fbpx Skip to content

Az Apple pár perce kiadta az iOS 7.0.5-öt az iPhone 5s és 5c készülékek egyes modelljeire, amiben valójában a kínai modellek és szolgáltatók esetén tapasztalható hálózati hibákat javítanak.

iOS_7.0.5

Az érintett modellek az iPhone5,4 és iPhone6,2 típusszámúak, amik az európai, ázsiai és kínai piacon érhetőek el, így az itthon kapható készülékek is megkapták a frissítést, bár számunkra ez nem hoz semmi újdonságot. Az amerikai modellek esetén ez a frissítés nem érhető el.

Jelenleg ez a következő típusszámú modelleket takarja:

iPhone 5s

  • A1457 (Egyesült Királyság, Európa)
  • A1528 (Kína)
  • A1530 (Ázsia)

iPhone 5c

  • A1507 (Egyesült Királyság, Európa)
  • A1526 (Kína)
  • A1529 (Ázsia)

Jailbreak?

Az iOS 7.0.5-re egyelőre nincs jailbreak, így aki bármilyen szempontból is függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy ne frissítsen a 7.0.5-re.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

Ugyanakkor időközben kiderült, hogy a 7.0.5-ben várhatóan semmi olyan módosítás nem történt, ami a jailbreaket meggátolná, és egy megfelelő módosítással az evasi0n képes a 7.0.5 jailbreakelésére is.

Aki nem akar maga nekiállni a bináris fájl módosításának, az várja meg az evasi0n hivatalos frissítését, de sokkal egyszerűbb, ha a 7.0.4-et használók nem frissítenek 7.0.5-re, mert itthon gyakorlatilag semmi haszna.

SHSH

Az SHSH-k iPhone 4s-től kezdve nem használhatóak jelenleg, így bár a mentésük ajánlott, de felhasználni viszont nem lehet őket. Mindenesetre az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 7.0.5 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Húú, most hoztam Telekomtól az 5S-em (előző 2 hibás volt…), kb másfél órája volt restore, hogy fölrakjam a jb-t…. Megúsztam 😀 Ha vártam volna vele, buktam volna a JailBreak-et

  2. @Cydie: jailbreak nélküli készüléken bármikor használhatod az összes tartalom és beállítás törlése opciót, az mindig az aktuális verziót fogja teljesen lepucolni, és nem frissít az időközben esetleg megjelent újabb verzióra. tehát ha vártál volna a restore-ral, akkor az említett menüponttal is bármikor lepucolható a készülék, ameddig nincs jailbreakelve. utána értelemszerűen nem.

  3. Igaz, de én arra gondoltam, hogy valószínűleg nem vettem volna észre, hogy hányas verzió a legfrissebb, mivel csak rádugtam a készüléket a gépre és egyből restore frissítés, és megijedtem amikor megnéztem a cikket, hogy lehet 7.0.5-öt raktam föl. 😀

  4. A hozzám hasonlók kedvéért:
    Egyelőre azért kell tartózkodni a jailbreakelőknek, mert nincs megerősítve hogy működik az evasi0n7, nem pedig azért, mert NEM működne.
    Addig pedig, ha 6.x.x-en vártál eddig a legfrissebb JB-elhető 7-esre, most tedd meg 7.0.4-re és imádkozz, hogy a 7.0.5 is jó legyen még.

    OFF: Jadeye, a win8.1 nem látja a készélükékeket, sem eszközkezelőben, sem iTunesban, van tipped? 🙂

  5. @nitrogen: jelenleg nem működik a 7.0.5-tel, mert más a verzió. ha megpróbálod lefuttatni, hibát fog dobni. azt még nem tudni, hogy frissíteni fogják-e, vagy hogy mit javított az Apple, ami kapcsolódhat a jailbreakhez is.

    ha nem látja, én az Apple Mobile Device Support csomagot telepíteném újra.

  6. Hűű, nagyon vártam ezt az update-et. De most már nyugodtan vehetek repjegyet Kínába.

    🙂

  7. valtozott valakinel valami 5S-en?

  8. @Cydie: Szia!Mi volt a baja telódnak? 😀

  9. Semmi nem változott! I5s

  10. Ennyi idő múlva kiadtak egy ilyen javítást grat.. sok értelme van mivel lassan a 7.1-et is kiadják.

  11. nekem állandóan elszokta dobni a 3g-t. olyan helyeken ahol ismerosoknek ment simán. kiváncsi vagyok most jólessze (i5s)

  12. @sultan: 1. Jobb sarokban a telefon kijelzője és a keret között egy 0,2/0,3 mm-es rés volt (nem mértem le, de eléggé látható volt, és koszolódott). A 2. 5S-em: Rés megvolt, de kisebb. Már nem érdekelt. Viszont hoszabb (15-30p) beszélgetés után kijött rajta egy olyan hiba, hogy pár órán keresztül csíkos lett a kijelző: scan line hiba ( https://discussions.apple.com/thread/5403045 ). Alapjáraton is rosssz volt, pl, ha megnyitod az apple honlapján a beszélgetésben a macrumors linket, az a kép nekem vibrált elég észrevehetően. i4-en semmi baja nem volt. De volt egy másik hibája is, szintén a kijelző jobb felső sarkán. Idővel jőtt ki rajta zavaróan: a sarokban bentebb tudtam nyomni a kijezőt, és közben halkan kattogott is. Most az új készüléken nem vibrál/remeg az a fotó annyira mint a régin, de ha nagyon méregeted a kijelzőt, még mindig látható. Remélem csak azért van, mert a telefon vékonyításához változtattak a kijelző felépítésén i4-hez képest. A rés itt még az előző készülékénél is kisebb, úgyhogy megérte cserélni. Mindazonáltal, egy nagyon kicsi mozgás még mindig tapasztalható a jobb sarokban nyomásra (i4 meg sem mozdul…), ugyan nem volt a kezemben még sima 5-ös, de a jobb felső sarok elvetemedését, és az ezáltal benyomhatóvá vált kijelzőt az új kamera hibájának tartom, mert az pont a túlsó oldalon foglal helyet…. Felőlem nyugodtan lehetett volna 0,2mm-el vastagabb a telefon, ha nincs így összepréselve a kamera, és nincs miatta rés és benyomható felület a képernyő és keret találkozásánál. A scan line hibát fölvettem, beírom emlékeztetőbe, és szombaton föltöltöm youtube-ra, mert elég durván nézett ki azokhoz képest, amiket találtam róla. Gondolom, itt nem lehet róla linket megosztanom, de ha érdekelne a videó, email címed add meg és majd privátban elküldöm a linket.

  13. Közben kiderült, hogy csak “patch-elni” kell majd az Evasi0n-t és menni fog a jailbreak 7.0.5 alatt is!

  14. @WarezN: január 17. óta lehet 5s-t/5c-t venni Kínában; gondolom ők nem bánják, hogy 11 nap után használni is tudják a telefonjukat, szóval ja, sok értelme van. 😉

  15. A jail break egyebkent mire valo ? Mert en sajnos nem vagyok ezzel tisztabA :s

  16. Sziasztok!
    Sjanos véletlenűl én is frissítettem a telom 7.05-re. Szerintetek lehet majd jailbreakelni? Vagy van valami patch? Valami videó mert nekem hiányzika a Jail! 😀 Szép estét fanok! 🙂

  17. @Brix: véletlenül nem lehet frissíteni, főleg nem jailbreakelt készüléket. ha meg végigolvasod a cikket, akkor már láthatod is, hogy hogyan lehet megcsinálni, hogy menjen 7.0.5-tel, vagy pedig vársz.

  18. naaa láthatom is hogy milyen rendes emberek járnak ide!!Köszönöm!

  19. Azt nem tudom mit kell átírni! 🙁

  20. @Brix: a binárisban meg kell keresni a fent írt értéket, és átírni a másikra. de ha ez így kínai, akkor inkább várd meg, míg frissül az evasi0n, várhatóan pár nap.

  21. Kösöznöm szépen!!

  22. Na es regebbimodellekre mikor jon tudja valaki?

  23. @iproman: valószínűleg nem lesz más készülékekre 7.0.5, mert ez csak a kínai felhasználók számára, és csak az iPhone 5c és 5s készülékek esetén javít dolgokat, ahogy a cikkben is le van írva. más készülékek esetén nincs meg az a hiba, amit ez javít.


Add a Comment