fbpx Skip to content

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója szerint az Apple a macOS 13.3 egy belső változatát használva teszteli az új Mac Pro-t.

A gépben azonban az M2 Extreme chip helyett az M2 Ultra található, és ha minden igaz, akkor a bemutatására már csak tavaszig kell várnunk. Nézzük meg, hogy milyen infókat fedett még fel Gurman!

Jelenleg a legújabb nyilvános macOS verzió a 13.1 és a fejlesztők és tesztelők készülékein is csak a 13.2 bétái pörögnek.

Eközben azonban könnyen elképzelhető, hogy az Apple-nél “titkos laborokban” már tesztelik a macOS 13.3-at és nem máson, mint a Mac Pro M2 Extreme chippel szerelt változatán.

Ez azért is izgalmas, mert korábban azok a pletykák merültek fel, hogy az új Mac Pro végül nem fogja megkapni ezt a fantasztikus Apple Silicon chipet: Bloomberg: nem lesz M2 Extreme, 2023 elején érkezik az új MacBook Pro, befuthat az M3-as iMac, és pár új kijelző is.

Az alapján, hogy jelenleg a macOS 13.2 nyilvános tesztelése folyik, következtethetünk arra, hogy a végleges változata februárban vagy márciusban kerül majd kiadásra. Ezt követően indulhat el a macOS 13.3 nyilvános béta tesztelése.

Gurman az új Mac Pro specifikációiból ennyit fedett fel:

  • M2 Ultra chip lesz benne, mint a következő Mac Studio-ban
  • Külsőre nem fog változni a jelenlegi Mac Pro-hoz képest
  • 2 bővítőhelye lesz extra SSD-k számára
  • 2 bővítőhelye lesz extra GPU-k, médiakártyák és hálókártyák számára
  • Nem lehet majd bővíteni benne a RAM-ot

Ahogy azt az M2 Extreme-ről szóló cikkünkben is említettük, idén érkeznek új MacBook Pro modellek, és elképzelhető, hogy végre megvásárolható lesz a 15 colos MacBook Air is.

A 9to5Mac úgy gondolja, hogy érkezik még több új Mac mini modell is, melyek közül az egyik kódneve J473. Ezt Gurman is megerősítette tavaly: Bloomberg: az Apple már négy különböző M2-es chipet tesztel.

Ebben a J473-as modellben ugyanaz az M2-es chip lesz majd, mint a 2022-es MacBook Airben. Ez nem túl izgalmas, de a J474 kódnévre hallgató Mac miniben már az M2 Pro-nak egy új, 12 CPU magos variánsa lesz, ami sokkal jobbnak hangzik.

Ezek alapján a 9to5Mac arra következtet, hogy az Apple valamikor március és május között egy új Mac-ekkel foglalkozó eseményt fog tartani.

Te melyik új Mac-et várod leginkább?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.