fbpx Skip to content

Ez a cikk csak az iPhone 3G/3GS-ről szól! iPhone 4 esetén nem működik, illetve ott a 4.1/4.2.1-es verziók basebandjeire sincs jelenleg függetlenítés.

Miért 06.15.00?

A 06.15.00-ás basebandre való frissítés azok számára hozott függetlenítési lehetőséget, akiknek gyári 4.1 vagy 4.2.1 került a készülékére, mert az azokban található basebandekre eddig a dev-team nem talált hibát. Nem is nagyon fognak már foglalkozni azzal, hogy erre a két verzióra megoldást keressenek, hiszen akkor nem adták volna ki a 06.15-ös megoldást.

A 06.15-ös verzióra való frissítés az előnyei mellett hozott pár hátrányt is. Mielőtt azonban ebbe jobban belemennénk, érdemes a frissítéssel kapcsolatos cikkünket újra elolvasni az érintetteknek: Ultra-recycle – az extrém ultrasn0w – iPhone 4.1 függetlenítés

Tehát az egyik hátrány, hogy ezzel biztosan elvesztjük a garanciát, hiszen 06.15-ös baseband kizárólag szoftveres piszkálás után kerülhet a készülékre, mert a hivatalos firmware-verziók ezt a basebandet (egyelőre) nem tartalmazzák.

A következő probléma a GPS működésével kapcsolatos.

GPS problémák

A 06.15-ös frissítési lehetőség kiadása után a dev-team-hez több olyan visszajelzés is érkezett, hogy a korábban jól működő GPS funkció megadta magát. Az teljesen mindegy, hogy 4.1 vagy 4.2.1 van az adott készüléken, egyes esetekben a GPS nem működik. Más esetekben viszont megy hiba nélkül a 06.15-ös frissítés ellenére is. Így arra a következtetésre jutottak, hogy nem a 06.15-ös baseband okozza a dolgokat önmagában, tehát nem rontotta el a készülékeket hardveresen, hanem valami szoftveres problémáról van szó:

Update #5: Unlockers have been reporting mixed results about GPS functionality at 06.15.00.  Until we can track down what differentiates those who retain GPS vs. those who lose it, be conservative and assume you’ll lose GPS at 06.15.00. As we work on finding the cause (and possibly a fix), please report your personal findings in our comments section.  (Update: early indications are that while 06.15.00 is capable of GPS, it will require some further hacks.  But please still be conservative and assume you will lose GPS at 06.15, in case the hacks don’t work).

Tehát ha problémád támadt a korábban jól működő GPS-szel, és mindez akkor kezdődött, amikor frissítettél a 06.15-ös basebandre, akkor a kettő valószínűleg összefügg. A dev-team jelenleg is keresi a megoldást erre, és amint megoldják, javítani fogják ezt a hibát.

Hacktiválási problémák, push: SAM

Persze nem a GPS esetén van csak gond a jailbreakelt készülékek esetén. Amennyiben valaki nem a gyárilag a készülékhez tartozó kártyával aktiválja a telefont, hanem ezt a jailbreakelést végző szoftverre bízza, abban az esetben a push működését biztosító tanúsítványok hibásak lesznek. Ez a push szolgáltatás bevezetése (3.0-ás firmware) óta így van. Mi is ezért erőltettük minden alkalommal, hogy aki teheti, aktiváljon gyári kártyával. Léteznek ugyan pushfix-megoldások is, de a hivatalos aktiválás az igazi, így mi is azt támogatjuk.

Hibás tanúsítvány esetén a készülék tehát folyamatos adatforgalmat generál, és így melegszik, valamint drasztikusan merül, illetve az adatkorlátos előfizetéssel rendelkezők számára akár magas számlát is tud generálni.

Hogy miért van ez így? A push úgy működik, hogy a készüléken futó apsd daemon fut a háttérben, és ez kezeli az összes alkalmazás push-értesítésekkel kapcsolatos forgalmát. Így kevesebb memóriát, akkuteljesítményt, és adatforgalmat igényel a dolog, mintha minden alkalmazás önmaga figyelne folyton a háttérben, hogy jött-e valami új értesítés.

Ehhez azonban a készüléknek rendelkeznie kell a megfelelő push certificate-ekkel, tanúsítványokkal, mert ezek hiányában az Apple push-t kiszolgáló szervere elutasítja a készülék kérdéseit, nem engedi csatlakozni, hiszen hibás a tanúsítvány, vagy érvénytelen. A készülék ettől függetlenül tovább próbálkozik, hátha csak valami hálózati gond lenne, vagy csak “hisztis” lenne a szerver, hiszen a készülék úgy érzékeli, hogy neki bizony megvan a szükséges tanúsítvány.

Emiatt a telefon 30 másodpercenként újra és újra próbálkozik, de minden alkalommal elutasításra kerül. Így tehát beláthatjuk, hogy ez elég hamar le tudja szívni a teljesen feltöltött akkumulátort is, hiszen a készülék gyakorlatilag folyamatosan internetezik a háttérben.

Erre a problémára kínál megoldást a SAM (Subscriber Artifical Module):

Update #6: Developer @sbingner (author of TetherMe) has made some excellent progress devising a new hactivation method that kills two birds with one stone for all you ultrasn0w unlockers.  His tool, “Subscriber Artificial Module (SAM)” tricks your iPhone and iTunes into creating legitimate activation tickets even though you’re unlocked with ultrasn0w.  This means you get the full benefit of push applications, and your battery life increases substantially.  If you’d like to try it out, check out http://www.bingner.com/SAM.html

To help make it easier to try out @sbingner’s tool, we’ve updated redsn0w to include a new “Deactivate” option for the 3G and 3GS.  Use this option *after* you’ve installed SAM…it will remove the normal patches made to lockdownd and let SAM take over.  (sbingner plans on making a button to do this within SAMPrefs too).  Great work, @sbingner!

Ez úgy működik, hogy átveri az iTunes-t, ami így azt fogja hinni, hogy olyan kártya van a készülékben, ami neki az aktiváláshoz szükséges, így be fogja aktiválni. Persze azért nem eszik ezt olyan forrón. Először is feltétel, hogy jailbreakelt legyen a készülék, hiszen másképp nem tudjuk feltenni a SAM csomagját. De lássuk lépésről lépésre:

  1. Adjuk hozzá Cydiában a http://repo.bingner.com címet, és telepítsük fel az ott található két csomagot, majd indítsuk újra a készüléket;
  2. Töltsük le a legfrissebb redsn0w 0.9.6b6-ot, hogy az visszaállítsa nekünk az eredeti lockdown-t:
    Mac OS X
    Windows (Win7 és Vista esetén XP kompatibilitás módban kell futtatni!)
  3. A redsn0w-ban szokás szerint tallózzuk be a készüléken található firmware-t, majd a Next után vegyük ki a pipát az összes opció elől, és tegyünk pipát a “Deactivate” elé;
  4. A továbbiakban minden teljesen ugyan úgy megy, mint egy szokványos jailbreaknél, kövessük tehát az utasításokat – a készülék ugyan úgy be fog tölteni, mintha változatlanul aktiválva lenne, tehát elérjük a menüt is. Mikor a készülék bebootolt, vagyük ki a SIM kártyát, és a Settings alján keressük meg a SAM opcióját;
  5. Itt bökjünk a “De-Activate iPhone” opcióra, ez letörli a hacktiválás által feltett tanúsítványokat, és előkészíti a rendszert az iTunes-os aktiválásra. Ezután bökjünk még a “Regenerate SIM” lehetőségre is;
  6. Dugjuk rá az iTunes-ra, és várjunk. Ez akár pár percet is igénybe vehet, de ettől ugyan úgy elérjük a menüt. Ha közben nyitva van a SAM, akkor láthatjuk is, amint átvált az “ActivationState” mellett a szöveg “WildcardActivated”-re, ekkor kész is van, lehúzhatjuk, nem kell azzal foglalkozni, hogy az iTunes esetleg még töltene valamit.
  7. Ha bármi oknál fogva azt írná az iTunes, hogy “invalid SIM”, akkor a SAM-ben a Method alatt válasszuk ki a saját szolgáltatónkat manuálisan a “By Country and Carrier” alatt, majd válasszuk ki a “Regenerate SIM” opciót. Magyarországon ez csak a T-mobile vagy a Vodafone lehet, mert ezek egyelőre az Apple-partner szolgáltatók. Ezek után már aktiválnia kell.
  8. Ha megjelent a “WildcardActivated” felirat a SAM-ben, visszatehetjük a saját kártyánkat, ami után egy pillanatra az “iPhone aktiválva” felirat jelenhet meg, és ezek után már az iTunes sem írhat semmi hibát a készüléket rádugva.

Természetesen próbáljuk ki, hogy működik-e a YouTube, a Maps megtalál-e minket, illetve például kapunk-e push üzeneteket. De ha a fentieket megcsináltuk, akkor rendesen kell mennie mindennek, hiszen gyári tanúsítványok kerültek a készülékre.

A SAM által használt módszer csak azoknak szükséges, akik eredetileg nem a gyári kártyával aktiválták az iPhone 3G/3GS készüléküket 4.0-ás vagy afeletti verzió esetén, hanem rábízták ezt például a redsn0w-ra, vagy Pwnagetool-lal előre aktivált firmware-t használtak.

(Az OFF-os hozzászólások ennél a cikknél is törlésre fognak kerülni.)

Kiegészítés

“Ha bármi oknál fogva azt írná az iTunes, hogy “invalid SIM”, akkor a SAM-ben a Method alatt válasszuk ki a saját szolgáltatónkat manuálisan…”

Mivel a fenti mondat félreérthetőre sikerült, így szeretnénk kiemelni: a saját szolgáltató alatt azt a szolgáltatót értettük, amilyen függő az adott készülék (a készülék saját szolgáltatóját), és nem azt, amilyen SIM kártyával szeretnénk használni. A SAM-et egy virtuális SIM-kártyaként kell elképzelni. Ha viszont ezt a virtuális kártyát átállítjuk automatikusról, akkor arra a szolgáltatóra kell beállítanunk, amilyen függő a készülék eredetileg, és akkor működnie kell.

Olvasd el a hozzászólásokat is

231 Comments

  1. Nah ez az amit kb valaki belinkelt :)És Unlock tread update je:)Faxa lett:)

  2. Nekem (iPhone 3G), mióta frissítettem 4.2.1-re, az akut nem jól jelzi ki. 100%-ról hirtelen leesik 75, majd 50-re. Valaki tudja mitől lehet?

  3. @W3ber: természetesen találkoztunk már a dologgal még tegnap, közvetlen az után, mikor a dev-team kitette a frissítést, csak nem szeretünk megírni semmit sem úgy, hogy nem próbáltuk ki, hogy is megy ez pontosan. csak az meg ugye nem mindig megy azonnal. 🙂 de azóta kipróbáltuk, és megy. 😉

  4. Végre rájöttem miért ennyi az adatforgalmam.
    Köszi a cikket!

  5. Nem tudja valaki, hogy miért lassú az igo iPhone 4-en? A navigon tökéletesen megy, de az igo lassú(amikor a menüben lépegetek, akadozik). 3GS-en jól ment.

  6. Sziasztok!

    Mostanában kicsit elszakadtam ettől a témától, mert nem volt iphonom, ma viszont vettem egy 3GS-t. Függetlenítés nem érdekel. Ma tettem fel a 4.2.1-et. Azt is tudom, hogy van már hozzá redsn0w, a kérdésem annyi, hogy amikor elindítom és betallozom neki az ipsw-t, akkor utána feljön egy ablak, elég sok figyelmeztető szöveggel.Ez mi lehet?

  7. @samgar: pl figyelmeztet, hogy ha új bootos a teló akkor jak tethered a jailbreak…

  8. Hali! Érdekes, 3G 4.2.1. FW 6.15 BB a térkép 1km-el odébb talál meg, és mintha lassabb lenne a 3G

  9. @samgar: mondjuk ha elolvasod, hogy mit ír, abból elég sok minden kiderül, hiszen éppen ezért írja. ha meg gondod van az angollal, akkor másold be a szöveget a http://translate.google.com -on a fordítandó szöveghez, válaszd ki, hogy angolról fordítsa magyarra, és bár rondán, de javarészt érthetően lefordítja. és akkor legalább érted, mit ír, és nem kell itt találgatni senkinek, hogy mi lehet, hiszen magát az üzenetet nem írtad le…

  10. Régebben elég pontos volt a helymeghatározás, de 1km az k…sok

  11. Kíváncsi lennék ez a BB hibája lenne?

  12. iphone 4 4.2.1 hacktiválás mikorra várható?

  13. akkor ez most függetleniti az iphone 3gs 4.1 Baseband 05.14.02 ?? előre is köszi

  14. @martinka: olvasd el a cikketés megtudod….
    @nemeth.balint20: már van ,de unlock nincs hozzá

  15. nálam jónak tűnik minden (3G, 4.1, 06.15), Maps is megtalál (bár nem valami pontosan: ~1,5km-rel arrébb). és ezt a SAM-féle “aktiválást” sem érzem szükségesnek, mert minden működik rendesen. (nem merül gyorsabban az aksi, minden netes alkalmazás indul, működik).

    és abban az esetben mi van, ha Telenoros vagyok és kidobja az “Invalid SIM”-et, de ugye nem tudom kiválasztani ezt a szolgáltatót a listából, mert csak T meg Voda van? 🙂

  16. szasztok!
    telenoron belül djuicenál ma kapcsolták be nekem a mobilnetet, amiről kaptam sms-t is, 3g és mobil adatforgalmat bekapcsolom, de azt írja ki bármelyik alkalmazás/böngésző, ha netre akarok menni, h “mobil adathálózat nem aktiválható ön nem rendelkezik mobil adatszolgáltatási előfizetéssel”
    telo: 3g, 4.1(8B117)+jailbreak+függetlenítés, 6.15 ös baseband…

    valaki azt írta h így kéne:
    settings—>general—->network—>cellular data network—APN (net-et beírni ide)
    utána
    settings—>general—>reset—>reset network settings

    de én nem találok ilyen beállítási lehetőséget, illetve ez a cellular data network a mobil adatok magyar fordítást kapta? ezen belül 3 APN van, ezekbe beírtam h net, reseteltem, és semmi….

    valaki tudna segíteni h h tudnám megoldani?

  17. az nagyon jó és mi a program neve?

  18. Akkor ezzel a SAM-mel elvileg ki tudnám végre találni, hogy milyen szolgáltatóhoz van lockolva a 3GS-em, ugye? Tehát végigpróbálgatom a 3 esélyest (osztrák, német, holland T-mobile) és amelyiket megeszi az iTunes az a nyerő. Örülnék, mert akkor legalább végre tudnám milyen kártyát szerezzek be.
    Jól gondolom, valaki erősítsen már meg?

  19. hogyan hacktiváljam az iphone 4 emet a cydiában ha nem tudom bekapcsolni… ekkora baromságot…

  20. @end: amit az a valaki leírt, az marhaság, mert a beírt APN-t is ugyan úgy törli a reset network settings… írd be az APN-t, majd indítsd újra a telefont. és mennie kell. a nethez csak a legelső APN-hez kell beírni, hogy net, elvégre a második az az MMS beállítások. a harmadik meg akkor kell, ha tetheringelsz is. ha nem, vagy nem tudod, mi az, akkor oda nem kell semmi. de mondom, ha kitöltöd, majd nyomsz egy resetet, az törli azt is, amit beírtál, tehát olyan, mintha nem is írtál volna be semmit.

    @nemeth.balint20: ott van a cikkben, mi a teendő… olvasd el. tedd fel a leírt source-t. kövesd a további utasításokat. helyetted nem lehet elolvasnia másnak, és megcsinálni!
    “Adjuk hozzá Cydiában a http://repo.bingner.com címet, és telepítsük fel az ott található két csomagot, majd indítsuk újra a készüléket;”

    @Bith: sajnos nem fogja kiírni. próbálkozhatsz azzal, hogy egyenként állítgatod, és aztán hátha. de ha automatán hagyod, akkor mindegy, mert megcsinálja. de kiírni nem fogja, hogy ez X függő lenne, és erre állítsd, mert azt csak az iTunes tudja a sorozatszám alapján, hogy milyen függő, és hogy mit kell elfogadnia.

  21. úgy látom nem értitek ha azt írja ki hogy emergety call tehát nm tudom bekapcsolni akk or hogy rakjam rá a cydiát és a hacktiválást?

  22. @nemeth.balint20: senki nem írt olyat, hogy ez menne iPhone 4-en, mert nem megy. kérlek, olvasd el a cikk tetején a pirossal kiemelt részt. az iPhone 4-et ezzel nem tudod (a cydiával) hacktiválni.

    a többi részét meg amúgy a redsn0w megcsinálja. de ha nem tudod bekapcsolni sem, az a készülék megdöglött, másképp be kell kapcsolnia, és legrosszabb esetben aktiválást kér.

  23. igen acktiválást kér és akkor kb mikorra lessz hacktiválás ? meg mi van a limera1n al? azt irták hogy már minden iost jailbreakel?

  24. @nemeth.balint20: de nem olvasod el, amit írok? az i4 hacktiválható jelenleg is a redsn0w-val, még akár 4.2.1-en is, noha függetlenítés nincs rá, és a jailbreak is csak tethered. hogy függetlenítés mikor lesz, azt nem tudni. a limera1n-ről nem tudom, ki írt neked olyat, hogy minden iOS-t jailbreakelne, mert a 4.2.1-et nem tudja. mi ilyet nem is írtunk soha.

  25. hát bocsánat a félreértés miatt de én már korábban kérdeztem hogy eggyátalán lehet e hacktiválni ott irták hogy lehet mégegyszer bocsánat

  26. @Jadeye:
    Szia!

    Igazad van, de nem tudtam kimásolni. Amúgy a következő a szöveg, a biztonság kedvéért, inkább neked írnám ki, nem a fordítóprogramnak:

    is this newer model of the iphone 3GS. If you’re not sure, you can determine your production week from the serial number in your settings – gerenar – about screen.
    The week number is usually the 4th and 5th digit of the serial number. For example a SN beginning with 88926…would be week 26 of 2009.
    3GS units made week 45 or later usually have a fixed bootrom. Before week 40, they usually have the older (desirable) one. Between weeks 40 and 45, results vary

    Caution: If you have a newer model and you don’t correctly identify it here, you will likely need to do a full official restore to fix the mistake, losing any unsynced data.

  27. Sziasztok ! Lehet függetleníteni wifi vagy internet nélkül is? (nekem egyik sincs a telefonon)

  28. FoRel nekem is ilyen telom+ adataim vannak telenoros vok en is le tudnad nekem irni hogy fuggetlenitetted atelod??? [email protected] a cimem elore is thx

  29. Van itt 1 3gs
    redsnow elindul és hiába a jailbreak a baseband is vissza áll ipadosra
    de egyszerűen a cydia mindig fehér ikonos és nem indul …
    megoldás erre?

  30. Kerestem, de nem találom (pedig emlékszem, hogy írtátok), hogy most melyil a legjobb módszer a 3.1.3-as rendszer JB-elésére. Talán a Spirit?

    Kösz!

  31. @nemeth.balint20:
    letöltöd 4.2.1 ipsw
    letöltöd rednsn0w 0.9.6b4 vagy följebb
    betallozod 4.2.1 ipsw megjelenik 1 ablak hogy regi vag yuj ibootos e keszuleked szerintem uj tehat leokezhatod IGEN’
    kivalasztod hogy install cydia es csumi.
    hacktivál is automatan
    Azt nem tudom hogy ezzel megy e push mivel ez elvileg mint oldal is irja 3G/S
    De ha akarod kipróbálod leírás alapján ha megy megy ha nem ennyi.

  32. @Ákos:

    igen elméletben az …

  33. Aktiválásra is szükségem van.

  34. @Ákos:
    Redns0w 0.9.4 vagy jailbreakme.com

  35. @virgoo: Kösz!

  36. Sziasztok!
    Nekem T-s 3GS-em van,4.1 FW-el és 05.14.02 Baseband-el.
    Nem vagyok egy buta iPhone-os de már bekavarodtam a dolgokba a hirtelen sok infó miatt.
    Merjek frissíteni 4.2.1-re?Illetve tudom JB-elni úgy hogy Untethered legyen?
    Függetleníteni nem akarom.
    Köszi!

  37. Sziasztok,

    Mennyit kell várni?

    Nekem nem Aktiválja be sajnos:(((

  38. Sziasztok,

    ha én ezt az egész PUSH-t kikapcsolom, akkor ugyan megy a háttérben és próbál generálja az adatforgalmat és jobban merül az akksi??

    Előre is köszi.

    Üdv.

  39. Sziasztok!

    Nálam 3GS-en 4.2.1 és 05.13.04-es modem. Minden ok, minden megy.
    Viszont ez az akkumerülés van. Megcsináltam ezt az aktiválós dolgot is, de ugyanúgy van..
    A Push ha be van kapcsolva, akkor konkrétan 1Mb forgalmat csinált egy óra alatt…. Persze csinál brutális adatforgalmat is… Ha közel teszem egy hangfalhoz akkor szépen hallatszik, hogy “cicereg”…
    Délután kezdtem miatta aggódni amikor is kaptam a Telenortól egy sms-t, hogy elértem a 800Mb- forgalmat (!)…
    4-e van! Ha a pusht kikapcsolom akkor a probléma minimális szintre csökken. Néhány kb adatfogalom van csak két óra alatt.
    Mi a szöszt csináljak???? Ja! És van T-s kártyám is, hogy aktiválni tudjak. Azzal aktiváltam, így sikerült a 800 Mb… 3 nap alatt…4.1-et vissza tudom tenni? Szerintem azzal rendben volt. Egyébként nem is működik a Push hiába van bekapcsolva. Nem jönnek az értesítések a Facebook-ról…

    HELP ME PLEASE!

  40. Nem segít itt senki pedig ma már vagy 3x írtam be…

    No comment!

  41. @Zjunior: Nem véletlenül telenoros kártyával próbálod?

  42. Nyugi!
    EZ egy új dolog. Nekem működött. Biztosan nem tudja senki miért nem aktivál.
    Telepítetted a Cydiaból amit kellett? Mindkettőt?
    A Redsnow rendben lefutott? Iphone-on a szöveges telepítést láttad?
    Újraindult?
    Utána iTunes? Kártyát kivetted? Hm?

  43. @Ákos: Szia Ákos, nem

    Vodafone-os al de nem Aktiválja be…

    Pedig a leírás szerint mentem…

  44. @iPutyu: Igen kártyát kivettem,

    Manuálisan is megadtam a dolgokat!

    Neked mennyi idő volt?

    Majd még próbálkozok…

  45. @Yamato:
    Nekem tud valaki segíteni?

  46. Nekem megvolt két három perc alatt. Bár semmi sem oldódott meg…
    Próbáld meg mégegyszer!
    Vagy szerezz egy Vodás kártyát két percre.

  47. Ha jól emlékszem a 14.02-vel nem ok a dolog. Ott jön szóba az iPad bb. Nem?
    Olvasd el a leírást!
    Egyébként ha nincs problémád akkor a 4.1 tök jó!
    Ez a 4.2 nem ok ha unlock is kell..

  48. @iPutyu: Köszi a választ,akkor ha nem éri meg inkább nem bántom a stabil rendszert.Nincs semmi probléma a 4.1-el jelenleg.

  49. Ne is piszkáld!
    Maradjon a 4.1. Az adatforgalom probléma brutális tud lenni. Biztosan megoldják, de addig nyugi szerintem.

  50. Én vissza tudom valahogyan tenni a 4.2.1-ről a 4.1 et? Úgy szeretném! Visszasírom…

  51. Leírok egy sikerélményemet, hátha segít majd valakinek, kb 4 óra szenvedés gyümölcse.

    – Adott volt egy 3gs új iboot, 3.1.3-al 05.12.01-es baseband-el. JB és unlock volt már ugyan rajta, de újra kellett telepíteni a rendszert, most nem megyek bele hogy miért. A probléma a következő volt: Cydia SHSH csak 4.1-en mentett, tehát csak 4.1 vagy 4.2.1-re tudok frissíteni. Itt jött a trükközések hada, leírom ami végül megoldotta a dolgot:

    – sn0wbreeze 2.1-el (Windows) egy gyári 4.1-es 3GS FW-ből csináltam Custom FW-t. DFU-val, hosts file moddal, Tinyumbrella TSS Serverrel sem volt hajlandó felmenni a custom fw, úgy tett mint aki elfogadja az apple signature-t aztán 21-es hibával leállt a telepítés. A megoldás a következő.
    – redsn0w 0.9.6b6-vel (3.1.3-as gyári fw-t nem ismerte fel ezért az elején 4.1-et állítottam, majd igen-t nyomtam mivel új iboot) minden pipát kiszedve, minden telepítés nélkül a “Just enter pwned DFU mode right now” opcióval beléptettem a telefont az exploitolt DFU módba
    – iTunes – shift + restore, kitallóztam a sn0wbreezes custom fw-t, feltelepült és működik!

    Az eredmény 3gs új iBoot 4.1-en 05.12.01-es baseband, untethered jailbreak unlockal (cydia-ból ultrasn0w telepítése után)!

    Remélem ez segít majd valakinek, akinek meg nem mondtam újat, sry, számomra elég nagy görcsölés volt ez, föleg hogy muszáj volt frissíteni és csak egy adott SHSH volt. Unlock szintén kötelező volt, 4.2.1 + az iPad baseband-es megoldás nagyon nem volt szimpi a jövőre nézve szerintem okozott volna nem kevés fejfájást.

  52. Valaki downgrade ügyben?

  53. Sziasztok!
    Amikor kijött az unlock a 06.15-ös basebanddel, akkor azt fel is raktam, azóta vígan telefonálok. Ma kijött ez a push-fix, gondoltam felrakom, sikerült is (3GS, 4.1). Aztán láttam, hogy néhányaknak problémája volt a GPS-el, gondoltam kipróbálom, mert unlock óta nem használtam. Na először beméri valahova a környékünkre magát (kb a kerületen belül), de utána csak keresi a gps jelet és nem történik semmi. Ez azt jelenti, hogy nálam is jelentkezik a fentebb leírt hiba, vagy valami hibaüzenetnek meg kéne jelennie, ahogy a post-ban lévő képen is van?
    Előre is köszi a választ (főleg olyanoktól, akiknek hasonlóan problémája van vele, vagy legalább tud erről valamit)!

  54. @startika: jól látod a helyzetet 😀 nekem is ez van de leszarom, mert tudom h kijön valamivel a dev team. eddig minden egyes új basebandnél ment a riogatás mindenhol (még itt is) hogy valszeg soha nem leszel független ha frissítesz..de mégis mindig megoldották vhogy

  55. Sziasztok!
    Nekem azt irja ki a mikor a második csomagot akarom telepiteni hogy a :
    A kért változások nem alkalmazhatóak mert további fűggőségek és csomag űtkőzések találhatóak.
    EZT miért irja ki ?
    Amúgy egy iPhone 3G 8GB 4.2.1firmel és 06.15.00 BB-vel!

  56. Sziasztok!
    Én felraktam amikor kijött az unlock a 06.15-ös Baseband-el, custom 4.2.1-el. A kérdésem az lenne, hogy ha most restore-olni szeretném, akkor a redsnow-al megint felkell tennem az ipad baseband-et, vagy elég csak a cydiát és a többit ami kellhet?

  57. @kriszpowa: A restore után persze kell a redsn0w ha kell a jb vagy függetlenítés

  58. @oferi1:
    Ja de lehet iTunes-ba restore-t nyomni nem lessz gond ?

  59. @oferi1:
    az világos, csak ugye mikor felkellett nyomni a telefonra a 06.15-ös baseband-et, akkor a redsnow-ban bekellett jelölni hogy “install iPad baseband”. Engem csak ez az egy érdekelne, hogy ha megint restore-olom, akkor megint be kell jelöljem, vagy mehet-e anélkül?

    @madarasz92:
    Igen, ez is érdekelne 🙂

  60. Persze a kérdés az, hogy minek akarsz restort?

  61. Egyébként mehet anélkül is mert a restore-nál már ezt a BB-t az itunes nem tudja frissíteni. És egyenlőre csak CFW-t tudsz restoreban használni.

  62. Hi mindenki! Egy oriasi keres, tud valaki egy cfw-t csinalni 3gs uj boot-os 4.2.1-re?Sehol nem talakok. a Cydia nem akar elindulni.

  63. SAM megoldása a drasztikus akku vesztésre nem jó, csak az aktiválásra.
    Push fix doctor eddig úgy tűnik megoldja a foylamatos akku töltés csökkenést.

    Push fix doctor innen: http://www.cmdshft.ipwn.me/apt/ (repo)

  64. @oferi1:
    köszi szépen 🙂 nem szeretnék most restore-t, csak ha esetleg valamiért kell majd, akkor ne kelljen SOS-ben kérdezgetnem 🙂

    @gordon73:
    nekem nem akarja hozzáadni a repot 🙁

  65. @gordon73:
    sorry, mégis sikerült 🙂

  66. @gordon73: Ez a Push fix doctor mit is csinál?

  67. Hi mindenki! Egy oriasi keres, tud valaki egy cfw-t csinalni 3gs uj boot-os 4.2.1-re?Sehol nem talakok. a Cydia nem akar elindulni, Restore meg ugye hibat ir ki ha probalkozom…

  68. szevasztok, tudna valaki segíteni? az iphone, 4.2.1 jailbreak újraindításánál nem indul el. vagy alma logo, vagy itunes jel. mindent probáltam már restrorolnám is, de az itunes nem látja a telót. van ötletetek?

  69. @ulmipapa: Úgy tudom MC-en lehet csak

  70. Ezt keresd meg és töltsd le: iPhone1_2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw
    Ha meg van a Redsn0w-al tedd DFU módba, majd itunes shift restore

  71. @filosz: Neked írtam:)

  72. @oferi1: ezzel tisztaba vagyok, csak nincs mc-em :(de azert koszi a valaszt.

  73. @ulmipapa: Bocsi:)

  74. @oferi1:
    köszi, egy dolgot nem csináltam még redsnow-val DFU. de igyekszem és kszi

  75. Sziasztok!

    A kérdés a következő: van untethered JB 4-re 4.2.1 IPSWhez ?

    Mert a szóban forgó készülék egy 4es, 4.1-el gyári független, telenor szolgáltató.

    Köszi!

    kisgyopi

  76. @filosz: Redsn0w legalsó pipa DFU minden mást kivesz és akkor menni fog a fenti CFW

  77. @kisgyopi: Úgy tudom még nincs untethered JB 4-re

  78. @oferi1:
    szóval a redsnow-ba az általad megadott file-t klikkeljem? Mert azt nem engedi.

  79. @filosz: Nem, a redsn0wban a DFU módót tudod bekapcsolni, utána az itunes-ban shift-restore és akkor adod be az cfw-t

  80. @oferi1:
    tehát berakok egy 4.2.1-es file-t, majd a redsnow-ban és utána a “just enter pwned DFU mode right now”-t pipálom ki?

  81. @filosz: jaja:)

  82. ha DFU-ba rakta utána itunes és akkor már a costum fw-t adod be

  83. nem rakja DFU-ba így sem. Mi lehet a gond?

  84. @lastempy: semmi “trükközés” nem kell, egyszerűen nem olvastad el a leírást figyelmesen. mivel új ibootos a készüléked, arra custom fw csak a pwned dfu módban megy. ha nem úgy próbálod, persze, hogy nem fog menni. de nincs itt semmi trükközés. ez a módja, és kész.

    @madarasz92: de hát kiírja azt is, hogy milyen ütközések vagy függőségek vannak… meg kellene nézni, mit ír pontosan, abban ott a válasz. amit ütközésként fog írni, az lesz a gond. sosem a függőséggel van baj.

    @kriszpowa: mivel a restore el fog halni hibával, hiszen a 06.15-ös basebandet nem fogja tudni a firmware-nek megfelelőre írni, így először ki kell ugrasztani a recoveryből.

    utána, mivel már az iPad baseband rajta volt a restore előtt is, értelemszerűen nem kell újra rátenni, hiszen minek, ha már az van rajta.

    @gordon73: látom, arról halvány fogalmad sincs, hogy a push doctor mit is csinál… a push doctor egyedi tanúsítványt ad a készüléknek, ugyanakkor az csak a pusht javítja meg. míg a SAM-mel történt aktiválás LEGÁLIS aktiválás, tehát eredeti, Apple által kiadott, hivatalos tanúsítványokat ad hozzá, mind a Youtube, mind a push, mind az aktiválás esetén. máskor kérlek nézz utána, mielőtt ilyesmit állítasz, mert ez konkrétan tévedés volt részedről.

  85. @filosz: nálad változatlanul az van, hogy új ibootos a készüléked. emiatt 4.2.1 alatt csak tethered jailbreak van, tehát minden újraindításkor a “just boot tethered now” opció kell a redsn0wban. ennyi.

  86. @Jadeye:
    köszi, de mikor azt csinálom a folyamat végén kíírja, hogy nem sikerült DFU-ba raknom. Miért?

  87. Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni. Van egy 3G-m ami T-s függő volt, a sráctól akkor vettem amikor neki az eredeti 4.1 volt fent, majd most megcsináltam a 4.2.1-t a 06.15.00 ös baseband-el. Jelen esetben nekem aktivált a telefonom eredeti SIM-el, vagy ez az aktiválás jailbreak után esedékes? Választ előre is köszönöm!

  88. Illetve elfelejtettem, szeretném kideríteni végre, hogy ezt mi okozza: could not activate cellular data network

    Választ előre is köszi!

  89. @filosz: mert nem jól nyomod a gombokat. pontosan be kell tartani a másodperceket. ha nem jól időzíted, akkor nem fog menni.

    @iPAnDur: ha T-s kártya volt benne, amikor feltetted a 4.2.1-et, akkor eredeti aktiválás van rajta. ha nem volt benne kártya, és a jailbreak hacktiválta, akkor hacktiválva van.

  90. @Jadeye:
    százszor próbáltam de csak azt írja ki: “no device detected”
    másképp nem tudom kiugrasztani, restorolni, stb?

  91. @gordon73: látom, arról halvány fogalmad sincs, hogy a push doctor mit is csinál… a push doctor egyedi tanúsítványt ad a készüléknek, ugyanakkor az csak a pusht javítja meg. míg a SAM-mel történt aktiválás LEGÁLIS aktiválás, tehát eredeti, Apple által kiadott, hivatalos tanúsítványokat ad hozzá, mind a Youtube, mind a push, mind az aktiválás esetén. máskor kérlek nézz utána, mielőtt ilyesmit állítasz, mert ez konkrétan tévedés volt részedről.

    Tudom mit miért teszek, ennek ellenére SAM megoldása az aktiváláson kivül másra nem jó. Hiába ad apple certifikációt a telefonhoz annak akku ideje drasztikusan csökken továbbra is. Push fix-el úgy tűnik nem…. és ha ez megoldás az akku problé,ára, akkor nem érdekel, milyen kulcsok vannak a telefonon… lehet az akár apple eredeti is, ha azzal meg 3 óra alatt nullára merül a kezemben a telefon.

  92. Ha valaki tud 4.2.1 uj boot-os 3gs-hez cfw-t, ipad bb vel (mondjuk ez tokmindegy), pleeasee adjon linket, nagyon koszonom!

  93. @Jadeye: Hali!

    Elméleti síkon kérdezem a következőt Tőled: Mi történik akkor ha a szóban forgó 4esre, ami gyári független, 4.1 van rajta, és telenorral van használva felteszem a 4.2.1-et?

    Igazából nem használok olyan appokat amik nélkül nem tudok élni mondjuk 2-3 hetet. Esetleg a navigáció, de azt is ritkán használom.

    Szóval ha jól értem, akkor csak tethered JB van 4esre 4.2.1 IPSW-re.

    Ez pontosan mit jelent?

    (Nagyon ritkán kapcsolom ki a telefont, max repülőgépes módba teszem, lemerülni se szoktam hagyni…)

    Vagyis a kérdés az hogy miben befolyásolja az életemet a 4.2.1 ha felkerül ?

    Válaszodat előre is köszi!

    kisgyopi

  94. @Jadeye:

    Köszönöm a gyors választ. Nem volt bent T-s kártya, akkor ha most szeretnék rendes aktiválást, akkor bele egy T-s kártya, majd iTunes? Vagy van egyéb tenni való ilyenkor?

  95. Hello, egy gyors válasz kellene. Kanadából hozott fügő i4-et fogunk tudni itthon függetleníteni?

    Köszönöm!

  96. @gordon73: látom, azzal sem vagy tisztában, hogy az aktiválás mit is csinál pontosan, és hogy maga a push hogyan működik. de mivel mindezt leírtuk a cikkben, így asszem kár ezt folytatni…

    @filosz: esetleg próbáld meg egy másik usb portban, hátha. más ötletem nincs.

    @ulmipapa: ha tökmindegy, akkor tegyél fel egy gyári 4.2.1-et, majd utána a redsn0w felrakja neked az iPad basebandet, ha kiválasztod. emiatt teljesen felesleges a custom. ha nem érted, miért, akkor olvasd vissza a korábbi írásunkat, linkeltem ebben cikkben is. a jailbreak azonban csak tethered lesz egyelőre.

    @kisgyopi: annyiban befolyásolja, hogy ha bármi oknál fogva újraindul, akkor vagy be sem tölt, vagy pedig betölt, de jailbreak nélkül. tehát mindenképp számítógépre kell dugni jelenleg, ha újraindul bármi okból. szerintem várj. nélkülözhetetlen újításokat nem hoz a 4.2.1, ami miatt muszáj lenne feltenni azonnal.

    @iPAnDur: megoldás lehet a restore, és utána aktiválni a T-s kártyával. vagy restore helyett kövesd a fenti leírást, és az megoldja.

    @Daniel1031: ez változatlanul annak a függvénye, hogy milyen iOS/baseband van rajta. ha 4.1 vagy 4.2.1, akkor nem függetleníthető. csak a 01.59.00-s basebandre van jelenleg függetlenítés.

  97. @Jadeye:
    próbáltam…
    akkor vigyem be a T-be, gondolom nem fognak gratulálni a jailbreak miatt.
    semmi más megoldás nincs a restore-ra?

  98. @filosz: akkor másik gépen. DFU-ba mindenképp be kell tudd tenni. valami akkor a gépeden nem oké.

  99. @Jadeye:
    köszi Jadeye a segítséget. Akkor holnap a munkahelyi gépemen újra próbálkozom.

  100. @Jadeye: én mennyi esély van rá, hogy a basebandból kifolyólag tudjuk majd függetleníteni? Mert hogy frissen vásárolt i4-ről van szó.

  101. Valamit elszúratam a telón az Apple lógóig jut el ilyenkor mit lehet csinálni?

  102. Hiába lővőm ki RecBoot-al a Recorvery módból akkor se indul be mindig újra indul és azt a képet mutatja hogy iTunes+USB kábel jel

  103. Kőszi ez az új iPad-os BB-nél is műkődik?

  104. Köszi a gyors választ, meg is csináltam, jo minden, egy kivétellel, a százalékos kijelzés a töltöttség mellett eltűnt… Azt, hogy lehetne visszaszerezni?

  105. @Jadeye: En ertem meg is csinaltam mar 4.2.1 utanna redsnowal cydia plusz ipad bb. A problema hogy az ujrainditas utan a cydia ikonja feher maradt, probaltam ranyomni de el se indul, restorolni meg csak cfw-rel tudok. ez a baj…. ezert kellene egy cfw, tudom hogy kell megcsinalni, de nincs mac-em 🙁

  106. @iPAnDur: redns0w megcsinálja, összesen csak azt válaszd ki (enable battery percentage), de ne válassz ki semmi mást, se cydiát, se mást.

    @ulmipapa: a cydia azért fehér, mert nem a “just boot tethered” opcióval indítottad. indítsd ezzel az opcióval, és nem kell a restore sem.

  107. Sziasztok!
    Nekem fél nap alatt lemerül 100%ról 0-ra az akksim,mióta megcsináltam(AT&T-s 3G).Annyi kérdésem lenne, ha ezt a módszert megcsinálom amit fent leírtatok elveszik minden a telefonból, ami most van rajta(sms-ek, zenék, képke, stb…) vagy nem?

  108. @Jadeye:

    Köszönöm szépen, és akkor minden meg fog maradni mint előbb az aktiválásnál? Tehát a most frissen megcsinált aktiválás is sértetlen marad?

  109. @Jadeye:
    Jadeye! van valamilyen program ami segít recovery mode-ból kilépni?

  110. @Jadeye: 😀 A problema az hogy akkora sztar voltam hogy megprobaltam restorolni, egy original fw-vel, ami annyit eredmenyezett hogy mar csak dfu modba indul el a telefon, es var a restora, ami csak cfw-vel erheto el, azert koszi hogy probalkozol a megoldassal 😀

  111. @Jadeye:

    Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

  112. Ezt nem nagyon értem. nagy nehezen felkínlódtam a cydiát a 4.2.1-re mert először csak fehér volt, majd tethered kijelölésével sikerült. Elindítottam a cydiát, megcsinálta a complett update-et majd újra indult a telefon, a cydia ikonon ott a kettes szám, hogy elérhető két frissítés, de a cydia már nem indul.

  113. Most még jobb. Újra megcsináltam a redsn0wt. Minden jó, cydia elindul. Mindjárt gondoltam felteszem a bitesms-t, régebben is sokat használtam. Feltettem, telefon újrainítás, de már nem indul újra. Almalogó végtelenítve.

  114. Bármit telepítek, amihez újraindítás kell, mindig kábelre kell dugnom a telefont? LOL

  115. @Jadeye:
    azt amit küldött linkben írtál megcsináltam a jailbreak-nél. Ment is a telóm rendesen. Most viszon tnem tudok életet lehelni belé. Vagy alma logo, vagy itunes.
    lehet másik gép megoldja

  116. Köszönöm ezt a szuper leírást!Remélem mától fogva nem lesz gondom a merüléssel.:)

  117. @samgar: mi ezen a LOL? minden tethered jailbreak esetén így volt ez mindig.

  118. Van normális JB Iphone4 – 4.2.1-re?

  119. @Jadeye:
    hejj Jadeye! egy potom 8 óra szenvedéssel valahogy felismerte a gépem a telot, így tudtam csinálni a host file törlésével egy restore-t. Nem tudom amúgy hogy mitől sikerült, de kösz a segítséged. Asszem untethered jailbreak-et nem rakok fel többet. No üdv!

  120. @Jadeye:

    Lehet csak azért, mert ilyenhez még nem volt “szerencsém”.

  121. @Jadeye:
    Elég láma kérdés lesz, és szégyellem is magam emiatt, de hogy kell kiugrasztani recovery-ből? mivel?

  122. És akkor gondolom rövidesen lesz untethered jailbreak is, ugye? :S

  123. Űdv Mindenkinek!nem ide vág a kérdésem,de ugy látom hogy ennél a cikknél irnak most a legtöbben.navigációra lenne szűkségem,vki tudna nekem linkelni,mert nem nagyon találok, magyar térképesre lenne szűkségem,mert teljeset találok,csak az majd nem 2gb,és az számomra fölösleges,mert kűlföldre soha nem járok.leginkább igo-ra gondolok…köszönöm….sziasztok

  124. 4.2.1-en most mi a hivatalos baseband? ha már egyszer ráraktam az ipad basebandjét függeltenítés miatt, onnantól nem is restoreolhatok majd mert nem egyezik a gyárival? átolvastam az ezzel kapcsolatos cikkeket, de ez nem egyértelmű.

  125. @madarasz92:
    De elég bonyolult a helyzet mert rányomtam a telefonba a minden beállitás tőrlésére!
    Utána elkezdte csinálni a dolgát aztán utána az Alma lógónál beállt.
    Erre én probáltam redsn0w-al újra felrakni a 4.2.1-et fel is ment de aztán nem indult.
    Erre iTunesből fel raktam a sima 4.2.1-et fel is ment de ez se indul..
    Aztán erre felraktam a redsn0w-os 4.2.1-et újra és most az USB kábelt mutatja és az iTunes lógót !!
    Na most ezen segit amit te beirtál?
    Vagy mit csináljak vele nem értem?!

  126. Gyerekek!
    Vissza tettem a 4.1-et, de itt is ugyanaz:
    Ha a push be vam kapcsolva akkor brutális adatforgalmat csinál és egyfolytában csinálja így merül mint az állat!
    Mit csináljak?

  127. @Jadeye:
    Nincs valami ötleted arra, hogy mit tegyek?

  128. Hát, megvan a válasz, custom fw-t kell csinálnom. 4.2.1-es cfw-t mivel tudok készíteni amihez nem kell Mac? Vagy még nincs Wines megoldás?

  129. Bocs, hogy ide írok, de fontos lenne a válasz. Ugyanis mefrendeltem egy Ipad-et, amit még holnap, vagyis hétfőn visszamondhatok.
    Olvastam, hogy jövőre megjelenik az Ipad 2.0 verzió. Hallott már valaki erről? Érdemes így beruházni 200 ezret, vagy jobb várni egy fél évet?

    Köszi előre is a segítő választ!

  130. @Gabchikowo:
    Nekem is azt mondták egy másik forumon hogy ez kell !
    Nem tud valaki ilyet adni?

  131. @madarasz92: Ha megvagytok a cfw-vel vagy tudjatok honnan lehet szerezni szoljatok, 1 napja baszakszom vele 😀 jo jatek.
    Igazabol ez egy talalt iphone 3gs csak gondoltam fuggetlenitem, lehet hogy blacklist-es, de egy probat meger. jo lesz max touch-nak 😀 Imei cserevel nem nagyon akarok szarozni, annyira nem ertek hozza

  132. @ulmipapa:
    Én is őrűlnék ha csinálna valaki esetleg még kis PÉNZ -el
    is megdobnám ..
    Ilyenkor lenne jó a MAC azzal meg lehetne csinálni

  133. Sziasztok. Lenne egy nagyon fontos kérésem aki tud címet weboldalt vagy bármit arról hogy hol lehet szerezni iphone 3g 16 gb oshoz alaplapot életbevágó lenne semmi nem megy normálisan rajta már 2 hónapja nem tudom használni és neten sehol se találok nagyon megköszönném a segítséget előre is köszi

  134. mate6: vatera, ebay. ott talalhatsz szerintem..

    Annyi lenne a kerdesem, hogy ezutan a folyamat utan, tehat aktivaltam a simet(samot?), eltunt a hatterkepem a menubol. hogy tudom visszarakni? futassam le az uj redsn0wt ujra?

    koszi!

    udv

  135. Sziasztok. Nekem is lenne egy kerdesem, ipodon levo zeneket hogy tudok a gepre lementeni ga syncelni akarom azt irja hogy torolve lesznek mert masik itunes konyvtarral mar syncelve volt. Koszi

  136. Gyerekek!
    Valaki!
    3gs régi boot, 05.14.03.
    Ha a push be van kapcsolva akkor folyamatosan próbál kommunikálni és borzalmas forgalmat csinál! Wifi mellett is a mobil hálózatot használja!
    Gyári kártyával aktiválva és SAM-el is ugyanez!
    Mindent kipróbáltam, de nincs megoldásom!
    Ötlet?

  137. Ja! És Push üzeneteket nem kapok…

  138. Gyerekek!
    Lehet, hogy a Facebook push szivat???
    Valaki használja a Facebookot?
    Küld Push üzeneteket?
    Most, hogy a Facebook-ot kikapcsoltam mintha megszűnne a probléma!
    Milyen programmal tudom kipróbálni, hogy a push működik-e?

  139. @Jadeye: hy olvastam az ulimpapa-hoz való hozzá szólást .
    szóval én is ezzel küzdök hogy itt 1 3gs 4.2.1-es és bár mit csinálok vele egyszerűen a cydia nem indul el …
    redsnowoltam , customottettem rá, valamint probáltam ezt a bundeles dolgot is (itt viszont nem engedte bemásolni a pwange toolba valamiért) …:(
    kérhetek segítséget hogyan legyen cydiám mert a baseband már jó csak nem tudom lenyitni…

  140. Az új aktiválással, van hogy nem megy a Push…. több oldalon is olvastam….
    Első körben megnéztem és valami kikapcsolta a Push üzenetek fogadását… én nem az biztos…

    Nincs értelmes magyarázat rá, de SAM aktiválása + a logikailag feleslegesen felrakott Push Doctor megállítja az akku merülést és a hihetetlen mértékű net használatot, nekem 2 nap 200MB!

  141. GPS azonban továbbra sincs 🙁

  142. Egyébként eszeme jutott, ha iPad BB-t sikerül betölteni Boot Loader-től függetlenül a telefonba, akkor miért nem írnak DEV Team-nél olyan programot, ami bármilyen más BB-t feltölt a telefonra? Máris meg lenne oldva egy pár probléma….

  143. 🙂 iGo 1.1.1 nem megy viszont TomTom East-Europe igen tehát van GPS 🙂

  144. @virgoo: “just boot tetherd now” opcióval kell indítani. ha nem úgy indítod el (minden alkalommal), akkor persze, hogy nem fog menni.

    @gordon73: talán azért, mert basebebandet csak frissíteni lehet magasabb verziószámra, de korábbit NEM lehet visszatenni? de ezt már számtalanszor tisztáztuk. ha menne, gondolod, nem csinálták volna meg?

  145. Nekem 4.2.1 van. 05.14.03 bb, 3gs, Gyári kártyával aktiváltam!
    A Push doktor is fönt van.
    Telenorral szeretném használni.
    Gyakorlatilag csak a Facebook használná nálam a pusht. De ha bekapcsolom akkor irgalmatlan adatforgalom veszi kezdetét és közben nem működik….
    Visszatettem a 4.1-et ,de ugyanez…
    Van egy 3g is itthon azzal ugyanez a helyzet.
    Ha a push ki van kapcsolva akkor a probléma megszűnik…
    Mi a t….m lehet ez???

  146. @iPutyu: gyári kártyás aktiválásnál nem kell push doctor, a gyári aktiválás az jó, azt nem kell megjavítani. a probléma nálad lesz. nekem is be van kapcsolva a push, nem csak a facebookra, és nem generál irdatlan adatforgalmat mégsem.

    ugyanakkor ha 4.2.1 van fent, a basebandnek 05.15-ösnek kellene lennie, tehát ott már valami nem stimmel. első körben talán egy restore gyári 4.2.1-re, majd a restore végén “set up as new iPhone”.

  147. Jadeye, tudsz nekem valami okosat mondani a 137es kommentemre?

    Köszi előre is! 🙂

  148. @gordon73: talán azért, mert basebebandet csak frissíteni lehet magasabb verziószámra, de korábbit NEM lehet visszatenni? de ezt már számtalanszor tisztáztuk. ha menne, gondolod, nem csinálták volna meg?

    Fuzzyband is ezt csinálja, csak 5.08-as bootloader kell hozzá, nekem sajna 5.09-es van 🙁

  149. @ave_ceasar: én nem kapcsolnám vissza, mert attól egy 3G eléggé be tud lassulni. de ha mindenképp szeretnéd, akkor redsn0w, és csak a háttérképes opció legyen bepipálva. vagy asszem van egy Ztoggle nevű cydiás csomag is. de a redsn0w-s az tuti.

    @gordon73: de ha egyszer ez csak és kizárólag az 5.08-as bootloaderben talált hiba miatt képes működni, akkor miért nehéz megérteni, hogy a többin épp emiatt nem megy? ha menne, már réges-régen megcsinálták volna így. még az untethered jailbreak is gondokat okoz az iboot miatt egyes készülékeken, a baseband visszaírása akkor halmozottan nehezebb.

  150. valahogy kilehet szedni 3g-n a 4.2.1-en a menühátteret? nekem borzalmasan belassítja a telót:S

  151. @Jadeye:
    És azután függetleníthető marad a telefon??
    Direkt csináltam úgy, hogy a régi, függetleníthető bb megmaradjon!
    Viszont most az elmúl két órában egyszercsak elkezdett működni a Push és nem csinál adatforgalmat…
    Hogy mi oldódott meg fogalmam sincs.
    Viszont kérdés, hogy a push mindenképpen a mobil hálózatot használja? Wifi mellett is?

  152. Korábban viszont a gyári kártyás aktiválás mellett is megmaradt a probléma. Most jónak tűnik.
    Viszont pici adatforgalom így is generálódott!
    A 3g-n majdnem egy mega! A 3gs-emen néhány kb….

  153. @kriszpowa:
    Igen, megcsinálod újra a teljes műveletsort, csak nem pipálod ki a háttér funkciót…

  154. Tudom, hogy nem megy, és nincs rá más mód. Ezzel nem is vitatkozom. És teljesen tisztban vagyok, hogy nincs más lehetőség.
    De mégis akkor mit árulnak ennél az unlockyouriphone . com weboldalon?
    Azt írja, mindent JailBreakel, függetlenít. Tudom, hogy kamu, de akkor mégis hh nem buktak még le vele? Valakinek volt már velük tapasztalata?

  155. nekem olyan problemam van hogyha veletlen bekapcsolom a airplane modot, vagy ha kikapcsol a telefonom frissiteni kell a ultrasnowot. akkor ez lenyegeben javitana ezt a hibat? koszi a segitseget

  156. sziasztok

    esetleg tudja valaki, hogy elkészült e 4.2.1 -hez 3G-re T-Mobil carrier logo ??

  157. Sziasztok!
    Nekem is csinálja az adatforgalmat még mindig pedig fenn van minden ami a leirásba szerepel!
    Még a PUSH Doktor is..
    Mi lehet a gond?

  158. En meg mindig itt tartok, de ha van valakinek mac-je es 3gs-e ami newbootrom-os, 4.2.1-el, csinalna nekem egy custom fw-t, megkoszonnem, egyszeruen sehol nem lehet talani, hihetetlen. Koszonom elore is!

  159. aztaaa kuuurv******, most nezem hogy ezen nincs is shsh mentve, ohh vazze. akkor marad porfogonak, ameddig nem lesz ra megoldas. Ha valaki azert tud erre valami megoldast az irjon, a feladat: van egy 3gs 4.2.1, redsnow-al jailbeakelve 6.15 bb-el, azutan felig restorolva gyari 4.2.1 ami azt eredmenyezte hogy recovery modban ragadt, ki lehet szedni belole de tokmindegy, mert viszaugrik. ja es nincs shsh mentve 😀 Ha erre tud valaki megoldast…. ezt meg geohot se tudna megoldani. 😀
    Hazi feladat okosoknak 😀

  160. Hali! Nekem még mindig az lenne a problémám, hogy jailbreakeltem még amikor kijött a 4.2.1 redsnow-al+unlock, minden rendben is ment, azonban fura módon nemtudok tört programokat rakni a telóra se itunesból, se intsallousból. Valaki nemtudna rá valami megoldást, hogy miért lehet?

  161. Föltetted a cydiából azt a programot ami ezt lehetővé teszI?

  162. hát mi ennek a programnak pontosan a neve? az ultrasnowot raktam fel(függetenítés miatt), meg az installoust.

  163. Appsync ha jól emlékszem!

  164. Nem emlékszem melyik repoban van de az hiányzik neked tuti!

  165. cydian belul add hozza a cydia.hackulo.us source-t azon belul pedig az appsync for os 4.1 vagy 4.2 vagy amelyik verzio szamu fw van fent neked. utanna tolts le az appstore-bol egy ingynes programot pl facebook vagy skype, vagy amit akarsz, majd itunes-on keresztul rakd fel a tort appokat vagy installous-on keresztul. ennyi

  166. Igen az appsync tényleg, köszönöm szépen.

  167. GPS hol megy hol meg nem…. remélem sikerül ezt DEV-nek megoldani 🙂

  168. Azt mondja nekem az iTunes, hogy “The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported.”
    Pedig próbáltam kézzel megadni a szolgáltatót is… Egyedüli gyanússág, hogy a Regenereate SIM-re bökve látszólag nem történik semmi. Kéne ilyenkor OK üzentnek jönnie?

  169. Hali van hír a GPS javításról?
    Nagyon várom…

  170. @kriszpowa: zToggle-vel kikapcsolható

  171. @ulmipapa: Custom 4.2.1 ami nem nyúl a BB-hez

  172. @iPutyu: Nálam is ugyan az a hiba mint nálad.
    3GS régi iBoot, 4.2.1 régi BB 05.13.04 felraktam ugye a 4.2.1 cfw-t aktiváltam a gyári sim kártyával és sokkal jobban merül, mint kéne és a push sem működik :S 🙁 Nem jöttél rá mi a megoldás? Vagy netán valaki más? Jadeye? Köszi

  173. Ma megcsinálta nekem a Telia a függetlenitést 300sek volt.
    Viszont mielött rátenném a 4.2.1 updatet az lenne a kérdésem:
    3GS, jelenleg (még!) 05.13.04-es bb, gondolom a frissités után már nem az lesz!
    Ha frissitettem a bb-t, akkor viszont csak tethered Jailbreak megy rá igaz?
    Ami gep ujrainditást igényel állandóan?
    Vagy megy a dolog másképp is, unlock szerencsére már nem kell!

  174. Ha új iBoot-os akkor sajna még csak tethered lesz. :S

  175. @hunwolf: a basebandtől még mindig csak a függetlenítés függ. a jailbreak tethered/untethered mivolta változatlanul az iboot függvénye, amit semmi soha nem frissít, és köze nincs a basebandhez.

  176. @Jadeye: köszi a választ, bár kicsit olyan volt, hogy rögtön hülyének kellett magam érezni…, de legalább válasz és ez pozitiv!
    A serial-t nézve a harmadik,negyedik,ötödik számot 935, ha jól tudom akkor ez régi iboot!
    Ez esetben hogyan tovább?

    Ps: nem baj ha idotának kell magam érezni a választól, csak akkor az olyan legyen amiböl tanulnom lehet… 🙂

  177. @Ceko:
    Arra figyelj, hogy kegyetlenül nyomja az adatforgalmat!!! Azért merül!
    Nekem most mintha jó lenne…. De simán kapcsold ki a push-t…
    Hátha lesz valami normális megoldás erre…
    Azt hiszem lassan oda jutok, hogy beviszem a t-hez és kifizetem a gyári függetlenítést….
    Sok ez már.
    Nekem az is van a 3GS-en, hogy a telefon beszélgetés közben egyszercsak újraindul….

  178. @Jadeye:
    Köszi! Megnéztem az ajánlott módszerrel és iboot -359.3!
    Akkor ez régi, és simkán mehet a gyári 4.2.1 és a legujabb redsn0w?

  179. @hunwolf: ha 359.3, akkor igen, mehet, és untethered lesz.

  180. @iPutyu: Mármint mi lett jó?A push is működik? Vagy pont úgy lett jó, hogy a pusht kikapcsoltad?Ha mindenhol kikapcsolom mail, progik akkor mintha nekem sem szívná az aksit meg a megákat. Az a baj, hogy az e-mailnél is ki kell kapcsolni, arra viszont nekem szükségem lenne. Megpróbálom újra rakni cfw-t aztán, ha nem akkor megy vissza 4.0 aztán várok 🙂

  181. Ha kikapcsolom a Pusht akkor tökéletes. De most úgy is jó, hogy be van kapcsolva. Működik is. Érdekes, hogy a Facebbokról nem jön meg minden…A Mail push nincs bekapcsolva. Azt fél óránként szedi le.
    Akinek viszont gyári független a telefonja annak nincs ilyen gondja.

  182. @iPutyu: Ez az, hogy sztem a mail push-al van a gond :S Most újra rakom cfw-t aztán meglátjuk.

  183. @ Jadeye: GPS bugról tudsz valami frisset?

  184. Bárcsak a basebandet lehetne downgradelni. Valami okos kitalalhatna mar h hogy lehetne megoldani.

  185. És vajon miért indul újra időnként a telefon??? Egy egy hosszabb beszélgetés során szokott előfordulni.

  186. nemműködik :S megcsináltam mindent ahogy le van írva.
    2x is próbáltam. iphone aktiválva.
    De nincs push…. Facebook , és trillian appokkal próbáltam, érdekes a levelezővel jó. Aksi feltünően hamar merül :S

  187. ja wildcardenabled-et ír ki természetesen..

  188. Hello!

    Bocsánat, hogy nem megfelelő topicba írok.

    Iphone 3G 8GB-om van 4.1-es JB-vel 05.14.02-es basebandel.

    Nem tudom milyen kártyafüggő sajnos, úgy vettem, hogy T-Mobile függő, de nem az.

    Szeretném kártyafüggetleníteni csak nem tudom pontosan a lépéseket, miket kéne csinálnom.

    Van olyan megoldás, hogy működjön a bluetooth, kártyafüggetlen legyen és ne legyen ez a GPS és akkumlátor hiba az ipad bb-s megoldással?

    Előre is köszönöm a segítséget.

  189. @Jadeye: Szia,

    VEttem egy szifon 4-et 4.1-el. Tudsz egy működőképes stabil jailbreak leírást??

    Nagyon Köszönöm

  190. Sziasztok! 4.2 Ipadot jailbreakeltem. 2x végigment a redsn0w_win_0.9.6b6 . Sok mindent szépen letöltöttem az installous ból. Na mondom kikapcsolom hogy legyen egy “hidegindítás”. Azóta alma ikon középen a kőrben lassan forognak a csíkocskák. Már 20 perce ez van. MIt kell csinálnom? A.S.A.P

  191. Addig xarodtam, ameddig sikerült beindítanom…redsn0w_win_0.9.6b6 elindítottam “just booth tethered right now” hoz tettem a pipát… megnyomtam a gomsorozatot és bejött a gép. Kérdésem hogy ennek minden reggel így kell majd mennie? Vagy van erre valami megoldás? (Nem kapcsolom ki) Thx.

  192. @slomoguy: amint lesz frissebb infónk, akkor azt meg fogjuk osztani. egyelőre nincs új infó.

    @m4rk: a cikkbe is be van linkelve, hogy olvasd el ezt, ebben le van írva:
    http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

    @xtray: redsn0w. tök egyértelmű, követni kell az utasításait, és kész. kb next, next, finish.

    @zeharom: igen, minden újraindításnál így kell. ez a tethered jailbreak. egyelőre nincs más megoldás.

  193. Oké. Az a baj hogy az installus is összeesett jobb oldalon fekete a kijelző. Megpróbálom a reinstalt….

  194. @Jadeye:

    Jadeye Thetered vagy unthetered lesz redsn0w-al?? Honnan töltsem le?

    köszi

  195. Nekem minden rendben ment,semmi gond nincs a telóval.(3G) Denem megy a tört játékok telepítése,nem találtam hozzá programot mert eggyik sem jó.( modem firmware: 06,15,00 Verzió:4.1/ 8B117/ )Lehet valahogy megoldani?

  196. @xtray: 4.1-en még mindig untethered, de ezt már leírtuk… és letöltési link is benne van az erről szóló cikkünkben, tessék használni a keresőt, és visszaolvasni…

    @gunikacsa: és az appsync patch fentvan? (cydia.hackulo.us source) mert anélkül nem fog menni. de ez eddig sem volt másképp…

  197. Felraktam az appsync 4.1-et(ezt engedte) letöltöttem az App Store-ból egy játékot, de semmi.Még mindig nem engedi.

  198. Sziasztok van 1 vodás iphone 4em 4.2es rendszerrel melyik redsnowal lehet jailbrakelni ha tdutok küldeni linket azt megköszönöm

  199. 3G-t vásároltam 4.1-el, 05.14.02-es baseband-el. SHSH van 4.0 utániakra mindre. Kérdésem az lenne, hogy, ha mondjuk downgradelek 4.0-ra, akkor a baseband verzió is downgradelődik? Vagy akkor csak ez a módszer van a függetlenítésre? Köszi

  200. Storno, utána olvastam jobban a dolgoknak. Akkor más kérdés: akik saját szolgáltató sim-el aktiváltak, azoknál a GPS gond jelentkezik?

  201. Gyerekek!
    Hosszabb beszélgetés során senkinek nincs olyan, hogy a telefon egyszercsak újraindul?

  202. Sziasztok, 4.2.1 jailbreak már 2 perc, megy simán, viszont a GPS be van kapcsolva de nem talál műholdat. Igaz az hogy a WIFI-s Ipadban nincs GPS csak előkészítés? Marad a BT-os külső gps mint a régi szép időkben…. Sony Ericsson P1 időkben? Vagy van benne GPS csak a rom a rossz?

  203. @zeharom: na most miről is beszélsz egyáltalán? milyen GPS van bekapcsolva? a wifis iPad-ben nincs GPS, csak a 3G-s verzióban. bluetooth GPS nem megy vele. a ROM kérdést nem értem, ezeknél nincs ROM, itt firmware van, ROM nincs.

  204. Haliho Jailbrekelni szeretnék de nem tudom melyiket. a felállás a következö
    GYÁRILAG igen GYÁRILAG appletöl rendelt független
    Iphone 4 32gb Fw 4.1(8B771)
    modem FW 02.10.04
    Elég ha linkeltek egyet ahol ki tudok okosodni.Köszönöm segitségeteket és elnézést h ujoncként követelözve ide irok de már napok óta csak olvasok de csak belezavarodom:S

  205. Bocsánat fogalom zavarban voltam. Nekem 16 gb wifis ipad-om van. 4.2.1 verzió. Jailbreak. Beállításoknál van a helymeghatározás. Gondolom ez a gps, mivel az Iphone4 ben ez a gps. Viszont nem találja a műholdakat… Ha nincs benne gps minek teszik a menübe…

  206. @tomika0622: a legfrissebb redsn0w gond nélkül megcsinálja a 4.1-et.

    @zeharom: nincs benne GPS, de a geolocation jellegű szolgáltatást támogatja, tehát a használt wifi hálózat valószínűsített elhelyezkedéséből ki tudja következtetni, hogy nagyjából hol vagy. de az neked műholdat sosem fog látni, mert rendes GPS modul nincs benne. (mellesleg azt iPhone 3G/3GS/4 alatt sem látod alapból, hogy hány műholdat lát, stb)

  207. Akkor jelenlegi állás szerint, ha Custom Firmware-t teszek az iPhone 4-re (4.2.1-ből készítve MAC-en), akkor nekem újraindítás után is működik, vagyis untethered lesz?
    Vagy olyan lesz, mintha RedSn0w-al csináltam volna? (Tethered?)
    Köszi, mert még új vagyok a 4-es témában 😀

  208. @Sir Kassy: csak 4.1 alatt untethered. 4.2.1 alatt tökmindegy, mivel csinálod, egyelőre az tethered. ez az összes új ibootos (3GS, MC touch-ok), vagy A4 processzoros eszköz esetén így van jelenleg (i4, iPad, iTouch 4G is).

  209. @Jadeye: Köszönöm, akkor marad egyenlőre eredeti szoftverrel (most a Vodafone miatt 4.2 van rajta nem pedig 4.2.1) 😀

  210. @Jadeye: tudnál erröl a redsn0wrol bövebb infot adni?Link és hogy mit csináljak?ebböl is van vagy 10féle azért kérdezem és nem tudok kinek melyik az uj.

  211. @Jadeye:
    Köszönöm!!!!

  212. Sziasztok!
    Vettem a lányomnak egy iPad-FW-er Jailbrake-lt és függetlenített 3G-t, így már engem is érint a GPS probléma! 🙂 Tudtam viszont alkudni! 🙂
    Nincs valami hír ezügyben?
    Üdv, és boldog Karácsonyt!

  213. Sziasztok,most kaptam egy új iPhone 3GS 4.2.1-es verzióval,és azt szeretném kérdezni,h mikor jailbreakelni akarom először a iPad basebandet tegyem fel vagy a Cydiát?Köszönöm előre is.

  214. @SinkaT: most jailbreakelni akarod, vagy függetleníteni is? mert az iPad baseband csak akkor kell, ha függetlenítenéd, a jailbreakhez véletlen sem! ha viszont jailbreak ÉS függetlenítés kell, akkor egyszerre legyen bepipálva a cydia és az iPad baseband is.

    viszont az iPad baseband feltelepítése azonnal garanciavesztést eredményez, és nem állítható vissza az eredeti baseband, így ha NEM kell függetlenítened, mert az eredeti szolgáltatóhoz tartozó kártyával használod (T-mobile függő telefont T-mobile-os SIM-mel), akkor NE tedd fel az iPad basebandet véletlenül sem.

    ugyanakkor a jailbreak meg jelenleg csak tethered lesz, tehát minden újraindításkor gépre kell dugni a készüléket, mert másképp nem tölt be.

  215. Függetleníteni is akarom,de nekem nem engedi h mindkettőt egyszerre pipáljam ki.Nem at&t-s kártya van benne,úgyhogy mindenféleképp kell a függetlenítés

  216. Ja,igen ,bocsánat,engedi,hogy mindakettőt kijelöljem.

  217. @Jadeye: Azon gondolkozok,hogy házilag érdemes e ezt megprobálni vagy inkább valakivel kéne megscináltatnom ,aki már járatosabb az ilyen dolgokba?:S

  218. Hello

    kis segitséget szeretnék kérni
    adott egy iphone 3gs 4.1-el és 04.26.08-as basebandel lehet ezt 4.1.2 re tenni jailbreakelni untethered modon és unlockolni?
    Köszi

  219. Hello!

    Van egy Iphone 3g-m és Telenoros vagyok(a készülék 3.1.3 JB és Unlock volt), a következő lenne a problémám, felraktam a 4.1-et, ahogy olvastam utólag nem szabadott volna, mert frissült a baseband, utánna próbálkoztam a redsn0w JB-vel és sikerült is felraknia( ananász jel alatti csík végig ment), de nem enged tovább csak eredeti SIM kártyával(csak segélyhívást enged), kérlek segítsetek h hogyan lehet UNLOCK-olni anélkül h belépjek a menübe, sürgős lenne, Köszönöm!

  220. @Kavics23:
    szia, ugyanez a problemam nekem is te talaltal megoldast a problemadra? halas lennek ha tudnal segiteni.
    koszonettel

  221. ez a hacktiválás iphone 4 re is mükszik?

  222. Valaki segítene?

    Régebben 4.1-el mikor kijött ez a cikk mindent megcsináltam.

    3G-m van 4.2.1-el iPad basebandel. Sn0wbreezzel felraktam 4.2.1-et aktiválva, majd cydiából ultrasn0wwal függetlenítettem és cydiából felraktam a sam-et. Csinálnám a cikk szerint leírtakat és teljesen más opciók fogadtak amiket meg is mutatok képekben. Úgy deaktiváltam, hogy redsn0wba gyári 4.2.1et raktam majd csak a deaktiválás volt bepipálva, de mivel így eltűnt a multitask és az akkumlátor százalékos kijelzés, lefuttattam megint úgy, hogy a deaktiválás és ez a kettő is be volt pipálva. Sammel bármit csináltam, hálózat volt, iTunes meg nem jelezte ki bal oldalán a telefont.

    Jelenlegi samról a képek:
    http://m4rk.atw.hu/sam1.PNG
    http://m4rk.atw.hu/sam2.PNG
    http://m4rk.atw.hu/sam3.PNG
    http://m4rk.atw.hu/sam4.PNG

    Valakinek valami ötlet, hogy most mi van? 😀

  223. Hali!!Elkőne egy kis seggítésg!!!
    Nekem Iphone 4 em van!Jailbreakelve stb!!
    Most kaptam egy iphone 3g-t!4.2.1 es firmware-el,basebandal!Íroszági a teló,kártyám pedig nincs hozzá!!Csinaltam a jailbreaket már redsn0w-al(2 verzioval),sn0wbreezel,pedig nem sikerült,mert amikor dfu ba belépett a progival előjött egy mellékablak amit azt irta ki hogy tölt de kb 2 oráig is ugy marad,még akkor is ha kihúzom a telót!!Tudom hogy a hacktiválást SAM-el kell,de a cydiám valamiért nem működik frankónk!!Valaki leirná nekem lépésről lépeésre ,firmwarekkel feltöltve hogy mitcsinaljak!
    Ezt a firmwaret használtam mindenhol!
    http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
    Valahol tuti elcsusztam azért nem stimmel valami!
    De iphone 4 et is én csinaltam és minden ok vele már lassan 3 honapja!
    Előre is köszi!!

  224. @feribuli:
    ja baseband 05.15.04

  225. Sziasztok!
    Csak egy meegerősítésre lenne szükségem.
    Adott egy szifon 3G, 4.2.1 JB. függetlenedni szeretne. A baseband 05.14.
    Akkor fogom a redsnow, futtat, iPad baseband bepipa, továbbfuttat. Utána Cydia-ultrasnow futtattás és KÉSZ?!?!?!
    Köszi!

  226. Hali!

    Végig olvasva a cikket és a hozzászólásokat még mindig nem tudtam eldönteni, hogy nekem ezt meg kell-e csinálni.
    3GS ios4.3.1 magyar T-függő és vodával használom baseband ipad. A push megy rendesen, de az aksi merül, kb 1 napot sem bír. Az adatforgalomról nem tudok nyilatkozni, de nem olyan drasztikus, hogy 800mb-ot megegyen 1-2 nap alatt. Én még nem aktiváltam, amikor megvettem még 3.x.x-es fw volt rajta.

    A másik nem tiszta dolog, hogy ha esetleg mégis SAM-eznem (hehe:)) kell, akkor T-sre kell állítani, mert a telefon attól függ, vagy vodásra, mert a kártya attól függ.

    Amiben kérem a segítségetek tehát, hogy kell-e a SAM-et használnom, ha igen, akkor pedig pontosan mit állítsak be.
    Előre is köszi.


Add a Comment