fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az iOS 17.5-öt, amiben bemutatkozik egy új „Pride, ragyogás” háttérkép a zárolási képernyőhöz, illetve ez a verzió egyéb funkciókat, hibajavításokat és biztonsági frissítéseket is tartalmaz.

Emellett érkezett még többek között iPadOS 17.5, watchOS 10.5, tvOS és HomePod Software 17.5, macOS Sonoma 14.5, valamint iOS és iPadOS 16.7.8 (20H343), macOS Ventura 13.6.7 (22G720) és macOS Monterey 12.7.5 (21H1222) is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 17.5 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Zárolási képernyő

  • Új „Pride, ragyogás” háttérkép a zárolási képernyőhöz az LMBTQ+-közösség és -kultúra tiszteletére

Követési értesítések

  • A Platformok közti nyomkövetés észlelése funkció értesítést küld a felhasználóknak, ha egy olyan kompatibilis Bluetooth-nyomkövető mozog velük együtt, amely nem az ő tulajdonukban van, függetlenül, hogy az eszköz milyen operációs rendszerrel van párosítva

A frissítés ezeken túl lehetővé teszi, hogy az Európai Unióban az egyes fejlesztők a megfelelő feltételek megléte esetén a saját weboldalukon keresztül közvetlenül letölthetővé tegyék az alkalmazásaikat. Erről bővebben itt írtunk: Változtat az Apple: az EU-ban egyes fejlesztők weboldaláról is letölthetünk majd appokat.

Az iOS 17.5 egyúttal 15 sebezhetőséget is orvosol, melyek azonosítói a következők: CVE-2023-42893, CVE-2024-27796, CVE-2024-27803, CVE-2024-27804, CVE-2024-27810, CVE-2024-27816, CVE-2024-27816, CVE-2024-27818, CVE-2024-27821, CVE-2024-27834, CVE-2024-27835, CVE-2024-27839, CVE-2024-27841, CVE-2024-27847, CVE-2024-27852.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 17.5 buildje 21F79, ami megegyezik az RC-jével.

Ha valaki szeretné lementeni a 17.5 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: mi a készülékemre elérhető, legfrissebb firmware-verzió?

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 17-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 17 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Üdv mindenkinek.
    Valamikor 2007-óta vagyok apple felhasználó, nagyjából ismerem az eszközeiket. Nem is szivesen hasznalok mas eszkozoket -router, telefon, laptop, asztali gep- , de kezd kilenni a to…kom a buziimadattol. Kezd sok lenni ez a “sokszinuseg”. Az lqbeku, a fekete, a szivarvany. A feher, kereszteny, csaladszereto, tanulni vagyo, epito ember elott nem tiszteleg senki? Aki megteremti a munkajaval, szellemisegevel a jovot a gyermekeinek? Nincs kulonosebb bajom a buzikkal es az lqbqtcsrfassagokkal, ha igy megy tovabb, kb 60-80 ev mulva szerencsere ez a hibasan mukodo genetikai vonal utodlas hijjan remelem kihal. Na ennyit a mergelodesrol. Ez a velemenyem, barmikor vallalom. Szabad orszag, szabad velemeny. Ekezettel nem bajlodok, meg a billentyuzetem is angol.
    Sziasztok.

  2. Igazából valahol egyetértek veled, de nem teljesen. Azért mert pl vannak a Pride szíjak, kifejezetten tetszenek, hordanám is őket, ha nem lennének beskatulyázva PRIDE címszó alá. Miért? Szép szíj, értem jelképezzen valamit, de sztem kiemelés nélkül is is lehet ezt csinálni, ahogy gondolom Te is így gondolod, hogy jójó csinálják, de azért ne tolják ránk. :slight_smile:

    Nekem amúgy nagyobb problémám van a TikTok generációval :smiley: Ezresekért taposták egymást gyerekek a Deák téren, miközben influenszerek 2 millió forintot szórtak szét köztük

    Ez sztem sokkal nagyobb probléma mint a fenti, mert ők tényleg butulnak.

  3. Avatar for BZoli BZoli says:

    Sziasztok!
    Engem is felháborít, ahogy az Apple ilyen nyíltan diszkriminál különböző szexuális beállítottságú csoportokat, illetve embereket bőrszín alapján… Nyíltan tolja az arcunkba az lmbtq és egyéb közösségek “ünneplését”. Miért kell őket ünnepelni, mit tettek? Régen olyan embereket ünnepeltek akik valami többletet, jót tettek a környezetükkel, az emberekkel!!! Az Apple gondolatmenete alapján ünnepelni kellene a heteroszexuálisokat, az egyedülállókat, az anyukákat, az apukákat, stb. is. Ugyan így kellene népszerűsíteniük a fehér bőrűeket, az ázsiaiakat, zsidókat, arabokat, stb. Felháborít, hogy az Apple visszaél az erőfölényével és a monopol helyzetével! Súlyos pénzekért megvásároljuk az eszközeiket, aztán ránkerőlteti az ideológiáját. Többször reklamáltam már az ügyfélszolgálatom, de érdemes lenne minél többeknek ezt megtenni, hátha változtatnak. Vagy csak néhányunkat zavarja ez?

  4. Sziasztok. Látom nem vagyok egyedül a nézeteimmel. A szíj témával is egyetértek, szivesen hordanam, ha nem azt jelentene emberek szemeben amit. Dikk-tok-ról, faszbukkról nem tudok nyilatkozni, véletlenül sem tévedek arra. Csináltam egy reklámblokkolo szervert, szuri az itthoni netet, ilyen formedvenyek be sem jonnek hozzam. Meg a gugliad sem. Meg ugy alltalaban a reklamok es szósiál media kimaradnak nálam.

  5. A deepstate/háttérhatalom vagy nevezd, ahogy akarod, nagyon erősen dolgozik a társadalmak tönkretételén - mindenütt. Sajnos kilóméteres az előnyük a “konzervatívokkal” szemben, (atya úristen, sosem gondoltam volna, hogy egyszer én leszek a konzervatív csak azért, mert nem vagyok idióta…) mert kezükben a világsajtó/világmédia. Aki olvasott már történelem könyvet az azt is ki olvashatta belőle hogy egy tetszőleges embertömeg méretével minimum egyenes arányban csökken a szellemi színvonala. Ezért van az, hogy a prájdon nemcsak az egyébként teljesen értelmetlenül összefércelt szexuális devianciák bohóckodnak, hanem olyanok is, akiknek ezalapján semmi keresnivalójuk ott, és azok is, akik az előbbieket előszeretettel használják ki és fel. És persze ezért van az is, hogy az Apple szerint tapsikolnunk kéne amikor egy újabb csillogós, szivárványos hátteret tesznek a telefonunkra.
    Nos, kedves Apple, én a helyetekben eléggé szégyellném, hogy a fejlesztéseitek homlokterében értelmetlen emoji-kat és a nemi eltévelyedést ünneplő, rettentően fontos háttereket szerepeltettek, miközben az íráshoz használt billentyűzet az iPhonon a mai napig nem éri el a Blackberry színvonalát! Mikor is gyártották az utolsó BB OS-es telefont?…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Zolko76 Avatar for BZoli Avatar for Szifon Avatar for fapapucs Avatar for SzifonAdmin