fbpx Skip to content

Alig több mint két héttel az iOS 16.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 16.1.1-et, ami elsősorban hibajavításokkal szolgál.

Ezek esetén az Apple elsősorban két, a libxml2-t érintő hiba javítását emelte ki, amelyek alkalmazás bezáródását vagy jogosulatlan kódfuttatást tehettek lehetővé távoli támadó számára.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 16.1.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz, és az összes felhasználó számára javasolt.

Ez a frissítés ezen kívül két sebezhetőséget is javít, amelyeknek az azonosítói a következők: CVE-2022-40303, CVE-2022-40304.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 16.1.1 buildje 20B101.

Ha valaki szeretné lementeni a 16.1.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az iOS 16-ra frissíthető készülékek esetén az Apple még elvileg aláírja az iOS 15.7.1-et, így az még visszatehető, kivéve ugye az iPhone 14 modellek, amelyek már eleve iOS 16-tal érkeztek.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 16-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 16 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Hibajavítás, hibajavítás, hibajavítás. Steve kivan ott fent.

 2. Avatar for Czo Czo says:

  Miert? Ebben az esetben mit kellett volna tenniuk?

 3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @White64GB a libxml2 nem az Apple fejlesztése, hanem 3rd-party, viszont mivel az Apple rendszereiben is használatban van, ezért nekik is frissíteniük kell, ha felfedeznek benne valami hibát. a frissítés által orvosolt CVE-k létrehozási dátuma szeptember 9. – ugyanakkor:

  Disclaimer: The record creation date may reflect when the CVE ID was allocated or reserved, and does not necessarily indicate when this vulnerability was discovered, shared with the affected vendor, publicly disclosed, or updated in CVE.

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem jött watchOS.

 5. viszont jött macOS

 6. egyebkent miota irja ki a naptar a napot is az ikonon?! :star_struck:
  kép

 7. Avatar for Czo Czo says:

  Mar az elso is kiirta, ahogy anno a OSX-ek is.

 8. Nemtom de nekem már az is elég lenne hogyha az automatikus frissítés működne egyáltalán. Egyszer sem frissített automatikusan.l évek óta.

 9. Avatar for Violin Violin says:

  +1 :smiley: Nekem se frissített még magától…

 10. Avatar for Czo Czo says:

  Vartatok eleget?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Violin Avatar for heimtamas Avatar for Jadeye