fbpx Skip to content

Biztosan tudjátok, hogy a Szifon.com-nak 2db alkalmazása van az App Store-ban. Van egy a bloggal kapcsolatos Szifon.com alkalmazás és egy karácsonyi Szifon.XMaS appunk képeslapküldéshez. Mindkettő nagyon jól teljesített az App Store toplistáján, a Szifon.com több napig első volt, az XMaS pedig bejutott az első 5 közé. A statisztikákról és egyéb App Store-os élményekről majd később, most jöjjön egy picit más.

Az utóbbi időben egyes alkalmazásokhoz érdekes hozzászólások és csupa 5 csillagos értékelések születtek. Ez azért biztos magyarázható valamivel. Pár nappal később kaptunk mi is egy érdekes levelet, amiben a következő állt:

Jól látszik, hogy bizonyos összegekért cserébe promótálják nekünk az appot. Kapunk értékelést, csillagokat, YouTube videókat stb. Ahogy látjuk, lassan egy külön üzletág fog épülni az App Store spammelésére, és ez elég sajnálatos.

Természetesen elkezdtünk levelezni velük, illetve a Google segítségével még egy rakat más céget is találtunk, vannak olyanok, akik konkrétan segítenek még a Facebookon és Twitteren is. Nagyon sok lehetőség van, eléggé visszatetszést is keltő a dolog szeintünk.

Mint láthatjátok, mindennek van ára. Kőkeményen fizetni kell, és 25-30 dollár alatt szóba se állnak velünk. Nem hiszem, hogy ez megéri a fejlesztőknek, plusz ha kiderül, akkor még az applikációt is kirúgják az App Store-ból. Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Szánalmas az ilyen..

  2. Egyetértek – szánalmas…

  3. gmail-es cím..:D:D:S

  4. ha jelentitek apple-nek tesznek valamit? mármint nagyon reménykedem ebben, azért eddig nekem döntő tényező volt az appok értékelése, főleg fizetősek esetén, hogy megvegyem-e. remélem ezek a mocskok nem lepik el az egész appstore-t.

  5. Mindig lesznek olyanok, akik ilyenért pénzt adnak ki, el lehet őket hordani bárminek, de nem viccből vannak ilyen “cégek” , és lesznek is mindaddig, amíg van rá kereslet…
    Amúgy Ti még elhiszitek, hogy a szépségkirálynő választáson a legszebb nő nyer? Ez teljesen ugyan az, nem értem miért kell ezen meglepődni, de még inkább fennakadni… :S

  6. a pénz megöli az eszmét
    sztem

  7. Nem nevezném “cégeknek” őket @gmail -es emailcímmel. Ezek kb. olyan “vállalkozások” mint a seed servert üzemeltető kiddiek…

  8. Nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen, de ezt látva felmerült bennem egy kérdés: nemrég vettem egy nocs ns400-as fülhallgatót, mert akárhány értékelést néztem róla, mindenhol szinte ugyanazokat a pozitív dolgokat olvastam róla. Megjegyzem, valóban jó füles, de előfordulhat vajon ez is, hogy nem csak appokról, hanem bármilyen műszaki cikkről pénz ellenében csupa jót írnak? Ezzel igen megnehezítik a netes vélemények alapján történő választást…

  9. Elitélem, de sajnos nem látok rá módot vagy más modellt, ahol ki lehetne szűrni ezt a hatást. Ez a trend a ratinget és az értékelő hozzászólásokat hitelteleníti. Szerintem abba az irányba tolja el a szegments, hogy _megbízható_ portálok, fórumok és újságok fogják megjelentetni a megbízható értékeléseket.

  10. Jómagam is láttam rengeteg ilyen kamu hozzàszólàst a Magyar Store-ban is. Hála azért hogy nyelvtanilag szinte minden esetben helytelenek. Egyből észre lehet venni hogy nem Magyar ember írta. Erre szerintem jobban odafigyelhetne az Apple mert sokszor fizet a vásárló és egy teljesen használhatatlan app-ot kap a pénzéért.

  11. meglepődtem volna ha nem így van
    a toplistán sokszor akkora baromságok vannak elöl, hogy az valami észveszejtő….ráadásul soknak még az értékelése se jó
    most viszont, hogy ezt közzétettétek, kettőre zárjátok az ajtót 😀

  12. Marketing az egész, én is csak a top 25-50 nézem állandóan, így aki oda nem kerül be nem fogja eladni magát nekem. Ha megnézzük van egy-két cím ami betör az élmezőnybe, de hamar le is morzsolódik ha elkopik a pénzmag mögüle- már ha az általatok írt módon jutott oda. A sikercímek csak a nagyfokú felhasználói elégedettség miatt vannak ott ahol. Gondolok itt Angry Birds, Cut the Rope és társaira….
    Review-t nem nagyon olvasok mert így is tele van mindenféle app raklámjával. Gyakrabban kéne moderalni a fejlesztőnek.

