fbpx Skip to content

Egy ideje már foglalkozunk itt a Szifon.com-on a testünkkel és lelkünkkel, legyen szó edzésről vagy különböző stresszoldó alkalmazásokról. Manapság már nagyon köztudatban vannak azok az appok, amik segítenek nekünk picit elmenekülni mindennapok elől. Az Endel alkalmazást nagyjából 2 hónapja használom már munkára, pihenésre és különböző feladatok koncentrált elvégzésére.

Nem véletlen kerül egyre több fülhallgatóba a zajszűrés opció, mert manapság rengeteg számít, hogy mit hallunk. Tudatalatt rengeteg hangot, zajt kiszűrünk és ugyanitt rengeteg egyedi hang pedig jó hatással lehet ránk. Az Endel úgy állítja össze a Te “zenédet”, hogy figyelembe veszi a napszakot, az időjárást, a pulzusszámot és az aktuális helyzetedet is. Az Endel folyamatosan javítja a fókuszt és csökkenti a stresszt.

A múltkori podcastben már beszéltem az Endelről, a podcast végén itt lehet meghallgatni, de ígértem, hogy egy külön cikket is szentelek neki. Ingyenesen kipróbálható alkalmazásról van szó, aminek a prémium előfizetése sem akkora összeg, hogy ne fizetné ki az ember és számos alkalommal segített már koncentrálni. Például ma reggel is ezzel kezdtem a napot.

Azt mindannyian tudjuk, hogy a környezetünk hatalmas hatással van a belsőnkre, arra, hogy éppen milyen kedvünk van, vagy mennyire tudunk koncentrálni.

Ilyen környezeti változó lehet a levegő minősége, a napfény, és vele együtt az esti világítások, illetve a hangok is. Ezek mind-mind befolyásolják a közérzetünket, gyerekkorunkban nem véletlen voltunk kiküldve levegőre vagy éppen tárva-nyitva a nagy ablak naponta legalább kétszer. A levegő mérésére én a Netatmo-t használom, de részletesen írtam már a Dyson-os cikkemben is erről.

Az Endel zenészekkel és az AI segítségével állít össze személyre szabott zenét, ami különböző problémákat oldhat meg. Segíthet az alvásban, vagy éppen a stresszhelyzetekben, de különböző munkákhoz egyedi, a fókuszálást segítő zenét is kaphatunk.

Az Endelt 14 napig ide kattintva lehet kipróbálni, minden bizonnyal megtaláljátok a számotokra megfelelő zenét benne. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok