8
feb 22

A napokban jelent meg a Sanoma egy újabb alkalmazása iPad-re, az IMAGES, ami szebbnél szebb fényképekkel lepi meg az érdeklődőket.

A kiemelkedő kortárs fotográfusok munkáit bemutató gyűjtemény az élet legváltozatosabb terület dolgozza fel igényesen, érdekesen, új, eredeti látásmódot mutatva.

Az első három képsorozatot a több szakmai díjat is elnyert Lóránt Attila fotográfus készítette, aki számos fényképpel gazdagította a National Geographic-ot is.

A digitális galéria segítségével a felhasználó megcsodálhatja Afrika érintetlen és ismeretlen oldalát, megismerheti az Andok csúcsai között élő indiánok természetközeli életét, de akár beleshet az Amazonas folyó mentén élő népek hétköznapjaiba és ünnepeibe is. A képsorozatokhoz eredeti, a tájak hangulatát idéző aláfestő zenék is készültek.

Az alkalmazás különlegessége, hogy nem csupán egy professzionális fotóalbum szerepét tölti be, hanem minden képhez megmutatja, hogy az adott felvétel a Föld melyik pontján készült. Így eddig soha nem látott módon lehetőség nyílik megnézni, hogy merre jártak a fotográfusok, hol álltak, amikor az adott felvétel készült.

A jelenleg elérhető professzionális képsorozatok:

 • Életképek Afrikából
 • Életképek az Andokból
 • Az Amazonas indiánjai

Az első három sorozat mindegyike közel 150 képet tartalmaz, amik közül sorozatonként viszont sajnos csak 15 érhető el ingyenesen, a többit tehát meg kell vásárolnunk.

Az IMAGES alkalmazás ingyen tölthető le az App Store-ból.

Kapcsolódó cikkek:

Címkék:

8 hozzászólás a(z) “iPad-fotóalbum a Sanomától: IMAGES – a világ képekben” bejegyzéshez

 1. remric írta:

  Inkább a NatGeo kéne magyarul … :)

  VálaszVálasz
 2. remric írta:

  @remric: … mármint iPad-ra :)

  VálaszVálasz
 3. pethodavid írta:

  Lóránt Attilá-t személyesen is ismerem és ezeknek a fotóknak a nyomdai kiadványait szerencsém volt lapozgatni, lenyűgöző egytől egyig szóval aki szereti a szép képeket annak erősen ajánlott. 2,39€ nem tűnik olcsónak, de a könyvek 4-5 ezer foritba kerülnek amikhez képest baráti. Ahogy látom a képekhez hozzátartoznak e szöveges leírások is magyarul amivel együtt teljes az élmény…

  VálaszVálasz
 4. Jadeye írta:

  @remric: nem “iPad-ra”, mert úgy kell kiejteni, hogy “ájped”, emiatt az nem lenne jó, hogy “ájped-ra”, hanem “ájped-re”.

  VálaszVálasz
 5. Tomiiee írta:

  Engem az érdekelne, hogy az Y magazinban mikor lesz már látható a beharangozott csajszi :)

  VálaszVálasz
 6. Mateo87 írta:

  @Jadeye: ha már nyelvtan óra, akkor @pethodavid: a tárgy ragját nem kell elválasztani a tárgytól, tehát Lóránt Attilát :) nem kötekedésből :) (plusz egy-két vesszőhiánytól most eltekintünk :D)

  VálaszVálasz
 7. remric írta:

  @Jadeye: Rendkívül hálás vagyok, hogy kijavítottad rettenetes, szörnyű helyesírásom és azért, hogy van türelmed engem tanítani. Hálám üldözni fog.

  VálaszVálasz
 8. Jadeye írta:

  @remric: részemről nem volt ebben semmi szarkasztikus vagy cinikus, pláne nem kötekedésből írtam, most mégis kicsit valami ilyesmit érzek a részedről. úgyhogy tényleg elnézésed kérem, ha számodra a válaszom esetleg piszkálódásnak tűnhetett, véletlen sem ez volt a cél.

  VálaszVálasz

Írd le a véleményed!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


Az oldal tartalmának írásos engedély nélküli, bárminemű utánközlése tilos.
©2007-2014, Szifon.com - Minden jog fenntartva!