  13. @adi: tudtommal a fejlesztőknek semmi hozzáférésük nincs a store-ban megjelenő review-khoz, csak annyi, mint neked vagy nekem, tehát nem moderálhatják őket, és válaszolni sem tudnak ott rá.

  14. Ez nagyon becstelen dolog az ilyen emberektől… Sajnos teljesen nem lehet ezt megakadályozni, legfeljebb az ember nem tart igényt a “szolgáltatásukra”.

  15. Ez egy sima reklámfogás… Ha azt mondják a tv-ben hogy ez a mosópor a legjobb, és minden foltot kihoz, és aztán kiderül h mégsem, akkor miért nem küldi el őket is a p*csába mindenki?
    Egyébként meg ha a toplista elején vagy, és rossz az appod, akkor elég hamar le fogsz csúszni, ha pedig jó, akkor fenn marad, és jó befektetést csináltál.
    Valahogy a köztudatba kell hozni azt hogy márpedig neked van egy jó appod, és erre a reklámra ez egy tökéletes lehetőség.

  16. Undorító, és nemelyiknel google translate-tel fordított magyar nyelvű értékelések vannak angolszász nickekkel most nem jut eszembe melyik az az app. Elég aggasztó remelem tesz valamit hamarosan az Apple.

  17. Szerintem szégyen mert hát ne azért legyen valakinek jő feedback je mert egy cég csinálja hanem mert az emberek szívesen használják az alkalmazást, játékot, könyvet.
    Továbbá evvel igen csak szegénységi bizonyítványt állítják ki magukról.
    Mert akkor miért van egy alkalmazása bent az App store ban neki ha egy kalapszar és ő is tudja!!!!!!!! Aztán csak azért csinálja ezt, hogy más aki amúgy meg sem venné (ezek általában alul iskolázott vagy a olyan emberek akik elhiszik hogy a nappalban az a doboz igazat mond amit néznek) meg vegye mert véletlenül látott egy jól meg csinált videót róla a you tube-on.

    Ez Vicc!!!!!!!!!!!!!

  18. Undorító és hatalmas szégyen, hogy mi mindenből akarnak pénzt csinálni az emberek. Teljesen használhatatlan és hulladék alkalmazások kerülhetnek így a toplisták élére, az emberek meg eszeveszetten fogják őket töltögetni.

  19. csak bízni tudok, hogy nem magyarok csinálják…

  20. Ha fizetek nekem érte, akkor hol lehet ilyen posztra jelentkezni? Otthoni munkára nagyok kíváló és korrekt ár képzés számomra.:)

  21. Gusztustalan, naná. Főleg, hogy az ember tök korrektnek, tisztának gondolta az egészet és igy még nagyobb a kopp. Aztán rájössz, hogy a reklám a tévében ugyanez. Most az van hogy tudod mindenhol ez megy: itt is. Csak jó tudni! Ennyi.

  22. Sajnos ez csak a jéghegy csúcsa. Sok cég van, amelynél 10-20 emberke ül a számítógép előtt és az a dolga, hogy fórumokra regisztrál és bizonyos termékeket dicsér. De nem ilyen gagyi spam módon, hanem beépülnek, sok amúgy hasznos hozzászólásuk van és csak mellékesen dobnak el néha egy-egy termékről dicsérő szavakat. Ma már a fórumokban sem lehet maradéktalanul megbízni.

    De a csúcs ebben az az amerikai módi, hogy ingyen termékeket osztogatnak emberkéknek, akiknek az a dolguk, hogy az ismerősi körben feltűnés nélkül dicsérjék az adott terméket. “Nemrég vettem ezt a cipőt, nagyon kényelmes, a gyereknek is fogok venni”, stb. Szar világ.

  23. Handrás bácsi is biztos így került a topba a gyenge appjával xD

  24. hat nem tudom, szerintem a gyakorlottabb szem mar az app nevebol es leirasabol is le tudja szurni hogy megeri-e az arat

  25. Egyet tehetünk ez ellen ha letöltöttünk egy sok csillagos de nyilvánvalóan szar appot könyörtelenül húzzuk le 1 csillaggal, plusz a hibajelentes gombot megnyomva panaszoljuk be az Apple-nél. Bár ez a gomb pár hete átváltozott Támogató webbellyé de most végre ujra a régi, én szoktam használni.

  26. @draft: IGAZ APUKÁM!

  27. @Trigmegistos: en is csak hobbibol uzemeltetek negy windowsos gepet a mbp mellet 😉 valamit azert hoz a konyhara, de ha nem vettetek volna eszre manapsag errol szol a netes uzletag. Lasd google 1-10 hely barmilyen kulcsszora. Facse, jutyub,twitter nelkul eselytelen. Bedaral a konkurencia. Ja es 10 dolcsiert vehetsz 1000 comfirmed gmailos random emailt, a tobbit a script automatan elintezi, de ennyiert van jutyub es facse account is 😀

  28. @Minus a netes üzletág bekaphatja.

  29. Olvastátok az angol levelet? Nyelvtanilag az is nagyon ott van! 😀


Add a Comment