fbpx Skip to content

MKBHD, avagy Marques Brownlee egy tech körökben híres YouTuber, aki tavaly év végén több érdekes videóval is szolgált számunkra.

Azt már megtudhattuk, hogy szerinte melyik a legjobb személyi asszisztens, most viszont nézzük meg, hogy neki melyik okostelefon volt tavaly a kedvence!

Több különdíjast is kinevezett a telefonok közül, ahogy azt a korábbi években is tette, mielőtt felfedte volna, hogy mindent figyelembe véve melyik lett szeirnte a legjobb készülék.

Legjobb nagy telefon

 1. Samsung Galaxy S22 Ultra
 2. ASUS ROG Phone 6

Az iPhone 14 Pro Max 6,7 colos kijelzőjével mindenféleképp nagynak bizonyul, de MKBHD-t jobban lenyűgözte a Samsung behemótja 6,8 colos kijelzőjével, egyedi szoftverével és beépített érintőceruzájával.

Második helyezett az ASUS “gamer” telefonja lett, mely a nagy házat igazán kihasználja: előlapi hangszórók és 3,5 mm-es jack csatlakozó is megtalálható az ASUS ROG Phone 6-on.

Legjobb kis telefon

2021-ben az iPhone 13 mini lett a legjobb kis telefon, de miután az Apple teljesen őrült módon elkaszálta a sokak szerint legjobb telefonméretet (lehet, hogy én is kicsit itt elfogult vagyok az irányába), így MKBHD kénytelen volt más gyártóknál is körülnézni.

 1. ASUS Zenfone 9
 2. Oppo Find N2

Így az ASUS telefonja lett első helyezett és bár a Zenfone 9 közel sem annyira kicsi, mint az iPhone 13 mini, így is kompaktnak mondható az 5,9 colos kijelzőjével.

A második helyezett az Oppo Find N2 lett, mely félbehajtható designja miatt tud kis telefon is lenni.

Legjobb kamerarendszer

 1. iPhone 14 Pro Max
 2. Google Pixel 7
 3. Vivo X90 Pro+

Fotók terén vitatható, hogy a Google telefonjai képesek-e lekörözni az Apple-t, de ha a videókészítést is beemeljük a kalapba, akkor az Apple behozhatatlan előnyre tesz szert.

Az elkészült képek mellett persze az is számít, hogy milyen gyorsan nyílik meg a Kamera alkalmazás és milyen gyorsan készíti el a képet. Ezek mind olyan szempontok, amikben az iPhone remekel.

Legjobb akkumulátor

Ahogy a kameránál sem csak azt vette figyelembe MKBHD, hogy melyik telefonnak van a legjobb kamerája, hanem az egész felhasználói élményre koncentrált, úgy az akkumulátornál sem csak a mAh kapacitás volt a lényeg, hanem hogy mennyi ideig bírja az eszköz vagy hogy milyen gyorsan tölt fel.

 1. ASUS ROG Phone 6
 2. iPhone 14 Plus

2021-ben az iPhone 13 Pro Max nyert, de az iPhone 14 Pro Max a mindig aktív kijelző mellé nem kapott nagyobb akkumulátort, így leesett a dobogóról.

Második helyre azért becsúszott meglepetésként az iPhone 14 Plus, mely a nagy méretű akkumulátor mellé egy takarékos, 60 Hz-es kijelzőt kapott, ami nagyon jót tesz az akkumulátor-üzemidőnek.

Legjobb design

Ha nem lenne a dinamikus sziget, meg sem lehetne különböztetni az iPhone 14-et az iPhone 13-tól, így nem meglepő, hogy az Apple idén fel sem merült ebben a kategóriában.

 1. Nothing Phone
 2. Xiaomi Mix Fold 2

A Nothing Phone legizgalmasabb funkciója, hogy a hátlapjának különböző részei világítanak és ezekkel például az akkumulátor töltöttsége ellenőrizhető távolról is.

Legjobb ár-érték arányú

A 2021-es telefonok közül a Google Pixel 6 nyert, most pedig a 2022-esek közül a Google Pixel 7.

 1. Google Pixel 7
 2. ASUS Zenfone 9

A második helyre befutott az ASUS Zenfone 7, amely bár 100 dollárral drágább (699 dollár), mint a Pixel 7, de 120 Hz-es kijelzővel rendelkezik.

Legnagyobb csalódás

2021-ben a Microsoft Surface Duo 2 volt a legnagyobb csalódás. Szerencsére idén közel sem történt egyik gyártónál sem akkora baki.

Ennek ellenére azért sikerült választania, MKBHD szerint a OnePlus 10T volt 2022 legnagyobb csalódása.

Az év telefonja

2021-ben a Samsung Galaxy S21 Ultra nyert, idén utódja azonban a harmadik helyre esett:

 1. Google Pixel 7
 2. ASUS Zenfone 9
 3. Samsung Galaxy S22 Ultra

Személy szerint több helyen is meglepett MKBHD rangsorolása, de amit leginkább levontam következtetésként, hogy meg kéne nyomkodnom egy ASUS telefont, mert lehet, hogy nem is borzalmasak.

Persze lehet bármilyen jó is egy telefon, a legtöbben már egy ökoszisztémába zárva vagyunk.

Szerinted melyik volt a legjobb telefon 2022-ben?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.