálni vagy bármilyen más ország mobiljára is. Fele annyiba sem kerül, mintha külföldről a saját kártyádat használnád (roaming) sőt, legtöbbször csak töredéke… Az alap díjcsomagokban, amit használtam soha, mégegyszer: SOHA nem volt korlátozva semelyik VoIP alkalmzás sem…. Köszönjük magyarország… ez egy patkány hely…

  17. Van itthon egy vitamax kártyám is, aktiváltam rá egy mobil napijegyet hogy kipróbáljam. Viberen telefonálni tényleg nem lehet, de szöveget lehet küldeni.

  18. telenor nagyvállalati csomag: minden megy…

  19. @gunar: milyen *pánikkeltésről* beszélsz mégis, ha maga a Vodafone ismerte el, és közölte, hogy ez a helyzet?

  20. @Jadeye: Az lehet hogy elismeri, de akkor mivel magyarázzuk azt, hogy működik?

  21. Budos kocsog az osszes telekom vallalat, itt kint angliaba viszont jobb a helyzet. En 1evig vodas voltam es ok csak a tetheringet nem szeretik, olyan mint usaban az att. Mostmar tmobilos vagyok es van 1GB adatforgalmam minden honapra, ha tullepem sincs gond hiszen csak a sebesseget “csokkentik” de ezt neha elfelejtik es teljesen korlatlan van, ilyenkor neha raakadok a torrentre vele 🙂
    A viber es a skype is mukodik minden funkciojaval egyutt vodan es t-n is. Sot itt a T osszeallt az Orange-vel igy a terero/lefedettseg is duplajara nott. Teljesen megvagyok elegedve a Tvel. Ez persze ismetelten anglia.

  22. Eljen magyarorszag!!! Hurra..! Angliaban 10 fontert(O2)(3400ft) kapsz 500mb internetet es 500 sms-t barmely halozatba. Most t -mobile os vagyok , kaptam egy sms-t toluk ,hogy vissza nekik es kapok EGY EVIG INGYENES INTERNETET A TELEFONOMRA!! Ez volt 4 honapja, es annyit hasznalom ingyen amennyit akarom. Na most otthon mi van már???? Paraszt vodafone itt kinyaljak az ember s.ggét meg minden, otthon meg szivatják a magyart??? Szemetek….

  23. @gunar: véletlen rendszerhiba?

  24. Csak annyit tudok mondani, hogy velünk birka magyarokkal bármit meg lehet tenni.

  25. @Jadeye: Akkor biztosan kirúgták a szerelőiket mind, mert hónapokkal ezelőtt olvastam, hogy tiltják és mindig működött és azóta is! 🙂

  26. Hát ez undorító!Igaz nekem céges kártyám van (belföldi hívás bárhova 0Ft./perc,4GB net,30 sms…) de kíváncsi vagyok, hogy mi fog változni flotta vonalon is!Ez tényleg szemét dolog!

  27. Ez már egy augusztus 1. Ászf: http://www.vodafone.hu/egyeni/common/segithetunk/ugyfelszolgalat/letoltes/aszf/2012_08_01/aszf_12_08_01_2.pdf
    Ha végigböngésszük benne van, hogy minél mi van, de azért tényleg nehogy már kikerüljük azt a hülye telefonadót…
    Nekem két előfizetésem van náluk, de mindig van valami gubanc, bár gondolom tök mindegy melyik szolgáltatónál vagy, biztos máshol is vannak hibák, telefonálni meg ígyis úgyis fogsz.

  28. vodafone csak a k anyádhoz szólók..

  29. Szemét banda…
    Bar a tethering se megy 🙂 Balfékek…
    Szerencsére T-s vagyok. Remélem azokra nem jön ilyen hőhullám…

  30. Én is angliában lakom, és nincsen korlátozva a VoIP sehol sem, a tethering néhány szolgáltatónál és meghatározott csomagban igen.
    Az árakról meg tényleg annyit, hogy havi £30 előfizetéssel már az iPhone is ingyen elhozható és messzemenően sokkal többet kap érte az ember itt, mint magyarisztánban…

  31. Én már csak azt nem értem, hogy miért nem lehet kanadából kifizetni telefonszámlát?

  32. Mindenesetre vicces!
    A hugomnak is matrix 1 (3300 Huf)tarifacsomagja van és működik a viber!
    Vmit marhára benéztek…
    :DDDD

  33. 1g -as vitamaxal is megy a skype most is.

  34. Nekem Londonban T-nel van Pay as you Go-m, es nem mukodik vele a Viber/Skype. Szoval a hivas elejen meg tok jo, majd kb 30 mp mulva szakad. Mas netes forgalommal nincs gond, es wifirol is jol megy.

  35. Vodánál nem megy az internetmegosztás, de jb van, mywi van… tökéletes.

    Vitamax–feltöltőkártyás internetnél, feltöltöttem 10–el, kaptam 1gb netet, és 4hónapig használtam? Viber, skype minden megy, a jutalom netből, és a mikor előfizetéses netem volt, akkor is ment.

  36. @attila lehet hogy ez azert van mert a T osszealt ugye az Orange-vel, er ha lefogod a tererot vagy barmit akkor szolgaltatot valt ugye, ezaltal megszakad az internet uj IP-t kapsz stb.

  37. @mazsi1911:

    T-mobile+ Orange osszefogas csak 2g -s halozatra vonatkozik…

  38. Nalam viszont nem megy az icloud, find my phone, friends, ma reggel vettem eszre.
    Webes felulet be sem jon.
    De meg az apple support oldal sem.
    Masnak megy?

  39. Nalam is bajol vannak az apple szolgaltatasokkal, viszont szerintem nem vodaval kapcsolatos. nem lehet h apple csinal vmit? frissites vagy akarmi….

  40. Facetime 3G-t is letiltják majd vajon? 🙂

  41. @pAnk: Mindent meg a levego vetelt is elobb-utobb 😀

  42. mi a véleményem?
    a jó k-rvaanyukat!

  43. En azt mondom nezzetek utana, mielott baromsagokat irtok. Matrix4-em van es minden mukodik… Tethering-tol kezdve viber es skype hivason at az uzenetkuldesig minden… a telefon gyari fuggetlen jb mentes…

  44. Azt azert gyorsan hozzateszem, amint ez a helyzet megvaltozik, egybol szerzodest bontok veluk… Jol neznenk ki, ha ok mondanak meg, hogy a kifizetett adatforgalmamat mire hasznalom.

  45. @kescar: Sajna elobb-utobb minden szolgaltatonal ez lesz


Add a Comment