fbpx Skip to content

Kereken három héttel az iOS 16.1.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 16.1.2-t, ami elsősorban apróbb fejlesztésekkel szolgál.

Ezek esetén az Apple a vezeték nélküli szolgáltatókkal való, továbbfejlesztett kompatibilitást és az optimalizált Ütközésészlelés funkciót említi, a biztonsági frissítéseket felsoroló oldalán pedig egyelőre csak annyi szerepel, hogy a frissítés által orvosolt esetleges sebezhetőségek részleteit hamarosan közzéteszik majd. Az iPadek és a többi készülék esetén nem érkezett most frissítés.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 16.1.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fontos biztonsági frissítéseket és a következő javításokat tartalmazza az iPhone-jához:

  • Továbbfejlesztett kompatibilitás vezeték nélküli szolgáltatókkal
  • Optimalizált Ütközésészlelés funkció iPhone 14- és 14 Pro-modelleken

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 16.1.2 buildje 20B110.

Ha valaki szeretné lementeni a 16.1.2 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az iOS 16-ra frissíthető készülékek esetén az Apple még elvileg aláírja az iOS 15.7.1-et, így az még visszatehető (de ez bármikor változhat!), kivéve ugye az iPhone 14 modellek, amelyek már eleve iOS 16-tal érkeztek.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 16-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 16 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok