fbpx Skip to content

Két héttel az iOS 16.0.3 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 16.1-et, ami több újdonsággal és természetesen hibajavításokkal is szolgál.

Ezzel a frissítéssel elérhetővé vált a megosztott iCloud-fotókönyvtár, amellyel egyszerűen oszthatjuk meg és tarthatjuk naprakészen a családi fotóinkat, de az új verzió már támogatást biztosít a harmadik féltől származó appokhoz is az Élő tevékenységekben, a Kulcsmegosztás funkcióval megoszthatjuk a Tárcában tárolt kulcsokat különböző üzenetküldő appokban is, az Otthon Matter támogatással bővült, a Könyvekben az olvasásvezérlők már automatikusan elrejtésre kerülnek az olvasás megkezdésekor, és természetesen több hibát is javított az Apple.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 16.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés bemutatja a megosztott iCloud-fotókönyvtárat, amellyel egyszerűen oszthatja meg és tarthatja naprakészen a családi fotóit. Ez a kiadás ezenkívül támogatást biztosít a harmadik féltől származó appokhoz az Élő tevékenységekben, valamint további új funkciókat és hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához.

Megosztott iCloud-fotókönyvtár

 • Külön könyvtár fotók és videók zökkenőmentes megosztásához akár öt másik személlyel
 • A beállítási szabályok használatával egy könyvtár létrehozásakor vagy egy könyvtárhoz való csatlakozáskor egyszerűen hozzáadhat múltbéli fotókat kezdési dátum vagy a fotókon szereplő személyek alapján
 • A könyvtárszűrők segítségével gyorsan válthat a megosztott könyvtár, a személyes könyvtára vagy a két könyvtár együttes megtekintése között
 • A megosztott szerkesztéseknek és engedélyeknek köszönhetően mindenki hozzáadhat, szerkeszthet, kedvencként jelölhet meg, feliratozhat és törölhet fotókat
 • A Kamerában található megosztási kapcsolóval kiválaszthat fotókat, és azonnal elküldheti őket a megosztott könyvtárba, vagy bekapcsolhat egy olyan beállítást, amely automatikusan megosztja ezeket, ha Bluetooth segítségével észleli, hogy a többi résztvevő a közelben tartózkodik

Élő tevékenységek

 • A harmadik féltől származó appok Élő tevékenységei elérhetők a Dynamic Islanden és a zárolási képernyőn az iPhone 14 Pro modelleken

Tárca

 • A Kulcsmegosztás funkcióval biztonságosan megoszthatja a Tárcában található autó-, hotelszoba- és egyéb kulcsait különböző üzenetküldő appokban, például az Üzenetekben és a WhatsAppon

Otthon

 • Támogatás a Matter számára, amely egy új, okosotthonokhoz való csatlakoztatásra szolgáló szabvány, és okosotthon-kiegészítők széles választékának ökoszisztémák közötti együttműködését teszi lehetővé

Könyvek

 • Az olvasóvezérlők az olvasás megkezdésekor automatikusan el lesznek rejtve

Ez a frissítés hibajavításokat is tartalmaz az iPhone-jához:

 • Előfordulhatott, hogy a törölt beszélgetések megjelentek a beszélgetések listájában az Üzenetekben
 • A Dynamic Island tartalma nem állt rendelkezésre az Elérhetőség használatakor
 • Előfordulhatott, hogy a CarPlay egy VPN-app használata során nem tudott csatlakozni

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 16.1 buildje 20B82, tehát újabb, mint az RC, akinek az RC van fent, az törölje le a béta profilt, és akkor fel kell dobja a készüléke ezt a verziót.

Ha valaki szeretné lementeni a 16.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az iOS 16-ra frissíthető készülékek esetén az Apple már nem írja alá az iOS 15.7-et, így az nem tehető már vissza.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 16-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 16 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. A build 20B82 tehát nem egyezik meg az RC verzióval.

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  igen, ezt már frissítettük a cikkben közben, ha megnézed. :wink:

 3. Igen igen látom :smiley:

 4. esetleg Venturáról van valami hír? :confused:
  16.1 betát használtam most már kb 2 hete, viszont az email alkalmazás nálam teljesen megbolondult. Nem mindig érkezik meg az üzenet, illetve ha törlök egy üzenetet pl Macen akkor Iphoneon még ugyanúgy ottmarad. Külön kéne törölni őket egyesével? Úgy emlékszem ennek egyszerre kéne működni ha egyik helyről törlök akkor a másik helyről is…

 5. Azt esetleg nem tudom @Jadeye hogy az RC buildhez képest ebben a buildben frissült-e a baseband verziója iPhone 13 Pro Max esetén? Nekem az RC-n nagyon rossz volt a connectivity.

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  lásd:

  az üzenettörlési gondot az iOS 16.1 orvosolja.

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  passzolom, 12 Pro-m van, és még az sem frissített az RC-ről. :slight_smile:

 8. Sziasztok!
  Esetleg másnál nem jelentkezik olyan hiba, hogy a fájlokban az iCloud-ból szeretnék letölteni bármit, és csak a várakozás fogad. Ami érdekes, hogy csak mobilhálózaton csinálja ezt, WiFi-n rendben működik. Próbáltam repülő módba tenni a készüléket, újraindítani, illetve másik szolgáltató SIM kártyájával is, de a hiba ugyanúgy megmaradt. Weboldalak alkalmazások minden betölt rendben, és a fel illetve letöltési sebesség is rendben van. Mi lehet a gond? (Ez IOS 16.1-re való frissítés után vettem észre.) IPhone 13pro-ról van szó ha esetleg számítana.

  Köszönöm a segítségeteket!

 9. Avatar for Violin Violin says:

  Sziasztok,

  Hol lehet ezt kikapcsolni? :thinking:

  (A szövegek “keretezésére, elmosására” gondolok…)

 10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nincs bekapcsolva a kisegítő lehetőségek alatt valami kontraszt növelése mondjuk?

 11. Avatar for Czo Czo says:

  Ez az iOS 16 egyik ujdonsaga. Direkt, ilyen helyzetekre kitalalva. Segit, hogy olvashatobb legyen a szoveg.

 12. Avatar for Violin Violin says:

  Nincs bekapcsolva semmi szerintem, legalábbis én nem kapcsoltam be. :slight_smile: Furán néz ki…

 13. Avatar for aw123 aw123 says:

  En ipaden vettem eszre, az ediggi hatterkepemmel ugyanez tortent. Korabban normalis (es ugy is maximalisan olvashato) volt ugyanez a hatter, frissites utan pedig jott ez a meltatlan, ovodas szintu elmosodas. A telefonomon minden rendben, ott valoszinu szerencsesebb a hattervalasztasom, pedig azon is vannak atmenetek a szinekben.

  EDIT: talaltam egy korabbi screenshotot a kepernyomrol, es ios 16 alatt joval vilagosabban jelenik meg ugyanaz a hatter, es igy mar “kell” az elmosodas, erdekes.

 14. Avatar for Lajhar Lajhar says:

  Megjelent a 16.2 beta

 15. Sziasztok! Mennyire stabil már ez az IOS 16.1? Akkuidő ,hogy alakul? Tapasztalatok? Vagy még maradjunk a 15.7-nél egyelőre?

 16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  kicsivel több, mint 24 órája van hivatalos 16.1, ennyi idő alatt pontosan milyen érdemi akkuidőt szeretnél tudni, mikor mindenki kényszeresen nyomkodja a készülékét az újdonságokat nézegetve? :stuck_out_tongue:

 17. Nehany gyari appbol kikerult a 3d touch menu. A Calendar, AppStore es Home tutira.

  Az RC-ben meg jo volt. :confused: Mehetek feladni hibajegyet.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Lajhar Avatar for aw123 Avatar for Szifon Avatar for Violin Avatar for Alsapher Avatar for robs666 Avatar for patrikp03 Avatar for robertgabor87 Avatar for Jadeye