fbpx Skip to content

Sok pletyka látott már napvilágot a 2022-es év folyamán az ősszel érkező Apple termékekről, a találgatásoknak az európai idő szerint szerdán este rendezett “Far out” nevet viselő esemény vetett véget. Bemutatásra kerültek az új iPhone és Apple Watch modellek, és a teljesen megújult, 2. generációs AirPods Pro is.

A szeptember 23-tól kapható füles esetében az Apple betartotta azon ígéretét, miszerint az alapoktól frissíteni fogja hallójáratba illeszkedő eszközét. Küllemben nem történtek egetrengető változások, viszont a továbbfejlesztett aktív zajszűrés, az egyénre szabható térbeli hangzás, az érintésvezérlés és a megnövelt üzemidő komoly változásokról tanúskodik a belsőt illetően.

A már fentiekben is említett fejlesztések megvalósulásában oroszlánrésze van az Apple vadonatúj, H2 névre hallgató chipjének. Ezt egy egyedi felépítésű meghajtó és erősítő támogatja, hogy részletes és tiszta magasakat, továbbá mélyekben gazdag basszus hangokat szólaltathasson meg egy minden eddiginél élet­telibb hangzásért.

Az egyénre szabott térbeli hangzás funkcióban a H2 chip új, nagy teljesít­ményű adaptációs algoritmusokat alkalmaz a gyorsabb hang­feldolgozáshoz, így a hangokat egy pillanat­tal azelőtt formázza meg, hogy meghallanánk őket. Minden részletet a fülünk formájához igazít a még élethűbb hang­zás­ eléréséhez.

A megújult, befelé néző mikrofon pedig hang­javító algorit­musok segít­ségével képes jobban felismerni és vissza­adni a hangunkat, hogy az természetesebb legyen a telefon- és videohívások során. Az egyedi felépítésű meghajtó és erősítő modul a H2 chippel együtt­működve csökkenti a torzítást is a lejátszás során, így mélyebb basszusokat és tisztábban csengő magas hangokat hallhatunk alacso­nyabb hangerő mellett is.

A H2 chippel felvértezett AirPods Pro az ígéretek szerint az elődjénél akár kétszer jobban szűri majd a zajokat, és intelligensen csökkenti a külvilágból érkező harsány hangokat. Jobban szabályoz­hatjuk, hogy mit hallunk és mit nem. A zajszűrő mikrofonok a hátsó szellőző alatt kaptak helyet, melyek munkáját továbbfejlesztett akusztikai algoritmusok segítik.

A továbbfejlesztett érintésvezérléssel a szárról kezelhetjük a lejátszási funkciókat. Egyszerű lefelé vagy felfelé csúsztatással állíthatjuk a hangerőt. Ha engedélyezzük az Értesítések bejelentése funkciót, akkor Siri felolvassa nekünk a fontos beérkező üzeneteket és figyelmeztetéseket. A Hang megosztása funkcióval bármilyen két pár AirPods között egyszerűen megoszthatjuk egy zeneszám vagy tévéműsor lejátszását. A testre szabhatóságot megkönnyítendő, egy plusz fülharangot is kapunk a 2. generációs AirPods Pro mellé, így már 4 különböző méretből választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

A jelentős belső változások mellett a fülesek védelmét ellátó és töltőjéül is szolgáló tok sem kerülhette el a frissítést. Az újratervezett MagSafe töltőtokba a Precíziós keresés funkciót támogató U1 chip került. Így az AirTag-hez hasonlóan megkereshetjük, hogy merre van a tok. Sőt, ha a közelében vagyunk, akár még hangot is lejátszhatunk vele a beépített hangszóróján, hogy a hang alapján könnyebben megtaláljuk.

A toknak beépített pánt csatlakozója is van, hogy a hátizsákunkra, táskánkra, vagy akár nyakunkba akasszuk. Az AirPods Pro új generációjának fülesei és a töltő tok is IPX4 besorolású, tehát ellenáll az izzadságnak és a víznek is.

Mostantól akár 6 órán át hallgathatjuk kedvenc tartalmainkat egyetlen feltöltéssel a megnövelt üzemidőnek köszönhetően, a vezeték nélküli töltéshez pedig használhatjuk már egy Apple Watch töltőjét is egy MagSafe vagy Qi-szabványú töltő helyett.

Az új, felturbózott technológiákhoz persze új árcédulát is mellékelt a cég, így itthon 124 990 Ft-os áron lehet majd magunkévá tenni a fülest, szeptember 23-tól.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Egy Hi-Res minősítés jó lett volna, mert ennyiért ez konkrétan nem sok. Illetve ebben az árkategóriában van bőven jobb. Valószínű estek az eladások és csináltak egy frissítést ahol semmi nem változott csak a felesleges paraszt kábítás. ezt a megtalálást megcsipogtatás tudja más is. Meg szinte az összes ficsört. Jó lenne ha lenne valami ami miatt ezt válaszaja az ember. Én nagyon vártam de csalódott vagyok. És megjegyzem hogy nem az árát firtatom hanem amit kapok érte.

  2. Az Apple nem az arcodba nyomja az ájfont ha beírod a holnap címét hanem megemlékezik az uralkodóról. Nagyon elegáns gesztus. Apple.com

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon