fbpx Skip to content

Szóval hogyan vegyük hasznát az iPhone-ban rejlő GPS-nek WiFi/net nélkül?


Először töltsük le Cydia-ról az Offlinemaps nevű programot!

1: Töltsd le: Global Map Download Tool
Ez nemcsak google, hanem microsoft és egyéb térképeket is tud letölteni, de nekünk a googlemap kell, ne nyúljunk semmihez

2: Kitömörítés után futtassuk a programot, az alábbi helyről: GMDL/bin/DebugGlobal Map Download Tool.exe

3: Keressük meg a Google map segítségével azt a helyet amelyről szeretnénk térképet készíteni. (Én esetemben egész Budapest és Csepel-sziget volt)

4: Fent a Preview 1x és Preview 2x gombbal egy kb képet kapunk, hogy hogyan fog kinézni a térkép, amiből kivágjuk a számunkra értékes részeket!

5: Miután megtaláltuk a helyet és eltaláltuk a megfelelő nagyítást, Download The Map gomb! (Érdemes kicsit nagy térképet csinálni, hogy minden beleférjen, ami nem kell, később úgyis levágjuk!)

6: Asztalra kreáljunk egy új mappát ami maximum 4 karakterből áll és alsóvonással kezdődik! Pl: _bp

7: Ezután megjelenik berácsozva a térképrészletünk. Szedjük le a pipát arról a helyről ami nem kell! A részletesség csökkentésével a térkép mérete csökkenthető, amit ki is ír a jobb felső sarokban MB-okban! Ugyanitt csökkenthetünk a részletességen, 1-2-4-8-16 -os szorzók! (Szerintem ne szedjetek le pipát.)
Ha minden oké, akkor mehet a nagy gomb fent: Uncheck any tiles which…
Töltögetni fog egy kicsit. Egy GPS akármi ablakkal végződik, OK gomb!

8: Ezután jön a trükk! Amit az angol lap kifelejtett és ezért nem ment nekem a GPS-el együtt! Fent találunk ilyen gombokat: ->GPSFS <-GPSFS ->iPhone. Ugyanebben a sorrendben nyomjuk végig őket, az iPhone-os gombal befejezve! A felugró új ablakban a Process (click here, and wait) gomb. Többet nem lesz szükségünk erre a programra.

9: A DiskAid programmal fogjuk az elkészített térképet feltölteni: Futtatás után győződjünk meg arról hogy a Media mappában vagyunk. A bal alsó sarokban a fülön Media Folder szerepeljen! Maps mappában hozzunk létre egy olyan mappát, mint az előző programmal! Ugyanazzal a névvel, tehát az én esetemben _bp. IDE másoljuk be a az asztalon, a térkép letöltő program által létrehozott iphone_map mappában található fájlokat: com.apple.Maps.plist és MapTiles.sqlitedb

10: Az iPhone-on az utolsó lépés következik, indítsuk el az Offlinemaps programot, ha felugrik az info-ablak, csak okézzuk le! Megjelenik a “_bp X MB” térképünk. Katt rá, majd LINK és Maps a felugró ablakban. Ezentúl már a gyári Maps programban lesz végleg a térkép! A bal alsó sarokban a kis célkeresztre kattintva, szabad ég alatt, megmutatja (jobb esetben) a telefonunk hol vagyunk.. Kell pár perc neki, rohangáljunk pár száz métert és ha jó irányba mozdult el a kék pötty, akkor jó munkát végeztünk!

Ha nem megy, akkor talán igényel egy reset-et az iPhone.

(forrás)

( special thx: ombika )

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Ez nagyon jó, ha azt akarod tudni hol vagy éppen, vagy csak térképet akarsz böngészni, viszont sajna útvonal tervezéskor már kell ismét neki a net és a POI-kat is online kezeli csak.

  2. Köszönöm a cikket, meg szeretném majd én is csinálni _bp és _tb esetén is. Hülye kérdés, de az igo projektel mi újság? 😉

  3. Honnan tudom letölteni a (Global Map Download Tool) progit. Guglival sem találom. Segítene valaki?

  4. Jöhetne már az az IGO : ( Ma kéne hogy jöjjön az NFS:U nem? Köszi a cikket azért, remek volt.

  5. ugyanaz a kinom mint ocso26nak

  6. Nekem is ez a kérdésem! Honnan lehet letölteni a progit?

  7. és mac en ez hogy kell telepiteni..??

  8. Az alábbi hibaüzit kapom mikor a download map -ra akarnék nyomni: Something not quite right with this page, change the map view (it’s fine if there is no detail)

  9. regi tapasztalat, x64-en ne is probaljatok nem fog menni, de x86on oke a dolog csak az utca szintu kereses… 🙁 bar arra is lehet db.-t krealni

  10. sztem ezen felbuzdulva valaki fog majd térképeket készíteni és majd azok készen tuti fel lesznek töltve !

  11. esetleg a cikk iroja nem csomagolna be az o bp terkepet? 🙂
    cydiara esetleg nem lehet? 🙂

  12. nekem elso korben nem sikerult, minden hiba nelkul ment ugy, ahogy a leirasban, de a mapsben megsem jelenik meg terkep. restart is volt. rajtam kivul mindenkinek megy?

  13. nekem se sikerult.. azert várok egy készre 😀 😀

  14. sajnos en meg 1000eve letoroltem miutan lattam h utcakereses kakukk, utvonal tervezes kakukk, szoval ne legyetek szomoruak

  15. van egy olyan xGPS (cydia)
    feltelepíted és ez a program az iphone-on képes gugli térképet letölteni saját magénak
    navigáció alatt forgatja a térképet, mutatja a sebességet, korrekt kis progi
    tervezésre, keresésre, tervezésre net nélkül MÉG nem alkalmas, de fejlesztik ezt is… 🙂

  16. melyik repoban mert nem talalom az alapok kozott

  17. mac re is van megoldás?? mert nekem nincs találatom rá

  18. Az Offline map eddig is müködött. Ha a Maps-ben WIFI mellett megterveztél egy utat, a fordulókat végignyomogattad, majd azonos részletességgel erre arra húzogattad a térképet, a tépkép és az út átmenetileg a memóriában maradt. A Maps-ből kilépve, azOffline Maps-ben ezt különböző nevek alapján eltárolhatod.
    Később az Offline Mapsből bármelyiket visszamásolhattad a memóriába és a Maps-be lépve használhattad. Gyalogos navigációra még korlátozottan alkalmas, de mint irtátok is nincs keresés, POI, újratervezés. Ezzel a módszerrel nyilván nagyobb térképrészletek menthetők le, köszönöm.

  19. Tegnap lefagyott az iphone-om és azóta nem kapcsol be!
    Megvártam h lemerüljön, felraktam töltőre de semmi nem történt azóta ki-be kapcsolgat de csak az apple logo-ig jut el!

    Nem tudjátok mit lehetne ilyen esetben tenni?
    Légyszi segítsetek!

  20. DFU mód, restore

  21. Egy korábbi post kommentjei között már említettem, hogy nem tud-e valaik az iGo-ról valamit, hol jár a fejesztés, engedélyeztetés, stb…
    De nem kaptam választ senkitől.
    Nem hallott róla senki?

  22. bármilyen iGo pletyka vezető hír lesz/lenne
    nem fogunk lemaradni semmiről
    egy volt kollégám most ott fejleszt, ha lesz valami, akkor tudni fogunk róla

  23. kicsit off, de lécci segítsetek. T-mob-os turbo simes 3g 2.2-vel jailbrakelve. Hogy tudok manuálisan szolgáltatót választani? (Külföldön vagyok) Köszi előre is! on

  24. Zsolti003 – nekem is ezt csinálta anno,megoldás a mobilinstallation 2.1 cseréje SSH-n vagy T-poT-on keresztül.Remélem tudtam segíteni.

  25. @ Gegi: Sajnos nekem is gondom volt külföldön. Sehogy nem akart szolgáltatót váltani. (állítólag turbo sim gond van) nekem akkor 2.1 volt jailbrakelve. Megoldásnak csak azt tudtam kitalálni, hogy kártya ki bele egy másik telóba, azon feljelentkezteted a hálóra majd vissza az iphone-ba. Utána szépen megy. (amíg el nem fogy a térerő és megint nem akar váltani, szóval érdemes kézire állítani)
    Egyébként én is örülnék, ha valaki segítene, hogy ez mitől lehet. El tudom képzelni, hogy a turbosim kavar be, de mit lehet tenni? Vegyek másikat?

    @ All: XGPS naon frankó mindenki probálja ki, eddigi első használható alkalmazás! ThX ThX ThX!

  26. djsomi! Nagyon köszi a segítséget. 🙂

  27. Üdv!

    Én is mindent a leírás szerint csináltam de a “->GPSFS” gomb megnyomása után hiba üzit kaptam, ja és még annyit hozzáfűznék hogy nekem nem generált “iphone_map” mappát se, meg “com.apple.Maps.plist és MapTiles.sqlitedb” filekat se….

    Egy ilyen mappát generált a _bp mappámba: “GPSFS_Extracted” és ezen belül PNG képeket… ja meg “GPSFS” nevű fájlokat kiterjesztés nélkül…

    na mi lehet a baj nálam?


Add a Comment