fbpx Skip to content

Úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát: ahogyan múlt évben az iPhone 14 modellek, úgy idén az iPhone 15 modellek is rögtön szoftverfrissítéssel kezdenek neki a karrierjüknek.

Aki megvásárolja az Apple legújabb készülékeit, szinte kivétel nélkül belefut abba, hogy amikor a régi készülékéről szeretne a frissen megvásárolt iPhone 15-ére költözni, akkor a készülék előbb az iOS 17.0.2-es verzióra való frissítést ajánlja fel, ami így némileg meghosszabbítja a költöztetéshez szükséges időt.

Erre most is azért volt szükség, mert a dobozból frissen kivett készülékeken a pár nappal ezelőtt megjelent iOS 17.0 buildjénél egy régebbi verzió volt, és az Apple közben még gyorsan javított pár hibát az új modellek esetén, ami többek között például nem csak az aktiválást és költöztetést érintette, hanem még sebezhetőségeket is orvosolt.

iOS 17.0.2 – csak az iPhone 15 modellekre

Az idén is várható volt, hogy az új iPhone modelleken a hivatalosan megjelent iOS 17.0 buildjénél korábbi lesz, hiszen a gyártásuk a csomagolással, majd pedig a szállításuk időt vesz igénybe, és így előfordul az, hogy a készüléket hamarabb dobozba teszik, mint hogy a szoftver végleges kiadása megérkezzen. Viszont mivel az Apple egy ideje már az aktiválás során is lehetőséget ad a szoftverfrissítésre, így ez igazából nem jelent problémát – ellenben további időt és internetkapcsolatot igényel.

Az iOS 17.0.2 csak az iPhone 15 modellekre jelent meg.

Az ezeknél régebbi készülékekre az Apple kiadta az iOS 17.0.1-et, illetve az iOS 17 által már nem támogatott modellekre az iOS 16.7-et, melyek három zero day sebezhetőséget orvosolnak, amelyeket az Apple információi alapján az iOS 16.7 előtti rendszerek esetén aktívan ki is használnak épp, tehát mindenképp célszerű frissíteni.

Legyen neked is AppleCare+ biztosításod!

Régóta használjuk az AppleCare+ szolgáltatást, és már többször is cserélt így nekünk díjmentesen teljes készüléket az Apple, de ilyen volt például Admin kolléga sarkára ejtett laptopja is, ahol 270.000Ft lett volna a kijelző csere, amit az Apple ismét térítésmentesen javított.

További információkat itt találsz AppleCare+ biztosításról: AppleCare+: mostantól még többet ad a legjobb Apple biztosítás!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok