fbpx Skip to content

A 9to5Mac nemrég írt arról, hogy a Nielsen nevű statisztikákkal foglalkozó cég szerint az Android OS megelőzte az Apple készülékeken lévő iOS-t az amerikai piacon. A márciusi adatok szerint az Android OS az amerikai okostelefonok eladásaiban az élen áll a maga 37%-ával, megelőzve az iOS-t, ami a piac 27%-át teszi ki. A Research In Motion, vagyis a RIM BlackBerry OS-e 22%-on áll.

Hat hónappal ezelőtt még az iOS állt az élen 27.9%-kal, amit a RIM (27.4%), majd az Android OS (22.7%) követett. A válaszolók 31%-a mondta azt, hogy egy Android telefont szeretne vásárolni 2011 márciusában, az iPhone 30%-jával szemben. Ez egy 25.5%-ról való növekedés az Androidnak, és 32.7%-ról való csökkenés az iOS-nek.

És most a jó hírek: annak ellenére, hogy az Android telefonokat mindenféle alakban, méretben, árban, és a világ legtöbb szolgáltatójánál lehet kapni, a fejlesztők számára még mindig az iOS a vezető platform. Egy másik felmérés, amelyet az Appcelerator végzett el, azt mutatja, hogy ők az iOS mellett maradnak, “az Android tabletek után való csekély érdeklődés, és azok instabilsága miatt”. A megkérdezett fejlesztők csaknem háromnegyede szerint “vége a játéknak” a különböző egyéb platformok számára, név szerint a RIM, Nokia, Microsoft és HP mondhat búcsút fejlesztőinek. Ugyanez a megkérdezett rész indokolta az Androidra való fejlesztés hanyagolását annak instabilságával.

Egy magasnak mondható 91% érdeklődik az iPhone-ra való fejlesztés iránt (ebből 86% iPad-re is szeretne), az Android telefonokkal szembeni 85%-kal, és az Android tabletekkel szembeni 71%-kal.

Dacára az Android sikerének, az Apple még mindig kézben tartja a telefonipar bevételeinek felét. Ezek alapján nem meglepő, hogy Android fejlesztők térnek át az iOS-fejlesztésre. Köztudott, hogy az Android felhasználók nem vesznek annyi alkalmazást a Marketből – ennek valószínű okai az alkalmazásokról általánosan elmondható silány minőség, a kevesebb alkalmazás, és az a tény, hogy az Android kiemelten hangsúlyt fektet az alkalmazásokon belüli reklámokra, ahelyett, hogy fizetnénk érte. Magyar viszonylatban meg egyszerűen jelenleg nincs is lehetőség trükközés nélkül fizetős appokat vásárolni a Marketről.

Szerintem ez a tweet foglalja össze a véleményemet legjobban:

jelleprins
Room with 60 students. 40 have Android, 20 have iPhone. None of the Androids have ever bought a paid app. Almost all of the iPhones did.
2011.04.26. 15:24

“Szoba 60 tanulóval. 40-nek Androidja, 20-nak iPhone-ja van. Az Androidosok közül soha egyik sem vett meg egy fizetős alkalmazást sem. Az iPhone-osok közül szinte az összes.”

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Ez nem meglepő. A droidos olcsó készülékeket persze hogy többen fogják megvenni mint a magas kategóriás iphone-t.

  2. halálom ez az “android beelőzte az ios-t”, még jó hogy, mivel a legratyibb legolcsóbb fostalicskák is androidot futtatnak!!!

  3. Sajnos így igaz. Az összes Apple termék magasan túl van árazva.
    Az Appcelerator fejlesztői kérdőívét én is kitöltöttem, és ezek szerint mindenki ugyan azt válaszolta: az Android telefonok és az iOS jó platform, az Android még mindig olcsóságközpontú, az iOS – sajnos – a lehúzásról szól, de a legjobb platform; az Android tabletek pedig
    egyszerűen rosszak.

  4. Hali.
    Nincs valami program ipadre amivel a fenyerőt az eredeti minimumnal kisebbre venni? Meg így is túl világos főleg este.

  5. @Wow10, szerintem veled van problema. Hipererzekenyek a szemeid. Legkisebb fenyeron is zavar? Olvass hegesztopajzsban 😀

  6. OFF:
    Ma este 5-6 óra között elveszett az iPhone 3G-m, Pécsett a József Attila út – Megyeri út kereszteződésnél. Valószínűleg a kereszteződésben levő parkolóban, a 4 emeletes tömbök előtt.

    A becsületes megtalálótól visszavásárolnám, főleg az adataim és a SIM kártyám miatt.

    Próbáltam hívni, jelenleg kikapcsolt állapotban van. Jelszavas védelem be volt kapcsolva. Ilyenkor egy átlagember milyen adataimhoz tud hozzáférni?

    Köszönöm mindenki segítségét előre is!

  7. Én három dologra lennék kíváncsi:
    1., Az eloszlás a legfrissebb iOS-t és az legfrissebb androidot futtató telefonok száma között.
    2., Az eloszlás az Android 2.3-at és az iOS 4.2.1-et futtató telefonok száma között
    (ugye itt a jailbreak számottevő lenne)
    2., Az eloszlás az Android 2.3-at, vagy újabbat és az iOS 4.2.1-et, vagy újabbat futtató telefonok száma között

    Két link (nem biztos h szóról szóra igaz, de ez volt az első találat a google-ben), a verziószámozásokról:
    http://en.wikipedia.org/wiki/IOS_version_history
    http://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history

    Ezeket csak azért linkeltem be, hogy a dátumokat lehessen összehasonlítani. Azzal inkább senki ne jöjjön h mennyivel több feature, mert ugye láttunk már olyan iOS frissítést, (öhm, 4.2.1) ami abszolút semmit nem csinált azon kívül h JailBreak exploitot foltozott…

  8. @DaniL: ha jailbreakelve volt, akkor az átlagember bekapcsolja, eljut a jelszavas zárhoz, majd SSH-n/T-PoT-on/Cyberduckon keresztül leszedi az adatokat. Nem átlagember pedig írhat egy olyan MS addont, ami kilövi a jelszavas védelmet.

  9. @H2CO3: Köszi, most megnyugodtam. 🙂 Egyelőre próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. Kirakok néhány plakátot, hátha…

  10. Egyetértek abban, hogy nő az Android userek száma, de szerintem is csak azért, mert rengeteg készüléken fut, míg az iOS csak szifonon 🙂

    Jut eszembe, nem tudom, hogy megoldható-e amit keresek, de valami olyan progi/app kéne, ami a gyári mappákat nem is tudom, átlátszóvá teszi?! AZ átlátszó lenne a legjobb, de más alternatívát is elfogadnék, mert ettől a gyári szürkétől hánynom kell 😀

    Köszönöm előre is 🙂

  11. @DaniL: tegyél feljelentést amilyen hamar csak lehet, és a sorozatszámát és a jellemzőit (szín, méret, karcok, stb) írd ki a beszmac ellopták fórumába. így ha valakinek felkínálják eladásra, az segíthet.

    de ha nyomnak rá egy restore-t, akkor az ellen a jelszavas védelem sajna nem véd… :/

  12. na akkor ennyi erővel lehetne ilyen is hogy akkor Magyarországon több Suzuki vagy több Ferrari fut az utakon?
    azért mert több a szuzi attól még nem jobb -.-

  13. Sziasztok ne haragudjatok az OFF ért de sürgős lenne!
    Nem találtam novemberig megfelelő topicot így hát ide írom!
    Lenne egy rövid kérdésem!

    Adott egy T-mobilos fekete 3gs 8gb-os iPhone!

    A problémám az lenne, hogy nincs a hátulján, hogy 8gb és az eladó állítja, hogy nem volt szervízben, a garanciapapírja is megvan és nincs szervizes javítás.

    Kérdésem, hogy lehetségese-e az, hogy gyárilag ne tették rá, hogy 8gb?

    Köszönöm a választ!

  14. @DaniL: Mindenképpen szólni kell a rendőrségen, és ha T-mobilos vagy, akkor asszem oda is be kell szólni X napon belül, különben még külön kell fizetned nekik, hogy nem jelentetted be. (Legalábbis így volt egy haveromnak kb 4 hónapja, bár neki ellopták és az nem szifon volt de a T-mobilos dolgot azt sztem neked is kell.)

    Azért reméljük hogy meglesz!

  15. Köszönöm mindenkinek a segítséget! Nem T-mobilos, gyárilag független. Még az lenne a kérdésem, hogy letiltatni hogyan tudom? Vagy egyáltalán van értelme?

  16. @206wrc: Kihagytál egy szót: Magas ÁRkategóriás


Add a Comment