fbpx Skip to content

Mark Gurman a Bloomberg technológiai rovatában közölte legújabb pletykáját, miszerint az Apple egy rakás M2 chipes Mac-en dolgozik, melyekben négy különböző variánsa lesz a chipnek.

Ráadásul a tesztelés már olyan előrehaladott állapotban van, hogy az Apple emberei külső, harmadik féltől származó alkalmazásokkal ellenőrzi a gépek és chipek működését. Gurman arra is letette a voksát, hogy szerinte melyik Mac-ekben láthatjuk majd először az M2-t.

Az M1 összeköti a Vörösmarty teret a Mexikói úttal, az M2 azonban a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között közlekedik. Jaj, várjunk, ezek most másik M-szériák…! ?

Az M1-es chipet az Apple még 2020 novemberében mutatta be, ezért már lassan itt az ideje, hogy megérkezzen a chip új generációja. Persze ha így tekintünk a dologra, akkor figyelmen kívül hagyjuk, hogy az M1-nek több variánsa is érkezett az elmúlt másfél évben, beleértve az M1 Pro-t, az M1 Max-ot és az M1 Ultra chipet, mely a Mac Studio combosabb kiadásaiban található.

Épp ezért sejthető, hogy az M2-ből is több különböző változat lesz, amit Gurman kiszivárogtatása is alátámaszt – bár igazából ez teljesen logikus lehet bárki más számára is. Ha minden igaz, az Apple jelenleg ezeket a gépeket teszteli:

  • J413 kódnévre hallgat az új M2 chippel szerelt MacBook Air. Itt az M2 8 CPU maggal és 10 GPU maggal fog rendelkezni. Utóbbi 2 magos előrelépés a jelenlegi MacBook Airhez képest.
  • J473 kódnévre hallgat az M2-es Mac mini, melynek specifikációi megegyeznek majd a MacBook Airével.
  • J474 kódnévre hallgat az M2 Pro chippel felszerelt Mac mini, mely betölti a Mac mini és a Mac Studio közti lyukat, ezzel sokakat boldoggá téve.
  • J493 a kódneve az új, 13 colos, belépő MacBook Pro-nak, melyben ugyanaz az M2 lesz, mint a MacBook Airben.
  • J414 kódnév alatt teszteli az Apple a 14 colos MacBook Pro következő kiadását, melyben M2 Pro és M2 Max chipek lehetnek. Utóbbi az M1 Max 10 CPU és 32 GPU magja helyett 12 CPU és 38 GPU magot kínál majd 64 GB egységes memória mellett.
  • J416 kódnév alatt készül már az új, 16 colos MacBook Pro is, melyben ugyanazokat a jóságokat találhatjuk majd, mint kisebb testvérében.
  • J180 névre hallgat egy olyan Mac Pro, amiben az M1 Ultra található. Ez lehet az utolsó M1 szériás Mac.

Ha ezek még idén megjelennek, akkor az Apple-nek valószínűleg lapáttal kell majd kezelnie a hozzájuk beömlő, rengeteg pénzt.

Neked melyik új gép keltette fel leginkább a figyelmed?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok