fbpx Skip to content

Március 1-jével az Apple, és így a hivatalos szervizpartnerei, illetve a független javítócégek programban résztvevő szervizek jelentősen megemelik a fizetős akkumulátorcserék díjait. Míg az iPhone-ok és iPadek esetén a legújabb generációk most még megússzák ezt az áremelést, addig a Mac-eknél az összes modellnél drágul az akkumulátorcsere.

Az iPhone-ok esetén a pontos összeg egyelőre azért nem tekinthető egyértelműnek, mert január 3-án még “csak” 12 080 Ft-os emelést írt az Apple támogatási oldala, viszont most, egy nappal később már 17 080 Ft szerepel az oldalon. Az iPadeknél 31 000 Ft-os áremelést ír jelenleg az oldal, a Mac-eknél pedig 24 000 Ft-os emelés látható a MacBook Air, és 41 000 Ft-os a MacBook és MacBook Pro esetén.

iPhone-ok: 17 080 Ft-os áremelés

Az iPhone-ok esetén ez áremelés az iPhone 14 modellek előttiekre vonatkozik, az ár viszont azért nem teljesen egyértelmű, mert az oldal január 3-i állapota szerint az áremelés még “csak” 12 080 Ft volt, de ma már 17 080 Ft-ot ír a tájékoztató szöveg:

A jelenlegi jótálláson túli akkumulátorszervizelési díj 2023. február végéig érvényes. 2023. március 1-től a jótálláson túli akkumulátorszervizelési díj 17 080 Ft összeggel növekedni fog az iPhone 14 előtti összes iPhone-modell esetén.
(Forrás: apple.com)

Az USA-ban ezzel szemben mindössze 20 dolláros áremelésről van szó, ami ott nyilván nettó ár. Ausztriában ugyanez már 24 €-t jelent, ami viszont bruttó ár, és középárfolyamon bőven alatta marad a magyar árnak.

iPadek: 31 000 Ft-os áremelés

Az iPadek esetén is csak az eggyel korábbi generációt érinti az emelés, ebben az esetben egységesen 31 000 Ft-tal, amelyek a következők:

  • 12,9 hüvelykes iPad Pro – 5. generációs és korábbi modellek
  • 11 hüvelykes iPad Pro – 3. generációs és korábbi modellek
  • 10,5 hüvelykes iPad Pro
  • 9,7 hüvelykes iPad Pro
  • iPad mini – 6. generációs és korábbi modellek
  • iPad Air – 5. generációs és korábbi modellek

A jelenlegi jótálláson túli akkumulátorszervizelési díj 2023. február végéig érvényes. 2023. március 1-től a jótálláson túli akkumulátorszervizelési díj 31 000 Ft összeggel növekedni fog a következő iPad-modellek esetén: 12,9 hüvelykes iPad Pro (5. generációs és korábbi modellek), 11 hüvelykes iPad Pro (3. generációs és korábbi modellek), 10,5 hüvelykes iPad Pro, 9,7 hüvelykes iPad Pro, iPad mini (6. generációs és korábbi modellek) és iPad Air (5. generációs és korábbi modellek).
(Forrás: apple.com)

Az USA esetén ebben az esetben is 20 dollárral nő meg a nettó ár, Ausztriában viszont ez már 40 €-t jelent, ami középárfolyamon kevesebb, mint fele az itthoni áremelés összegének.

Mac-ek: 24 000 illetve 41 000 Ft-os áremelés

A Mac-ek esetén kivétel nélkül az összes modell érintett, még a legújabb generációk is, és itt két kategóriára bontotta az áremelést az Apple: a MacBook Air modelleknél 24 000 Ft-tal, a MacBook és MacBook Pro modelleknél pedig 41 000 Ft-tal nő meg az ár:

A jelenlegi jótálláson túli akkumulátorszervizelési díj 2023. február végéig érvényes. 2023. március 1-től a jótálláson túli akkumulátorszervizelési díj 24 000 Ft összeggel növekedni fog az összes MacBook Air-modell esetén és 41 000 Ft összeggel az összes MacBook- és MacBook Pro-modell esetén.
(Forrás: apple.com)

Az USA esetén ez 30 illetve 50 dollárt jelent, Ausztriában viszont már 36 illetve 60 €-val kell számolni, amely továbbra is alulmarad az itthoni áremelés összegétől.

Ha nem akarod megjárni: AppleCare+

Mi jó ideje azon az állásponton vagyunk, hogy a legjobb, ha AppleCare+ is van az adott készüléken, mert akkor minden ilyen költségtől is mentesülünk. Ennek annyi hátránya van, hogy az AppleCare+ csak új készülékre köthető meg a vásárlásától számított 60 napon belül, illetve ezt egyösszegben kell kifizetni, ami azért szintén nem kis tétel, de az ár készüléktípustól függ.

Noha az AppleCare+ hazánkban hivatalosan nem érhető el, de megfelelő bankkártyával és lakcímmel természetesen itthon vásárolt készülékre is megköthető. Ebben a cikkünkben írtunk erről részletesen: Így újítsd meg, vagy köss új AppleCare+ előfizetést! (2021).

Ha pedig nem rendelkezel megfelelő bankkártyával, vagy csak nem boldogulsz sehogyan sem, akkor írj nekünk egy emailt a készüléked típusát megjelölve, és külön díjért cserébe segítünk megkötni rá!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Oh well, a feketepiac majd megoldja…

    mondjuk idén ez lesz, új telóra úgyse futja :frowning:

  2. Akkor mennyibe is kerül pl: iPhone? Az sajnos lemaradt!

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint mi maradt le? 17.080 Ft-tal drágul mindegyik, iPhone 14-nél öregebb modell esetében. hogy az egyes modellekre vonatkozóan jelenleg mennyibe kerül, azt az Apple támogatási oldala mondja meg, az oldalt minden esetben linkeltük forrásként (mindhárom készülékkategóriánál).

  4. iphone6s-re rákerestem az apple oldalán 18900-at mutat, az istyle pedig már egy hónapja is 29600-at. akkor most mennyi az akku csere és mennyi lesz márciusban?

  5. Avatar for Czo Czo says:

    Senki nem beszelt az iStyle arairol.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hogy az iSTYLE-ban miért ennyi, azt ők tudják megmondani, az iStuffban 11.567 + 9900, CareCenterben 20.500, iCentre 24.900, az Almáriumnál nincs nyilvánosan elérhető árlista. hogy hová viszed be, azt neked kell eldönteni.

  7. Húgomnak akartam cseréltetni 6S-ben akkut. Megörültem az iStuff áránák, míg nem láttam a + ~10K-t. Majd rendeltem egy Nohon nagy kapacitású akkut szállítással 13K értékben.

    Nyilván nekem kellett cserélni, nyilván nehéz volt, szerencsére sikerült. Nyilván vállaltam a kockázatot, hogy elrontok valamit, mert 25K és van egy ugyan olyan teló, mint a kiindulási alap.

    Nyilván egy 13pm-ben még véletlenül sem állnék neki cserélni. Szívás ez mindenhogy. A használt piaci készülékek árába, ha nem jó az akku, akkor ezt nyugodtan bele lehet, bele érdemes számolni.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én ezekben valahogy nem tudok megbízni, ugyanakkora méretben nehezen hinném, hogy nagyobb kapacitást tudna bárki is összehozni, hiszen akkor az Apple is azt választaná, úgyis folyton megy a problémázás, hogy naponta kell tölteni. inkább gondolom kamu kapacitásúnak az ilyet. azt viszont nem bánnám, ha végre itthon is lenne az Apple-nek a szereld magad opciója, hogy lehessen közvetlenül tőlük eredeti akkut rendelni, de hát ez egyelőre még odébb van.

    az első lépés megpróbálni. :slight_smile: az iFixit sokat segít, meg a legeslegelső alkalommal mindig minden nehezebb.

  9. Tavaly decemberben csináltam, ekkor már 7 éves volt a modell. Valamennyit fejlődhetett azért az egységnyi térfogathoz a kapacitás.

  10. 13 Pro max akku 89%. Érdemes cseréltetni még az emelés előtt?

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha 80% alá csökken a kapacitás, és még érvényes rá a jótállás, akkor díjmentes lesz a csere. ha korábban akarod cseréltetni, 80% feletti kapacitással, akkor az fizetős lesz. ha érezhető a kapacitás csökkenése a napi használat során, akkor neked kell mérlegelni.

  12. Ez nem teljesen igaz mert a statisztikai adatok alapján elutasítja az Apple a cserét az extrém használat miatt. De amúgy ja

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    értelemszerűen ha a diagnosztika kidobja, hogy bár 80% alatti, de mellé 3000 ciklus van benne, akkor az nem lesz díjmentes csere.

  14. Azt gondoltam hivatalos szervizben kötött árak vannak. Akkor az apple weboldalán megjelölt ár melyik szervizre vonatkozik?

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @mecsek20 ahogyan a weboldal írja is, az ott feltüntetett árak arra vonatkoznak, ha az Apple Támogatást hívod fel, és futár viszi-hozza a készüléket:

    Használja a „Becslés kérése” eszközünket, amellyel megismerheti a potenciális költségeket, ha közvetlenül az Apple-től veszi igénybe a szervizelést. Ha másik szervizhez fordul, akkor az saját árakat szabhat, ezért kérjen tőlük árajánlatot.

