fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy hónappal a watchOS 9 megjelenése után az Apple kiadta a watchOS 9.0.2-t, ami esetén az Apple négy hiba javítását emelte ki. A watchOS 9.0.1 csak az Apple Watch Ultrára jelent meg, és egy, a hívások hangját érintő hibát javított.

A watchOS 9.0.2 orvosolja azt a problémát, amikor a hangstreamelés megszakadt a Spotify használata közben; amikor az ébresztés késleltetésével kapcsolatos értesítés az ébresztés törlése után is ugyanúgy megjelent az AssistiveTouch használata esetén; amikor a Tárca- és Fitnesz-adatok szinkronizálása nem fejeződött be egy újonnan párosított órával; és amikor a mikrofonból származó hang megszakadt az Apple Watch Series 8 és Ultra modellek esetén.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 9.0.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz az Apple Watchához.

  • Előfordult, hogy megszakadt a hangstreamelés a Spotify-on
  • AssistiveTouch-felhasználóknál előfordult, hogy az ébresztések késleltetésével kapcsolatos értesítések az ébresztés törlése után is folytatódtak
  • Előfordult, hogy a Tárca- és a Fitnesz-adatok szinkronizálása nem fejeződött be újonnan párosított Apple Watch esetén
  • Előfordult, hogy a mikrofonból származó hang megszakadt egyes Apple Watch Series 8- és Ultra-felhasználóknál

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 9.0.2 buildje 20R383.

Ha nincs iOS 16-ra képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 9-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone 8-cal, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 9-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 9 használatához iOS 16-ot futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 16-os telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 9-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 16-ot futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 16-ra képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 9-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 9 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=8]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Sziasztok!

    Ilyen volt már valakinek? Telekomnál minden oké, de egyszerűen nem megy az eSim Watch 5 Cellularon. Kb 1 éve már használtam, de aztán nem volt szükség rá.

    Üdv.,
    Gábor

  2. Avatar for Czo Czo says:

    Mi a “hiba” a screenshoton? Hozza kell adni egy elofizetest, azutan fog mukodni.

  3. Itt már hozzá van adva. De valamiért “nincs használatban” állapotba teszi, és semmi nem történik. (kipróbáltam a teló nelkül, de az óra nem látja a sim kártyát)

  4. Köszönöm a válaszokat!

    Igen, próbáltam.

    Ilyenkor ha rányomok az órán a mobilkapcsolat ikonra, felugrik az ide vonatkozó beállitasok menü:

    Lehet az órám rossz. :frowning:

  5. Avatar for Czo Czo says:

    Dehogy van. Ha hozza lenne adva, akkor nem a “nincs hasznalatban” szekcioban lenne a “Telekom HU”, hanem a “mobil-elofizetes” szekcioban. A nincs hasznalatban szekcioban azok, a telefonban aktiv SIM-ek vannak, amelyek nincsenek az oraban, de van Watch tamogatasa. Ha nincs Watch tamogatas az adott SIM-hez, akkor a “mobil-elofizetes” szekcio alatt, lableckent jelenik meg, hogy van egy olyan simed, amihez nincs tamogatas.

    Ugyonez “latszik”, az oras screenshoton is. Ott is azt irja, hogy nincs benne SIM, mert nem adtad meg hozza.

  6. Végig mentem a hozzáadás folyamaton a Watch alkalmazásban: Beléptem a Telekom fiókba, amikor kérte, és kiválasztottam az áthelyezhető SIM-t. A végén kiírta, hogy az áthelyezés sikeresen megtörtént.

    Ekkor a Watch alkalmazás pár másodpercing “Activating”, aztán a TELEKOM HU leugrik alulra a “Nincs használatban” részhez.

    Lehet/kell még máshol is hozzáadni? Régebben másnak is simán így oldottam meg.

    Köszönöm!

  7. Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

    Harmadszorra sikerült a Telekommal megoldani. Töröltettem a multiSim-et és újra felvettem (immáron én a mobilhálózat hozzáadásakor) Most működik.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for iamgabor Avatar for Jadeye