fbpx Skip to content

A Sanoma pár nappal ezelőtt adta ki a CitroMail levelezőrendszerhez fejlesztett mobilalkalmazását iOS-re és Androidra is. Ebből minket értelemszerűen az iOS-verzió érint. 🙂

Az alkalmazás apropóját az adta, hogy egyrészt a CitroMail a napokban köszönthette a kétmilliomodik felhasználóját, másrészt pedig a statisztikák azt mutatják, hogy naponta több mint tízezer felhasználó jelenleg is okostelefonon keresztül intézi a CitroMailes levelezését.

Az alkalmazás számukra könnyíti meg a leveleik elérését. Először is jelszavas védelem mellett teljes hozzáférést nyújt a CitroMailben létrehozott összes mappánkhoz, amelyek esetén az adott mappa neve mellett azt is írja, hogy hány levél van benne, és ebből mennyi az olvasatlan. A frissítés szintén egyszerű: követi a már több más alkalmazás esetén is jól bevált “húzd le, majd engedd el” típusú mozdulatot:

 

Maga a navigáció is újszerű: az egyes levelek között a képernyő balra vagy jobbra való eltolásával is válthatunk, akár csak az iOS Képek alkalmazásában az egyes képek között, ráadául a levelek HTML-nézetben is láthatóak:

 

A levélírásnál a címzettek a névjegyzékből betallózhatóak, és a szokásos funkciókon túl az alkalmazáson belül lehetőségünk van kép csatolására is. Emellett használhatjuk a már beállított aláírásainkat is, így azokat elég egyszer megadni, majd utána csak ki kell választanunk a megfelelőt:

 

Hasznos funkciója lehet az is, hogy a beérkező levelekről képes push értesítést küldeni. Ezek az értesítők testreszabhatóak, beállítható, hogy milyen esetekben kérünk értesítést, és milyenekben nem. A beszédességük pedig az üzenet részletességére, annak tartalmi hosszára utal. A közösségi mappa ebben az esetben is azt a mappát jelenti, amibe a levelezőrendszer automatikusan összegyűjti a közösségi oldalakról érkező értesítő emaileket, így azokat mind egy helyen találod meg:

Akiknek pedig a keresés a fontos, azok számára a beépített kereső képes akár mappákra korlátozva is keresni a levelek feladói, a címzettek, a tárgy, vagy a csatolások között, még adott dátumokra korlátozva is:

 

A Beállítások alatt lehetőségünk van még az automatikus válasz funkció paramétereit is módosítani, vagy az automatikus továbbításnál új címet megadni. Ha pedig kezdene megtelni a postafiókunk, az alkalmazásban még azt is megtekinthetjük, melyik mappában hány levél van, és az mennyi helyet foglal, és az előre beállított parancsok segítségével lehetőségünk van akár még a levelek csoportos törlésére is a “Tárhely felszabadítás” gombra bökve:

 

A CitroMail alkalmazás természetesen ingyenes, és letölthető erről a linkről a magyar App Store-ból.

És te mit gondolsz? Használsz CitroMailt? Neked hogy tetszik az alkalmazás? Le fogod tölteni? Fogod használni? Mi az, amit a leghasznosabbnak érzel benne, vagy mit hiányolsz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Én alapból nem díjazom ezeket a magyar levelező rendszereket, de biztos van akinek hasznos lesz ez az alkalmazás.
    Egy biztos: Nem a dizájn miatt fogják szeretni a felhasználók.

  2. Na ez kellett 😀

  3. Ha nekem lenne citromailes cimem, biztosan nagyon orulnek egy ilyen programnak, bar a gmail-iOs belso levelezo parositas ami nekem igazan bejott! 😉

  4. Sziasztok!
    A Google chathez mit javasoltok?
    a Chat for Google Tlak fizetős verzióját felraktam, de eléggé vacakul működik.
    A Push egyáltalán nem megy, az üzenetek sokszor nem mennek át.
    Esetleg valami alternatíva, ami tuti működik?

  5. a freemailt be tudom valahogy tenni a IOS mail-be? eddig csak a yahoo-t és gmail-t tudtam.
    Köszi előre is a választ

  6. @suhanc: Persze
    Beállítások/Mail majd az egyebet valasztod

  7. @mremil:

    igen köszi, addig én is eljutottam 🙂 de a bejövő illetve kimenő hosztnév-nél elakadtam

  8. @mremil: Én a meebot használom ott tudod egyben kezelni az msn-t gtalkot FB chatet. Javaslom nézd meg, és a push is rendben megy rajta.

  9. @suhanc: Bejövő mail a freemail, kimenőnek konfigold be mondjuk a gmailt. Igy azon keresztül kimegy amailed, de a fogadó a freemailes címedröl laátszik kapni a levelet.
    Legalábbis Outlookban igy műxik, konkrétan iPaden nem próbáltam..


Add a Comment