  16. köszi, ezt majd kipróbálom. Amikor legutóbb hívtam őket akku csere miatt, akkor a hivatalos szervizbe irányítottak, nem emlékszem, hogy felajánlották volna a futárt. Bár ez 2 éve volt és az istyle 17 körül cserélt akkut, ingyen futárral, akkor ez volt a legolcsóbb

  17. Avatar for pAnk pAnk says:

    Erre most a hivatalos indok a “csak” illetve a “mert”?

    Lehet elsiklottam felette a cikkben :slight_smile:

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @pAnk annyit lehet tudni róla, amennyi az Apple oldalán szerepel, semmi többet, de mindenütt emeli az árat, nem csak hazánkban.

  19. Mintha nem lenne elég oka bárkinek hogy árat emeljen :smiley:

  20. Avatar for pAnk pAnk says:

    Rendben, elfogadom az emelés tényet. De azt, hogy adott esetben egy akkucsere közel 50%-kal lesz több, nehezen tudom lenyelni. Persze tudom, addig cseréltessem ameddig olcsóbb…

  21. Sziasztok!

    Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek.

    Pénteken hivatalos szervizben kicseréltettem egy iPhone SE 2020 akkumulátorát.
    Feleségem közben észrevette h csak a hangerő + gombja nem működik, minden más gomb megy rajta.
    Holnap természetesen viszem vissza, milyen forgatókönyvek lehetségesek?
    Telefon már nem garanciális, mikor átvették átnézték makulátlan volt a telefon, diagnosztika is lefutott( itt ha nem jó a gomb azt kidobja hibának??)

    Még egy kérdés, ha minimális de látható nyoma van annak h az akkucsere közben valahol megsérül a telefon kerete v bármi, ez benne van egy ilyen javításnál? v. mit lehet ilyenkor kérni (csinálni?)
    Teszem azt a kerete a nyitás következtében sérül?

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mind ki fog derülni, ha visszaviszed, de ha előtte működött a gomb, most meg nem, akkor az az akkucsere miatt garanciális kérdés.

  23. Szia(sztok)!

    Első dolgom volt visszavinni, mivel amit te is mondasz h átvételnél letesztelték és jó volt, ha azt mondják h nem amiatt van biztos kiverem a balhét…

    “Természetesen” bevizsgálási díj ellenében fog történni - ezt mondjuk nem tudom hova tenni.

  24. Happy End,

    komplett telefoncsere lett a vége, semmit nem kellett fizetnem érte.

    Kellemes Ünnepeket!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for baloghadam74 Avatar for mecsek20 Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for kleinguru Avatar for crstano21 Avatar for Jadeye Avatar for domidormi Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Oh well, a feketepiac majd megoldja…

    mondjuk idén ez lesz, új telóra úgyse futja :frowning:

  2. Akkor mennyibe is kerül pl: iPhone? Az sajnos lemaradt!

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint mi maradt le? 17.080 Ft-tal drágul mindegyik, iPhone 14-nél öregebb modell esetében. hogy az egyes modellekre vonatkozóan jelenleg mennyibe kerül, azt az Apple támogatási oldala mondja meg, az oldalt minden esetben linkeltük forrásként (mindhárom készülékkategóriánál).

  4. iphone6s-re rákerestem az apple oldalán 18900-at mutat, az istyle pedig már egy hónapja is 29600-at. akkor most mennyi az akku csere és mennyi lesz márciusban?

  5. Avatar for Czo Czo says:

    Senki nem beszelt az iStyle arairol.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hogy az iSTYLE-ban miért ennyi, azt ők tudják megmondani, az iStuffban 11.567 + 9900, CareCenterben 20.500, iCentre 24.900, az Almáriumnál nincs nyilvánosan elérhető árlista. hogy hová viszed be, azt neked kell eldönteni.

  7. Húgomnak akartam cseréltetni 6S-ben akkut. Megörültem az iStuff áránák, míg nem láttam a + ~10K-t. Majd rendeltem egy Nohon nagy kapacitású akkut szállítással 13K értékben.

    Nyilván nekem kellett cserélni, nyilván nehéz volt, szerencsére sikerült. Nyilván vállaltam a kockázatot, hogy elrontok valamit, mert 25K és van egy ugyan olyan teló, mint a kiindulási alap.

    Nyilván egy 13pm-ben még véletlenül sem állnék neki cserélni. Szívás ez mindenhogy. A használt piaci készülékek árába, ha nem jó az akku, akkor ezt nyugodtan bele lehet, bele érdemes számolni.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én ezekben valahogy nem tudok megbízni, ugyanakkora méretben nehezen hinném, hogy nagyobb kapacitást tudna bárki is összehozni, hiszen akkor az Apple is azt választaná, úgyis folyton megy a problémázás, hogy naponta kell tölteni. inkább gondolom kamu kapacitásúnak az ilyet. azt viszont nem bánnám, ha végre itthon is lenne az Apple-nek a szereld magad opciója, hogy lehessen közvetlenül tőlük eredeti akkut rendelni, de hát ez egyelőre még odébb van.

    az első lépés megpróbálni. :slight_smile: az iFixit sokat segít, meg a legeslegelső alkalommal mindig minden nehezebb.

  9. Tavaly decemberben csináltam, ekkor már 7 éves volt a modell. Valamennyit fejlődhetett azért az egységnyi térfogathoz a kapacitás.

  10. 13 Pro max akku 89%. Érdemes cseréltetni még az emelés előtt?

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha 80% alá csökken a kapacitás, és még érvényes rá a jótállás, akkor díjmentes lesz a csere. ha korábban akarod cseréltetni, 80% feletti kapacitással, akkor az fizetős lesz. ha érezhető a kapacitás csökkenése a napi használat során, akkor neked kell mérlegelni.

  12. Ez nem teljesen igaz mert a statisztikai adatok alapján elutasítja az Apple a cserét az extrém használat miatt. De amúgy ja

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    értelemszerűen ha a diagnosztika kidobja, hogy bár 80% alatti, de mellé 3000 ciklus van benne, akkor az nem lesz díjmentes csere.

  14. Azt gondoltam hivatalos szervizben kötött árak vannak. Akkor az apple weboldalán megjelölt ár melyik szervizre vonatkozik?

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @mecsek20 ahogyan a weboldal írja is, az ott feltüntetett árak arra vonatkoznak, ha az Apple Támogatást hívod fel, és futár viszi-hozza a készüléket:

    Használja a „Becslés kérése” eszközünket, amellyel megismerheti a potenciális költségeket, ha közvetlenül az Apple-től veszi igénybe a szervizelést. Ha másik szervizhez fordul, akkor az saját árakat szabhat, ezért kérjen tőlük árajánlatot.

  16. köszi, ezt majd kipróbálom. Amikor legutóbb hívtam őket akku csere miatt, akkor a hivatalos szervizbe irányítottak, nem emlékszem, hogy felajánlották volna a futárt. Bár ez 2 éve volt és az istyle 17 körül cserélt akkut, ingyen futárral, akkor ez volt a legolcsóbb

  17. Avatar for pAnk pAnk says:

    Erre most a hivatalos indok a “csak” illetve a “mert”?

    Lehet elsiklottam felette a cikkben :slight_smile:

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @pAnk annyit lehet tudni róla, amennyi az Apple oldalán szerepel, semmi többet, de mindenütt emeli az árat, nem csak hazánkban.

  19. Mintha nem lenne elég oka bárkinek hogy árat emeljen :smiley:

  20. Avatar for pAnk pAnk says:

    Rendben, elfogadom az emelés tényet. De azt, hogy adott esetben egy akkucsere közel 50%-kal lesz több, nehezen tudom lenyelni. Persze tudom, addig cseréltessem ameddig olcsóbb…

  21. Sziasztok!

    Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek.

    Pénteken hivatalos szervizben kicseréltettem egy iPhone SE 2020 akkumulátorát.
    Feleségem közben észrevette h csak a hangerő + gombja nem működik, minden más gomb megy rajta.
    Holnap természetesen viszem vissza, milyen forgatókönyvek lehetségesek?
    Telefon már nem garanciális, mikor átvették átnézték makulátlan volt a telefon, diagnosztika is lefutott( itt ha nem jó a gomb azt kidobja hibának??)

    Még egy kérdés, ha minimális de látható nyoma van annak h az akkucsere közben valahol megsérül a telefon kerete v bármi, ez benne van egy ilyen javításnál? v. mit lehet ilyenkor kérni (csinálni?)
    Teszem azt a kerete a nyitás következtében sérül?

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez mind ki fog derülni, ha visszaviszed, de ha előtte működött a gomb, most meg nem, akkor az az akkucsere miatt garanciális kérdés.

  23. Szia(sztok)!

    Első dolgom volt visszavinni, mivel amit te is mondasz h átvételnél letesztelték és jó volt, ha azt mondják h nem amiatt van biztos kiverem a balhét…

    “Természetesen” bevizsgálási díj ellenében fog történni - ezt mondjuk nem tudom hova tenni.

  24. Happy End,

    komplett telefoncsere lett a vége, semmit nem kellett fizetnem érte.

    Kellemes Ünnepeket!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for baloghadam74 Avatar for mecsek20 Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for kleinguru Avatar for crstano21 Avatar for Jadeye Avatar for domidormi Avatar for SzifonAdmin