fbpx Skip to content

A napokban jelent meg a Sanoma egy újabb alkalmazása iPad-re, az IMAGES, ami szebbnél szebb fényképekkel lepi meg az érdeklődőket.

A kiemelkedő kortárs fotográfusok munkáit bemutató gyűjtemény az élet legváltozatosabb terület dolgozza fel igényesen, érdekesen, új, eredeti látásmódot mutatva.

Az első három képsorozatot a több szakmai díjat is elnyert Lóránt Attila fotográfus készítette, aki számos fényképpel gazdagította a National Geographic-ot is.

A digitális galéria segítségével a felhasználó megcsodálhatja Afrika érintetlen és ismeretlen oldalát, megismerheti az Andok csúcsai között élő indiánok természetközeli életét, de akár beleshet az Amazonas folyó mentén élő népek hétköznapjaiba és ünnepeibe is. A képsorozatokhoz eredeti, a tájak hangulatát idéző aláfestő zenék is készültek.

Az alkalmazás különlegessége, hogy nem csupán egy professzionális fotóalbum szerepét tölti be, hanem minden képhez megmutatja, hogy az adott felvétel a Föld melyik pontján készült. Így eddig soha nem látott módon lehetőség nyílik megnézni, hogy merre jártak a fotográfusok, hol álltak, amikor az adott felvétel készült.

A jelenleg elérhető professzionális képsorozatok:

  • Életképek Afrikából
  • Életképek az Andokból
  • Az Amazonas indiánjai

Az első három sorozat mindegyike közel 150 képet tartalmaz, amik közül sorozatonként viszont sajnos csak 15 érhető el ingyenesen, a többit tehát meg kell vásárolnunk.

Az IMAGES alkalmazás ingyen tölthető le az App Store-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Inkább a NatGeo kéne magyarul … 🙂

  2. @remric: … mármint iPad-ra 🙂

  3. Lóránt Attilá-t személyesen is ismerem és ezeknek a fotóknak a nyomdai kiadványait szerencsém volt lapozgatni, lenyűgöző egytől egyig szóval aki szereti a szép képeket annak erősen ajánlott. 2,39€ nem tűnik olcsónak, de a könyvek 4-5 ezer foritba kerülnek amikhez képest baráti. Ahogy látom a képekhez hozzátartoznak e szöveges leírások is magyarul amivel együtt teljes az élmény…

  4. @remric: nem “iPad-ra”, mert úgy kell kiejteni, hogy “ájped”, emiatt az nem lenne jó, hogy “ájped-ra”, hanem “ájped-re”.

  5. Engem az érdekelne, hogy az Y magazinban mikor lesz már látható a beharangozott csajszi 🙂

  6. @Jadeye: ha már nyelvtan óra, akkor @pethodavid: a tárgy ragját nem kell elválasztani a tárgytól, tehát Lóránt Attilát 🙂 nem kötekedésből 🙂 (plusz egy-két vesszőhiánytól most eltekintünk :D)

  7. @Jadeye: Rendkívül hálás vagyok, hogy kijavítottad rettenetes, szörnyű helyesírásom és azért, hogy van türelmed engem tanítani. Hálám üldözni fog.

  8. @remric: részemről nem volt ebben semmi szarkasztikus vagy cinikus, pláne nem kötekedésből írtam, most mégis kicsit valami ilyesmit érzek a részedről. úgyhogy tényleg elnézésed kérem, ha számodra a válaszom esetleg piszkálódásnak tűnhetett, véletlen sem ez volt a cél.


Add a Comment