fbpx Skip to content

Az iSTYLE nevével visszaélve nyerészkednek a scammerek

Új boltot nyitott volna az iSTYLE, és ennek örömére Facebook hirdetésben kínálna töredék áron AirPods-okat? Ha nálad is azonnal jelzett a józan ész, hogy ez gyanús, akkor jól gondolod!

Sajnos azt már megszokhattuk, hogy a Facebook egyszerűen hemzseg az átverésektől, amelyek ráadásul magyar nyelven is megpróbálják becsapni az óvatlan embereket. Azon viszont minden esetben el kell gondolkodni, hogy egy drága terméket mégis miért adna valaki töredék áron, hiszen ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor rögtön el kellene kezdenie dolgoznia a józan észnek, mert az ilyesmi annyira ritka, mint a fehér holló, tehát igazából semmi esélye annak, hogy ez valós legyen.

[iSTYLE] Megnyílt új üzletünk 🌹
Sorozat[apple airpod]okos fülhallgató
Eredeti ára 124990 Ft, most csak 27500 Ft
200 darabot hoztunk nektek

Ha ezek alapján még nem gyanakodna valaki, hogy ez átverés, akkor szedjük darabokra. Például az alábbiakba köthetünk rögtön bele:

  • Azt írja, hogy megnyílt az új üzlet, de arról nincs információ, hogy mégis hol, pláne hogy a kép alapján megnyitó is volt, sorban állással. A hirdetéshez használt képet egyébként az Etele Plázában található üzlet 2021-es megnyitójának képei közül lopták. (A rózsa emoji is teljesen indokolatlan.)
  • Olyan, hogy “Sorozat[apple airpod]okos fülhallgató” nem létezik, a termék nevének írásmódja helyesen AirPods. Komolyan azt gondolnánk, hogy egy hivatalos viszonteladó (APR, Apple Premium Reseller) ne tudná helyesen leírni a termék nevét?
  • Az oldal NEM az iSTYLE, hiszen a neve holmi “Eeoolld store”. Az iSTYLE-nak van saját, hivatalos Facebook oldala. Komolyan azt gondolnánk, hogy ha ilyen akcióba kezdenek, akkor azt nem a saját oldalukat használva, hanem egy ilyen random oldallal hirdetik meg?
  • Az iSTYLE oldalának a linkje istyle.hu, nem pedig a hirdetésben látható random .top végű cím, és szintén nem a kép alatti .com végű.
  • Az oldal információiban azt a jelek szerint pakisztániak kezelik, ami nyilván szintén meglehetősen furcsa lenne a hazai iSTYLE esetén.

Semmi ilyesminek nem szabad hinni, random nevű Facebook oldalak hirdetései még sosem kínálták senkinek az évszázad üzletét, csak a scammerek járnak vele jól (mindenki más meg csak pórul).

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.

Népszerű hozzászólások

  1. Az a baj, hogy jelenteni se erdemes semmit fb-n mert az fb nagy ivben lekakil minden jelentest es ugyis elutasitja.

    Ui:
    Nem is tudtam, hogy az istyle-nak ez a hivatasa. :smiley:

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Azért az is lehet, hogy az említett airpod egy amugy létező kínai termék és ha rendel vki, azt meg is kapja, igaz nem 3500-ért, hanem 35000-ért, de kap érte vmit és akkor igazából, csak az illetéktelen logo használat miatt vehetik elő őket, hacsak arra is ki nem találtak vmit.
    Persze nem mentegetem őket, csak volt már ilyen hamis cuccokat árulő weboldal máskor is és semmit nem értek a feljelentések kb, mert amit ígértek azt elküldték, csak hát nem eredetit ahogy hitták a vevők és akkor rámutattak az icike-picike név különbségre, mire nem volt mit tenni igazán a törvénynek.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez egy scam, lényegtelen, hogy milyen esetleges termék van mögötte, az sem nem AirPods, sem nem az iSTYLE akciója.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Én is ezt írtam, hogy nem az. De lehet mögötte vmi szutyok és máshol is sokkal hihetőbben eladnak hasonló dolgokat, mint az Apple holmik és ha vki nem figyel eléggé, akkor ott is áldozattá válhat, nem csak a FB-on. Ráadásul még elő sem lehet őket venni csalásért a leírtak miatt.

  5. Avatar for costee costee says:

    Azon viszont minden esetben el kell gondolkodni, hogy egy drága terméket mégis miért adna valaki töredék áron

    Azért azt megjegyezném, hogy az Andrássy úton lévő iStyle nyitásakor féláron árulták az iPod touch 2G MC-ket, szóval lenne rá precedens :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for costee Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar