fbpx Skip to content

Marques Brownlee, azaz MKBHD egy izgalmas videóban hasonlította össze okostelefonjainkon “élő” személyes asszisztenseinket.

A versenyben részt vett a Google Asszisztens, az Apple-től Siri, az Amazon Alexája és a Samsung készítésű Bixby. Azt már a címben felfedtem, hogy Alexa volt a legrosszabb, de vajon hogy teljesített Siri?

Alapvetően az összes személyi asszisztens teljesen megfelelően működik, ha egyszerű kérésekkel fordulsz hozzá. Az időjárást bármelyik meg tudja mondani, időzítőt is tudnak indítani (igaz, az iPhone-on Siri egyszerre csak egyet) és egy random tényre is rákérdezhetsz (például milyen magas a Tádzs Mahal?).

Egyetlen kategória van, ahol a Google Asszisztens lesöpri a konkurenciát, az pedig a beszélgetés fonalának megtartása:

  • Hol van a Tádzs Mahal?
  • Milyen magas?
  • És ez hány méter?
  • Miből készült?

Siri itt még eljutott addig, hogy a második kérdésnél tudta, hogy a Tádzs Mahal épületének magasságára kíváncsi Marques, de utána “ledobta a gépszíjat”.

De itt nem csak Sirire kell haragudnunk, a beszélgetés egyik személyi asszisztensnek sem az erőssége, csak a Google által készítettnek.

És ehhez hasonlóan van egy kategória, ahol egy asszisztens teljesített igazán eltérően, az pedig az Alexa, aki egyáltalán nincs integrálva a telefonon futó alkalmazásokba, hiszen az Amazon nem készít jelenleg telefont.

Így ki is alakult MKBHD 2022-es személyi asszisztens rangsora:

  1. Google Asszisztens
  2. Apple Siri
  3. Samsung Bixby
  4. Amazon Alexa

Érdemes azért megnézni az egész videót, alig több mint 11 perc és szórakoztató, ha érdekesnek találod a személyi asszisztenseket:

Végszónak persze nem mehetünk el amellett, hogy a személyi asszisztens választásakor az is fontos, hogy milyen ökoszisztémába vagy láncolva. Ha otthon minden eszközöd HomeKit-kompatibilis, akkor Siri lesz a “te embered”, ha pedig Alexa-exkluzív megoldásokat használsz, akkor nem menekülhetsz az Amazon asszisztense elől.

Neked melyik asszisztens a kedvenced? Beszélgetsz egyáltalán az okoseszközeiddel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok