fbpx Skip to content

Az iPad manapság nem a legkedvencebb készüléke a tech újságíróknak, mivel az Apple igazából csak a hardveres frissítésre gondolt, de szoftveres megoldások továbbra is elmaradnak attól, amikre az emberek vágynak. Erről én is írtam egy rövid véleményt ebben a cikkben: Az Apple bemutatta a 2024-es iPad Air modelleket: 11″ és 13″, M2 processzor és Pencil Pro támogatás.

Az iPad továbbra is egy felemás készülék számomra. Abból a szempontból kiváló termék, ha a legolcsóbbat akarjuk megvenni, mert egy tökéletes táblagéppel találkozhatunk viszonylag jó áron, főleg ha mondjuk a régebbi generációkat vesszük, akár használtan is. Hibátlanul használható munkára, rajzolásra, csak úgy filmezésre és így tovább. Aztán jön az iPad Air, és persze az iPad Pro a brutális fél milliós árával és továbbra is “csak” rajzolásra tudjuk használni. Egyszerűen az átlagember a 10%-át sem tudja a Pro sebességének kihasználni, de ettől még persze veszik. Erről beszélt MKHBD is, de nézzük meg, hogy mennyit fejlődött a szoftver az elmúlt hónapokban.

Persze vannak olyan elvetemült kollégák, akik azért megpróbálják távoli asztallal használni az iPad Pro-n a saját gépüket és összességében nem is nevezném rossz megoldásnak, de valljuk be, macOS kellene már ezekre a táblagépre és nem egy “kiherélt” iOS – mert jelenleg egy félkezű óriással van dolgunk.

Továbbra is egyetértek a kollégával, az iPad nem képes kiváltani jelenleg egy számítógépen dolgozót, szinte esélye sincs, mert olyan funkciókhoz vagyunk szokva, amikre az iPadOS rendkívül körülményesen képes és gépen sokkal gyorsabban lehet dolgozni. Ezt persze egy macOS for iPad kiválthatná, de erről jelenleg csak álmodozunk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok