fbpx Skip to content

Minden évben, amikor az Apple bemutatja az új iPhone-okat, sokan azt várjuk tőlük, hogy vékonyabbak, gyorsabbak, okosabbak, jobb kamerájúak legyenek. Egy nagyon fontos dolgot viszont sokan mégis le szoktak felejteni erről a listáról, és ez nem más, mint hogy bírjon ki végre rendesen egy napot modelltől függetlenül mindegyik iPhone.

iSamurai – Tripla Plus akkumulátor csere akció

iPhone 6 óta létezik Plus modell, ami nemcsak nagyobb kijelzőt tartogat a felhasználók számára, hanem egyúttal nagyobb kapacitású akkumulátort is, ami végre elegendő energiával látja el a készüléket, hogy ne kelljen napközben a töltésre gondolnunk. A Plus készülékek mellett még az iPhone X az, ami kiszolgálja rendesen gazdáját egy hosszú nap folyamán is, viszont az évek múlásával bármennyire is nagy egy akkumulátor, egy idő után veszít a kapacitásából és már nem bírja ki a készülék napközbeni töltés nélkül. Nem feltétlen kell ilyenkor készülék cserén gondolkozni, elég csak elhozni hozzánk, az iSamurai-ba és mi seperc alatt “belepattintunk” egy új akkumulátort, amitől olyan lesz a telefon, mint új korában.

A Plus modellek ritkán szoktak akcióinkban szerepelni, holott rengetegen használjátok őket és mindegyikük érintett az elöregedő akkumulátorok miatti lassításban, ezért semmiképp se szabad őket hanyagolni. 2017 vége felé nagy port kavart a sajtóban, amikor az Apple elismerte, hogy az iPhone 6 vagy újabb készülékek esetén, ha az akkumulátor teljesítménye egy bizonyos érték alá esik, akkor visszaveszi a rendszer a processzor órajelét, nehogy a készülék indokolatlannak tűnő töltöttségnél is váratlanul kikapcsoljon. Ezzel nem is az volt a gond, hogy ilyet csinál a telefon, hanem hogy az Apple erről nem tájékoztatta a felhasználóit. Azóta persze a helyzet rendeződött és a rendszer részét képezi az Akkumulátor állapota funkció.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan gondok is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak: az akku cseréje. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek. Ilyenek például a kínai, olcsó, utángyártott töltők, autós töltők, illetve közrejátszik a már említett akkumulátor elöregedés is, ami ellen semmit sem tehetünk, egy bizonyos idő után minden készüléket elér. Egyébként az autós töltés is sok problémát hozhat, de csak abban az esetben, ha a telefon az autós töltőre van csatlakoztatva már az autó indításakor, illetve leállításakor, vagy járó motornál abban az esetben, ha műszaki hibás a kocsi generátora.

Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére mi az iBackupBot mellett coconutBattery-t ajánljuk, melyekkel könnyedén ellenőrizhető, hogy telefonunk akkumulátorában mennyi élet van még, illetve hány ciklust sikerült már beletöltenünk.

A mostani akciónkban szereplő készülékek (iPhone 6 Plus, 6s Plus, 7 Plus) szemből nézve teljesen ugyanolyanok, de a hátlapjukon és persze a tudásukban már bőven van különbség, a szervizelésük mégis hasonló. Az akkumulátorhoz ezeknél a modelleknél is a kijelzőn keresztül vezet az út, és annak eltávolítása után már csak pár csavar és ragasztó választ el bennünket a telep cseréjétől, ami teljesen újjá tudja varázsolni a készüléket. Az akkumulátort amúgy is érdemes két évente cserélni, mert ennyi idő alatt már érezhetően kevesebbet bír a készülék, és nekünk is jobb, ha ezt a minimális költséget befektetjük azért, hogy jobban bírja a mindennapok során.

A következő akciónkban (szeptember 16-ig) az iPhone 6 Plus, 6s Plus, 7 Plus akkumulátorokat cseréljük kedvezményesen, a részletekért kattints ide. A csere mindössze 30 percet vesz igénybe és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok