fbpx Skip to content

Az iSTYLE nevével visszaélve nyerészkednek a scammerek

Új boltot nyitott volna az iSTYLE, és ennek örömére Facebook hirdetésben kínálna töredék áron AirPods-okat? Ha nálad is azonnal jelzett a józan ész, hogy ez gyanús, akkor jól gondolod!

Sajnos azt már megszokhattuk, hogy a Facebook egyszerűen hemzseg az átverésektől, amelyek ráadásul magyar nyelven is megpróbálják becsapni az óvatlan embereket. Azon viszont minden esetben el kell gondolkodni, hogy egy drága terméket mégis miért adna valaki töredék áron, hiszen ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor rögtön el kellene kezdenie dolgoznia a józan észnek, mert az ilyesmi annyira ritka, mint a fehér holló, tehát igazából semmi esélye annak, hogy ez valós legyen.

[iSTYLE] Megnyílt új üzletünk 🌹
Sorozat[apple airpod]okos fülhallgató
Eredeti ára 124990 Ft, most csak 27500 Ft
200 darabot hoztunk nektek

Ha ezek alapján még nem gyanakodna valaki, hogy ez átverés, akkor szedjük darabokra. Például az alábbiakba köthetünk rögtön bele:

  • Azt írja, hogy megnyílt az új üzlet, de arról nincs információ, hogy mégis hol, pláne hogy a kép alapján megnyitó is volt, sorban állással. A hirdetéshez használt képet egyébként az Etele Plázában található üzlet 2021-es megnyitójának képei közül lopták. (A rózsa emoji is teljesen indokolatlan.)
  • Olyan, hogy “Sorozat[apple airpod]okos fülhallgató” nem létezik, a termék nevének írásmódja helyesen AirPods. Komolyan azt gondolnánk, hogy egy hivatalos viszonteladó (APR, Apple Premium Reseller) ne tudná helyesen leírni a termék nevét?
  • Az oldal NEM az iSTYLE, hiszen a neve holmi “Eeoolld store”. Az iSTYLE-nak van saját, hivatalos Facebook oldala. Komolyan azt gondolnánk, hogy ha ilyen akcióba kezdenek, akkor azt nem a saját oldalukat használva, hanem egy ilyen random oldallal hirdetik meg?
  • Az iSTYLE oldalának a linkje istyle.hu, nem pedig a hirdetésben látható random .top végű cím, és szintén nem a kép alatti .com végű.
  • Az oldal információiban azt a jelek szerint pakisztániak kezelik, ami nyilván szintén meglehetősen furcsa lenne a hazai iSTYLE esetén.

Semmi ilyesminek nem szabad hinni, random nevű Facebook oldalak hirdetései még sosem kínálták senkinek az évszázad üzletét, csak a scammerek járnak vele jól (mindenki más meg csak pórul).

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.