fbpx Skip to content

Az M4-es iPad Pro reklámjában az Apple azzal próbálta átadni, hogy mennyi mindent préselt bele az iPadbe a kreatív alkotással foglalkozók számára, hogy látszólag kilapította a reklám elején látható tárgyakat egy óriási préssel, majd amikor az felemelkedett, alatta ott volt az új iPad.

Mindez azonban rosszul sült el, ami miatt a cég azóta bocsánatot is kért azoktól, akik bármi okból bántónak tartották a reklámot. A Samsung persze nem volt rest, gyorsan felült erre a vonatra, és legújabb reklámjában az Apple-ét figurázta ki.

Azzal, hogy – immár sokadik alkalommal – egyszerűen csak megpróbálták az Apple reklámját kifigurázni, azt a célt egyértelműen elérték, hogy sokan lássák ezt: a saját vásárlóik nyilván megnézik, hiszen érdeklődnek a cég termékei iránt; de persze az Apple-ös közegben is nagyot fut az egész, mert nyilván szóba fog kerülni.

Lássuk, mennyire volt kreatív a Samsung:

Mivel az gyakorlatilag kizárható, hogy a Samsung kreatív stábjának lehetősége volt az Apple forgatási helyszínét annak záró állapotában felhasználni a saját forgatásukhoz, így ha azt feltételezzük, hogy mindehhez bárki ténylegesen kilapított bármit is, és nem csak valami számítógépes animációról van szó, akkor a Samsung is ki kellett lapítsa ugyanazokat a tárgyakat, amelyeket az Apple reklámjában láthatunk palacsintává válni, hogy megalkothassa ugyanazt a környezetet. És így igazából előzetesen ők is kilapították a kreativitást, amire utána azt mondják, hogy soha nem fogják megtenni.

Az nyilván ízlés kérdése, hogy ki mit tart kreatívnak, de az biztos, hogy egy mások által megalkotott, eredeti tartalom utólagos kifigurázása nem igényel túl nagy kreativitást, hiszen elegendő csak pár dolgot megváltoztatni benne, hogy más legyen a jelentése, de az alap adott. Ez most talán épp egyfajta összezúzott kreativitást mutat csak a Samsung részéről, vagyis épp azt, ami ellen megpróbálnak tiltakozni, és mindez sem viccesnek nem nevezhető, sem eredetinek nem eredeti. Kár, mert egyébként bármi vicces csípkelődés mindig sokkal jobban jön ki, tehát amikor valóban lehet nevetni az egészen. (És akkor a Samsung tableten egy pillanatig látszó kottán szereplő dallam és a gitározás teljes diszharmóniáját talán kár is említeni.)

Neked hogy tetszik a Samsung új kreatívja?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok