fbpx Skip to content

Aki megvásárolta az Apple legújabb készülékeit, szinte kivétel nélkül belefutott abba, hogy amikor a régi készülékéről szeretett volna a frissen megvásárolt iPhone 14-ére költözni, akkor a készülék előbb az iOS 16.0.1-es verzióra való frissítést ajánlotta fel, ami így némileg meghosszabbította a költöztetéshez szükséges időt.

Erre azért volt szükség, mert a dobozból frissen kivett készülékeken a pár nappal ezelőtt megjelent iOS 16 buildjénél egy régebbi verzió volt, és az Apple közben még gyorsan javított pár hibát az új modellek esetén, ami többek között például nem csak az aktiválást és költöztetést érintette, hanem még egy fotókkal kapcsolatos problémát (iPhone 14 Pro Max), és egy enterprise single sign-on hibát is orvosolt.

iOS 16.0.1 – csak az iPhone 14 modellekre

Az már korábban is ismert volt, hogy az iPhone 14 modelleken a hivatalosan megjelent iOS 16 buildjénél régebbi lesz, de mivel az Apple már az aktiválás során is lehetőséget ad a szoftverfrissítésre, így igazából ez nem jelentett problémát – csak ez további időt és internetkapcsolatot igényelt.

Az iOS 16.0.1 tehát csak az iPhone 14 modellekre jelent meg, és a fentebb felsoroltakon kívül még az alábbi hibákat is javítja:

  • Nem tudunk iMessage-üzeneteket vagy FaceTime-hívásokat fogadni.
  • Amikor üzenetet küldünk egy másik Apple-készülékre, kék helyett zöld üzenetbuborékok jelennek meg.
  • Az Üzenetek alkalmazásban a beszélgetések nem egy, hanem két különálló szálként jelennek meg.
  • A címzetteknél nem a megfelelő feladó jelenik meg, például a mi e-mail-címünkről érkeznek az üzenetek, pedig mi a telefonszámot választottuk ki.

A frissítés telepítése nélkül előfordulhat, hogy az iMessage és a FaceTime aktiválása nem fejeződik be az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro készüléken. Ha tehát már azelőtt aktiváltuk a készüléket, hogy az iOS 16.0.1-re való frissítés lehetőségét feldobta volna az aktiválási folyamat, akkor mindenképp érdemes azt most telepíteni a Szoftverfrissítés opció alatt.

Ha továbbra is problémákat tapasztalunk

Elképzelhető, hogy az iOS 16.0.1-re való frissítés után is problémánk van az iPhone 14 modelleken az iMessage és FaceTime esetén. Ebben az esetben az Apple az alábbiakat javasolja:

  1. A Beállítások alkalmazásban nyomjunk rá a Mobilhálózat elemre. Ellenőrizzük, hogy be van-e kapcsolva a telefonvonal. Ha több SIM-kártyát használunk, ellenőrizzük, hogy a használni kívánt telefonszám van-e kiválasztva és bekapcsolva.
  2. A Beállítások alkalmazásban nyomjunk rá az Üzenetek elemre, majd a Küldés és fogadás opcióra.
  3. Koppintson arra a telefonszámra, amelyet használni szeretnénk az Üzenetek alkalmazással.
  4. Lépjünk vissza a Beállítások alkalmazásba, és koppintsunk a FaceTime elemre.
  5. Koppintsunk arra a telefonszámra, amelyet használni szeretnénk a FaceTime alkalmazással.

Elvileg ezeknek már orvosolniuk kell az ezzel kapcsolatos prolémákat.

Te belefutottál ilyesmibe?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!